خرید تور تابستانی

جاده بهمرد دشتستان بوشهر تردد و تفریح با چاشنی مرگ

جاده بهمرد در شهرستان دشتستان حدفاصل روستای نینیزک به شهر کلمه و بخش بوشکان روزگاری شاهراه اصلی عبور مردم برای تردد، تأمین معاش و اقتصاد خود محسوب می‌شد که در چند دهه گذشته دستخوش فراموشی مسئولین و وعده های توخالی آنان قرارگرفته است.

ایمان خوشقدم در سایت دیار جنوب (بوشهر)، نوشت: «جاده بهمرد در گذشته مسیر مهمی برای تردد مردم بین بخش های مرکزی و بوشکان بود که در چندسال اخیر باوجود پاراگلایدرها و مطبوع بودن هوا در تابستان به تفریحگاه تبدیل شده و بدلیل عدم رسیدگی به آن، مردم را با مشکلاتی برای رفت و آمد روبرو کرده است.

طی گزارش‌های متعدد از مردم روستاهای این منطقه تا ۱۵ سال پیش همواره این مسیر مورداستفاده بوده و حدوداً در سال ۱۳۷۲ آسفالت شده و پس از آن به دلیل عدم رسیدگی به مسیری متروکه تبدیل‌شده است.

عرض کم و وجود پیچ‌های خطرناک بی‌شمار در مسیر، عدم وجود نرده برای جلوگیری از پرت شدن ماشین‌ها و دوطرفه پرتگاه بودن بعضی از جاهای مسیر باعث شده تا خطرناکی این جاده بیشتر به چشم بیاید.

البته طی چند سال گذشته تابلوهایی در این مسیر نصب‌شده بود که به سرقت رفته و حداقل خدمات جاده‌ای ارائه‌شده هم از بین رفته است.

یکی از ساکنین روستاهای این مسیر به خبرنگار دیارجنوب اعلام کرد که در سال ۱۳۸۳ نقشه کامل این مسیر برای تعریض موردبررسی قرار گرفت ولی باوجود قول مسئولین برای اجرای این طرح طی دو سال بازهم کاری انجام نشد.

از همه این خطرات که بگذریم بعد از بارندگی‌ها خصوصاً سیلاب شدید در کنار جاده یا پل‌های مسیر خاک‌های زیر آسفالت خالی‌شده که خطرات را دوچندان می‌کند در این مواقع گاها توسط خود افراد در حال تردد سنگ‌هایی چیده شده که نشان از حداقل اطلاع خطر در آن نقطه دارد.

باوجود خطرات این جاده ولی تابلوی راهنمای مسیر بهمرد در تقاطع روستای بنداروز همچنان نصب است که خود جای بسی سؤال دارد.

گردشگری و حضور پاراگلایدرها در مسیر

اگر در خصوص تردد در این مسیر هم بگذریم موضوع گردشگری این جاده از اهمیت بزرگی برخوردار است. در ابتدای جاده بهمرد با گردنه‌های سخت و پیچ‌درپیچ بسیار با شیب بالا روبرو می‌شوید که تمرکز بالای راننده‌ها و ایمنی بالای خودرو در تردد را می‌طلبد.

مردم شهر برازجان و اطراف در روزهای تعطیل برای گذراندن اوقات خود به منطقه بالادست بهمرد می‌آیند و هم وقتی می‌گذرانند و هم به تماشای پرواز پاراگلایدرها می‌نشینند.

حوادث رخ‌داده در این جاده

سال‌های گذشته حوادث و اتفاقات بسیاری در این مسیر رخ داد که خود گواه خطرناک بودن این جاده است.

در سال ۹۹ در سربالایی بسیار خطرناک این جاده تانکر حامل سوخت قادر به ادامه دادن نبود و با برگشت به عقب واژگون و باعث فوت راننده شد و در همان سال نیز واژگونی جرثقیل حامل یک دستگاه تراکتور باعث فوت سرنشینان شد.

در سال ۱۴۰۲ فوت دانش‌آموز دختر در این مسیر اتفاق تلخ دیگری را رقم زد و در همین سال نیز واژگونی خودروی تیبا با یک فوتی و چند مصدوم شد.

عدم آنتن دهی در چند نقطه

از دیگر مشکلات این مسیر که به نهاد دیگر مربوط می‌شود عدم آنتن دهی در چند نقطه است باوجود نصب دکل‌ها و تقویت سیگنال‌ها بازهم شاهد این هستیم که در چند نقطه از مسیر آنتن دهی وجود ندارد و اگر در همین نقاط حادثه‌ای رخ دهد مردم برای ارتباط و اطلاع‌رسانی به مشکل برمی‌خورند.

مسئولین مخابرات استان و شهرستان باید با توجه به وجود روستاها و تردد مردم در این مسیر، نسبت به رفع و تقویت سیگنال‌های آنتن دهی اقدام کنند.

اورژانس آماده و همیشه در صحنه

در دشتستان ۱۰ پایگاه اورژانس وجود دارد که در بخش ارم ۲ پایگاه در شهرهای بوشکان و کلمه فعالیت دارند که در هنگام رخ دادن حادثه، اورژانس نزدیک‌تر به محل اعزام خواهد شد.

با توجه به اینکه هر ۳۰ یا ۴۰ کیلومتر نیازمند یک پایگاه اورژانس است شاید احداث یک پایگاه اورژانس در بین مسیر اقدام خوبی باشد ولی با توجه به مشکلات اعتباری و از طرفی آمادگی و همیشه درصحنه بودن پرسنل اورژانس شهرستان در اتفاقات نیازمندی این مسیر را آن‌چنان نشان ندهد.

عدم تردد خودروهای سنگین در مسیر

رئیس پلیس‌راه استان بوشهر در سال ۹۹ در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود خودروهای سنگین نباید از این مسیر تردد کنند و خودروهای سبک حتی‌المقدور از مسیر جایگزین استفاده کنند.

به گفته او خودروهای سبک در صورت استفاده از این مسیر حداقل از سرعت مطمئنه، توجه به جلو، چک کردن ترمز و ایمنی خودرو قبل از ورود به مسیر به‌طور کامل موردتوجه قرار دهند.

آخرین اقدامات ایمن‌سازی در مسیر

در سال گذشته توسط مسئولین راهداری چندپیچ خطرناک در گردنه بهمرد حذف شدند و کانال‌های دفع آب‌های سطحی در مسیر باهدف هدایت ایمنی سیلاب و جلوگیری از آسیب به زیرساخت‌های جاده انجام گرفت که هیچ جایی از مشکلات این جاده را برطرف نکرده است.

وعده و وعیدهای خاموش مسئولین در سال‌های متمادی

فرزاد رستمی مدیرکل سابق راه و شهرسازی استان بوشهر در دی‌ماه ۱۴۰۰ از مطالعات این جاده خبر داد.

ابراهیم رضایی نماینده دشتستان در ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ از پیگیری برای بهسازی این مسیر و کمک به مسئولین مربوطه برای بهتر شدن این مسیر خبر داد.

اخترشناس مدیرکل سابق راهداری و حما و نقل جاده ای استان بوشهر در ۲۷ آذرماه ۱۴۰۲ در نشست خبری از تأمین اعتبار برای مطالعه این مسیر خبر داد و همچنین اعلام کرد که تقاطع حادثه‌خیز این جاده به مناقصه رفته و پیمانکار آن به‌زودی مشخص می‌شود.

احمد بنافی فرماندار اسبق شهرستان دشتستان در دی‌ماه ۱۴۰۳ از آغاز عملیات تعریض و بهسازی قطعه اول این محور در دهه فجر خبر داد.

لزوم ورود دستگاه‌های نظارتی و قضایی به این مسئله

ایمن‌سازی راه‌ها و جاده‌ها ازجمله عوامل کاهنده تصادفات رانندگی محسوب می‌شود که طبق قانون، متولی آن وزارت راه و شهرسازی است.

طی گزارشات اخیر خبرنگار دیارجنوب مردم این روستاها از مسئولین نظارتی و قضایی خواستار ورود و رسیدگی به این مسیر در جهت صیانت از حقوق هستند.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا