خرید تور تابستان

۱۸ انفجار در یک دهه اخیر در ترکیه

شبح حملات تروریستی در ترکیه ظاهراً تمامی ندارد. ساعاتی پیش انفجاری انتحاری در خیابان استقلال استانبول 5 تن را کشت و احتمال می‌رود که تعداد قربانیان نیز افزایش یابد.

سعید جعفری در خبرآنلاین نوشت: انفجار در خیابان معروف استقلال، مهمترین مرکز گردشکری شهر تاریخی استانبول، نخستین تجربه از اقداماتی از این دست در ترکیه نبوده و این کشور طی سالهای اخیر موارد مشابه و فراوانی را تجربه کرده است. در ادامه جزئيات این انفجارها و اقدامات تروریستی در یک دهه گذشته در ترکیه را مرور می کنیم:

۱ – ۱۹ مارس ۲۰۱۶ – انفجاری انتحاری که ساعتی پیش در خیابان استقلال، از مهمترین مراکز گردشگری و خرید استانبول رخ داد، تا کنون 5 تن کشته شده‌اند و احتمال می‌رود که تعداد قربانیان آن افزایش یابد.

دوم – ۱۳ مارس ۲۰۱۶ – یک خودروی بمب‌گذاری‌شده‌، در ایستگاه اتوبوسی در آنکارا منفجر شد که بر اثر آن 37 تن جان باختند.

سوم- ۲ مارس ۲۰۱۶- انفجار در شهر دیاربکر در شرق ترکیه که 6 قربانی برجای گذاشت.
چهارم- ۱۷ فوریه ۲۰۱۶ – در نزدیکی ستاد مرکزی ارتش ترکیه در مرکز آنکارا رخ داد، 30 تن کشته شدند.

پنجم – ۱۲ ژانویه ۲۰۱۶ – در انفجار تروریستی بین گردشگران خارجی در میدان سلطان‌احمد استانبول (قلب گردشگری استانبول) 12 تن کشته شدند.

ششم – ۱۷ اکتبر ۲۰۱۵ – انفجار یک خودروی بمب گذاری شده روز چهارشنبه در یکی از تقاطع های شلوغ شهر آنکارا و در پانصد متری پارلمان و دیگر ساختمانهای دولتی این کشور، ۲۸ کشته (شامل ۲۷ سرباز و ۱ غیرنظامی) و ۶۱ مجروح بر جای گذاشت. انفجار بمب در مسیر کاروان نظامیان روی داد.

هفتم – ۱۰ اکتبر ۲۰۱۵ – دو بمبگذار انتحاری جلیقه های خود را میان گروهی از طرفداران کردها که در حال راهپیمایی در آنکارا بودند، منفجر کردند. در این حادثه که مرگبارترین حمله تروریستی در تاریخ معاصر ترکیه بود، ۱۰۳ نفر کشته و ۲۴۸ نفر زخمی شدند.

هشتم – ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۵ – بر اثر انفجار یک بمب در محل تجمع جوانان عضو سازمان های چپگرا در شهر سوروچ ۳۳ نفر کشته و ۱۰۴ نفر مجروح شدند. این سازمان ها برای سفر جوانان به شهر کردنشین کوبانی در شمال سوریه و شرکت در بازسازی این شهر برنامه ریزی کرده بودند. در آن زمان کوبانی به تازگی از دست داعش آزاد شده بود و داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.

نهم – ۶ ژانویه ۲۰۱۵ – یک بمبگذار انتحاری در نزدیکی منطقه گردشگری مسجد سلطان احمد و ایاصوفیه استانبول کمربند انفجاری خود را فعال کرد. بر اثر این حادثه به جز بمبگذار، یک مأمور پلیس کشته و مأمور دیگری مجروح شد. بمبگذار زنی اهل داغستان و تبعه چچن و روسیه به نام دیانا رمضانووا بود. او در هنگام حمله باردار بود.

دهم – ۱۱ مه ۲۰۱۳ – دو خودرو بمبگذاری شده در شهر ریحانلی در پنج کیلومتری مرز سوریه منفجر شدند. انفجار این دو خودرو ۵۱ کشته و ۱۴۰ مجروح بر جای گذاشت.هیچ کس مسئولیت این انفجارها را بر عهده نگرفت، اما مأموران دولتی سوریه، گروه های جهادی و گروه مارکسیست ترکیه در مظان اتهام قرار دارند.

یازدهم – ۱۱ فوریه ۲۰۱۳ – یک خودرو ون با شماره پلاک سوریه در گذرگاه مرزی باب الهوا در خاک ترکیه منفجر شد. این انفجار ۱۳ کشته و ۲۸ مجروح بر جای گذاشت. دولت ترکیه این حادثه را یک اقدام تروریستی نامید.

دوازدهم – ۲۰ اوت ۲۰۱۲ – انفجار بمب در شهر غازیان تپه در جریان مراسم عید فطر ۱۰ نفر کشته و بیش از ۶۴ نفر مجروح شدند. هیچ فرد یا گروهس مسئولیت این حمله را به عهده نگرفت.

سیزدهم – ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۱ – یک خودرو بمبگذاری شده در خیابانی در آنکارا و در نزدیکی ساختمان های دولتی منفجر شد. چهار نفر در این انفجار کشته و ۱۵ نفر دیگر نیز زخمی شدند. گروه «شاهین های آزاد کردستان» که با پ کا کا در پیوند است، اعلام کرد که عامل این حمله بوده است.

چهاردهم – ۳۱ اکتبر ۲۰۱۰ – یک بمبگذار انتحاری در میدان تقسیم استانبول ۳۲ تن، از جمله ۱۵ مأمور پلیس را به کام مرگ فرستاد.

پانزدهم – ۲۷ ژوئیه ۲۰۰۸ – دست کم ۱۷ نفر بر اثر دو انفجار در منطقه تجاری گوگورن استانبول کشته و ۱۵۰ نفر دیگر مجروح شدند. این حادثه نیز در شمار حوادث تروریستی قلمداد شده است.

شانزدهم – ۹ ژوئیه ۲۰۰۸ – سه مأمور پلیس و سه مرد مسلح در حمله به ورودی کنسولگری ایالات متحده آمریکا در استانبول کشته شدند. سفیر آمریکا در ترکیه ضمن محکوم کردن این حادثه، آن را یک «اقدام تروریستی آشکار» علیه کشورش خواند.

هفدهم – ۱۲ سپتامبر ۲۰۰۶ – انفجار بمبی در نزدیکی یک پارک در دیار بکر بزرگ ترین شهر کردنشین در جنوب شرقی ترکیه، به مرگ ۱۰ نفر انجامید. ۸ نفر از قربانیان کودک بودند.

هجدهم – ۲۵ ژوئن ۲۰۰۶ – انفجاری در یک منطقه گردشگری در حوالی صد کیلومتری پلاژهای ساحلی آنتالیا در جنوب ترکیه سبب مرگ ۴ تن و مجروحیت ۲۸ تن دیگر شد. «شاهین های آزاد کردستان» مسئولیت این حمله را به عهده گرفتند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا