خرید تور نوروزی

ادامه‌ی کلنجار یک ارمنی برای مجوز پرورش خوک

/گفت‌وگو با نماینده‌ی مجلس ارمنی‌ها و یک شهروند ارمنی/

زهرا منصوری، انصاف نیوز: «آرشالوس داوودی» یک شهروند ارمنی ساکن اصفهان است، چند سالی می‌شود، برای گرفتن مجوز پرورش گوشت خوک در اصفهان جهت صادرات و مصرف غیرمسلمان‌ها تلاش می‌کند و می‌گوید همچنان پیگیری می‌کنم و این حق من است. از سوی دیگر روبرت بگلریان می‌گوید آقای داوودی مدارک خود را به ما بفرستد تا پیگیری کنم.

متن گفت‌وگو با آرشالوس داوودی-یک شهروند ارمنی مقیم اصفهان- و روبرت بگلریان- نماینده حوزه انتخابیه ارمنی‌های اصفهانی و جنوب کشور- را در ادامه بخوانید.

داوودی: آقای تقوی گفتند با توجه به فتوای مراجع رسیدگی شود

«آرشالوس داودی» از اقلیت‌های مذهبی ارامنه (مسیحی) درباره‌ی نتیجه‌ی پیگیری خود درباره‌ی اخد مجوز برای پرورش گوشت خوک به انصاف نیوز گفت: «باز هم درخواستی را به نمانیده‌ی ولی فقیه نوشتم، در نهایت یک نامه‌ای را به من ارسال کردند. این نامه را آقای تقوی نماینده ولی فقیه خطاب به آقای پیمان فلسفی، مدیرکل حوزه نمایندگی ولایت فقیه نوشته بودند.

متن نامه به این صورت بود: «دکتر فلسفی با توجه به فتوای مراجع و بررسی همه جوانب در شورای حلال مطرح و نظر مجموعه اعلام شود.» در ادامه با اقای امامی مسئول ذبح شهری تماس گرفتم، گفتند که مشکلی نیست و اتفاقا اشتغال‌زایی است. اما چند روز بعد که پیگیری کردم، آقای امامی به من گفت در جلسه گفتند در این‌باره دیگر صحبتی نشود؛ در صورتیکه آقای تقوی گفتند با توجه به فتوای مراجع به این مسئله رسیدگی شود.

من همچنان پیگیر مسئله هستم، این حق من است. در ابتدا به من مجوز دادند، خانه‌ام را برای اینکار فروختم. البته حتی یک نفر را می‌شناسم، برای پرورش خوک در شمال مجوزی از صنایع معادن گرفته بود. ولی قانونا حق من است و پیگیر هستم.»

بگلریان: آرشالوس داوودی مدرک خود را بفرستد تا پیگیری کنم

روبرت بگلریان، نماینده‌ی مجلس ارمنی‌ها در اصفهان درباره‌ی پیگیری مجوز برای تولید گوشت خوک گفت:«وقتی در مجلس نهم بودم، مسئله‌ی آقای آرشالوس داوودی را پیگیری می‌کردم، به تازگی هم به ایشان گفتم، مدارک خود را ارسال کند تا پیگیری کنیم. تا جایی که می‌دانم، مقامات جهاد کشاورزی مسئولیت کارهای مجوز را به دست نماینده‌ی ولی فقیه داده است.

در گذشته حتی یکبار هم به ملاقات نماینده‌ی ولی فقیه رفتیم. اما به عللی ایشان با صدور مجوز موافقت نکردند. در این جلسه یک‌سری‌ نگرانی‌ها در این‌باره مطرح شد، مثلا اینکه اساسا در این فرایند پرورش گوشت هیج مسلمانی نباید دخیل باشد. اگرچه آقای داوودی می‌خواهند به غیر مسلمانان و اقلیت‌ها بفروشند اما هیچ تضمینی وجود ندارد که یک مسلمان هم از آنها نخرد، بنابراین می‌گفتند نباید نظام شرایطی را مهیا کند تا این دسترسی‌ها ممکن شود. تقریبا ذهنیت آنها این بود. یک ضرب المثلی هست که سری که درد نمی‌کند، دستمال نمی‌بندیم، به خیلی از مسائل هم اینطوری نگاه می‌کنیم و می‌گوییم روزه‌ی شک دار نگیریم.

قبلا شرکت‌هایی بودند، از گوشت خوک ژامبون تهیه می‌کردند و گرازهایی را در خوزستان و شمال از تخریب مزارع روستاییان به دست می‌آوردند، روستایی‌ها هم از این مسئله عاجز بودند و فرمانداری‌ها هم به اقلیت‌ها مجوز شکار می‌دادند تا به مزارع لطمه بزنند و کسانی از این شکارچی‌ها گوشت گراز خریداری می‌کردند. از طریق روش‌‌های علمی و صنعتی ژامبون تهیه می‌کردند. حتی نظر ولی فقیه این بود ماشینی جداگانه داشته باشید که برای انتقال این گوشت استفاده کنید و هیچ مسلمان راننده‌ی آن نباشد؛ ثانیا فقط مخصوص همین کار باشد و مخصوص این کار باقی بماند.

نباید این ماشینی که با آن گوشت گراز ذبح شده، گوشت گوسفندی هم حمل کند. ولو اینکه ضد عفونی شود؛ این شک و شبهه‌ها وجود دارد. این شرکت هم یک مدتی از گوشت گراز ژامبون تولید می‌کرد. مجوز مقطعی داشتند و آن شرکت پس از مدتی مجوز خود را به خط تولید چیز دیگری تغییر داد اما آقای داوودی پرورش خوک اهلی می‌خواهد؛ ایشان می‌خواهد خوک را از ارمنستان یا جایی دیگر بیاورد در مزارع صنعتی پرورش دهد. کسی را هم در این سالها ندیدم که این مجوز را گرفته باشد.»

کلنجار یک صنعتگر ارمنی برای پرورش خوک در ایران

پاسخ جالب یک مرجع تقلید به استفتاء یک ارمنی

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا