خرید تور نوروزی

همه چیز درباره‌ی حادثه کلینیک سینا اطهر [+فیلم و عکس]

هفته گذشته بود که خبر انفجار کلینیک سینا اطهر ابتدا در فضای مجازی و سپس در رسانه‌های رسمی منتشر شد.

به گزارش انصاف نیوز شامگاه سه شنبه ۱۰ تیرماه ۱۳۹۹ خبر انفجار مهیب در ساختمان مرتبط با این کلینیک به سرعت در فضای رسانه‌ای کشور منتشر شد. بر اساس انفجار مورد اشاره که حوالی ساعت ۲۱ رخ داد، تعداد ۱۹ نفر از کارکنان و مراجعه کنندگان به این مرکز پزشکی جان خود را از دست دادند و تعداد دیگری نیز مصدوم شدند.

سید جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی در این باره گفت: ساعت 20:46 شامگاه روز سه شنبه (10 تیرماه 1399) وقوع حریق گسترده در یک کلینیک درمانی [کلینیک «سینا اطهر»] به سامانه ١٢۵ سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اطلاع داده شد که بلافاصله نیرو‌های آتش‌نشانی به محل اعزام شدند.

در همان ساعات اولیه اعلام شد که 13 تن بر اثر این حادثه جان خود را از دست داده اند. جمعیت هلال احمر استان تهران هم یک سگ زنده یاب را به محل اعزام کرد.

 

پیام های تسلیت از مسئولین داخلی تا امیر قطر و سفارت ایتالیا

رئیس جدید مجلس شورای اسلامی اولین کسی بود که در پیامی درگذشت تعدادی از هموطنان در حادثه آتش‌سوزی کلینیک سینا اطهر تهران را تسلیت گفت.

او در این پیام نوشته بود :پیگیرِ رسیدگی کامل درمانی به بازماندگان و همچنین ارائه گزارش دقیق از علل و ابعاد این سانحۀ دلخراش توسط مسئولان امر و گزارش شفاف آن به مردم خواهم بود.

بعد از قالیباف روابط عمومی وزارت بهداشت، سخنگوی دولت، آیت الله آملی لاریجانی، اسحاق جهانگیری، امیر قطر و رهبری نیز پیام های تسلیتی را درباره این حادثه که در نهایت 19 نفر تلفات داشت دادند.

متن پیام رهبر معظم انقلاب به این شرح است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

حادثه‌ی بسیار تلخ آتش سوزی در یک مرکز درمانی را که به جان‌باختن تعدادی از مردم عزیزمان انجامید به خانواده‌های مکرّم آنان صمیمانه تسلیت عرض میکنم و تسلّا و آرامش قلبی آنان و رحمت الهی برای درگذشتگان را از خداوند متعال مسئلت میکنم. دستگاه‌های مسئول باید همه‌ی تلاش خود را برای جلوگیری از وقوع چنین حوادث دلخراش و نیز تدابیر لازم برای کاستن از آسیب‌ها و خسارت‌های آن به‌کار گیرند و مانع چنین ضایعات بی‌جبرانی شوند. بررسی درست این حادثه‌ی مرکز درمانی نیز باید به‌وسیله‌ی دستگاه‌های مسئول سریعاً انجام گیرد.

سیّد علی خامنه‌ای

۱۱ تیر ماه ۱۳۹۹»

 

شایعات اطراف سینا اطهر

در همان ساعات اولیه شایعات درباره این اتفاق در قضای مجازی پخش شد. اولین شایعه ای که توسط سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران تکذیب شد. او در گفت‌وگو با مهر گفت:  بر طبق مشاهدات شاهدان عینی آتش‌سوزی از داخل حیاط کلینیک خصوصی سینا اطهر آغاز و در ادامه به سایر طبقات سرایت کرده و در نهایت کل ساختمان منجر به حریق شده است.

وی آمار جان باختگان را تا این لحظه 19 تن ذکر کرد و گفت: هویت جان باختگان هنوز تشخیص داده نشده و ممکن است هم از مراجعین و هم از کادر درمانی باشند. هم اکنون علاوه بر نیروهای امدادی، تیم تشخیص هویت پلیس آگاهی و تیم جنایی هم برای بررسی صحنه حریق با حضور قاضی قتل خبر داد تا علت اصلی حادثه بررسی شود.

رئیس پلیس پایتخت در پاسخ به پرسشی در این خصوص که آیا این امکان وجود دارد که حادثه حریق خرابکاری باشد؟، گفت: این مسائل صددرصد شایعه است و آتش سوزی در این مرکز خصوصی منجر به حریق شده است.

شایعه بعدی که درباره این حادثه وجود مواد رادیو اکتیو در این بیمارستان بود که گفته می‌شد با این انفجاز مواد رادیو اکتیو در فضا پخش شده. این شایعه را نیز سخنگوی سازمان اورژانس کشور سریعا رد کرد.

مجتبی خالدی، به ایسنا گفت: در این مرکز پزشکی فعالیتی در حوزه پزشکی هسته‌ای انجام نمی‌شد و فرضیه وجود مواد رادیواکتیو در آن رد می‌شود. با این حال همکاران این موضوع را بررسی کردند و به همین نتیجه رسیدند؛ کما این که می‌بینید در محل حضور دارند و بدون مشکل در حال امدادرسانی هستند.

 

دستور وزیر کشور و شروع دستگیری‌ها

وزیر کشور روز بعد از حادثه با ابراز تاسف از سانحه دلخراش آتش سوزی در یک واحد درمانی در تهران در دستورهای جداگانه ای به معاون عمرانی وزیر کشور، رئیس سازمان مدیریت بحران و استاندار تهران خواستار بررسی دقیق علت وقوع این سانحه شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، عبدالرضا رحمانی فضلی با تسلیت به خانواده جان باختگان این حادثه تاسف بار، ضرورت رسیدگی به وضعیت مجروحان و آسیب دیدگان و همچنین بررسی دقیق علت وقوع این حادثه و کوتاهی و سهل انگاری های احتمالی در عدم رعایت استانداردهای ایمنی را مورد تاکید قرار داد.

بعد از دستور وزیر کشور و در همان روز حمیدرضا گودرزی معاون انتظامی امنیتی استانداری تهران از دستگیری تعدادی از افراد در ارتباط با حادثه کلینیک سینا اطهر خبر داد و گفت: در ارتباط با حادثه شب گذشته کلینیک سینا اطهر تعدادی بازداشت شده اند که دستگیر شدگان افراد مرتبطی از جمله رییس ساختمان بوده است.

چند ساعت بعد از او دادستان تهران علی القاصی دادستان تهران در تشریح آخرین جزئیات پرونده آتش‌سوزی کلینیک سینا اطهر گفت: دستور احضار ۵ نفر از مقصران احتمالی حادثه صادر و یک نفر نیز در این رابطه بازداشت شده است.

به گزارش میزان القاصی با تاکید بر اینکه پرونده آتش‌سوزی کلینیک سینا اطهر با دقت و سرعت در دادسرا در حال رسیدگی است، اظهار کرد: از همان ابتدای وقوع حادثه، دادستانی با همراهی بازپرس و دادسرای جنایی و همکاران قضایی در صحنه حضور یافتند و یک تیم کارشناسی بنا به دستور بازپرسی ماموریت پیدا کرد که ابعاد مختلف این حادثه را سریعا بررسی و اظهار نظر کنند.

وی افزود: کار شناسایی اجساد با حضور دادسرای جنایی تهران آغاز و اجساد به پزشکی قانونی منتقل شدند و تعیین علت فوت در دست بررسی است.

دادستان تهران اضافه کرد: شب گذشته دستورهای قضایی لازم برای حفظ و نگهداری صحنه و عدم تردد افراد غیرمرتبط توسط پلیس صادر شده است و یک تیم کارشناسی بنا به دستور بازپرسی ماموریت پیدا کردند که ابعاد مختلف این حادثه را بررسی و در خصوص علت و چگونگی حادثه سریعا بررسی و اظهار نظر کنند.

القاصی افزود: هویت تمامی اجساد با توجه به اینکه دچار سوختگی نشده بودند و در اثر آلودگی و گرما و دود ناشی از آن دچار خفگی شده بودند، مشخص و مقرر شد که بعد از تعیین علت فوت، اجساد به دستور مقام قضایی تحویل بستگان و خانواده‌های آنان شود.

وی گفت: تحقیقات قضایی شروع شده و این پرونده خارج از نوبت با دقت و سرعت به منظور علت وچگونگی حادثه و برخورد با مقصران احتمالی در حال بررسی است.

به گزارش روزنامه ایران در روز 13 تیر یعنی دوروز بعد از حادثه، تعداد بازداشتی ها به 9 نفر رسید که 6نفر مرد و 3 نفر زن هستند.

در این گزارش نوشته شده: بلافاصله پس از این انفجار دستور بازداشت ۹ نفر که شامل تعدادی از افراد هیأت مدیره، مدیرعامل، سهام‌دار این مراکز و مسئول تأسیسات ساختمان بودند صادر شد که ۳ نفر از این افراد زن و ۶ نفر مرد هستند. از سویی بررسی‌ها در این خصوص که نهاد‌ها و سازمان‌های نظارتی مربوطه در رابطه با حادثه آتش‌سوزی مقصر هستند یا خیر نیز از سوی کارشناسان ادامه دارد.

 

هویت فوتی های کلینیک سینا اطهر مشخص شد.

جانشین رییس پلیس پایتخت با اعلام آغاز تحقیق و بررسی از چهار مسوول کلینیک سینا اطهر، اسامی فوتی‌های حادثه روز گذشته در این کلینیک را اعلام کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس تهران بزرگ، سردار حمید هداوند روز چهارشنبه بیان کرد: تحقیق و بررسی از مدیرعامل بیمارستان، مدیرداخلی، مدیر تصویربرداری و متصدی سانترال ادامه دارد.

جانشین رییس پلیس تهران بزرگ در پاسخ به این سوال که آیا این حادثه عمدی بوده است؟ گفت: تاکنون به این نتیجه نرسیده‌ایم که حادثه عمدی بوده باشد.

سردار هداوند با اشاره به اینکه احتمالا جرقه برق باعث بروز آتش‌سوزی شده اما علت حادثه در دست بررسی است و نتیجه آن متعاقبا اعلام می‌شود، گفت: متاسفانه در این حادثه ۱۹ نفر شامل ۱۶ زن و سه مرد جان خود را از دست دادند.

جانشین رییس پلیس تهران بزرگ با بیان اینکه هویت چهار نفر از افراد فوت شده معلوم نیست، گفت: آیدا زمانی، لیلا عیوض خانی، لیدا خام دایی، مژگان دهقان، رها (فاقد فامیلی)، سوسن سلطان محمدی، خانم یاسمن، خانم دکتر تورانی، خانم رحمانی، محدثه رضی، شبنم دیبایی، مریم خرسندی، محسن پارسا، احسان گنجخانلو و دکتر محمدعلی اکبری اسامی ۱۵ نفر از فوت‌شدگان است.

سایت شهرآرا نیوز هم عکس زیر را به عنوان عکس فوتی‌ها منتشر کرد.

تصاویر جانباختگان حادثه انفجار در کلینیک سینا اطهر تهران

 

روایت شاهدان عینی

یکی از مصدومان این حادثه که لحظات سختی را پشت‌سر گذاشته و هنوز در شوک به‌سر می‌برد، درباره آنچه در داخل کلینیک گذشت، گفت: شوهرم در آن کلینیک بستری بود و قرار بود جراحی شود. داشتیم برای جراحی آماده می‌شدیم که یک‌باره صدای انفجار شدیدی آمد. در یک لحظه همه‌جا را دود گرفت. اول فکر کردیم بمب است، خودمان را به دستشویی رساندیم تا از پنجره به بیرون بپریم؛ بعد دیدم نمی‌شود، چون طبقه پنجم بود. انفجار دوم اتفاق افتاد شیشه‌ها خرد شد. همه وسایل خرد شد در‌ها بسته شد و بوی دود و صدای جیغ همه‌جا را برداشت. آینه و روشویی و در کنده شد و روی ما افتاد. ما چند نفر در دستشویی گیر افتاده بودیم. در می‌زدیم و جیغ می‌کشیدیم و کمک می‌خواستیم. صدای «یاحسین یاحسین» دکتر‌ها و پرستار‌ها را می‌شنیدیم. داد می‌زدیم و کمک می‌خواستیم، ولی کسی جواب ما را نمی‌داد. بعد از چند دقیقه صدا قطع شد ما فقط جیغ می‌کشیدیم و درخواست کمک می‌کردیم. نگران شوهرم بودم بعد از دو ساعت چند آتش‌نشان آمدند و ما را بیرون آوردند. همه صورتم خون بود جایی را نمی‌دیدیم. سراغ شوهرم را گرفتم، گفتند خبر ندارند تا اینکه او را در بیمارستان دیدم. او هم زخمی شده بود.

یکی از آتش‌نشانان به خبرنگار شرق گفت: انفجارها در طبقات پایین اتفاق افتاده ‌بود. از آنجا که طبقات پایین مخصوص سیتی‌اسکن، ام‌آرای و دندان‌پزشکی و خدمات این‌چنینی بود، به ما گفته شد که در این طبقات کسی نیست. تصور این بود که کشته‌ای هم در این حادثه نبوده‌ است. هرچند تجربه به ما ثابت کرده بود ممکن است دودگرفتگی در طبقات بالاتر مصدوم داشته باشد.

این آتش‌نشان ادامه داد: وقتی آتش‌سوزی بعد از حدود یک‌ساعت‌ونیم مهار شد، با کپسول‌های اکسیژن برای لکه‌گیری رفتیم و به طبقه پنجم که رسیدیم متوجه شدیم چه اتفاقی رخ داده است. با اینکه صدای درخواست کمک شنیده می‌شد اما متوجه شدیم بیشتر کسانی که در طبقه پنجم بودند، جان خود را از دست داده‌اند. ما بلافاصله بی‌سیم زدیم و وضعیت را گزارش دادیم و درخواست نیروی امداد کردیم. بیشتر کسانی که در این طبقه گیر افتاده بودند، جان خود را از دست داده بودند. علت آن هم این بود که حرارت و دود از طبقات زیرین به طبقات بالا رفته و باعث خفگی و در بعضی موارد هم سوختگی‌های جزئی افراد شده بود. بسیاری از فوتی‌ها وضعیتی داشتند که نشان می‌داد احتمالا در حال کمک به یکدیگر بوده‌اند، اما دود امانشان نداده بود.

این آتش‌نشان گفت: به‌هم‌ریختگی داخل اتاق‌های عمل و بخش بستری نشان می‌داد بسیاری از قربانیان به‌دنبال راه فراری بودند و شاید به‌دنبال کپسول اکسیژن بودند. برخی هم در لحظات آخر دست به وسیله‌ای انداخته و به زمین افتاده بودند. همچنین لرزش ناشی از انفجار هم همه‌جا را به هم ریخته بود.

او درباره اینکه این انفجار با ساختمان پلاسکو چه تفاوتی داشت، گفت: اینجا ساختمان فرو ‌نریخت؛ بخشی از آن منفجر شد. در پلاسکو افرادی از همکاران ما در طبقه هم‌کف گیر کرده بودند و سازه به‌طورکامل به‌دلیل حرارت زیاد فرو ‌ریخت. حرارت هم به‌دلیل مواد قابل اشتعال بسیار زیادی بود که در پلاسکو بود اما در این ساختمان اولا سازه بسیار کوچک‌تر از پلاسکو است، دوم اینکه تخریب بیشتر به دلیل انفجار بود و خوشبختانه کل ساختمان فرو ‌نریخت. اگر ساختمان فرو ‌می‌ریخت، تعداد قربانیان بسیار بیشتر می شد و ممکن بود حتی به عابران در خیابان هم صدمات شدیدی وارد شود.

۴ فرضیه برای آتش‌سوزی

در تحقیقات صورت گرفته توسط تیم‌های کارشناسی و قضایی، تاکنون ۴ فرضیه در خصوص آتش‌سوزی مطرح شده و البته فرضیه‌های دیگر نیز بررسی خواهد شد تا علت قطعی این فاجعه مرگبار روشن شود. نخستین فرضیه جدا شدن کابل برق از تیر چراغ برق و افتادن روی کپسول‌های اکسیژنی بود که داخل حیاط این مرکز قرار داشتند. دومین احتمال مطرح شده ایجاد حریق در قسمت ذخیره مخزن اکسیژن و انفجار کپسول‌های اکسیژن است. سومین فرضیه اتصالی برق سه فاز ساختمان و آتش‌سوزی و مرگ ۱۹ نفر از کادر درمان و بیماران بوده است. اما انفجار در طبقه منفی دو که قسمت تأسیسات ساختمان است آخرین فرضیه‌ای است که تاکنون از سوی تیم تحقیق مطرح شده. تمامی این فرضیه‌ها و فرضیه‌های احتمالی دیگر از سوی هیأت کارشناسی مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا علت حریق روشن شود.

 

نظر دادستان تهران درباره دلیل حادثه

به گزارش ایسنا، علی القاصی در بخش خبری ۲۱ در رابطه با پیگیری‌های قضایی آتش‌سوزی کلینیک سینا اطهر، اظهار کرد: به محض اینکه از وقوع انفجار اطلاع یافتیم با همکاران دادسرای جنایی در محل حادثه حضور پیدا کردیم.

وی با بیان اینکه بررسی‌های اولیه حاکی از آن است که حادثه غیرعمدی است، گفت: اتصال سیم برق و انفجاز کپسول‌های اکسیژن موجب ایجاد حریق شده است.

 

قصور مسئولین کلینیک از سال‌ها پیش

سخنگوی سازمان آتش نشانی، سید جلال ملکی در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره اظهارکرد: وضعیت ایمنی این ساختمان از سال ٩۴ تا کنون بررسی شده بود و حدود چهار اخطار در زمینه توجه به ایمنی این ساختمان صادر شده بود. همچنین دستور العمل های لازم نیز در این خصوص ارایه شده بود.

وی با بیان اینکه طی سال های ٩۶، ٩٧ و ٩٨ نیز از این ساختمان بازدید شده بود که متاسفانه ترتیب اثر خاصی داده نشد گفت: در سال ٩٨ نیز یک اخطار جدی برای آن ها صادر شد که از سوی شهرداری بود.

ملکی گفت: نگهداری غیر اصولی مواد و تجهیزات خطرناک، توجه به راه‌های خروج، سیستم برق و… از مواردی بوده که در دستور العمل‌های ابلاغ شده ذکر شده بود.

نژادبهرام عضو شورای شهر تهران نیز به فارس گفت: طی سال‌های گذشته بارها به دلیل ناایمن بودن ساختمان کلینیک، سازمان آتش‌نشانی و شهرداری منطقه یک به مالک تذکر داده بودند و در سال ۹۸ اقداماتی جهت ایمن شدن ساختمان انجام گرفته ولی کامل نبوده است.

وی درباره اینکه چرا کلینیک به دلیل ناایمن بودن و بی‌توجهی به تذکرات آتش‌نشانی پلمب نشده است، ‌گفت: به دلیل اینکه در سال ۹۸ مالک اقداماتی جهت اطفای حریق انجام داده است. البته تخلفات این ملک به لحاظ ایمن نبودن توسط شهرداری به دادستانی و بازپرس ویژه تهران اعلام شده بود.

 

سوالات بی پاسخ از حادثه

جواد نوفرستی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به حادثه انفجار در کلینیک سینا اطهر که منجر به مرگ 19 نفر شد، اظهار کرد: واقعیت این است که ما از حوادث درس نمی گیریم. اگر می خواستیم درس بگیریم بعد از فاجعه ای که برای ساختمان پلاسکو رخ داد، انتظار این بود که فکری برای برای ایمنی ساختمان های بلندمرتبه و مراکز تجمعی نظیر همین بیمارستان ها و مراکز درمانی بشود. اما اقدامی نشد و درس عبرت نگرفتیم که این بار حادثه‌ای دیگر در کلینیک سینااطهر رخ داد. ظاهرا گویا هیچ تجربه واتفاقی را جدی نمی گیریم و این اتفاق نیز دیر یا زود فراموش می شود.

وی ادامه داد:‌ متاسفانه موضوع ایمنی در حساس ترین ساختمان ها نیز مورد توجه قرار نمی گیرد. نباید فکر کنیم که ایمنی فقط مربوط به دیگران است و حادثه برای ما رخ نخواهد داد. راستش را بخواهید احساس من و تجربه‌ای که از حوادث قبلی داشته‌ام این است که مدتی پیگیر این حادثه می‌شویم و بعد هم بدون آنکه تغییرات خاصی در ایمنی ساختمان‌ها رخ دهد این حادثه هم فراموش می‌شود تا حادثه‌ای دیگر فرا برسد.

مدیرعامل انجمن جامعه ایمن کشور درباره اینکه آیا ضوابط و قانونی برای صدور مجوز فعالیت برای مراکز درمانی وجود دارد یا خیر، گفت: قوانین در مورد ایمنی و استانداردهای مراکز درمانی وجود دارد، اما اینکه این قوانین چطور و چقدر اجرا می شود محل سوال است. دقیقا مانند مقررات ملی ساختمان که ۲۲ مبحث دارد و معلوم نیست چقدر اجرا می‌شود؟ سوال اینجاست که چطور در یک کوچه تنگ و باریک که حتی پیاده شدن بیمار از خودرو نیز با چالش روبرو است، یک کلینیک درمانی فعالیت می‌کند، پس قبل از اینکه به سراغ قوانین جدید برویم باید ببینیم همین قوانینی که وجود دارد چقدر به درستی اجرا می شود؟

نوفرستی درباره اینکه به نظر می‌رسد سنجش ایمنی تمامی ساختمان‌ها امری دشوار باشد، گفت: ممکن است نتوان در زمانی کوتاه همه ساختمان ها را ارزیابی ایمنی کرد، اما حداقل می‌توان و باید از مهمترین ساختمان ها شروع کنیم که مراکز درمانی قطعا جزو آن محسوب می‌شود. مردم انتظار دارند که بیمارستان ها جای ایمنی باشد، اما چطور است که این مرکز درمانی به گفته مسئولان شهرداری سه تا چهار بار اخطار ایمنی دریافت کرده اما هیچ تغیری در وضعیت ایمنی آن ایجاد نشده است؟

نوفرستی با تاکید بر اینکه باید تعارف را کنار بگذاریم، گفت: آنچه که در حال رخ دادن است سبب شده تا اینطور به نظر برسد که برای جان انسان ها ارزش قائل نیستیم. کلینیک سینا اطهر در یک منطقه محروم یا حاشیه شهر نبود، در یکی از گران‌قیمت‌ترین مناطق تهران قرار داشت و طبیعتا با توجه به خدماتی که ارائه می‌کرد، مرکزی با مشکلات مالی و … هم نبود. پس باید برای ایمنی‌اش هزینه می‌شد که نشد و نتیجه آن هم جانباختن 19 نفر و مصدوم شدن چیزی نزدیک به همین تعداد شد. بگذریم که میلیاردها تومان نیز خسارت مالی به آن وارد شده که قطعا اگر بنا بود برای ایمنی هزینه شود بسیار کمتر بود.

وی با اشاره به گزارش پزشکی قانونی در مورد اینکه اکثر جانباختگان جزو پزشکان و پرسنل همان کلینیک بودند، گفت: متاسفانه نگاه به درآمدزایی سبب شد که حتی برای جان این افراد هم ارزش چندانی وجود نداشته باشد، افرادی که در خدمت آن مجموعه بوده و برای اعتبار و درآمد آن مجموعه در حال فعالیت بودند.

مدیرعامل انجمن جامعه ایمن کشور تصریح کرد:‌ لازم است وزارت کشور، وزارت بهداشت و دیگر دستگاه ها دستورالعملی جامع برای ارزیابی ایمنی همه جانبه مراکز درمانی داشته باشند. اینکه ما بیاییم پیام تسلیت بدهیم و دستور رسیدگی و برخورد با خاطیان را صادر کنیم خوب است اما برای جلوگیری از تکرار این حوادث چه کار کرده ایم؟ در مورد پلاسکو هم که همینطور شد اما دیدیم که اتفاقی رخ نداد.

نوفرستی با بیان اینکه در مورد پلاسکو هم گفته شد که آتش نشانی بارها پیرامون عدم ایمنی ساختمان تذکر داده بودند، گفت: از زمان حادثه پلاسکو تا این حادثه سه و سال و نیم گذشته است. چرا هیچ تغییری ایجاد نشد تا آتش نشانی توان و اختیاراتش بیشتر شود و صرفا به تذکر بسنده نشود. چرا باید بعد از سه‌سال و نیم از حادثه پلاسکو باز هم پاسخ همانی است که در مورد ساختمان پلاسکو گفته شد و باید بگوییم اخطار دادیم اما کسی توجه نکرد؟

وی با بیان اینکه متاسفانه ما شاهد این هستیم که ماموران و کارشناسان آتش نشانی حتی اجازه ورود به ساختمان ها را هم ندارند، گفت: مالک می تواند از ورود کارشناسان آتش‌نشانی به ملکش جلوگیری کند. اینها نشان می دهد که ما در بخش نظارتی ضعف قانونی داریم. چرا فقط باید اخطار بدهند. لازم است قانونی باشد تا مشابه همان قانون که اگر یک ساختمان عوارض یا مالیاتش را ندهد پلمب می‌شود، با ساختمان‌های ناایمن که اخطار آتش نشانی دریافت کرده‌اند برخورد شود.

مدیرعامل انجمن جامعه ایمن کشور ادامه داد:‌ متاسفانه در جایی که بحث پول و درآمد است قدرت پلمب در قانون پیش‌بینی شده است، اما در جایی که بحث جان و ایمنی مردم است، فقط می‌توان اخطار داد و امکان پلمب وجود ندارد. اگر کلینیک سینا اطهر مالیات و عوارض نداده بود، آیا تاکنون اجازه فعالیت داشت؟

 

سیاسی شدن ماجرا

حمید رسایی نماینده سابق مجلس که پیش از این برای شرکت در انتخابات رد صلاحیت شده بود در توییتر نوشت:

«آتش‌سوزی‌های سریالی در گوشه و کنار را نه اتفاق و امری عادی که در راستای فشارهای موسوی خوئینی‌ها و تاجزاده و اعلام آمادگی حسن روحانی برای مذاکره می‌بینم. ‎#امنیت هدف اصلی طراحان پشت صحنه این اقدامات برای تکمیل پازل فشار است تا مردم، اگر معیشت‌شان در سختی است به امنیت هم دلخوش نکنند.»

 

اسم کلینیک منفجر شده سینا اطهر نیست

به گزارش ایسنا، مرکز تصویربرداری پزشکی سینا اطهر با ارسال نامه‌ای به امضای مدیریت این مرکز توضیحاتی را درباره اعلام نام کلینیکی که روز ۱۰ تیرماه سال جاری دچار حادثه شده بود ارائه کرد که در متن آن آمده است: «ضمن ابراز تاسف عمیق از حادثه اسف انگیز در یک موسسه درمانی و پزشکی واقع در شمال تهران که به از دست دادن جمعی از هموطنان و کادر پزشکی منجر شد؛ به استحضار ملت معظم ایران، ارباب جراید و رسانه‌های گروهی، مدیران و کارمندان محترم بخش‌های دولتی و غیردولتی می رساند که این واقعه در «مرکز جراحی محدود سینا مهر شمیران» اتفاق افتاد که به اشتباه با عنوان مرکز درمانی “سینا اطهر” شناخته و اطلاع رسانی شده است.

در ادامه این نامه نوشته شده است: «مرکز تصویربرداری پزشکی (ام ار ای و سی تی اسکن و رادیولوژی) سینا اطهر صرفا در یکی از طبقات ساختمان واقع بوده و ارتباطی با مرکز جراحی محدود سینا مهر شمیران نداشته است و احتمالا نزدیکی محل این دو مرکز و تابلوهای آنها سبب برداشت اشتباه نخستین تهیه کنندگان خبر و گزارش شده و بسط و توسعه یافته است که این امر سبب نگرانی خانواده‌های پرسنل مرکز تصویربرداری پزشکی سینا اطهر شده که شایسته تصحیح لازم و آگاهی سازی همگانی است».

در پایان نامه تاکید شده که «این مرکز فاقد هرگونه بخش پزشکی هسته‌ای و رادیوتراپی است».

 

جلسه فوری شهردار تهران

معاون نظارت شورای شهر تهران از برگزاری جلسه هم‌اندیشی با شهردار تهران در مورد حادثه کلینیک سینا در ظهر امروز شنبه (چهار روز بعد از حادثه) خبر داد.

به گزارش  ایسنا، افشین حبیب‌زاده در پی وقوع حادثه حریق در کلینیک سینا در خیابان شریعتی و مرگ حدود ۱۹ نفر، شورای شهر تهران اقدام به برگزاری جلسه‌ای با حضور شهردار تهران، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و … می‌کند.

وی با اشاره به اخطارهای شهرداری به این مجموعه گفت: طبق بررسی‌های اولیه، در چند سال اخیر از سوی سازمان آتش‌نشانی در خصوص لزوم رعایت موارد ایمنی به این مرکز اخطارهای لازم داده شده بود که با بی‌تفاوتی نسبت به اخطارها، این حادثه تلخ به وقوع پیوست.

معاون نظارت شورای شهر تهران با بیان اینکه جمعی از اعضای شورای شهر در نامه‌ای به ریاست شورا، خواهان تغییر دستور جلسه روز یکشنبه صحن علنی شورا به مسئله حریق کیلینیک سینا شدند اما با این حال جلسه امروز را نیز برگزار خواهیم کرد، افزود: در جلسه ظهر امروز که به میزبانی شورای شهر برگزار می‌شود، شهردار تهران گزارشی از اقدامات انجام شده ارائه خواهد کرد و به سوالات اعضای شورای شهر پاسخ خواهد داد.

بررسی حادثه کلینیک سینا اطهر در کمیته امنیتی تهران

۱۳ کشته در انفجار کلینیک سینا اطهر [+فیلم]

بررسی اولیه حادثه کلینیک سینا: غیرعمدی بود

آخرین آمار جانباختگان و مصدومان حریق کلینیک سینا اطهر

احضار پنج مقصر احتمالی حادثه کلینیک سینا اطهر

بررسی حادثه کلینیک سینا اطهر در کمیته امنیتی تهران

بررسی حادثه کلینیک سینا اطهر در کمیته امنیتی تهران

 

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. ساختمان مسکونی رو تبدیل به کلینیک بیمارستانی کردند البته با کمک ماده 100 شهرداری !مشکلات این مرکز بشرح زیر بوده:
    1-استفاده از یک آسانسور برای مریض،میت،آشغال،کادر پزشکی،مراجعان،کپسول اکسیژن،تجهیزات پزشکی والبته غذا!
    2-نبود راه پله اضطرار!؟نبود سیستم اطفا حریق آتش نشانی (شلنگ گردان طبقات-مخزن آب-سیستم اطفا حریق در سقف با الارم و…)
    3-نگهداری تعدادی کپسول های اکسیژن بدون تمهیدات ایمنی در محوطه پارکینگ
    4-مسقف نمودن غیر استاندارد حیاط (ملک شمالی است) وتغییر کاربری پارکینگ همکف و زیر زمین به درمانی
    5-کوچک کردن فضای راه پله و محدودیت سیرکولاسیون حرکتی با نصب کیوسک اطلاعات ونگهبانی!
    6-کوچه روبروی ملک با معبر باریک محل تردد مناسبی برای وسایط نقیله نیست به این مورد اضافه بفر مائید که راه و رمپ مجزا برای آمبولانس تعبیه نشده است.
    7-هرچند در قانون تعبیه شده که بعضی از صنوف می توانند از محل مسکونی برای محل کسب استفاده نمایند ولی اون مورد برای مطب می باشد نه تصویر برداریو اتاق عمل و …
    و….
    حالا تقصیر کیه؟ خلبانی هم نداریم که با سقوط کشته شده باشه!

    10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا