خرید تور تابستان

چرا ماکت ناو هواپیمابر آمریکا در رزمایش سپاه غرق نشد؟

سردار شریف، سخنگوی سپاه پاسداران در واکنش به برخی اظهارنظرها درباره‌ی غرق نشدن ماکت ناو هواپیمابر آمریکا در رزمایش اخیر سپاه گفت: ناو شبیه سازی شده و غیر واقعی که بدون هزینه هم نیست را ما برای تمرین سناریوهای متعدد بازدارنده نیاز داریم و انهدام و نابودی آن در اولویت طرح ریزی های عملیاتی ما در رزمایش ها قرار ندارد و همچنان درصدد استفاده از آن در تمرینات متعدد برای تست تجهیزات، سامانه ها و ارتقای آمادگی ها برای حضور در یک میدان واقعی هستیم. برخلاف ادعای دشمن و شبهه افکنی های رسانه ای، در رزمایش اخیر انهدام و غرق کردن ناو شبیه سازی شده دستور کار نیروهای عمل کننده نبود، همانگونه که قبلاً هم گفته شده است، در بازی جنگ طراحی شده برای رزمایش در واقع انهدام دو اسکورت ناو هواپیمابر شبیه سازی شده که به خوبی هم صورت پذیرفت، هدف گذاری شده بود و هدف قرار دادن پل فرماندهی ماکت ناو به عنوان مغز راهبری شناور و سپس اجرای عملیات هلی برن بر روی آن، دارای مفاهیم خاصی است که صاحب نظران و کارشناسان حوزه دفاعی و نظامی از جمله امریکایی ها به خوبی آن را درک کرده اند.

به گزارش فارس، سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به موفقیت آمیز بودن این رزمایش و دست‌یابی به طیف وسیعی از اهداف متنوع در سریالهای پیش‌بینی شده ، اظهار کرد: خدای بزرگ را شاکریم که با همت و هوشمندی و اعمال فرماندهی و کنترل های دقیق، رزمایش بزرگ و مشترک پیامبر اعظم(ص) ۱۴ در شرایط خاص جاری  کشور، منطقه و جهان برگزار و اثبات کرد تحریم های تسلیحاتی و اقتصادی جبهه دشمن تاثیری بر پیشرفت و ارتقای توان و قدرت نظامی و شکل گیری بازدارندگی تهاجمی ایران اسلامی نداشته است و نیروهای مسلح ما به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نقطه‌ای از اعتماد به نفس ،خود اتکایی و برخورداری از ظرفیت‌های لازم برای بومی سازی تجهیزات، سامانه‌ها و طرح ریزی های دفاعی رسیده‌اند که ترفندها و توطئه‌های دشمن ،هرگز قادر به توقف و یا ایجاد محدودیت در روند آن نخواهد بود.

وی افزود: جبهه متخاصم به خوبی دریافته است ،در دکترین دفاعی نیروهای مسلح هیچ اقدامی علیه منافع ملی ایران بی پاسخ نمانده و در چارچوب بازدارندگی تهاجمی با واکنش های درخور و قاطع مواجه خواهد شد.

سردار شریف با اشاره به تلاش رسانه‌های دشمن برای تردید سازی و شبهه آفرینی پیرامون این رزمایش غرور انگیز از جمله چرایی عدم انهدام ناو هواپیمابر شبیه‌سازی شده، خاطرنشان کرد: انتخاب ماکت ناو هواپیمابر در رزمایش های اخیر سپاه به عنوان یک نماد و سیبل، فلسفه و انگیزه‌های متفاوتی دارد که متناسب با اهداف هر رزمایش تعریف و دستور کار قرار گرفته است.

سخنگوی سپاه پیام صلح و صیانت از امنیت منطقه‌ای برای کشورهای همسایه را از جمله نکات مورد نظر طراحان رزمایش‌های سپاه دانست و تصریح کرد: هیچ یک از کشورهای حاشیه خلیج فارس و همسایگان ما ناو هواپیمابر ندارند که نگران بکارگیری ناوهواپیمابر شبیه‌سازی شده در رزمایش های ما باشند؛ در واقع فلش اصلی و کانون سناریوهای تهاجمی ما در تمرینات رزمی متوجه کشورهای متخاصم فرامنطقه‌ای صاحب ناوهای هواپیمابری است که با حضور نامشروع و ناامن کننده خود در منطقه و ترویج تروریسم دولتی ،چپاول و غارت منابع و ثروتهای ملت‌ها را در راهبردهای شیطانی و جهان خوارانه خود دنبال می‌کنند که در رأس آنها رژیم تروریستی و ضد بشری ایالات متحده امریکا قرار دارد.

وی با بیان اینکه ناوهای هواپیمابر هرچند در پروپاگاندا و تبلیغات رسانه‌های سلطه، مظهر قدرت نظامی امریکایی ها القا می شود، اما امروز واقعیت‌های موجود حقایق دیگری را آشکار کرده است، گفت: خسارت و آسیب پذیری ناوهای واقعی بسیار بیشتر و شدیدتر از مدل‌ شبیه سازی شده است، زیرا برخلاف سازه‌های ماکت، ناوهای هواپیمابر واقعی انبار و میدانی مملو از موشک، مهمات و منابع سوخت را در خود دارد که برخورد یک پهپاد و یا موشک در لحظه می‌تواند انهدام و نابودی آن را رقم بزند.

سردار شریف افزود: ناو شبیه سازی شده و غیر واقعی که بدون هزینه هم نیست را ما برای تمرین سناریوهای متعدد بازدارنده نیاز داریم و انهدام و نابودی آن در اولویت طرح ریزی های عملیاتی ما در رزمایش ها قرار ندارد و همچنان درصدد استفاده از آن در تمرینات متعدد برای تست تجهیزات، سامانه ها و ارتقای آمادگی ها برای حضور در یک میدان واقعی هستیم.

سخنگوی سپاه با بیان اینکه برخلاف ادعای دشمن و شبهه افکنی های رسانه ای، در رزمایش اخیر انهدام و غرق کردن ناو شبیه سازی شده دستور کار نیروهای عمل کننده نبود، خاطرنشان کرد: همانگونه که قبلاً هم گفته شده است، در بازی جنگ طراحی شده برای رزمایش در واقع انهدام دو اسکورت ناو هواپیمابر شبیه سازی شده که به خوبی هم صورت پذیرفت، هدف گذاری شده بود و هدف قرار دادن پل فرماندهی ماکت ناو به عنوان مغز راهبری شناور و سپس اجرای عملیات هلی برن بر روی آن، دارای مفاهیم خاصی است که صاحب نظران و کارشناسان حوزه دفاعی و نظامی از جمله امریکایی ها به خوبی آن را درک کرده اند.

سردار شریف شبهه آفرینی پیرامون شلیک‌موشک های دفنی از عمق زمین که برای اولین بار توسط نیروی هوافضای سپاه انجام شد را از دیگر تلاش‌های ناکام دشمن پیرامون رزمایش پیامبر اعظم ۱۴ محسوب و تصریح کرد: دشمنان ملت ایران بدانند متوجه ترفندهای آنها هستیم و با هوچی گری های رسانه‌ای نمی‌توانند ما را وادار به افشای اطلاعات و پیچیدگی های منحصر به فرد این اقدام بزرگ کنند؛ هر چند ممکن است نظامیان آنها تا حدودی از این پیچیدگی های خاص آگاه باشند، اما دست یابی به فرمول های موثر آن نیازمند دانش و توانمندی های متعدد و متنوعی است که آنها فعلاً از آن محروم هستند و همین باعث طغیان عصبانیت و تردید آفرینی های اخیر از سوی آنها شده است.

سخنگوی سپاه همچنین برگزاری رزمایش در شرایط کرونایی را از جمله موضوعات مورد هجمه و تردید افکنی رسانه های بیگانه قلمداد و اظهار کرد: احتمال خطای محاسباتی دشمنانی مانند امریکا و رژیم صهیونیستی که به حداقل آداب اخلاقی و اصول انسانی پایبند نیستند در هر شرایط، وضعیت و موقعیتی متصور استکه شرایط ناشی از بیماری کرونا نیز از آن مستثنا نخواهد بود؛ لذا برگزاری این رزمایش در چنین وضعیتی با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری های اجتماعی متعارف، نشان از هنر و توانمندی سپاه و هوشمندی و تدبیر فرماندهان راهبردی نیروهای مسلح دارد.

مسئول روابط عمومی کل سپاه در پایان با اشاره به اینکه ماموریت ما آمادگی همه جانبه برای مقابله سریع و قاطع با تهدیدات متصور دشمنان در طیف های گوناگون و متفاوتی از شرایط است، تاکید کرد: تروریست‌های آمریکایی و سگ زنجیری آنها رژیم جعلی و کودکش صهیونیستی پیام لازم را از رزمایش اخیر سپاه به خوبی دریافت کرده‌اند و تلاش های ناکام و نخ نما شده رسانه‌ای برای ایجاد شبهه و تردید پیرامون این رخداد بزرگ و اقتدار دفاعی و قدرت بازدارندگی تهاجمی ایران عزیز نزد افکار عمومی، راه به جایی نخواهد برد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. اصولا ناوهای جنگی ورای ماموریتهای محوله به انها از لحاظ طراحی سازه بنحوی ساخته میشوند که فضای داخلی ان بصورت یک فضای یک دست و توخالی نیست . ناوها بنحوی ساخته شده اند که هرگاه بخشی از سطح بدنه انها آسیب ببیند ، این آسیب نتواند تا عمق فضای سازه را تحت تاثیر قرار دهد . یعنی نباید فضای داخلی ان را مانند یک استخر بزرگ تصور کرد که بعد از عبور از دیواره به یک فضای یکدست وسیع برسیم . در پشت جداره رویی بدنه ناو چند لایه ضد موشک و انفجار قرار دارد که هر کدام از لایه ها ماموریت خاص خود را دارند جالب است بدانید دومین لایه بدنه ناو از خاصیت آیرودینامیکی منطبق بر هندسه مثلثات بهره میبرد که اجازه اثر گذاری عمیق استوانه انفجار بر لایه های بعدی را نمیدهد . در پشت این لایه لاستیک های فشرده ضد انفجار و با ترکیب توامان سرامیک مقاوم در مقابل چندهزار درجه سیلیسیوس حرارت میباشد . در بعضی از نمونه های پیشرفته ناو ها در پشت پوشش رویی بلوکهای واکنشی ضد انفجار قوی وجود دارد که به محض اصابت موشک منفجر شده و موجب شکسته شدن میله گداخته ناشی از حرکت قائم جت های انفجاری به سمت بدنه و جلوگیری از توسعه انفجار اولیه بر بدنه میشوند و از طرفی ضربه خرد کننده ناشی از انفجار دومین کلاهک موشک ضدناو را تا حدودی می کاهد . در لایه های عمقی نیز بدنه ناو از یک بخش لانه زنبوری با الیاژهای فلزی نرم تر برخوردار است که باز بخشی ازضربه انفجار کلاهک دوم را در خود مضمحل می کند . در ورای این بخش و لایه بعدی بدنه بصورت مخازن چند متر مکعبی تهی ساخته شده اند که علاوه بر ماموریت حفظ بالانس و تعادل ناو در حین اسیب دیدن بخشی از بدنه با تزریق آب به توسط یک سامانه هوشمند در مکعبها و برقراری موازنه حول محور ثقل ناو از اثر گذاری انفجار در سطح وسیع فضای ناو جلوگیری میکند . و در هر انفجار چند عدد از این مکعب ها آسیب میبینند . در لایه های بعدی نیز از مواد دارای خاصیت الاستیک بهره برده اند که انهم همزمان کاربردی برای تقلیل اثر فشار انفجار بر لایه های بعدی و ترمیم کنندگی سریع حفره بوجود امده دارد . لاین بعد از مکعبها محل انبار داری و سیالات غیر حیاتی و امثالهم است و بعد از ان تازه فضای منطبق بر ماموریت محوله ناو شروع میشود که انها هم با دریچه های ضد اب از هم جدا میشوند . اگر بخواهیم در مورد سیستمهای جبران خسارت و مدیرریت بحران نیز بنویسیم حجم مطالب خیلی زیاد و خارج از حوصله یک کامنت ساده میشود . اینرا برای دوستان نگاشتم تا فکر غرق شدن ناو در اثر اصابتهای چند موشک فوق العاده موثر چون فاتح را از سر بیرون کنند . اما باید بدانیم با برخورد اولین موشکها ناو در ادامه ماموریت خود ناتوان خواهد شد و بصورت یک شیء غول پیکر شناور در سطح آب باقی خواهد ماند . اگر بیاد داشته باشید در حمله سازمان القاعده به ناو چند منظوره تخریبگر ” USS-COLE ” آمریکادر بندر عدن در کشور یمن در 12 اکتبر سال 2000 بوسیله یک قایق موتوری بزرگ مملو از قویترین مواد انفجاری با حجمی چند برابر موشک فاتح حفره ای معادل حجم مکعبی همان قایق در بدنه ناو مذکور بوجود امد و بلافاصله در یکی از پایگاههای اروپایی ناتو ترمیم و به ماموریت خود ادامه داد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا