خرید تور نوروزی

پاسخ نصیری به انتقادات از آمارها درباره مخالفت جامعه با حجاب اجباری

مهدی نصیری در یادداشتی تلگرامی با عنوان «منابع آمار من در مناظره حجاب چیست؟» نوشت:

در مناظره حجاب مطرح کردم که حدود هفتاد درصد جامعه ایران مخالف حجاب الزامی هستند و البته پرواضح بود که این حرف بدین معنا نبود که این درصد مخالف وجوب شرعی حجاب هستند بلکه به نظرم بیش از این هفتاد درصد به حکم الهی بودن حجاب باور دارند و این البته بیانگر یک فرصت در جامعه اسلامی ایران است که متاسفانه رو به ریزش دارد.

عده ای امروز در برخی کانالها سخن از مستند بودن این آمار به یک نظرسنجی غیر معتبر و سودار خارجی گفته اند و خواسته اند کل مناظره را که با استقبال گسترده جامعه از هر جنس و گرایشی از جمله اقشار وسیعی از خانم های کاملا محجبه واقع شد، تحت الشعاع قرار بدهند.

سند اول آمار من نموداری منتشر شده در برخی سایتها و کانالهای شناخته شده مربوط به «پیمایش ارزشها و نگرش های ایرانیان در سال 94 وزارت ارشاد» بود که نظر به واقعی و یا قریب به واقعیت دانستن آن به آن اعتماد کردم. دلیل واقعی دانستن آن یکی این بود که من سالها (در دولت قبلی) در جریان پیمایش های مربوط به حجاب توسط شورای فرهنگ عمومی کشور بودم و سیر تقلیلی حجاب را در باور و عمل جامعه رصد می کردم و ثانیا از نتایج نظرسنجی برخی مراکز دیگر از جمله مرکز پژوهش های مجلس و نیز مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام مطلع بودم که در زیر به آنها اشاره خواهم کرد.

گفتنی است که وزارت ارشاد با صدور بیانیه ای نسبت به نمودار یاد شده اعلام خدشه کرده که باید گفت اولا، چرا در چند ماه اخیر که این نمودار منتشر شد، این واکنش صورت نگرفت و ثانیا در تماسی که با یکی از مسئولان این پیمایش داشتم نمودار مزبور مورد تایید ضمنی قرار گرفت اما گفته شد که «این نیمی از یافته هاست. مردم ایران موافق حجاب هستند ولی با برخورد با بی حجابها هم مخالفند».

و این چیزی بود که مورد توجه بنده نیز بود.

و اما در ادامه به برخی نتایج پیمایش مرکز پژوهش های مجلس می پردازم که دو آمار داده شده من در برنامه را تا حد زیادی تایید می کند:

به گزارش سایت خبرآنلاین (مرداد ماه 97) مرکز پژوهش‌های مجلس با بررسی تحقیقاتی که در سال‌های اخیر درباره حجاب در کشور انجام شده، به این نتیجه رسیده که 70 درصد جامعه، دارای بدحجابی شرعی هستند.

یافته های این گزارش همچنین نشان می‌دهد:

1. از حيث ارزشمندي حجاب، ارزش حجاب روندي نزولي دارد. این كاهش قابل توجه و ملموس بوده و براساس برخي تحقيقات موجود به 35 درصد رسيده است.

2. مخالفت مردم با مداخله دولت سير صعودي داشته به گونه اي كه طبق آخرین یافته ها صرفاً 40 درصد از مردم از دخالت دولت در حجاب حمایت می کنند.

این گزارش در بخش دوم خود، به سناریوهایی در حوزه حجاب پرداخته است. در سناریوی اول که مربوط به تشدید جرم انگاری و ممنوعیت است، نتیجه گیری شده: پيامد اتخاذ چنين رویكرد سياستي، تضعيف موقعيت حجاب در جامعه، اجرایي نشدن سياست، احتمال ریزش بخش قابل توجهي از طيف خاكستري معتقد به حجاب عرفي به سمت بي حجابي است. بنابراین امكان پيگيري این سناریو در حال حاضر منتفي است.

سناریوی سوم که درباره تداوم وضع موجود است هم در نتیجه گیری گزارش، بی فایده عنوان شده و آمده است: با توجه به موج حركت هاي مطالبه گرایانه جمعيت قابل توجه بدحجابها در جامعه، روند رو به رشد بي حجابي و تغييرات ارزشي جامعه در راستاي بي حجابي، تداوم وضع موجود در عمل ممكن نبوده و مي تواند به افزایش موج بي حجابي فزاینده در جامعه منجر شود.

نویسندگان گزارش تلویحا در مقابل تغییر فرهنگ استفاده از حجاب، دستها را بالا برده و عنوان کرده اند محتمل ترین سناریو، رها کردن اقدامات دستوری و هنجاری برای تغییر ذائقه مردم در انتخاب پوشش خود است. شاید این بهترین کاری است که دولتها در مقابل سایر جنبه های شخصی و فرهنگی زندگی مردم باید انجام دهند!

خبر آنلاین همچنین در تاریخ 14 بهمن 96 به نقل از گزارشی  از مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام،  نوشت: نگاه‌ها درباره نحوه مواجهه دولت با مسئله بدحجابی در طی دهه گذشته تغییر یافته و نزدیک به نیمی از پاسخ‌دهندگان به پژوهش سال ۱۳۹۳، معتقدند حجاب، مسئله‌ای شخصی است و دولت نباید در آن دخالت کند. این میزان در سال ۸۵ برابر 8/34 درصد بوده که نشان می‌دهد تعداد افرادی که معتقدند دولت نباید در بحث حجاب دخالتی کند، در این مدت افزایش ۱۵ درصدی داشته است.

پاسخ نصیری به انتقادات از آمارها درباره مخالفت جامعه با حجاب اجباری

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا