خرید تور نوروزی

دو فعال اصلاح طلب: ممنوعیت خبری و تصویری با آزادی منافات دارد

یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: برخی از مسائل تنش زا را بزرگانی مثل آقای سیدمحمد خاتمی می‌توانند تلطیف کنند و اگر نظام از سرمایه خاتمی بهره نگیرد، به خود لطمه زده است.

احمد شیرزاد در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به عملکرد مجلس نهم گفت: مجلس نهم در شرایط ویژه‌ای شکل گرفت که اندکی از حوادث سال ۸۸ گذشته بود و جامعه به شدت در فضای ملتهب و غیر عادی به سر می‌برد. رقابت در مجلس نهم عمدتاً بین کاندیداهای اصولگرا بود که بیشتر شبیه به یک انتخابات داخلی بود؛ به عبارت دیگر مجلس نهم، مجلسی نبود که بتوان گفت آئینه آرای مردم و منعکس‌کننده دیدگاه جامعه باشد که این مهم‌ترین ضعف مجلس نهم بود.

او افزود: بعد از روی کار آمدن دولت روحانی، در موضوع رای اعتماد و برجام، موضع‌گیری‌هایی از این مجلس دیدیم که برای جامعه آزاردهنده بود و مردم حس می‌کردند نمایندگان حرف آنها را نمی‌زنند. کشش یکجانبه‌گرایانه مجلس نهم باعث رنجش جامعه شد. در مجلس نهم نمایندگان ضعیفی آمدند که نتوانستند راهگشایی داشته باشند برای همین این مجلس طرح قدرتمندی نداشت که بتوان روی آن حساب کرد و شاید مهم‌ترین طرح مجلس نهم حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر بود که روی آن هم به خوبی کار نشد و وقت مناسبی برای آن نگذاشتند لذا می‌توان صد‌ها ایراد از آن گرفت.

شیرزاد با بیان اینکه مجلس نهم مجلس ضعیف و کم‌اثری بود، گفت: روانکاری مشکلات جامعه مهم‌ترین کاری است که مجلس دهم باید انجام دهد. جامعه ما به این نیاز ندارد که برخی مسائل از نو ساخته شود. جامعه نیاز به روغن‌کاری دارد تا چرخ‌هایی که در هم قفل شده دوباره به راه بیفتد. متاسفانه عده‌ای به جای راه انداختن این چرخ‌ها، چوب لای چرخ آن گذاشتند. مجلس دهم باید این چوب‌ها را بردارد و اجازه دهد لوکوموتیو کشور پیش برود.

او خاطرنشان کرد: چندین قانون ریز و درشت وجود دارد که نیاز به اصلاح و بازنگری دارد. که این مجموعاً‌‌ همان مصوبات خرد نیز می‌تواند در قواعد جاری تاثیر زیادی داشته باشد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با تاکید بر ضرورت شکل‌گیری فراکسیون اصلاح‌طلبان در مجلس دهم گفت: باید فراکسیون‌های اصلاح‌طلب، میانه‌رو و اصولگرا در مجلس وجود داشته باشد و با یکدیگر همکاری کنند. اگر قرار باشد فراکسیون‌ها بیش از حد بزرگ باشند، خیلی نمی‌توانند موفق باشند.

او در مورد ریاست مجلس آینده نیز گفت: در این مورد نباید به رقابت‌های نابجا بین عارف و لاریجانی دامن بزنیم. اجازه بدهید تکلیف مجلس مشخص شود و کشش نمایندگان به افراد شکل بگیرد. اگر طرفین با مذاکره به نتیجه برسند، بهتراست، اگر نه می‌توان در جلسه غیرعلنی رای استمزاجی از نماینده‌ها گرفت. بهتر است کسی که رئیس مجلس می‌شود، با رای غالب نمایندگان باشد.

شیرزاد با اشاره به موضوع ممنوع‌التصویری سیدمحمد خاتمی گفت: برخی که از عملکرد مردم در هفت اسفند ناراحت هستند، بهتر است رفتار خود را عوض کنند چرا که همانطور که رییس جمهور گفتند، بحث ممنوع‌التصویری آقای خاتمی بی مورد است. آقای خاتمی سرمایه اجتماعی است که نباید آن را نادیده گرفت. برخی از مسائل تنش زا را بزرگانی مثل آقای سیدمحمد خاتمی می‌توانند تلطیف کنند. اگر نظام از سرمایه خاتمی بهره نگیرد، به خود لطمه زده است.

او افزود: امیدواریم محدودیت‌ها کم شود و شاهد ایجاد فضایی عادی در مورد آقای خاتمی باشیم و فراموش نکنیم آقای خاتمی به دنبال رهبری یک حزب و سخنرانی در میتینگ‌های سیاسی نیست، بلکه به دنبال زندگی آرام خود است و ممکن است در این میان ملاقات‌ها و اثرگذاری‌هایی هم داشته باشند. اگر عقلانیتی وجود داشته باشد، باید از شخصیت‌هایی همچون خاتمی، هاشمی و ناطق نوری استفاده شود. حتی معتقدم احمدی‌نژاد که هشت سال رئیس جمهور این کشور بوده در بین همه این نقد‌ها می‌تواند در مواردی کمک‌کننده باشد.

 

نظر مسعود پزشکیان

نماینده اصلاح‌طلب مردم تبریز در مجلس این سوال را مطرح کرد که چگونه ممکن است نتوانیم نام فردی که همین یک دهه پیش رئیس‌جمهور کشور بوده و در پیشرفت کشور تاثیر بسزایی داشته‌است را به زبان بیاوریم؟

مسعود پزشکیان در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی ایلنا، با اشاره به موضوع ممنوع التصویری سیدمحمد خاتمی و با بیان اینکه ممنوعیت خبر و تصویر رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر سابق، با آزادی منافات دارد، تاکید رهبر انقلاب بر لزوم احیای کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها  را یادآور شد و تصریح کرد: این چگونه آزاداندیشی‌ است که دانشجویان نمی‌توانند نام رئیس‌جمهور و نخست وزیر سابق را به زبان بیاوردند؟ چگونه ممکن است نتوانیم نام فردی که همین یک دهه پیش رئیس‌جمهور کشور بوده و در پیشرفت کشور تاثیر بسزایی داشته‌است را به زبان بیاوریم؟

او ادامه داد: این شیوه‌ها جواب نمی‌دهد و نتیجه این برخورد‌ها این است که مردم به در واکنش به یک ویدئوی آقای خاتمی، یکپارچه رای می‌دهند. ما به جای حل مسئله، صورت‌مسئله را پاک می‌کنیم. مسئله وجود دارد و باید با این مسئله به‌صورت واقعی و درست برخورد کنیم.

پزشکیان گفت: ما می‌توانیم در دانشگاه‌ها و مجامع بین‌المللی به راحتی با منطق اسلامی از دیدگاه و نظرمان دفاع کنیم، اما با ممنوعیت، حذف، تحریم و حصر این کار انجام نخواهد شد و نتیجه نخواهد داشت.

پزشکیان تصریح کرد: این یک واقعیت است که با کتمان آن چیزی تغییر نمی‌کند. واقعیت این است که این افراد به شدت در فضای جامعه تاثیرگذارند و در جامعه طرفدارانی دارند. واقعیت این است که تعدادی از افراد جامعه سوال دارند، تعدادی از افراد جامعه مشکلاتی دارند و ما کاری کرده‌ایم که نمی‌توانیم به برخی از این سوال‌ها پاسخ بدهیم و این درست نیست.

او با اشاره به برگزاری دو انتخابات مهم و سرنوشت‌ساز ۷ اسفندماه در مسیر پیشرفت کشور اظهار داشت: پیام مهم این دو انتخابات این بود که هنگامی که بر اساس قانون عمل کنیم، مشکلی پیش نمی‌آید و هنگامی که خلاف قانون عمل می‌کینم، عکس‌العمل‌های نامناسبی از سیستم می‌گیریم که به نفع مملکت نیست.

او تاکید کرد: اگر در رابطه با آن‌چه در قانون اساسی به‌عنوان حق جامعه آمده درست برخورد کنیم، نباید با مشکلی روبرو شویم اما اگر سلیقه‌ای برخورد کنیم، طبیعتاً به مشکل برمی‌خوریم و انعکاس آن را به گونه‌ای متفاوت در جامعه خواهیم دید. ما از بسیاری از کسانی که ادعای اصولگرایی دارند، بیشتر به اصول انقلاب پایبندیم ولی این را هم می‌فهمیم که بدون اصلاحات مملکت پیشرفت نمی‌کند و معتقدیم باید رفتارمان را اصلاح کنیم تا مردم به ما اعتماد کنند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا