در جلسهی شورای امنیت با موضوع کشمیر چه گذشت؟
شورای امنیت سازمان ملل متحد بنا به درخواست کشور پاکستان برای سومین بار از زمانی که دولت هند تصمیم به لغو وضعیت ویژه و نیمه خودمختار منطقه جامو و کشمیر گرفت، درباره موضوع کشمیر تشکیل جلسه داد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، شورای امنیت پس از این نشست که به صورت مجازی و غیرعلنی برگزار شد، هیچ اقدامی اتخاذ نکرده و هیچ بیانیهای نیز منتشر نکرده است.
با این وجود، شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان پس از این نشست گفت: برگزاری این نشست به طور ویژه نشان میدهد که جامو و کشمیر یک مناقشه بین المللی است که در برنامه شورای امنیت قرار دارد و ادعای هند را که این یک موضوع داخلی است، رد کرده است.
دولت نارندرا مودی، نخست وزیر هند در تاریخ پنج اوت سال ۲۰۱۹ میلادی وضعیت ویژه جامو و کشمیر را باطل کرد و قانون اساسی مجزای آن را کنار گذاشت. این اقدام هند و سرکوبهای امنیتی شدیدش باعث خشم مردم این منطقه و خسارتهای اقتصادی شد.
قریشی گفت: جامعه بین الملل باید از قدرت سیاسی، قانونی و اخلاقی خود استفاده کند و از هند بخواهد تا سیاست معافیت از مجازات خود را تغییر دهد و نسلکشی کشمیریها را متوقف کند.
وی از هند خواست تا اقدامات یکجانبه خود را تغییر دهد، نقض حقوق بشر و آتشبس را متوقف کند، محدودیتهای ارتباطاتی، تحرک و گردهماییهای صلحآمیز را رفع کند و فورا رهبران کشمیر را آزاد کند.
وزیر امور خارجه پاکستان همچنین از ۱۵ عضو شورای امنیت به ویژه چین به خاطر حمایتشان از تشکیل این جلسه در مقابل تلاشهای مذبوحانه هند برای جلوگیری از این مذاکرات تشکر کرد و گفت: هند تلاش کرد تا اهمیت این نشست را کوچک شمارد.
تیاس تیروموری، سفیر جدید هند در سازمان ملل پس از این نشست در توییتی نوشت: تلاش دیگر پاکستان ناکام ماند. در نشست امروز شورای امنیت که محرمانه و غیررسمی برگزار شد و بدون نتیجه پایان یافت، تقریبا تمامی کشورها تاکید کردند که جامو و کشمیر یک موضوع دوجانبه است و مستحق وقت و توجه شورای امنیت نیست.
وزارت خارجه هند نیز با انتقاد از چین برای درخواست این نشست گفت: این برای اولین بار نیست که چین مساله داخلی هند را مطرح می کند همچون دفعات قبل این تلاش نیز از حمایت چندانی در جامعه بین الملل برخوردار نشد.
انتهای پیام