گزارش تصویری | بیتوجهی مردم به کرونا در تمام کشور!
کرونا ویروس جدید هر روز در حال ثبت رکوردهای جدید است. کووید ۱۹ پس از یک دوره افول نسبی در ایران با قدرت و قابلیتهای جدید و زودتر از پاییزی که همه انتظارش را داشتند، برگشت تا مجددا همه را غافلگیر کند.
به گزارش ایسنا حالا دایره اهدافش گستردهتر شده و جوانان و حتی کودکان را نیز مبتلا میکند. کرونا در حال حاضر روزانه حدود ۲۰۰ قربانی در ایران میگیرد و وخامت اوضاع به حدی بالاست که سازمان بهداشت جهانی در هشداری اعلام کرد که موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در جهان همچنان رو به افزایش است و شرایط فعلی نشان میدهد که این بیماری تحت کنترل نبوده و همهگیری آن با سرعت رو به گسترش است. تصاویر این گزارش در ۷ روز گذشته و در شرایطی در اراک ثبت شده است که این شهر در وضعیت قرمز قرار دارد و ظرفیت دومین بیمارستان اراک ظرف مدت ۲۴ ساعت تکمیل شد.
علیرغم اعلام ممنوعیت برگزاری مراسمهای عروسی و عزا همچنان برخی از این مراسم ها با جمعیت بالا در حال انجام است.
عدم رعایت فاصله اجتماعی و ماسک نزدن، خطر ابتلا به کرونا در بازارهای محلی را زیاد میکند.
کارهایی مثل برگزاری مهمانی ها و رفتن به مرکز خرید و فرستادن بچه ها به مدرسه در گروه خطر قرار دارد و ورزش در باشگاه ورزشی، رفتن به شهربازی، سینما و مراسم مذهبی جزو کارهای پرخطر است.
بیشترین موارد انتقال بیماری زمانی اتفاق میافتد که فرد بیمار علائمی ندارد. انتقال ویروس از دو روز قبل از بروز علام شروع و تا ۵ روز بعد از شروع علائم ادامه دارد و بعد از ۵ روز، شدت انتقال ویروس کاهش پیدا میکند.
- بیشتر بخوانید:
فاجعه در راه است
سایر ویروسهای کرونا در مورد کووید-۱۹ چه میگویند؟
ادبیات نظامی درباره کرونا/ بیمارستان یا پادگان؟
بنابر آمار رسمی تاکنون ۱۶ میلیون نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که ۶۴۳ هزار نفر از این تعداد جان خود را از دست دادهاند.
رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در بازارهای محلی سخت است، بازارهای محلی باید در مکانهای خاصی برپا شوند که دارای سیستم آب و فاضلاب برای شستوشو و مکانهای مشخص برای دستفروشان باشد.
علم رغم قرار گرفتن استان مرکزی در شرایط قرمز، فعالیت سینماها، تئاتر و مراکز مشابه، موزه، باغ موزهها و شهربازیها هنوز ممنوع نشده است.
سازمان بهداشت جهانی در روزهای اخیر اعلام کرد ویروس کرونای جدید میتواند در اماکن سرپوشیده در هوا معلق شده و از فردی به فردی دیگر منتقل شود. این سازمان پیش از این احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق هوا را نادر و کماهمیت دانسته بود، اما شواهد عملی نشان دادند که انتقال از این طریق هم میتواند به شیوع ویروس کمک کند.
در موج اول شیوع کرونا بیشتر افراد بالای ۶۰ سال درگیر میشدند و علائم آن بیشتر تب، بی حالی، ضعف و مشکلات تنفسی بود ولی در موج دوم تعداد مبتلایان جوان و نوجوان با سرعت در حال افزایش است و علائم نیز به مشکلات گوارشی، عصبی و مغزی تغییر کرده است.
همچنان بهترین و در دسترسترین و در عین حال موثرترین راهکار مقابله با کروناویروس، استفاده از ماسک است.
اگر از شروع علائم ۱۴ روز بگذرد و ۷۲ ساعت آخر بدون تب و سرفه باشد، فرد میتواند از قرنطینه خارج شده و به کار روزمره بپردازد.
روز شنبه ۲۸ تیر و برای دومین روز متوالی موارد جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در جهان به رکورد جدیدی رسید و در مدت ۲۴ ساعت به ۲۵۹ هزار و ۸۴۸ مورد افزایش یافت.
تاکنون حدود ۱۲۰ کشور از جمله آلمان وایتالیا، اسپانیا و انگلیس استفاده از ماسک رابه دلیل مهار همه گیری ویروس کرونا اجباری اعلام کردهاند.
در حالی تختهای بیمارستانها به سرعت در حال پرشدن است و طرح احداث بیمارستانها صحرایی مطرح است که تعداد زیادی از کادر درمان نیز به این ویروس مبتلا شده و از چرخه نظام بهداشت و درمان ایران خارج شدهاند.
در بیشتر استانهای ایران برگزاری مراسم عروسی و عزا ممنوع شده و باقی فعالیتها با ظرفیت کمتر جریان دارد.
انتهای پیام