خرید تور نوروزی

کاندیدای انتخابات 1400 – علیرضا زاکانی

[سیزدهمین دوره‌ی انتخابات ریاست جمهوری حدود یک سال دیگر، احتمالا در خردادماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد. انصاف نیوز به مرور رزومه‌ی نامزدهای احتمالی این انتخابات را منتشر می‌کند]

«علیرضا زاکانی» نماینده‌ی قم در مجلس یازدهم در سال ۱۳۴۴ به دنیا آمد. پدر او از ورزشکاران و‌ داور بین‌المللی کشتی و از دوستان صمیمی غلامرضا تختی بود.

زاکانی دارای تخصص پزشکی هسته‌ای از دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده و عضو هیات علمی همین دانشگاه است.

بنا بر آنچه در زندگینامه‌ی رسمی منتشر شده‌ی آقای زاکانی آمده است، او «نظر به اهمیت بسیج دانشجویی در کلام امام و رهبری، به تاسیس بسیج دانشجویی» اقدام کرد و «مسوولیت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران و علوم پزشکی و مدیریت مسجد دانشگاه تهران» را عهده‌دار بود.

زاکانی در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به‌عنوان «داوطلب بسیجی» در صحنه‌های نبرد حضور داشت و در دوران حضور خود در جنگ جانباز شد.

از حوادث مهم دوران دانشجویی زاکانی ۱۸ تیر ۷۸ بود. وقایعی که به گفته‌ی او «کف صحنه» بود و «برای مانع شدن آسیب به دیگران سنگ می‌خورد»؛ زاکانی درباره‌ی فعالیت‌های دانشجویی خود و‌بسیج دانشجویی در آن روزها می‌گوید: «بسیج دانشجویی  در بسیاری از موارد از جمله ۱۸ تیر ۷۸ و سامان دادن راهپیمایی عظیم ۲۳ تیر ۷۸ از دانشگاه تهران، مقابله با عملکرد مهاجم دفتر تحکیم وحدت قدرتمند آن دوران و نیز ماجراهای سازمان داده شده از بیرون دانشگاه‌ها مانند مطبوعات زنجیره‌ای به برکت انگیزه و تفکر بسیجی دانشجویان توانست آن‌ها را به انفعال بکشاند»

زاکانی به‌عنوان یکی از نامزدهای فهرست اصولگرایان که با نام «آبادگران» در انتخابات حضور داشت راهی مجلس هفتم شد. کارنامه‌ی او در مجلس هفتم با دو تحیقیق و تفحص جنجالی به یاد آورده می‌شود؛ طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد و آزمون دستیاری که در نهایت به کشف فروش سئوالات آزمون دستیاری انجامید.

علیرضا زاکانی در انتخابات مجلس هشتم یکی از اعضای شورای مرکزی «جبهه متحد اصولگرایان» بود و به‌عنوان نماینده‌ی تهران انتخاب شد. او در این دوره‌ی مجلس، نایب‌رئیس کمیسیون اصل ۹۰ شد. زاکانی درباره‌ی یکی از پرونده‌های خبرساز آن روزها می‌گوید: «در اختلاس سه هزار میلیاردی معروف اولین مواجهه از سوی این کمیسیون با هوشیارسازی و درخواست رسیدگی از بانک مرکزی ماه‌ها قبل از آشکار شدن موضوع اختلاس مطرح و پیگیری شد»

او در مجلس نهم نیز همچون مجلس هشتم به‌عنوان یکی از نامزدهای «جبهه متحد اصولگرایان» انتخاب شد. مهم‌ترین تصویر حضور زاکانی در مجلس نهم به ریاست او بر کمیسیون ویژه بررسی برجام بازمی‌گردد. کمیسیونی که در آن با حضور ظریف و‌ معاونانش، نمایندگان موافق و مخالف برجام و همینطور جلیلی و همکارانش جزییات توافق هسته‌ای در جلسات متعددی مورد بررسی قرار گرفت.

علیرضا زاکانی موسس جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی است که بر اساس آنچه او‌ درباره‌ی این حزب اصولگرا می‌گوید، «نه تنها دولت ساخته و مستظهر به حمایت‌های دولتی نبوده است که به دلیل موضع انتقادی اش به اشکالات دولت‌های وقت، مورد محبت آن‌ها هم نبوده است»

زاکانی در حوادث پس از انتخابات ۸۸ با وجود آن که انتقاداتی جدی به عملکرد اصلاح‌طلبان و‌ کاندیداهای معترض داشت اما تلاش می‌کرد تا خطاهای طرف مقابل را هم نادیده نگیرد که از آن جمله می‌توان به پیگیری‌های جدی و مستمر او برای محاکمه‌ی سعید مرتضوی به دلیل حوادث بازداشتگاه کهریزک اشاره کرد. او هم‌چنین در سال‌های اخیر از آنچه «فساد» قرارداد کرسنت می‌داند به بهانه‌های مختلف گفته است و آن را «فاجعه بزرگ و غارت ثروت ملی» می‌داند. اظهاراتی که البته همواره با تکذیب مسئولان مربوطه مواجه شده است.

آقای زاکانی از چهر‌ه‌های جریان اصولگراست که از سوی رسانه‌های این جریان به‌عنوان «چهره‌‌ی ضدفساد» نامیده می‌شود، که البته صلاحیتش در دو انتخابات ۹۲ و ۹۶ از سوی شورای نگهبان احراز نشده است!

«زاکانی برای ۱۴۰۰ توانایی دارد اما معلوم نیست»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا