خرید تور تابستان

حزب کارگزاران پس از انتخابات: فرصت آشتی ملی است

حزب کارگزاران سازندگی ایران در بیانیه ای در استقبال از تشکیل مجلس دهم و خبرگان پنجم تاکید کرد: فرصتی برای آشتی ملی گشوده شده است … انتخابات نشان داد هیچ جناحی در ایران حذف‌شدنی نیست … استراتژی ما در مجلس دهم تداوم و تکامل اعتدال است.

به گزارش انصاف نیوز، متن این بیانیه به نقل از ارگان این حزب در پی می آید:

با پایان یافتن شمارش آرا و اعلام نتایج انتخابات هفتم اسفندماه 1394 اکنون می‌توان گفت که دوران تازه‌ای در حیات سیاسی و اجتماعی ملت ایران آغاز شده است.

این دوران تازه نه‌تنها دوره‌ی پایان حاکمیت تام و تمام یک جناح سیاسی بر پارلمان و نه دوره‌ی شروع حاکمیت تام و تمام جناح سیاسی دیگر که دوران حاکمیت رشد و بلوغ سیاسی ملت ایران است. اگر دو سال پیش در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری سیاستمداران مصلح و معتدل با اجماع و اتحاد توانستند رشد و بلوغ سیاسی خود را نشان دهند و گزینه سیاسی مناسب و متناسبی به نام دکتر حسن روحانی با شرایط و احوال جامعه و حاکمیت پیش‌روی ملت قرار دهند، در انتخابات هفتم اسفندماه این ملت ایران بودند که با اعتماد به تداوم این ائتلاف ملی نشان دادند که بیش از آنکه در پی جایگزینی افراد و اشخاص به جای یکدیگر باشند در پی انتخاب افکار و برنامه‌های سیاسی هستند. رای یکپارچه مردم تهران و بسیاری از شهرها به فهرست جبهه اصلاح و اعتدال نشان داد که مردم در این انتخابات گام بلندی در راه رای دادن به برنامه‌ها به جای چهره‌ها برداشته‌اند و این مظهر همان برنامه‌ی رشد و توسعه سیاسی است که از دو دهه پیش در ایران شروع شده و اکنون در اوج خود قرار گرفته است. برخلاف تصورات و تحلیل‌های اولیه این رویداد تنها در تهران رخ نداده است و بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان و نیز بخش عمده‌ای از شهروندان ایرانی که فاقد تعلق حزبی یا جناحی هستند با رای به نامزدهای اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرا بدون آنکه از فرد فرد آنها شناخت شخصی داشته باشند نشان دادند که یک گام بلند به سوی تحزب در ایران برداشته شده است.
تاکید بر رای لیستی در شهرهای کوچک و بزرگ نشان می‌دهد که مردم ایران برخلاف باور سنتی به احزاب و ائتلاف‌های سیاسی مرکب از اشخاص حقیقی و حقوقی اعتماد پیدا کرده‌اند و در واقع میان مردم و احزاب آشتی بزرگی رخ داده است. در ایجاد این احساس اعتماد البته نقش شخصیت‌های مرجع و معتمد و چهره‌های ملی و دینی به خصوص آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی و دکتر حسن روحانی کلیدی بود. این بزرگان در بزرگترین اجماع سیاسی دو دهه‌ی اخیر به شکل‌گیری گفتمانی کمک کردند که آن را باید فراتر از جناح‌بندی‌های مرسوم چپ و راست دانست و باید برای آن از زبان و ادبیات سیاسی تازه‌ای استفاده کرد تا جایی که بسیاری از اصلاح‌طلبان و حتی اصولگرایان معتدل به آن پیوستند و فهرست امید را ساختند.
ما کارگزاران سازندگی ایران وظیفه خود می‌دانیم که از حس همکاری و همفکری و همدلی همه احزاب و گروه‌های سیاسی و اجتماعی مصلح و معتدل کشور به خصوص در شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان برای شکل‌گیری فهرست امید سپاسگذاری کنیم. از خودگذشتگی گروهی از نخبگان سیاسی کشور که حتی پس از ردصلاحیت‌های گسترده ناامید نشدند و به شکل‌گیری فهرست امید کمک کردند در این میان بسیار مهم بود. مهمترین مصداق این از خودگذشتگی اعلام نامزدی و سپس واکنش آیت‌الله سیدحسن خمینی به عدم احراز صلاحیت ایشان در انتخابات مجلس خبرگان رهبری بود که برای اصلاح‌طلبان آزمون صبر و امید بود. در شرایطی که جناح سیاسی مقابل می‌کوشید با فشارها و تهمت‌های سیاسی و امنیتی امید را در جبهه اصلاح / اعتدال از بین ببرد و آنان و بدنه اجتماعی ایشان را عصبانی کند و با استفاده از این عصبانیت زمینه حذف اصلاح‌طلبان را فراهم آورد حفظ خویشتنداری اصلاح‌طلبان کار مهمی بود که در این دوره انجام شد و آنان با حفظ هویت سیاسی خود و براساس باور خویش به ارزش‌های انقلاب اسلامی و در چارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در صحنه انتخابات ماندند. اصلاح‌طلبان به دعوت عام مقام معظم رهبری برای ورود به انتخابات و توصیه‌ی راهبردی ایشان برای رای دادن شهروندان به لیست‌های انتخاباتی پاسخ مثبت دادند و بدون سر و صدا و حاشیه و جنجال وارد انتخابات مجلسین شورای اسلامی و خبرگان رهبری شدند. اصلاح‌طلبان با استفاده‌ی حداکثری از حداقل‌های موجود در فضای سیاسی کشور کوشیدند ثابت کنند در ناامیدی بسی امید است! آنان سعی کردند در کمبود گزینه‌های آرمان‌گرایانه برای نامزدی در انتخابات هفتم اسفند به انتخاب گزینه‌های واقع‌گرایانه دست بزنند و با استقبال از پوست‌اندازی جبهه اصلاحات و به میدان آوردن نسل تازه اصلاح‌طلبان در صحنه انتخابات و سیاست باقی بمانند که این بی‌گمان سرفصل تازه‌ای در جنبش بهبودخواهی در ایران است.

ما کارگزاران سازندگی ایران از آغاز بر این باور بودیم که حتی در سخت‌ترین شرایط نباید از اصلاح‌طلبی و بهبودخواهی دست برداریم و ذره‌ای از ظرفیت ‌های قانون اساسی کوتاه بیاییم. ما تجربه مشارکت و رقابت در انتخابات مجلس پنجم را داشتیم و می‌دانستیم که همیشه امکان تغییر و تحول وجود دارد و اینک خوشحالیم که این راهبرد به نقطه مطلوبی رسیده است. استراتژی ما از آغاز اتحاد اصلاح و اعتدال بود که این راهبرد در همه‌ی مراحل اعلام نامزدی، تعیین فهرست و تشکیل ائتلاف امید از سوی همه‌ی اصلاح‌طلبان پیگیری شد. ما با استقبال از فرصت فراهم آمده به متحدان خود یادآوری می‌کنیم که این اتحاد و ائتلاف نیازمند نهاد و سازمان و ساختاری دائمی است که تاسیس آن باید در دستور کار همه‌ی اصلاح‌طلبان قرار گیرد و ما در آینده پیشنهادات خود را به متحدان و دوستان خود ارائه خواهیم کرد و مبانی و شکل آن را با افکار عمومی در میان خواهیم گذاشت.

انتخابات هفتم اسفندماه چه در مجلس شورای اسلامی و چه در مجلس خبرگان رهبری برای اصولگرایان هم حامل پیام مهمی بود و آن اراده‌ی ملت ایران برای تحول در نحوه ی اداره‌ی امور کشور است که دو سال پیش در رای مردم به دکتر حسن روحانی تجلی یافت. ملت ایران با رای ندادن به بیشتر سران ائتلاف اصولگرایان که بعضا در مخالفت با دولت اعتدال تدبیر و تحمل به خرج ندادند و در عمل به عنوان مخالفان دولت وارد انتخابات شدند این پیام را مخابره کردند که اعتماد آنان به دولت برآمده از جنبش اصلاح و اعتدال پابرجاست و خواستار تداوم و تکامل این دولت هستند. ما از نمایندگان منتخب اصلاح‌طلب می‌خواهیم در مقام وکیل مردم به این دو خواست تداوم و تکامل اعتدال یاری برسانند.
مجلس دهم و خبرگان پنجم براساس رای مردم در حاکمیت مطلق هیچ جناح و فراکسیون خاصی نیست. گرچه ما کارگزاران سازندگی ایران معتقدیم اگر مانند برخی شهرهای بزرگ امکان رای دادن مردم به فهرست‌های انتخاباتی بیشتر فراهم بود و در بررسی صلاحیت‌ها و فعالیت احزاب سیاسی گزینه‌های فراخ‌تری فراهم می‌آمد، این دو مجلس انسجام بیشتری می‌یافتند اما تکثر موجود در مجلس دهم و خبرگان پنجم را نه تنها منفی نمی‌دانیم بلکه از آن به عنوان فرصتی برای همدلی جناح‌های سیاسی کشور استقبال می‌کنیم و از همه‌ی احزاب سیاسی به خصوص اصولگرایان دعوت می‌کنیم این موقعیت را به فرصتی برای ایجاد یک فرآیند آشتی بر سر منافع و امنیت ملی ایران، حقوق و آزادی‌های اساسی مردم و توسعه و سازندگی کشور تبدیل کنند. مجلس خانه‌ی ملت است و نمایندگان ملت می‌توانند در آن به گفت‌وگوهای ملی دست زنند و پس از پیروزی در «برجام یک» در عرصه‌ی سیاست خارجی زمینه تحقق «برجام دو» را در سیاست داخلی را فراهم آورند. نمایندگان منتخب حزب کارگزاران سازندگی ایران در مجلس دهم همه‌ی تلاش و همت خود را برای پیشبرد استراتژی مذاکره ملی در مجلس شورای اسلامی به کار خواهند بست تا ثابت کنند هیچ جناح و حزب سیاسی در جمهوری اسلامی ایران حذف‌شدنی نیست. این نه بیانیه‌ی یک حزب که پیام یک ملت است. پیامی که ملت ایران در هفتم اسفندماه 1394 با صدایی بلند اما آرام و رسا به گوش همه‌ی جناح‌های سیاسی به خصوص اصولگرایان خواندند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا