خرید تور نوروزی

ناباروری و چالش‌های آن

رپورتاژآگهی

داشتن فرزند برای بسیاری از زن و شوهرها از اهداف اصلی ازدواج محسوب می‌شود. برخی همسران نیز پس از گذراندن مدتی از زندگی مشترک خود به فکر بزرگتر کردن جمع دونفره خود و تشکیل خانواده بزرگتر میوفتند. همه چیز خوب به نظر می‌رسد تا زمانی که تلاش های زن و شوهر در این زمینه بی ثمر بماند. اگر از سخت گیری خانواده های سنتی نسبت به این مساله بگذریم، چنانچه زن و شوهر هر دو خواهان وجود فرزندی در خانه خود باشند و این اتفاق نیوفتد، زندگی مشترک آنها نیز دستخوش چالش های مختلفی می‌شود.

علل ناباروری در زنان و مردان

مشکلات نازایی و ناباروری در همسران به دلایل مختلفی وجود دارند. به زوجی نابارور گفته می‌شود که پس از یک سال رابطه جنسی بدون جلوگیری از بارداری، همچنان باردار نشده اند. گاهی علت این مشکل قابل تشخیص نیست اما در بسیاری از موارد می‌توان به علت این مساله پی برد و به درمان آن پرداخت. در زیر به چند مورد از این دلایل اشاره کردیم:

دلایل ناباروری در زنان:

  • مشکلات تخمک گذاری: از دلایل اصلی ناباروری اختلالات تخمک گذاری در بدن زن است. زمانی که تخمک گذاری به درستی انجام نشود عمل لقاح نیز صورت نمی‌گیرد.
  • نقص لوله های رحمی: گاهی اوقات قسمتی یا تمام لوله های رحمی بسته می‌شوند، که نتیجتا امکان رسیدن اسپرم به تخمک از بین می‌رود.
  • آندومتریوز: اندومتریوز به حالتی اطلاق می‌شود که بافت سنگفرشی رحم شروع به رشد کردن می‌کند و رحم و لوله های رحمی را می‌پوشاند، که درعمل لقاح مشکل بوجود می‌آورد.
  • مشکلات مربوط به سیستم ایمنی: اگر سیستم بدنی شما نسبت به اسپرم مرد آنتی بادی ترشح کند، اسپرمهای وارد شده به بدنتان را از بین می‌برد یا در مواردی باعث سقط جنین می‌شود.
  • برخی عفونتها و مشکلات مربوط به رحم: پزشک زنان با معاینات پیش از بارداری عفونتهای بدن شما را مشخص کرده و در صورتی که این عفونتها باعث عدم باروری شما شود، به درمان آن می‌پردازند.

دلایل ناباروری در مردان:

  • مشکلات مرتبط با اسپرم
  • بسته بودن لوله های خروج اسپرم
  • ناتوانی جنسی
  • ناهنجاری های بدنی و …

روش های درمان ناباروری

عدم توانایی در باردار شدن مشکل غیر قابل حلی نیست و روش های درمانی مختلفی در این زمینه وجود دارد. شما همواره می‌توانید از دکتر زنان آنلاین در این زمینه مشورت گرفته و روند درمانی خود را تحت نظر پزشک آغاز کنید. در اینجا چند روش درمانی ناباروری را همراه شما مرور می‌کنیم:

  • تحریک تخمک گذاری یا اینداکشن: این روش زمانی مفید است که علت ناباروری شما اختلال در تخمک گذاری باشد که در این صورت، با کمک هورمون درمانی، تخمک‌ها را تحریک می‌کنند تا عملیات تخمک گذاری به درستی انجام شود.
  • IVF: آی وی اف روش شناخته شده‌ای بین روش های درمان ناباروری است، در این روش تخمک‌ها و اسپرم‌های زن و مرد در محیط آزمایشگاهی با هم ترکیب شده و در صورت لقاح موفق، به داخل رحم زن منتقل می‌شود.
  • جراحی: چنانچه آندومتریوز یا کیست های رحم و مشکلاتی از این دست عامل ناباروری شناخته شوند، پزشک با تعیین دقیق مساله، عمل جراحی برای از بین بردن بافت بیمار یا باز کردن لوله رحمی را انجام می‌دهد.
  • دارو درمانی: در بعضی موارد علت ناباروری مشکلات هورمونی زن و مرد است که در این صورت، به پیشنهاد پزشک به درمان دارویی پرداخته می‌شود.

مشکلات روحی ناشی از ناباروری

عدم توانایی در بچه دار شدن، گاهی اوقات مشکلات روحی بسیاری برای زن و شوهرها ایجاد می‌کند. احساس خشم و ناراحتی، دلسردی و دلزدگی، افسردگی و احساس بی‌کفایتی گریبانگیر زن و شوهر می‌شود و این مسائل بر زندگی مشترک انها نیز تاثیرات منفی خواهد گذاشت. این اتفاق بین تمام زوجینی که درصدد بارداری بوده اند و به این تجربه دست نیافته اند مشترک است. عموما افراد در این موقعیت دچار احساس تنهایی و طرد شدن می‌شوند. به همین سبب در پروسه درمانی ناباروری مسائل روحی و عاطفی نیز باید مدنظر قرار بگیرند. سپری کردن این مرحله بدون کمک گرفتن از افراد باتجربه بسیار سخت است. اگر حضور در مطب پزشک و مشاور برای شما دشوار است، مشاوره خانواده تلفنی را امتحان کنید و از آنها کمک بگیرید. مشاوره خانواده برای شما فضای امنی ایجاد می‌کند تا بر احساسات سختی که در این دوره تجربه می‌کنید غلبه کنید.

چگونه با فشار روانی این دوره مواجه شویم؟

نوع برخورد و نگرش شما به این موضوع اهمیت بسیار بالایی دارد. از دست دادن امید و افسردگی شاید راحتترین نوع واکنش به این مساله باشد، اما لازم است بدانید در زندگی افراد مختلف، چالش‌ها و مشکلات مختلفی وجود دارد و نحوه برخورد افراد با این مشکلات می‌تواند باعث آسانتر یا سختتر شدن اوضاع شود. از آنجایی که روند درمانی شما ممکن است طولانی شود، لازم است روحیه خود را در این دوران حفظ نموده و صبر و تحمل خود را بالاتر ببرید. از آنجایی که رابطه زناشویی شما نیز ممکن است دستخوش تغییراتی شود، باید به هم فرصت بیشتری برای برقراری مجدد ارتباط و بازسازی رابطه تان بدهید.

اگر دچار افسردگی و اضطراب شده اید از روانشناس تلفنی استفاده کنید تا هزینه هایتان نیز کنترل شود. ناباروری و نازایی پایان زندگی مشترک شما نیست، باید سعی کنید با این مساله به درستی روبرو شوید و روابط عاطفی خود را با همسرتان تقویت کنید. به یاد داشته باشید لزوما هز ازدواجی نباید به داشتن فرزند منجر شود و اکنون فرصتی دارید تا به سایر اهداف و برنامه های زندگی خود بپردازید.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا