مجازات 300 هزار مقام فاسد چینی در سال 2015
تازه ترین آمار حزب حاکم کمونیست در چین نشان می دهد که دستکم 300 هزار نفر از مقام های سطوح مختلف این کشور در سال گذشته میلادی (2015) به جرم فساد مالی دستگیر و مجازات شده اند.
به گزارش ایرنا، این خبر در شرایطی مطرح می شود که اجلاس کنگره ملی خلق چین در شهر پکن پایتخت این کشور با حضور بیش از 2 هزار نماینده شروع به کار کرده است و یکی از محورهای مهم کاری آن رسیدگی به طرح های و لایحه های مبارزه با فساد است.
کمیسیون انضباطی حزب کمونیست چین روز دوشنبه با انتشار گزارشی در تارنمای خود خاطرنشان کرد که 200 هزار نفر از این مقام ها، مرتکب فساد کلان نشده بودند و به دلیل سنگین نبودن مجازات های آنها، موضوع از طریق قوه مجریه حل و فصل شده است.
این کمیسیون در گزارش خود به مجازات های دقیق و افراد دستگیر شده اشاره ای نکرده است اما این افراد پس از آن دستگیر شدند که «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین خواستار بررسی تمامی ادارات حزبی و غیر حزبی و ارتش برای یافتن موارد فساد مالی شد.
پیشتر رهبران چین اعلام کرده اند که اگر فساد در این کشور مهار نشود ریشه های قدرت در حزب و دولت خشکانده شده و مردم دیگر از چنین نظامی پشتیبانی نخواهند کرد.
شرایط مبارزه با فساد در چین حساس تر از قبل شده و حوادث اخیر در برخورد با مقام های ارشد فاسد در این کشور نشان دهنده آن است که حزب و دولت به رهبری «شی جین پینگ» همچنان برای اجرای قانون، کار سختی پیش رو دارند، ضمن آنکه هر روز بر تبلیغات مبارزه با فساد در میان مسئولان چین افزوده می شود.
گزارش های دریافتی حاکی است که نزدیک به یکهزار و 600 نفر از افرادی که بازپرسی شده اند پس از محرز شدن فساد مالی از حزب حاکم اخراج شده اند.
از سوی دیگر دولت می گوید هزاران نفر در سه سال گذشته به اتهام ارتکاب فساد مالی فراخوانده شده و از سوی دستگاه های ذی ربط تحت پیگرد و بازرسی قرار گرفته اند تا مساله فساد مالی آنان مشخص شود.
این اولین بار است که یک ارگان چینی رقم 300 هزار نفر را برای موضوع فساد مطرح می کند. تا پیش از این رسانه های چین حتی «شین هوا» خبرگزاری رسمی این کشور از دستگیری نزدیک به 140 هزار نفر به جرم فساد مالی خبر داده بودند.
شاید بتوان بلندپایه ترین مقام فاسد دستگیر شده در چین را «جو یونگ کانگ» رئیس دستگاه امنیتی و از مقام های ارشد حزبی و رئیس یک شبکه بزرگ از شرکت های نفتی دانست که سال گذشته به همین جرم به حبس ابد محکوم شد.
فساد گسترده در چین برای مقام های این کشور نگران کننده است، اما بسیاری از تحلیلگران می گویند به دلیل ورود افراد بانفوذ و آقازاده ها به فساد مالی، دولت کار سختی برای ریشه کن کردن این پدیده خواهد داشت.
انتهای پیام