خرید تور نوروزی

شیراز، وعده «تراموا» و چند پرسش مهم

«صبح شیراز» نوشت: در روزهای گذشته شهردار شیراز به شهروندان وعده داد که این شهرداری پروژه راه‌اندازی تراموا را با ارزش مالی بالغ بر ۲۰۰۰ میلیارد تومان شروع می‌کند.

مهندس اسکندرپور، شهردار شیراز در رابطه با این پروژه گفته بود که : «اولین شهری هستیم که قرارداد پروژه ی  تراموا را منعقد کردیم و امیدواریم اولین شهری باشیم که از تراموا بهره‌برداری می کنیم.»

خط تراموای شیراز قرار است با طول ۱۰ کیلومتر، از آرامگاه سعدی شروع شده و پس از عبور از حافظیه، دروازه اصفهان، فلکه شهرداری و شاهچراغ(ع) در آخر به ایستگاه شاهزاده قاسم برسد. شهردار شیراز همچنین وعده داده که فاز اول این پروژه از شاهزاده قاسم تا دروازه اصفهان در سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری برسد.

پس از اعلام این خبر، شماری از مخاطبان «صبح شیراز» با ارسال پیام‌هایی نسبت به برخی ابهام‌ها در قرارداد این پروژه واکنش نشان داده و خواستار شفاف‌سازی مدیران شهرداری و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز در این رابطه شدند. «صبح شیراز» به عنوان رسانه‌ای مستقل و با هدف روشن ساختن ابعاد مبهم این قرارداد، این پرسش‌ها را منتشر کرده و امید دارد با ورود به این موضوع، از زیان‌های احتمالی که می‌تواند متوجه شهروندان شیرازی باشد جلوگیری کند :

۱ – آیا واگذاری اجرای پروژه تراموا در شیراز به یکی از شرکت‌های زیرمجموعه بانک شهر، نوعی امتیاز خاص و انحصاری به حساب می‌آید؟ و یا برای واگذاری این پروژه، اطلاع‌رسانی و تشریفات برگزاری مناقصه انجام شده و این شرکت در یک فرآیند سالم و رقابتی برنده شده است؟

۲- با وجود تأکید شورای پنجم شهر شیراز بر لزوم شفاف‌سازی  در واگذاری پروژه‌ها، چرا تا امروز هیچ اطلاعیه و سندی از این قرارداد در سامانه شفافیت شهرداری شیراز منتشر نشده است؟ آیا محرمانه بودن قردادی با این حجم پول، به معنای بی‌اثر کردن سامانه شفافیت مورد ادعای شورای شهر شیراز نیست؟

۳- نحوه پرداخت شهرداری به «شرکت سرمایه‌گذاری شهر آتیه» در ازای انجام تعهدات خود در این پروژه چگونه خواهد بود؟ آیا عدد اعلام شده یعنی ۲۰۰۰ میلیارد تومان از قول شهردار شیراز، به صورت پول نقد خواهد بود یا املاک شهرداری – در واقع املاک شهر و دارایی شهروندان – و یا صدور مجوزهایی مانند افزایش تراکم، تغییر کاربری و … راه تأمین هزینه‌های این پروژه خواهد بود؟
در اینصورت آیا رضایت شهروندان و نمایندگان آنها در شورای شهر شیراز تأمین شده است؟
آیا لازم نبوده رسانه‌ها، استادان دانشگاه، شهرسازان و دیگر صاحب‌نظران پیش از انعقاد این قرارداد و با دسترسی به مطالعات انجام شده درباره این پروژه، هزینه و فایده آن را برای شهروندان تشریح کنند؟

۴- صلاحیت فنی این شرکت در اجرای پروژه تراموا چگونه احراز شده و این شرکت و بانک شهر سابقه اجرای چند پروژه مشابه در موضوع تراموا را داشته‌اند؟

۵- آیا «شرکت سرمایه‌گذاری شهر آتیه» در حال حاضر پروژه‌ای ناتمام و بر زمین مانده با شهرداری شیراز دارد؟ اگر چنین است تکلیف آن پروژه‌ چه خواهد شد؟

۶- با توجه به ارتباط بانک شهر و شهرداری، آیا در این قرارداد اصل اجتناب از  تعارض منافع رعایت شده است؟ آیا انگیزه شورای پنجم در رابطه با پیگیری و تصویب طرح مدیریت تعارض منافع در این پروژه تأمین شده است؟

۷- با این فرض که ناظر باید مستقل از کارفرما و پیمانکار باشد. قرار است چه نهادی بر حسن اجرای این پروژه نظارت کند؟

«صبح شیراز» علاوه بر آنکه خواستار شفاف‌سازی مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر شیراز در رابطه با پرسش‌های فوق می‌باشد، از صاحب‌نظران حوزه‌های مرتبط نیز تقاضا می‌کند که نظرات خود را در اینباره در فضای عمومی منتشر کرده و در اختیار شهروندان فهیم شیرازی قرار دهند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا