خرید تور نوروزی

دانشگاه تهران درمورد احضار دانشجویان توضیح داد

یک روز پش از انتشار بیانیه‌ی دانشجویی اعتراض به احضارهای کمیته‌های انضباطی که تنها در انصاف نیوز بازتاب پیدا کرده بود و رسانه های دیگر علی رغم دریافت، منتشر نکرده بودند، ساعتی پیش دبیر کمیته انضباطی دانشگاه تهران در گفتگویی با ایسنا در این باره گفت:‌ برای همه دانشجویان احضار شده دعوتنامه کتبی ارسال و دلیل این احضار در پرونده دانشجویان ذکر شده است.

دکتر مجید سرسنگی توضیح داد: در این بیانیه نام برخی دیگر از دانشگاه‌ها و این که دانشجویانی نیز از این دانشگاه‌ها به کمیته انضباطی احضار شده است، ذکر شده است. در ابتدا باید تاکید کنم که اتفاقی که در دانشگاه تهران افتاده هیچ ارتباطی با دانشگا‌ه‌های دیگر ندارد. دانشگاه تهران درجریان احضارهایی که در دانشگاه‌های دیگر صورت می‌گیرد، نیست. همانطوری که دانشگاه‌های دیگر در جریان چنین اتفاقاتی در دانشگاه‌ تهران نیستند. بنابراین این امر یک حرکت هماهنگ از سوی دانشگاه‌ها نبوده است.

وی با تاکید بر این که دانشگاه یک جامعه کوچک است، افزود: اکثر افراد دانشگاه افرادی فرهیخته و قانونمند هستند اما ممکن است در بین جامعه دانشگاهی افرادی وجود داشته باشند که قوانین را رعایت نکنند. در مورد چنین افرادی دانشگاه تهران دارای ساز و کاری است که این ساز و کار قدمتی چند ساله دارد. بر اساس این ساز و کار، کمیته ای در دانشگاه تهران به تخلفات افراد رسیدگی می‌کند.

دبیر کمیته‌ انضباطی دانشگاه تهران در مورد عملکرد کمیته‌های مذکور توضیح داد: زمانی که از یک فرد دانشگاهی شکایت می‌شود، کمیته‌ انضباطی به فرد مورد شکایت اعلام می‌کند که چنین شکایتی از او به عمل آمده است و فرد می‌تواند پرونده را مطالعه کرده و در مورد محتویات پرونده توضیحات خود را ارائه کند. لازم به ذکر است که این پرونده در دبیرخانه کمیته انضباطی تشکیل می‌شود و وظیفه کمیته‌ انضباطی صدور رای نیست.

سرسنگی در مورد ساختار کمیته انضباطی نیز توضیح داد: کمیته انضباطی متشکل از دو حقوق‌دان، نماینده دانشجویان، نماینده دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه است.

وی افزود: کمیته مذکور کمیته بدوی بوده و دانشجویان می‌توانند در این کمیته حضور یابند و توضیحات خود را بدهند. چنان که اعضای کمیته تشخیص دهند مستندات به حد کافی وجود دارد بر اساس آیین‌نامه انضباطی دانشجویان که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است رای خود را صادر می‌کند و چنانچه رای صادر شده علیه فرد باشد، فرد می‌تواند به رای اعتراض کند و پرونده به کمیته‌ تجدید نظر ارجاع داده می‌شود.

کمیته تجدید نظر متشکل از رییس دانشگاه، رییس دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری، دو حقوق‌دان و نماینده دانشجویان است.

وی افزود: اعتراض فرد در کمیته‌ تجدیدنظر مورد بررسی قرار می‌گیرد و چنانچه رایی که در این کمیته صادر می‌شود مورد قبول دانشجو نباشد دانشجو مجددا می‌تواند اعتراض خود را به کمیته عالی تخلفات در وزارت علوم اعلام کند.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران در ادامه با تاکید بر این که احضار دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی فقط به صورت تلفنی نبوده است، توضیح داد: در اخبار منتشر شده در مورد احضار دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی شایعاتی مبنی بر احضار تلفنی این افراد وجود دارد باید در این مورد بگویم که برای تمام افرادی که احضار شده‌اند دعوتنامه کتبی ارسال شده است.

وی ادامه داد: در واقع هنگامی که فردی از سوی کمیته انضباطی احضار می‌شود از طرف کمیته به این فرد تلفن شده و اطلاع داده می‌شود که دعوتنامه‌ای از سوی کمیته انضباطی برای آنها ارسال شده و فرد موظف است برای دریافت این دعوتنامه به معاونت آموزشی دانشگاه مراجعه کرده و نسبت به دریافت اقدام نماید.

سرسنگی تاکید کرد: از طرف دیگر با توجه به این که در روزهای آخر سال قرار داریم ممکن است میزان رفت و آمد دانشجویان به محیط دانشگاه کم باشد و دانشجو از چنین دعوتنامه‌ای خبردار نشود بنابراین برقراری تماسی تلفنی موجب اطمینان خاطر کمیته انضباطی از اطلاع دانشجویان از وجود چنین دعوتنامه‌ای است.

وی با تاکید بر اینکه در دعوتنامه‌ای که از طرف کمیته انضباطی ارسال می‌شود ذکر دلیل احضار جایز نیست، گفت: از آنجایی که دعوتنامه‌ای که توسط کمیته‌ی انضباطی ارسال می‌شود ممکن است توسط افراد مختلف خوانده شود و این امر موجب شود آبروی فرد به خطر بیفتد در این دعوتنامه دلیل احضار فرد قید نمی‌شود. اما امکان ندارد فرد به کمیته‌ی انضباطی مراجعه کند و دلیل احضار آن به خود فرد گفته نشود. در واقع هنگامی که فرد به کمیته مراجعه می‌کند پرونده را پیش روی او قرار داده و فرد می‌تواند هم محتویات پرونده را مطالعه کند.

دبیر کمیته انضباطی دانشگاه تهران با اشاره به مراجعه تعداد کثیری از دانشجویان این دانشگاه به کمیته انضباطی به بهانه احضار چند تن از دانشجویان گفت: زمانی که تعدادی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به کمیته انضباطی احضار شدند جمع کثیری از دانشجویان دیگر را همراه خود به کمیته آوردند وهمه این افراد خواستار مشاهده پرونده شدند. در صورتی که چنین کاری خلاف قانون است و ممکن است آبروی فرد با این کار برود.

سرسنگی در ادامه با بیان این که تعداد دانشجویان احضار شده 5 نفر بوده است،‌گفت: در اخبار منتشر شده اعلام شده است که تعداد دانشجویانی که احضار شده‌اند 9 نفر است اما پرونده 4 نفر هنوز تکمیل نشده و در دستور بررسی قرار دارد از طرفی دیگر سالانه بین 100 تا 200 پرونده در کمیته انضباطی دانشگاه تهران تشکیل می‌شود. اکنون چه اتفاقی افتاده که احضار این 5 نفر باعث انتشار چنین اخباری شده است.

وی با تاکید بر این که احضار گروهی این تعداد برای ایجاد رعب و وحشت بین دانشجویان نبوده است، گفت: گاهی تخلف انجام شده به صورت فردی بوده و گاهی تخلفی که انجام می‌شود به صورت گروهی است. از آنجایی که بخشی از جرم این دانشجویان مشترک بوده به این صورت احضار شده‌اند. از طرفی دیگر هنگامی که فرد خلافی انجام نداده چرا باید دچار رعب و وحشت شود.

دبیر کمیته انضباطی دانشگاه تهران در ادامه با بیان این که احضار دانشجویان به دلایل صنفی نبوده است، گفت: متاسفانه در این موارد از احساسات پاک دانشجویان سوء استفاده می‌شود.

برخی از افرادی که احضار شده‌اند دلیل احضار خود را مسائل صنفی بیان می‌کنند در صورتی که من با قطعیت اعلام می‌کنم که یک پرونده در کمیته انضباطی دانشگاه تهران به دلیل مصارف صنفی تشکیل نشده است. حتی دانشگاه تهران دانشجویان را به مسائل صنفی تشویق می‌کند و به دنبال تشکیل شورای مرکزی صنفی در دانشگاه است.

سرسنگی در ادامه گفت: همچنین شایعه‌ای بوده مبنی بر این که برخی از اساتید به دانشجویان اعلام کردند که من به اساتید گفته‌ام که دانشگاه تهران قصد دارد پس از انتخابات از دانشجویان زهر چشم بگیرند. سوال من این است که چرا باید از چنین انتخابات پرشکوهی از دانشجویان زهرچشم بگیریم.

همچنین باید تاکید کنم که ذکر چنین صحبت‌هایی که صحت ندارد از نظر حقوقی و شرعی اشتباه است.

وی با تاکید بر این که کمیته انضباطی حافظ منافع دانشجویان است، گفت: تعدادی از دانشجویان احضار شده هنگامی که برای دریافت نامه‌ی خود به کمیته مراجعه کرده‌اند، نامه را جلوی دبیرخانه پاره کردند. این در حالی است که در طول سال پرونده تعداد زیادی از دانشجویان در یک فضای آرام مورد بررسی و رسیدگی قرار می‌گیرد. در صورتی که کمیته احساس کند که شکایت علیه دانشجویی ناروا است، رای علیه دانشجو صادر نمی‌کند.

دبیر کمیته انضباطی دانشگاه تهران در ادامه نیز گفت: در بیانیه‌ای که توسط دانشجویان صادر شده به پرونده فردی اشاره شده است که حکم دو ترم تعلیق اخذ مدرک را از کمیته دریافت کرده است. در این مورد باید گفت: پرونده این فرد ربطی به پرونده 5 نفر دیگر نداشته و شکایتی که از این فرد به عمل آمده مربوط به تاریخ 30 اردیبهشت است اما از آنجایی که از هنگام بررسی پرونده در کمیته تا زمان صدور رای یک پروژه طولانی طی می‌شود صدور رای این فرد همزمان با این اتفاق بوده است اما این دو هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند.

ایسنا به همراه انتشار نظر این مسوول دانشگاه تهران، بیانیه را نیز منتشر کرده است.

انتهای پیام

 

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا