كنكور، كرونا و چيزهايی كه نمیبينيم
سينا قنبرپور در یادداشتی با عنوان «كنكور، كرونا و چيزهايی كه نمیبينيم» در کانال «عصر سوم آنلاین» نوشت:
تب كنكور به جز دانشآموزاني كه ميخواهند براي ورود به دانشگاه از سد آن بگذرند و خانوادههايشان، عده جديدي را هم گرفتار كردهاست. عدهاي كه جدال با كنكور را فرصتي براي شهره شدن خود ميدانند. منظور كارشناسان و فعالان مسلم عرصه آموزش نيست كه سالهاست براي يافتن راهحل جايگزين كنكور و عقبراندن سيستمي معيوب تلاش ميكنند.
نگارش اين سطور در عين حال در حالي صورت گرفته است كه به خوبي ميدانيم جرياني كه اسمش را «مافياي كنكور» و كتابهاي كمكدرسي گذاشتهايم از آن و خانوادهها و منابع كشور سودجويي ميكنند. اما در شرايطي كه گويا مقرر شده برگزاري كنكور يك ماه به تعويق بيفتد پرسشهايي مطرح ميشود كه به نظر ميرسد همان فرضيه نخست كه عدهاي با دميدن در مخالفت با كنكور ميخواهند براي خود شهرتي كسب كنند را تقويت ميكند. كساني كه از استرس دانشآموزان و خانوادههايشان پلهاي براي مطرح كردن خود ساختهاند. آنچه اين روزها بيشتر به دانشآموزان و خانوادههايشان آسيب ميزند اخبار ضد و نقيض درباره كنكور و بلاتكليفي آنها ميان فشار براي عدم برگزاري و تعويق است. درحالي كه بايد چارهاي براي برگزاري كنكور در عين تامين سلامتي كنكوريها انديشيد.
نخست؛ فرض كنيد كنكور با يك ماه تاخير برگزار شد. آيا اين تاخير به نفع مافياي كنكور است يا به نفع دانشآموز و خانوادهاش؟ آيا استرس ناشي از كنكور كه تبعات و تلفات بسياري داشته با تعويق كنكور از بين ميرود؟ به نظر ميرسد تاخير در برگزاري كنكور سبب ميشود فرصت بيشتري به مافياي كنكور بدهيم تا امسال از دانشآموزان بهرهبرداري كند.
ديگر؛ جان هموطنان و به ويژه دانشآموزان ما كه قرار است دانشجويان فردا و متخصصان آينده كشورمان شود بيش از هر چيز ديگري در تصميمگيري براي برگزاري يا عدم برگزاري كنكور مهم است. اما يك پرسش ديگر اين است؛ كنكور را برگزار نكرديم ورودي دانشگاهها كه در سالهاي آينده ورودي ما به حوزههاي تخصصي هستند را چگونه جبران ميكنيم. مثلا در رشته پزشكي كه همين روزها بسيار از خدمات پزشكان، پرستاران و كادر درمان بهره بردهايم. ۷ سال بعد يا ۴ سال بعد خلا عدم داشتن ورودي را چگونه جبران ميكنيم. آيا به تاثير عدم برگزاري آزمون هم انديشيدهايم؟
بعد؛ كرونا قرار نيست ريشهكن شود. كرونا مثل ويروس آنفولانزا با ما خواهد بود. در همه سالهايي كه آنفولانزا بوده انسانها هم بودهاند و زندگي كردهاند. قرار نيست كرونا زندگي ما را متوقف كند. اين ما هستيم كه بايد خودمان را با طبيعت و شرايطش وفق دهيم. زماني انسانها لباس نميپوشيدند. بعد رفته رفته پوشش طراحي و كاربردي شد. زماني داشتن كلاه عرف بود و حالا داشتن ماسك. زماني ما به رعايت فاصله و حريم خصوصي توجه نداشتيم ولي الان مراقبيم كه فاصله اجتماعي را رعايت كنيم. بنابراين سبك زندگي ما بايد خودش را با وجود و حضور كرونا تطبيق دهد. در چنين شرايطي نه تنها موضوع كنكور كه بحث آموزش و آزمونهايش بايد به روز شود و با شرايط كنوني تطابق داده شود.
آخر؛ سال پيش هم كنكور و مافيايش فعال بود. آنها كه امروز براي به تعويق انداختن كنكور بر موضوع مافياي كنكور تاكيد دارند چرا سال قبل و سالهاي قبل تلاش نكردند و پويشي به راه نينداختند كه ما و جامعه و مهمتر از همه دانشآموزان را از اين مافيا نجات دهند.
سالها آموزش و پرورش با ورود تكنولوژي بيگانه بود. دانشآموزاني كه همراه خود موبايل به مدرسه ميآوردند به دفتر مدرسه و مدير و ناظم معرفي ميشدند و اگر تنبيه نميشدند ولي مواخذه ميشدند. شيوع كرونا سبب شد تا آموزش و پرورش با طراحي و راهاندازي سامانه «شاد» استفاده از تلفن همراه هوشمند و تبلت را الزامي كند.
روشهاي تدريس از راه دور يا توليد محتواي تصويري مطرح شد در حالي كه پيشتر آموزش و پرورش يا امكانش را نداشت يا اجازهاش را نميداد. براي كنكور و برگزاري آزمونها و تامين امنيت و سلامتي متقاضيان ورود به دانشگاه هم بايد راه جديدي در پيش گرفت ولي با به تعويق انداختن كنكور مسئله اصلي حل نميشود.
انتهای پیام
چرا عکس میگی مافیای کنکور یعنی قلم چی یعنی گاج و….. که پشتیبان های قلم چی دارن فشار میارن ک کنکور سراسری سر تایم خودش باشه و تعویق نداشته باشه.
اتفاقا شما مافیای کنکوری که نمی خوای تعویق بیفته و زودتر برگزار شه تا دانش اموزا زوددتر برن هزینه منابع جدید ازمون جدید کتابای جدیدو بدن.خیلی خوب وارونه معنی کردین.امثال قلم چی که میترسن پول دیر تر بره حسابشون.شما اگر یک ذره فکر کنکوریا بودی یاد من میفتادی که باید تو سیستان و بلوچستان ماسک بزتم تو گرمای وحشدناک ،حاظر نشدین بخاطر پول یکم صبر کنید تا هوا خنک تر شه و امثال من ضرر نکنن.خدا بین ما قاضی.