خرید تور نوروزی

بازنشستگان تأمین اجتماعی، فرزندان «ناتنی» دولت!

غلامرضا بنی اسدی، روزنامه‌نگار، در یادداشتی که در اختیار انصاف نیوز قرار داده است درباره‌ی حقوق بازنشستگان در سال جاری نوشت:

بنویسید حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی 99 در موتورهای جستجوگر و انگشت بگذارید روی کلید اینتر تا ببینید چه خبرهایی برایتان فهرست می‌شود از ماه‌های پایانی سال 98 تا همین امروز که سومین ماه سال هم رو به پایان است.

چه وعده‌هایی داده‌اند حضرات که چون سنگ بزرگ نه تنها نشان نزدن نیست که راه را هم می‌بندد. این هم یعنی قصه بازنشستگان دولت، سرِ دراز دارد انگار!
نتیجه مشخص این است که یک چهارم سال گذشته اما دولت پای حساب ننشسته است تا معلوم کند که وضعیت حقوقی آنان چه خواهد شد. تأسف برانگیز است این نحوه تعامل با نجیب‌ترین و مظلوم‌ترین قشر جامعه. واقعاً باید تأسف خورد برای مسئولانی که چنین آسوده خیال می‌نگرند التهاب نشسته در نگاه سفید مویان بازنشسته را.

ناراحتی این قشر انگار بر نمی‌آشوبد راحتی آنانی که تکلیفشان خدمت به این گروه از جامعه است. انگار فرزندان “ناتنی ” هستند برای دولت! اگر “تنی” بودند مثل دیگران تعیین تکلیف می‌شدند نه این که بلاتکلیفی‌شان از هر سال بیشتر شود با این که همه جهان می‌دانند سال 99 و بحران‌های سلامت و اقتصادی آن اقتضایی دیگر داشت اما… کاری نکرده‌اند هنوز و باز به هفته دیگر حوالت می‌دهند قصه را.

گذشته از این امروز و فردا کردن، کسی نیست به این سئوال ظریف و حقوقی و شرعی پاسخ دهد که مسئولان با کدام مجوز شرعی، مستمری بگیران را به دو گروه حداقل بگیر و سایر سطوح تقسیم می‌کنند؟ مگر نه این که حقوق و مستمری‌ها از پس انداز 30 ساله خود افراد پرداخت می‌شود و ریالی در به وجه کشور سهم ندارد؟ مگر آنانی که در عمر حرفه‌ای خود حق بیمه بیشتری پرداخته‌اند گناه کبیره مرتکب شده‌اند که در افزایش حقوق باید سهم کمتری داشته باشند؟

دولت اگر حقوق کارکنانش را با این تقسیم بندی می‌دهد، از بیت المال و بودجه رسمی است و شاید بتوان گفت این جدول بندی، حقی از کسی ضایع نمی‌کند اما در قضیه بازنشستگان تأمین اجتماعی قضیه به کل متفاوت است. هرکس به اندازه‌ای که گذاشته است باید بردارد. به همان قاعده‌ای که هرجا اگر سرمایه گذاری می‌کرد، به نسبت سهم خود سود می‌برد اما در ماجرای حقوق و مستمری‌ها معلوم نیست براساس کدام وکالت از طرف سهام داران و بیمه پردازان دارند به حداقل بگیرها از پس انداز مشترک سهم بیشتری می‌دهند از سایر سطوح مزدی.
فکر نمی‌کنم کسی به متولیان اجازه‌ای برای این نوع محاسبه داده باشد و سازمان‌ها هم بر اعضای خود ولایت ندارند که از این باب بخواهند دخل و تصرفی این گونه انجام دهند. آنان وکیل هستند و باید متناسب با پرداخت حق بیمه- بخوانید: سرمایه مایه گذاری- سهم بیمه پردازان را اختصاص دهند به عدالت. تقسیم مستمری بگیران به حداقلی بگیر و سایر سطوح مزدی خالی از “شبه شرعی” و حقوقی نمی‌تواند باشد چون از سپرده خود افراد حقوق‌ها پرداخت می‌شود و منطقاً هم کسی که سه، چهار برابر دیگری حق بیمه پرداخته است باید حقوقی این گونه هم بگیرد.

راه تقویت حداقلی بگیران برداشتن از جیب و حق دیگران نیست بلکه دولت باید به میدان آید و برای ارتقای سطح زندگی و اقتصادی تقویت این قشر، دست به جیب شود. بودجه‌ای اختصاص دهد و به هر شکل کمک کند. همه هم خوشحال خواهیم شد که به این گروه سهمی بیشتر برسد و یارانه معیشتی دائمی بگیرند اما آن نوع درصد بندی افزایش حقوقی که از جیب خود بازنشستگان است مقرون به صحت نمی‌نماید. به هر حال این مسئله‌ای است که از جنبه حق الناس باید مورد بررسی قرار گیرد و مشخص بشود که شرعاً متولیان حق تفاوت قائل شدند در این سطح را دارند یا خیر.

قرار است این حقوق‌ها نان شود و در سفره مردم قرار بگیرد. حرمت سفره اقتضا می کند، هیچ شبه ای بی پاسخ نماند. برای همه این بهتر است. گفتن و نوشتن از ماجرای بر زمین مانده همسان سازی و قصه طلب 250 هزارمیلیارد طلب تأمین اجتماعی از دولت هم بماند برای فرصت‌های بعد که قصه‌ای با سری چنین دراز را نمی‌توان به این کوتاهی به آخر رساند…

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. جناب بنی اسدی ، با سلام ، بنده به عنوان یک بازنشسته تامین اجتماعی ، ضمن تایید کلی فرمایشات شما عرض می کنم که از نظر بنده کمی التفات به بازنشستگان کم توانی که به هر دلیل نتوانسته اند به هنگام بازنشستگی ، حقوق نسبتاً مکفی و معقولی دریافت کنند * مثل پیری و کهولت ، از کارافتادگی ، نداشتن بیمه علیرغم داشتن سابقه کار طولانی به دلیل اجحاف کارفرما و چندین دلیل دیگر*با توجه به گرانی وحشتناک این روزها امر غیراخلاقی نیست خاک بر سر من که با حقوق پنج شش میلیون تومانی راضی نباشم که به حقوق دو میلیونی صد تومانی بیشتر از من اضافه شود ، شما هم بالا غیرتاً در این مملکت دزد بازار که دست دولت علوی در جیب ملت است همه چیز را به شبهات شرعی ربط ندهید ثانیاً قبول که هرکس هرچه قدر حق بیمه داده به همان نسبت حق حقوق بالا را هم دارد ولی حضرت عالی می دانید به علت ضعف و کاستی قوانین خیلی از افراد که طی بیست و هشت سال به علل فراوان ، از جمله شغل دوم و آزاد تمایلی به اضافه کاری نداشته اند ، در دو سال آخر به اصطلاح اضافه کاری را می ترکانند و از آنجا که معملاً شرایط حقوق و مزایا و فوق العاده شغل و غیره در این سطح سابقه ، ۲۸ سال به بالا طبیعتاً بسیار بالاست واضافه کاری هم رقم چشمگیری خواهد شد و ملاک حقوق بازنشستگی نیز این دو سال آخر است چه ضررو زیانی به صندوق تامین اجتماعی وارد می آورند ؟ چنانچه پیام من به شما رسید تدبیری بیاندیشید جلوی این سوءاستفاده رندان گرفته شده و از ضرر و زیان به صندوق جلوگیری شود .

  2. دست جناب بنی اسدی در نکند، کاملا صحیح و متین فرموده اند، اما اینکه نوشته اند ( انگار فرزندان “ناتنی ” هستند) ، صحیح نیست، بلکه مسئولان مملکت، این سپید مویان را حقیقتا ناتنی و (از این بزرگواران نهایت پوزش را می طلبم و عرض میکنم که خودم هم جزو بازنشستگان هستم.) شاید غیرشرعی می پندارند! وقتی که برای این آب و خاک ، تلاش بخرج میدادند و جان می کندند، این مسئولان بی غیرت و نمک نشناس و ناسپاس کجا بودند که الان که همچون همه کشورهای جهان (بعد شرغی و دینی و مذهبی موضوع بماند) بایستی از حداقلی از رفاه و راختی و آسایش برخوردار باشند، اینگونه می نشینند ، جلسه میگیرند ، میوه و شیرینی شان را میخورند و از روی شکم پری برای این مظلومان تصمیمات شاذ می گیرند!!

  3. بازنشسته گرامی که میگی خاک بر سر من که با حقوق پنج شش میلیون تومانی راضی نباشم که به حقوق دو میلیونی صد تومانی بیشتر از من اضافه شود اشتباه نکن! تامین حقوق تا سطح مبلغ حداقلی معیشت وظیفه دولت هر مملکته شما انتظار نداشته باش حق قانونیت با پایمال شدن حق قانونی دیگران تامین بشه .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا