خرید تور نوروزی

آیا چاپ نامۀ محرمانۀ معاونِ وزیر اطلاعات یک انتحار سیاسی نبود؟

درست ۲۱ سال از توقیف روزنامه‌ی سلام می‌گذرد. آیت الله موسوی خوئینی مدیر مسوول این روزنامه سه سال پیش در پاسخ به سوال کسی که پرسیده بود «آیا چاپ نامۀ محرمانۀ معاونِ وزیر اطلاعات یک انتحار سیاسی نبود؟» در کانال تلگرامی خود نوشت:

شاید بعضی از خوانندگان از وقایع آن سال‌ها باخبر نباشند و متوجه موضوع این سؤال نشوند. اصل قضیه این بود که در مجلس پنجم، برای بيشتر محدود کردن مطبوعات، طرحی در دستور کار و مورد بررسی قرار گرفته بود. همزمان با بررسی این طرح، روزنامۀ سلام نامه‌ای را چاپ کرد؛ محتوای آن نامه -که سعید امامی، معاون وزیر اطلاعات، همراه با گزارشی از وضع مطبوعات، برای جناب وزیر وقت تهیه کرده بود- از این واقعیت پرده بر می‌داشت که وزارت اطلاعات در آن زمان در پی آن بوده که مطبوعات را هرچه‌بیشتر محدود کند و به این نتیجه رسیده بوده که، برای نیل به این هدف، نیاز به تصویب قانونی در مجلس دارد. این نامه هماهنگى برخى نمايندگان را با وزارت اطلاعات افشا می‌کرد.
پس از چاپ نامه، دادگاه روزنامۀ سلام را تعطیل کرد. یکی از اتهامات سلام -و شاید مهم‌ترین آن‌ها- چاپ همین نامه بود، به این بهانه که روزنامۀ سلام نامه‌ای محرمانه را افشا کرده است!

لازم است توضیح دهم که آن نامه محرمانه نبود و شاکی (وزارت اطلاعات)، برای ارائۀ سند به دادگاه، پس از طرح شکایت مهر محرمانه بر آن نامه می‌زند! من با اطلاع از این کار -که می‌توان گفت حداقل کاری غیراخلاقی بود- از رئیس دادگاه درخواست کردم که با هزینۀ من مهر محرمانۀ روی نامه را به آزمایشگاه بدهند تا معلوم شود که جدید است یا مربوط به همان زمان ارسال نامه از اتاق معاون به اتاق وزیر! دادگاه با این درخواست موافقت نکرد، درحالی‌که حق مسلّم یک متهم است که برای رفع اتهام و دفاع از خود چنین درخواستی بکند و دادگاه هم مکلف است که درخواست وی را بپذیرد؛ در غیر این صورت، دادگاه از وظیفۀ تحقیق برای دست یافتن به حقیقت سر باز زده است. اما تصمیم گرفته شده بود که روزنامۀ سلام بسته شود و تشکیل دادگاه فقط بهانه بود.

نکتۀ دیگری که نشان می‌داد این نامه مهر محرمانه نداشته است این بود که این نامه در واقع گزارشی بود از وضعیت مطبوعات که همراه آن یک پیشنهاد مطرح شده بوده و یکی از معاونت‌ها آن را برای ارائه به وزیر اطلاعات جهت تصمیم‌گیری تهیه کرده بود؛ بدیهی است که بر روی چنین نامه‌ها و گزارش‌هایی که در گردش بین معاونان و یا میان یک معاونت با وزیر است، آن هم درون یک وزارتخانه، مهر محرمانه نمی‌زنند. پس آن نامه محرمانه نبود؛ با اين حال، اگر من می‌دانستم که انتشار آن را بهانه‌ای برای بستن سلام می‌کنند، هرگز این بهانه را به دستشان نمی‌دادم؛ البته در آن صورت هم به بهانۀ دیگری متوسل می‌شدند، چراکه سلام در خلاف جهت تک‌صدایی حرکت می‌کرد و، همان‌طور که گفتم، تصمیم گرفته بودند سلام را تعطیل کنند.

خدا را شکر که شاکی روزنامۀ سلام مردم نبودند و نهادهای حکومتی در جایگاه شاکی بودند، نهادهایی از قبیل وزارت اطلاعات، شورای نگهبان، بعضی از وزرای دولت سازندگی، بعضی از نیروهای نظامی و یا انتظامی و شاید برخی نمایندگان مجلس که نمایندۀ کانون‌های قدرت بودند. البته در ميان آنها یک استاندار هم در جايگاه شاكيان ايستاده بود که با طرح شکایت از سلام بختش باز شد و پس از آن پله‌های ترقی را به سرعت طی کرد و به ریاست جمهوری رسانده شد؛ اما … از قضا سرکنگبین صفرا فزود، روغن بادام تلخی می‌نمود!

پاسخ فرزند آیت الله خوئینی به یک اصولگرا

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. اگر مراد از مردم نفوذیها و لیبرالها هست فرمایش شما درست اما اگر منظور قاطبه ی ملت مردم حساب میشوند مالت قهرمان وشهیدپرور ایران در راهپیمایی ها جواب خیانت شمارا دادند
    اگر ریاست دادگاه خوئینی ها با مردم میبود امروز در روی زمین وجود نداشت
    چون بزرگترین ضربه ها را به کشور و مردم زده

    4
    10
    1. چرا شما مدعیان ارزشها ، بزرگترین ضد ارزش یعنی دروغ را رها نمی کنید ؟ : مردم یا به قول شما قاطبه ی ملت، یعنی همان اکثریت غایب در انتخابات اسفند 98 اند نه شما اقلیت حداکثر نصف اکثریت ، با احتساب آرای باطله.
      خود شکن ؛ آیینه شکستن خطا است

      4
      2
  2. چرا شما مدعیان ارزشها ، بزرگترین ضد ارزش یعنی دروغ را رها نمی کنید ؟ : مردم یا به قول شما قاطبه ی ملت، یعنی همان اکثریت غایب در انتخابات اسفند 98، نه شما اقلیت حداکثر نصف اکثریت ، با احتساب آرای باطله.
    خود شکن ؛ آیینه شکستن خطا است.

    2
    2
  3. بررسی مجلس پنجم و نهم یک پروژه پژوهشی می طلبد همین بس که در مجلس پنجم قوانینی چون ظابطین به تصویب رسید(به بسیج قدرت قانونی داد) و یا در قانون ایین دادرسی مدنی اشاره به دادگله روحانیت نمود که مطابق قانون اساسی تشکیلات مستقلش میتواند خلاف باشد و…
    یادش بخیر ناطق از آن بالا داد میزد آقا برو سرجات بشین ، نذار اسمت رو بگم :)))

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا