پاسخ صریح بانک مرکزی به فتاح
بانک مرکزی در واکنش به اظهارات اخیر پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان بیانیهای صادر کرد که در ادامه میخوانید:
بانک مرکزی همواره به تأسی از سیره پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص) و ائمه معصومین(ع) بر حمایت و ترویج فرهنگ و سنت نیکوی قرضالحسنه به عنوان یکی از احکام دین مبین اسلام تاکید دارد؛ بر این اساس تلاش شده است با سیاستگذاری مقتضی و ایجاد زمینه و زیرساختهای لازم، گسترش و توسعه تسهیلات قرض الحسنه به عنوان یکی از اهداف و مسئولیتهای نظام بانکی کشور که در قانون عملیات بانکی بدون ربا (بهره) نیز بر آن تاکید شده، جامعه عمل بپوشاند. در حال حاضر و در اجرای تکالیف و مسئولیت های یادشده بخش قابل توجهی از تسهیلات شبکه بانکی به قرضالحسنه اعطایی برای تامین نیازها و حوائج ضروری اقشار مختلف جامعه از جمله ازدواج، اشتغال، درمان و جبران خسارت حوادث طبیعی اختصاص می یابد. علاوه بر این با تدوین مقررات ناظر بر بانکها و صندوق های قرضالحسنه و صدور مجوز در این رابطه تلاش شده تامین نیازهای مالی متقاضیان به ویژه اقشار آسیبپذیر، تسهیل و تسریع شود؛ همچنین با همین رویکرد طی سالیان اخیر شرکتهای تعاونی اعتبار نیز موظف شدهاند صرفاً در چارچوب قرضالحسنه فعالیت کنند.
با ذکر این مقدمه در خصوص اظهارات اخیر رییس محترم بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه «می خواهیم بانک قرض الحسنه تاسیس کنیم،بانک مرکزی مجوز نمی دهد/اگر در روزهای کرونایی بانک داشتیم، به مردم وام قرض الحسنه میدادیم» توضیحات زیر به منظور آگاهی عموم مردم اعلام می شود:
– بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی هم اکنون سهامدار اصلی و عمده بانک سینا است که میتواند تمام منویات و مقاصد خویش در زمینه اعطای قرضالحسنه را بدون هیچگونه محدودیتی اجرا کند.
– چنانچه استفاده از ظرفیت بانک یاد شده برای این مهم مدنظر نیست، بنیاد مستضعفان میتواند اهداف و مأموریتهای متصور در خصوص فعالیت متمرکز در زمینه قرضالحسنه اعم از تخصیص و تجهیز را به صورت مستقل، از طریق تأسیس یک صندوق قرض الحسنه و یا از طریق بانک سینا پیگیری کند. در حال حاضر ضوابط و مقررات موجود، اجرای هر دو روش مذکور را حمایت میکند.
– علاوه بر دو راهکار یاد شده چنانچه بنیاد مستضعفان در نظر دارد از طریق منابع داخلی خود به اعطای قرضالحسنه بپردازد، میتواند با بهره گیری از سازوکار «قرض الحسنه ویژه» که ضوابط آن در نظام پولی و بانکی کشور اجرایی شده هم از رهگذر بانک سینا و هم از طریق ایجاد صندوق قرضالحسنه تک شعبهای عاملیت پرداخت قرضالحسنه از محل منابع داخلی خود را واگذار کند.
– و نکته پایانی اینکه بانک مرکزی از دیدگاه و برنامه رییس محترم بنیاد مستضعفان استقبال و آمادگی کامل خود برای رسیدگی به هر یک از راهکارهای اشاره شده را اعلام میکند. بدیهی است در صورت وصول تقاضا به قید فوریت، بررسی و اقدام خواهد شد.
انتهای پیام
سلام به قرآن اگه وام بدن بانکها حتی همون وامی که خود آقای فتاح درباره کسب و کار خراب شده کورنا گفتنم نمیدن میگن کی گفته کجا حرف زیاد میزنن و از این حرفا بانکها خیلییی پدرسوخته شدن وام به کسی نمیدن مگه مسئولینی که تیلیاردی بخوان و بعدم بزنن به جیب در برن
بنیاد نمیتونه شرکتاشو بچرخونه
من یکی از پیمانکار های مجموعه پارک ارم هستم
با سختگیری های مدیران جناب فتاح من و پرسنلم الان شش ماه بیکار هستیم
به جای وام سنگ جلو پا نذارین
به نظر شما یک پیمانکار برای دیدن مدیر اون مجموعه باید پنج ماه در انتظار باشه؟!
مشکل اینجاست مسئولین حکومتی چهل سال است هر کدام جداگانه در حال اختراع چرخ هستند ، شعار گنده شون تو شهرداری سابق هم همین بود * یا راهی خواهیم ساخت یا راهی خواهیم یافت ، یعنی مطالعه نمی کنیم کشورهای دیگر چکار کرده اند ، خودمون یا می سازیم ، یا می یابیم ،
به همین سیاق شعار جدید بنیاد: یا بانکی خواهیم ساخت ، یا بانکی خواهیم یافت .