خرید تور نوروزی

فهرست کاندیداهای نایب رییسی مجلس یازدهم

ایسنا نوشت: برگزاری انتخابات هیات رییسه دائم مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم تنها چند روز باقی ‌مانده، گمانه‌زنی‌ها درباره ترکیب آن از احتمالات عبور کرده و به اسامی افراد رسیده است. همان‌قدر که رقابت برای ریاست شدت دارد، تعیین نوابش هم با حدت در حال پیگیری است.

مجلس یازدهم از فردا (چهارشنبه، هفتم خرداد)‌ کارش را آغاز می‌کند و قرار است منتخبان در دومین جلسه، هیات رئیسه دائم را برای یک سال آتی انتخاب کنند. ترکیبی ۱۲ نفره متشکل از رییس،‌ دو نائب او، شش دبیر و سه ناظر که ظاهراً برای هرکدامشان هم مدعیان قابل توجهی حاضر به «قبول مسئولیت» هستند.

کمی دورتر از جلسات متعدد و به قول حمیدرضا حاجی‌بابایی «شتاب‌زده» منتخبان برای تعیین تکلیف روسای فراکسیون‌ها و هیات رییسه، در محافل رسانه‌ای و سیاسی بیشتر نگاه‌ها و تمرکز دید تحلیل‌گران بر تعیین رییس مجلس یازدهم است و کمتر کسی توجهی به کاندیداهای نائب رییسی می‌کند؛ جایگاهی که اگر بیشتر از ریاست مجلس داوطلب نداشته باشد کمتر از آن طرفدار ندارد.

در این گزارش گزینه‌های مطرح برای نائب رییسی به ترتیب حروف الفبا و بر اساس گفته احمد نادری منتخب تهران مورد بررسی قرار گرفته است.

سیدرضا تقوی:

منتخب تهران در مجلس یازدهم و رییس سنی این دوره است که سابقه نمایندگی در مجالس دوم،‌ چهارم و پنجم را دارد. او در کارنامه خود از نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی و ریاست شورای سیاستگذاری ائمه جمعه تا معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی و عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی را نیز تجربه کرده است.

محمد مهدی زاهدی:

نماینده کرمان و رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس دهم و منتخب مجلس یازدهم است که سابقه نمایندگی مجلس در دوره نهم را نیز دارد. او در دولت اول احمدی نژاد، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بود. در سال ۱۳۸۸ به عنوان سفیر جمهوری اسلامی در مالزی مشغول به کار شد. ‎زاهدی منتخب مردم در دوره های نهم، دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه کرمان و راور است.

سوابق اجرایی و مدیریتی زاهدی طیف گسترده‌ای را دربر می‌گیرد که از آن میان می توان به ریاست اتحادیه اندیشمندان تقریب مذاهب جهان اسلام ، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی،‌ هیات امنا بنیاد نخبگان،بسیج اساتید و ریاست اتحادیه اندیشمندان ونخبگان تقریب مذاهب جهان اسلام اشاره کرد.

محمد حسین فرهنگی:

نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی با سابقه نمایندگی در دوره های هفتم، هشتم و نهم است. او در مجلس نهم عضو هیات رییسه مجلس بود.

در کارنامه فعالیت های اجرایی و مدیریتی فرهنگی مواردی همچون دبیری منطقه ۲ دانشگاه آزاد اسلامی و عضویت در هیات رئیسه علمی گروه حقوق و فرماندهی بسیج دانشجویی کل کشور دیده می شود.

‏سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی:

نماینده مشهد و عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی و منتخب دوره یازدهم است. او سابقه نمایندگی در دوره های هشتم و نهم را هم دارد.

متخصص در جراحی گوش و حلق و بینی است و ریاست دانشگاه علوم پزشکی سمنان را برعهده داشته و در دوره ای مسئولیت سخنگویی جبهه پایداری را هم تجربه کرده است.

عبدالرضا مصری:

نماینده کرمانشاه و نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی در دوره دهم است که سابقه نمایندگی در دوره های هفتم و نهم را هم دارد.

او دانش‌آموخته دکترای زمین‌شناسی از دانشگاه تربیت معلم تهران و سوابقی ر امور اجرایی و مدیریتی دارد؛ در دولت نهم، در فاصله سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸ وزیر رفاه و تأمین اجتماعی بود و از ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۱ نیز به عنوان سفیر ایران در ونزوئلا فعالیت می‌کرد.

علیرضا منادی سفیدان:

منتخب تبریز در مجلس یازدهم با سابقه نمایندگی در دوره های هشتم و نهم است. او در دوره نهم عضو هیات رییسه مجلس بود.

تصدی پست معاون پارلمانی دانشگاه آزاد، سابقه ریاست باشگاه پژوهشگران جوان شمال غرب کشور و ریاست دانشگاه آزاد اسلامی زنجان هم از دیگر مناصب گذشته او به شمار می‌رود.

محمدرضا میرتاج الدینی:

منتخب تبریز در مجلس یازدهم با سابقه نمایندگی در دوره های هفتم و هشتم است. او در مجلس هشتم عضو هیات رییسه بود.

میرتاج الدینی در دولت دوم احمدی نژاد معاون امور مجلس رئیس‌جمهور و معاون رئیس‌جمهور در اجرای قانون اساسی و مسئولیت امور روحانیت شد.

کارنامه کاری میرتاج‌الدینی با ریاست سازمان تبلیغات اسلامی استان آذربایجان شرقی و معاونت پارلمانی سازمان صداوسیما تکمیل می‌شود.

الیاس نادران:

الیاس نادران منتخب تهران در مجلس یازدهم با سابقه نمایندگی در دوره های دوره هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی است. او سابقه عضویت در سپاه پاسداران و هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران را دارد.

این هشت نفر، منتخب کاندیداهای فراکسیون اکثریت برای کرسی نایب رییسی هستند اما وجود کاندیداهای دیگر و اعلام اسامی آن ها در زمان برگزاری انتخابات هیات رییسه دور از ذهن نیست، کما اینکه در رسانه‌ها از منتخبانی همچون مصطفی میرسلیم – که تلاشش برای ریاست مجلس به جایی نرسید – نیز برای نایب رییسی نام برده می شود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا