خرید تور نوروزی

«شورای امنیت تحریم تسلیحاتی را تمدید نمی‌کند»

علی امیدی، استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان گفت: معتقدم شورای امنیت سازمان ملل با نظر آمریکا مبنی بر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران موافقت نخواهد کرد و این تحریم تمدید نمی‌شود.

امیدی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اعلام وزارت امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه «مایک پمپئو» در جلسه امروز شورای امنیت سازمان ملل درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران سخنرانی می‌کند و پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در این خصوص ارائه می دهد، اظهار کرد: دیدگاه‌های مختلفی در این خصوص وجود دارد. روسیه و چین از پیش اعلام کرده‌اند که موافق اقدام آمریکا برای تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت نیستند و قبلاً هم با دادن رأی منفی به قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی در شورای حکام، حمایت سیاسی خود را از ایران اعلام کردند.

وی افزود: در مورد قطعنامه پیشنهادی آمریکا در خصوص تمدید بی‌نهایت تحریم تسلیحاتی ایران مقامات روسیه و چین مخالفت خودشان را اعلام کرده‌اند. آمریکا در ابتدا قصد داشت از طریق برجام اقدام کند، اما روسیه و چین این نکته را به آمریکا یادآور شدند که وقتی از برجام خارج  شده‌اید نمی‌توانید از منافع آن استفاده کنید.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، تصریح کرد: در حقوق بین‌الملل یک اصل داریم که کشور متخلف نمی‌تواند از یک سند حقوقی طلب کار باشد و این در مورد آمریکا هم که از برجام خارج شده است صدق می‌کند. کشوری که ناقض برجام بوده نمی‌تواند از محتوای این توافق به نفع خودش و علیه ایران استفاده کند.

امیدی گفت: در نتیجه وقتی آمریکا مأیوس شد که نمی‌تواند از برجام استفاده کند سعی دارد قطعنامه پیشنهادی خود در خصوص تحریم تسلیحاتی ایران را در شورای امنیت سازمان ملل مطرح کند و به همین دلیل مایک پمپئو – وزیر امور خارجه آمریکا امروز در این شورا سخنرانی خواهد کرد و محمدجواد ظریف نیز به شکل مجازی در جلسه شورای امنیت سخنرانی خواهد کرد.

وی ادامه داد: پمپئو در این سخنرانی قصد دارد ایران را خطری برای صلح و امنیت جهانی و منطقه خاورمیانه معرفی کند و بگوید اگر ایران قادر به وارد کردن تسلیحات باشد صلح جهان بر هم خواهد خورد. این مورد وظیفه شورای امنیت سازمان ملل است که به بررسی عوامل تهدیدزا برای صلح جهانی بپردازد. بنابراین پمپئو قصد دارد از این زاویه و حربه وارد شود که شورای امنیت سازمان ملل برای تضمین صلح جهانی باید تحریم تسلیحاتی ایران را به صورت نامحدود تمدید کند.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، یادآور شد: آمریکایی‌ها می‌دانند پاشنه آشیل دفاعی ایران صنعت هوایی است. در نتیجه اولین کاری که ایران بعد از رفع تحریم‌های تسلیحاتی انجام خواهد داد خرید هواپیماهای پیشرفته نظامی است.

امیدی گفت: آمریکایی‌ها از هر بهانه‌ای استفاده می‌کنند که ایران را خطرناک جلوه دهند. ایران با لغو تحریم‌های تسلیحاتی و تمدید نشدن این تحریم‌ها قصد دارد در دو زمینه خرید هواپیماهای پیشرفته نظامی و سیستم‌های راداری واردات داشته باشد که حق مسلم هر کشوری است.

وی اظهار کرد: نکته طنزآمیز این است که آمریکا بزرگترین صادر کننده اسلحه در جهان است و موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم، اعلام کرده «که آمریکا بزرگترین صادر کننده اسلحه در جهان است و یک سوم صادرات اسلحه در جهان بین سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ را به خود اختصاص داده است.» جالب اینجاست که کشورهای حاشیه خلیج فارس حدود ۵۹ درصد از صادرات اسلحه آمریکا را پوشش می‌دهند و کشورهای شمال آفریقا نیز از بزرگترین واردکنندگان سلاح‌های آمریکایی هستند.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، گفت: در این بین ترکیه هم یکی از واردکنندگان بزرگ اسلحه از آمریکا است و عربستان نیز ۲۲ درصد واردات اسلحه از آمریکا را بر عهده دارد. همان‌طور که می‌بینیم این کشورها اکثراً در همسایگی ایران هستند و آمریکا توقع دارد ایران توان دفاعی خود را بالا نبرد که واقعاً سخره آمیز است.

امیدی افزود: معتقدم شورای امنیت سازمان ملل با نظر آمریکا مبنی بر تحریم تسلیحاتی ایران موافقت نخواهد کرد. ایران در این خصوص اعلام کرده که تداوم تحریم تسلیحاتی ایران خطر قرمز جمهوری اسلامی است و اقدام قاطع ایران را در پی خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل به این منظور که ایران را ترغیب کنند مفاد برجام را رعایت کند ایران را تا اکتبر سال ۲۰۲۰ تحریم تسلیحاتی کردند و قرار است این تحریم پاییز امسال به شکل اتوماتیک لغو شود. به همین دلیل آمریکا به تکاپو افتاده است که این تحریم را تمدید کند. سیستم دفاعی ایران بر اساس خودکفایی و بر مبنای بازدارندگی بنا شده است و باید با دیپلماسی فعال از حق خودمان در صنعت دفاعی صیانت کنیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا