معيار داعش در جذب نيرو چیست؛ مسلمان یا مجرم؟
به گزارش انصاف نیوز، حمید بعیدی نژاد، عضو تیم مذاکرات هسته ای در اینستاپستی نوشت:
بر اساس اطلاعات پليس بلژيك برادران بكراوي كه اقدام به دو حمله انتحاري عليه فرودگاه و ايستگاه مترو بروكسل كرده اند هر دو قبل از داخل شدن به حلقه تروريستها داراي سابقه و پرونده مجرميت و دزدي بوده اند. آنها از خانواده اي مهاجر از مراكش بوده اند ولي خودشان در بلژيك متولد شده و داراي تابعيت اين كشور بوده اند. خالد برادر كوچك در سن خيلي پايينِ جواني حداقل در چهار مورد سرقت اتومبيل دست داشته و در هفت سال پيش نيز بهمراهي دو نفر با اسلحه به سرقت چهل هزار يورو از بانك دست زده است. او پنج سال پيش به جرم دزدي مسلحانه، اقدامات مجرمانه و سرقت اتومبيل و نگهداري غير قانوني سلاح به پنج سال زندان محكوم شد كه بيش از يكسال پيش زودتر از موعد مورد عفو قرار گرفت. ابراهيم برادر بزرگتر نيز در سال 2010 به جرم سرقت يك بانك در مركز بروكسل مورد تعقيب پليس قرار داشت كه يك پليس را نيز با اسلحه كالاشنيكوف مجروح كرد و براي مدتها در آپارتماني در حومه بروكسل مخفي شده بود. بعد از دستگيري به 9 سال زندان محكوم شد ولي او نيز زودتر از موعد از زندان آزاد شد ولي حق نداشت بيشتر از يكماه از كشور خارج شود.
اين دو نمونه ما را به واقعيت ديگري از سياست جذب نيرو توسط داعش متوجه ميسازد و آن اينكه بر خلاف انتظار، معيار داعش جذب نيرو از ميان مسلمانان معتقد به اسلام نيست بلكه جذب نيروهاي مجرم براي طراحي عمليات تروريستي يك اولويت مهم محسوب مي شود.
بر اساس يك مطالعه در ميان جوانان اروپايي كه به داعش پيوسته اند حداقل 24 درصد از آنها (يعني يك چهارم كه رقم خيلي بالايي است) مانند نمونه برادران بكراوي سابقه و پرونده مجرميت در كشورهاي اروپايي داشته اند. همچنين آمارها نشان ميدهند كه حدود سي درصد از اين افراد كساني بوده اند كه تازه به اسلام گرويده اند.
بدنه اصلي عمليات تروريستي در اروپا را جوانان از خانواده ي مهاجرين مسلمان داراي ميانگين سني 23 سال و پايين تر تشكيل ميدهند. اين جوانان بريده از ريشه و اصل اعتقادات خود، معمولا به دليل طرد شدن از سويي و داشتن انزجار از جامعه خود، از سوي ديگر، به انزوا، افراط و اعمال مجرمانه روي مي آورند. بخش عمده اي از اين جوانان را كشورهايي از شمال آفريقا مانند مراكش تشكيل مي دهند. اين جوانان كه در تناقض فرهنگي با جامعه خود و در كشمكش با ريشه هاي فرهنگي خود هستند بدنبال يك پناهگاه رواني و نوعي هدف و معنا در زندگي خود هم هستند كه داعش با جذب آنها هم روح ماجراجوجويانه و مجرمانه آنها و هم دادن معنا و هدف زندگي به اين افراد را تامين ميكند. برخي از كشورهاي اروپايي بيشتر مستعد اين شرايط هستند. بلژيك از جمله همين شهر كشورها در اروپاست كه به بهشت اعضاي القاعده و داعش تبديل شده است. حدود پانصد نفر از اتباع بلژيك طي اين چند سال براي فعاليت هاي مسلحانه به سوريه و عراق سفر داشته اند. در همين زمان فقط حدود سه هزار نفر از جوانان با ريشه مراكشي از سراسر اروپا به سوريه و عراق سفر داشته اند كه 38 درصد آنان از ميان زنان بوده اند.
داعش هيچ محدوديتي در بi كار گيري افراد و روش استفاده از ترور ندارد و هر مجرمي كه آماده باشد كشنده ترين روش ترور حتي سلاح شيميايي و ميكربي را نيز عليه مردم بيگناه بكار گيرد، مورد استقبال قرار مي گيرد. اسلام چيزي جز پوسته و جز شعار براي پيشبرد اهداف توسعه طلبانه داعش نيست، هر چند هستند افرادي كه بخيال اهداف متعالي تري كه در سر دارند به اين گروه تروريستي پيوسته اند.
انتهای پیام