واکنش سخنگو به ادعای «طرح ایران و روسیه برای عزل بشار اسد»
سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به این سوال که برخی از رسانهها مدعی شدهاند که ایران و روسیه به دنبال برکناری و عزل بشار اسد رئیس جمهور سوریه هستند گفت: ما چنین موضوعی را رد کردهایم و اکنون نیز در این جلسه بار دیگر آن را رد میکنم. ما و یا هر کشور دیگر در جایگاهی نیستیم که برای ملت و دولت سوریه تصمیم بگیریم. ملت و دولت سوریه دارای حاکمیت مستقل هستند و این ملت سوریه است که در مورد آینده خود تصمیم گیری میکند
به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت خارجه صبح روز دوشنبه در نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به این سوال که گفته شده محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در جریان رایزنی تلفنی با نخست وزیر جدید عراق از این کشور خواسته که بین ایران و عربستان رایزنی کند و آیا تهران در جریان جزئیات مربوط به این موضوع است یا نه گفت: ما چیزی دریافت نکردهایم و آن چیزی که شنیدهایم مسائلی است که در این زمینه در رسانهها مطرح شده است ایشان ظاهرا خواستار این شدهاند که فضا در منطقه بهبود پیدا کنند.
وی با بیان این که ما قبلا نیز اعلام کردهایم که ایران با میانجی و یا بدون میانجی آماده مذاکره برای رفع مسائل و سوتفاهمهای احتمالی است خاطر نشان کرد: منطقه ما نیازمند این است که به سمت صلح و ثبات حرکت کنند و اگر آنها به این سمت بروند ما از این موضوع استقبال میکنیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در همین چارچوب در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که به نظر میرسد طبق برخی از اخبار بعضی کشورهای منطقه که پیش از این همپیمان آمریکا بودند از این کشور ناامید شدهاند و پالسهای مثبتی را برای بهبود روابط با ایران ارسال کردند و نظر ایران در مورد اخبار منتشر شده در این زمینه چیست گفت: قدری صبحت کردن در این زمینه زود است امیدواریم این تغییر رویکرد انجام شود چرا که اگر کشورهای منطقه اراده کنند دوستی بهتر از ایران در این منطقه نخواهند داشت.
موسوی با بیان این که این جا منطقه مشترک ماست و سرنوشت مشترک ما در این منطقه رقم میخورد تصریح کرد: ما بارها اعلام کردهایم که مایل به رفع سو تفاهمهای احتمالی هستیم و علاقه نداریم که این سو تفاهمها مزمن شود و ادامه پیدا کنند و اگر این کشورها تشخیص دهند که آماده گفتوگو هستند ما نیز پیش از این آمادگیمان را برای گفت و گو جهت رفع سو تفاهمها اعلام کردهایم و اعلام میکنیم.
وی ادامه داد: رابطه با آمریکا برای این کشورها چیزی به همراه نداشته است جز سو استفاده آمریکا از منابع آنها و دوشیدن منابع و ثروتهای این کشورها. منطقه ما نیازمند آرامش و امنیت است و این امنیت نیز با رایزنی و همکاری کشورهای منطقه حاصل میشود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که برخی از رسانهها مدعی شدهاند که ایران و روسیه به دنبال برکناری و عزل بشار اسد رئیس جمهور سوریه هستند گفت: ما چنین موضوعی را رد کردهایم و اکنون نیز در این جلسه بار دیگر آن را رد میکنم.
سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر این که روابط ما با سوریه روابطی نزدیک دوستانه و استراتژیک است تصریح کرد: ما و یا هر کشور دیگر در جایگاهی نیستیم که برای ملت و دولت سوریه تصمیم بگیریم. ملت و دولت سوریه دارای حاکمیت مستقل هستند و این ملت سوریه است که در مورد آینده خود تصمیم گیری میکند.
موسوی تاکید کرد: ما این اخبار و خبرسازیها را تکذیب میکنیم و مشخص است که پشت این گونه خبرسازیها چه مسائلی نهفته است.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه در پاسخ به این سوال که سفیر سوئیس در تهران اعلام کرده است که این زمینه فراهم شده که داراییهای بلوکه شده ایران در کانال مالی سوئیس جریان پیدا کنند اظهار کرد: همانطور که میدانید کانال اروپایی ها بعد از مدتها با سر و صدا راه انداخته شده و عملا تاکنون چیزی جدی در آن اتفاق نیفتاده است.
وی ادامه داد: اگر دولت سوئیس کمک کند و آمریکاییها همان گونه که ادعا میکند که دارو و کالاهای بشر دوستانه جزوی از تحریمها نیست، مانعی در این زمینه ایجاد نکند. ما به دنبال این هستیم که منابعی که در جاهای مختلف داریم وارد این کانال شود تا کالاهای مورد نیاز خود را تامین کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: تا آن جا که خبر دارم چنین اتفاقی نیفتاده است ولی تلاشهای در حال انجام است که این اتفاق بیفتد. این پولها پولهای ملت ایران است و این حق ملت ایران است که این منابع وارد چرخه اقتصادی و زندگی روزمره مردم ما شود.
موسوی همچنین در مورد برخی از اخبار منتشر شده از سوی رسانههای کره جنوبی مبنی بر این که این کشور تصمیم دارد که از طریق یکی از بانکهای ایرانی که مورد تحریم آمریکا نیست کالاهای بشر دوستانه به ایران ارسال کنند و منابع ایران به داخل کشور بازگردد خاطر نشان کرد: اقدامات اولیه و رایزنیها در سطح سیاسی در ارتباط با این موضوع انجام شده است و تاکنون مانع اصلی در این ارتباط آمریکاییها بودند و ما نمیدانیم که دولت کره جنوبی توانسته اجازه آمریکا را در این زمینه بگیرد یا خیر.
وی خطاب به خبرنگار سوال کننده گفت: مناسب است جزئیات این موضوع از بانک مرکزی جویا شوید.
این دیپلمات کشورمان در همین راستا افزود: پولهای ملت ایران در کره جنوبی است و بهانههای چون موضوع تحریمها یا مخالفت آمریکا که مانع از این شود که این پولها به ایران بازگردد برای ایران قابل قبول نیست و ما خواستار این هستیم که پول ها و داراییهای ملت ایران وارد کشور شود تا از این طریق بتوانیم کالاهای مورد نیاز خود را تهیه کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد دیپلماسی اقتصادی دستگاه دیپلماسی کشور در دوران پسا کرونا گفت: دیپلماسی اقتصادی کشور فعال است و همانطور که میدانید کرونا در ارتباط با موضوع تجارت محدودیتهای را برای همه کشورها ایجاد کرده است و رکودی در این زمینه حاکم شده است راهکار حل این مسئله افزایش تجارت جهانی و همچنین مبادلات تجاری بین کشورهای همسایه است کشورها باید در راستای افزایش مبادلات خود و هم افزایی در این زمینه تلاش جدی داشته باشند تا بر این رکود فائق آییم. البته امیدواریم کشوری مثل آمریکا دست از مانع تراشی در این زمینه بردارند چرا که داشتن تجارت آزاد حق همه کشورها است و کشوری مثل آمریکا حق ندارد مانع روابط تجاری کشورها با همدیگر شود.
موسوی همچنین در پاسخ به این سوال که امروز در صحن علنی مجلس طرحی در ارتباط با مقابله با رژیم صهیونیستی به تصویب نمایندگان رسید و در این طرح تکالیفی برعهده وزارت خارجه گذاشته شده و آیا در این ارتباط با این وزارت خانه هماهنگی و گفت وگویی انجام شده بود یا نه اظهار کرد: در هنگام بررسی این طرح در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی همکاران ما در این کمیسیون حضور داشتند و در جریان جزئیات موضوع قرار داشتند نقطه نظرات وزارت خارجه نیز به مجلس در این زمینه ارائه شد ما منتظر میمانیم تا ببینم که سرنوشت این طرح به کجا کشیده میشود و وقتی طرحی قانونی شود ما باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنیم.
این دیپلمات کشورمان با اشاره به اهمیت توجه به موضوع فلسطین و مقابله با جنایاتهای رژیم صهیونیستی برای وزارت خارجه ایران خاطر نشان کرد: دستگاه دیپلماسی کشور در این موضوع همیشه پیشگام بوده و اقداماتی را انجام داده است. موضوع فلسطین و قدس شریف از اهمیت ویژهای برای وزارت خارجه برخوردار است.
وی با اشاره به طرح ایران برای حل و فصل موضوع فلسطین که همان برگزاری همه پرسی در سرزمین فلسطین با حضور ساکنان اصلی این منطقه است گفت: این طرح جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز به ثبت رسیده و پیشبرد و تحقق آن مورد پیگیرد جدی دستگاه دیپلماسی کشور قرار داشته و دارد.
خبر تکمیل میشود…