خرید تور نوروزی

«یادشان رفته بود که ساختمان برای شهرداری است»

با داغ شدن بحث ساختمان‌های بنیاد مستضعفان، کیومرث بشیریه، روزنامه‌نگار و معاون روابط عمومی شورای شهر در صفحه‌ی شخصی خود از ساختمان‌هایی متعلق به شهرداری نوشت که در اختیار افرادی است که ساختمان‌های شهرداری را اجاره می‌دهند و پول آن را می‌گیرند. برای پیگیری این موضوع با محمود میرلوحی، عضو شوای شهر که مسئولیت پیگیری ساختمان‌های شهرداری را به عهده دارد و آهویی مدیر روابط عمومی سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران گفت‌وگو کردیم. میرلوحی می‌گوید پیش از دوره‌ی پنجم این اتفاقات رخ می‌داد اما با سازماندهی این ساختمان‌ها چنین موردی وجود ندارد. به گفته‌ی او نجفی شهردار وقت تهران تعداد این ساختمان‌ها را 676 ملک اعلام کرده بود اما در بررسی‌ها مشخص شده که تعداد انها بیش از 2000 ساختمان بوده است. آهویی نیز می‌گوید اگر کسی چنین کاری کند قرارداد او با شهردادری به صورت خود به خودی فسخ می‌شود و تا کنون 200 ساختمان تخلیه شده‌اند. بشریه نیز مایل به گفت‌وگو در این مورد نبود.

نزدیک به 2000 ساختمان بود اما دیگر نیست

محمود میرلوحی در این مورد به انصاف نیوز گفت: « بعضی موارد بوده مثل یکی از اعضای دفتر شهردار سابق در دوره‌ی قبل از ما دستگیر شدند اما در دوره‌ی ما چنین اتفاقی نیافتاده است. کار زیادی در شهرداری شد که این بی‌انضباطی‌ها جمع شود و روال سابق متوقف شد. الان دیگر ساختمان‌هایی که از گذشته در دست افراد غیر بود شناسایی شده و آمار و نشانی‌های آنها توسط شهرداری‌های مناطق و سازمان املاک دریافت شده، با سازمان اسناد هم هماهنگی شده و دارد ستاره‌دار می‌شود. در مورد خیلی از اینها قرارداد اجاره نوشته نشده اما الان قرارداد آن تنظیم شده، در بعضی موارد اجاره‌های معوقه دریافت شده و تعدادی از آنها هم پس گرفته شده‌اند، در مورد بعضی که مقاومت کرده‌اند هم اقدام قضایی شده است. کارهای زیادی صورت گرفته و اگر موردی باشد باید هرکسی که خبر دارد در روزنامه درج کند که ما برویم پیدایش کنیم یا اینکه به ما خبر بدهد. وگرنه اگر ما اطلاع داشته باشیم نمی‌گذاریم کسی بدون مجوز در ساختمان‌های شهرداری باشد، زحمت سه ساله کشیده شده که این روال متوقف شود.

محمود میرلوحی

چرا باید ملک شهرداری بدون حساب دست کسی باشد؟ این قبلا بوده اما حالا شورای پنجم اجازه نمی‌دهد چنین اتفاقی بیافتد. قبلا آقای نجفی گفته بودند که 674 ملک این شرایط را دارند بعد معلوم شد حدود 2000 ملک دست افرادی بوده است اما حساب و کتاب آن متمرکز نبود. ممکن بود شهردار منطقه خبر داشته باشد که این ملک برای شهرداری است یا شهرداری ناحیه خبر داشته باشد یا حتی شهردارها عوض شده بودند و در بعضی موارد اصلا یادشان رفته بوده که این ملک برای شهرداری است و دست فلان فرد است، الان همه‌ی اینها نظم پیدا کرده و با سازمان ثبت هم هماهنگ شده که اینها کددار شود.

 

اگر دست کسی هست یا باید مجوز بند 6 ماده 55 داشته باشند یعنی اگر می‌خواهد به کسی اجازه دهند که از ملکی برای کار فرهنگی یا خیریه یا هرچیز دیگری بهره‌برداری کند باید مجوز شورا را بگیرند یا به صورت مزایده بفروشند یا اجاره‌نامه‌ی عادلانه‌ای بنویسند یهنی اگر ساختمانی هست که شهرداری فعلا به آن احتیاجی ندارد ولی نمی‌خواهد آن را بفروشد باید این را به صورت عادلانه اجاره دهند، این کار درحال انجام شدن است، برای همه‌ی اینها اجاره‌نامه تنظیم شده است. بعضی از اینها سال‌ها نشسته بودند و اجاره نمی‌دادند، اجاره‌های معوقه‌ی این موارد محاسبه شده و پرداخت هم شده است. از سال گذشته صدها میلیارد پول در این حساب آمده است. در پارک‌ها 800 هزار متر مربع امکاناتی مثل دکه و رستوران‎ها داشتیم که اینها همه نظم پیدا کرده و درآمدها و قراردادهای آن با حساب و کتاب به روز شده است.

چنین چیزی دیگر نباید باشد اگر کسی اطلاعاتی دارد، مورد آن را مشخصا بگوید یا حتی در روزنامه منتشر کند، ما همکارانمان را مواخذه کنیم که چرا چنین اتفاقی افتاده اما فکر می‌کنیم که مسیر، مسیر پایان دادن به این شیوه و روش غلط است.»

200 ساختمان تخلیه شده‌اند

آهویی مدیر روابط عمومی سازمان املاک و مستغلات شهرداری نیز در این مورد به انصاف نیوز توضیح داد: «از نظر سازمان املاک اگر چنین موضوعی باشد و گزارش شود قرارداد فسخ می‌شود. یکی از بندهای همه‌ی قراردادها این وجود دارد که فقط آن شخص یا نهاد می‌تواند از ساختمان استفاده کند. جنین گزارشی به سازمان اگر به سازمان برسد بلافاصله برای تخلیه اقدام می‌شود. حتی در قراردادهای املاک یعنی اگر شما یک ملک داشته باشید و اجاره بدهید یکی از دلایلی که قرارداد فسخ می‌شود این است که از این ملک بهره‌برداری غیری صورت بگیرد.  یعنی اگر من ملکم را به شما اجاره بدهم شما حق ندارید بهره‌برداری غیری از آن انجام دهید وگرنه قرارداد خود به خود فسخ می‌شود. بنابراین کلیت این موضوع غلط است چون اگر به سازمان گزارش شود ظرف کمتر از یک ماه حکم قضایی به ما داده می‌شود.

مواردی هستد که مربوط به همین املاک بند 6 ماده 55 هستند و تخلیه نمی‌شوند که این توسط آقای میرلوحی در دست پیگیری است و تا کنون هم 200 مورد تخلیه شده‌اند و روز به روز هم بیشتر می‌شود و مابقی هم در دست تخلیه است.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا