از آب نقاط مشکوک به آلودگی در خوزستان نمونهبرداری میشود
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان با اشاره به طرح پیشنهاد بازدید مشترک کارشناسان علوم پزشکی و آبفا از نقاط مشکوک به آلودگی آب، گفت: تیمهای مشترکی باید به این منظور تشکیل و از نقاط مختلف، نمونهبرداری شود و با حضور کارشناسان هر دو دستگاه، نتایج و کیفیت آب مورد ارزیابی قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، شریعتی در جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی خوزستان که امروز (۹ مهرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: امید به زندگی، دسترسی به دانش و معارف، سطح زندگی و درآمد و معیشت مناسب، سه شاخص توسعه جامعه انسانی هستند و فعلا مهمترین و حیاتیترین شاخص توسعه انسانی، سلامت و ایمن ماندن از این پاندمی است.
وی با اشاره به وضعیت زیست بوم استان، افزود: سابقه بروز بیماریهای منتقله از آب و غذا و وضعیت استان خوزستان، نیازمند مداخله و پیشگیری از وقوع این بیماریها است؛ مدیریت کرونا نباید ما را از سایر معضلات بهداشتی غافل کند.
استاندار خوزستان با اشاره به طرح پیشنهاد بازدید مشترک کارشناسان علوم پزشکی و آبفا از نقاط مشکوک به آلودگی آب، از سوی مرکز بهداشت خوزستان، گفت: تیمهای مشترکی باید به این منظور تشکیل و از نقاط مختلف، نمونهبرداری شود و با حضور کارشناسان هر دو دستگاه، نتایج و کیفیت آب مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی ادامه داد: اگر هم بحثی در خصوص چگونگی و نقاط نمونهبرداری وجود دارد، باید مطرح شود تا مساله انکار نشود و به زبان مشترکی برسیم. این کار تاثیری در ناظر بودن دانشگاه علوم پزشکی در این حوزه ایجاد نمیکند.
شریعتی بیان کرد: هر چند اقدامات بسیار زیادی در حوزه آب و فاضلاب خوزستان انجام شده و شرایط نسبت به گذشته بهبود یافته است اما هنوز مشکلات جدی در این حوزه داریم. در خوزستان به ویژه در اهواز در حوزه آب و فاضلاب کارهای خوبی انجام شده است و اگر مشکلات مطرح میشوند، نافی تلاشهای انجام شده توسط دستگاهها نیست. این زحمات ارزشمند است و در عین حال، مشکلات نیز عنوان میشود.
وی ادامه داد: کارهای خوبی در زمینه آبرسانی به روستاها انجام شده و برنامههایی نیز در دست اقدام است. بنا است برای اکثر روستاهای استان خوزستان که دچار تنش آبی هستند، اقداماتی انجام دهیم و کیفیت و شرایط آب روستایی بهبود یابد.
استاندار خوزستان افزود: در زمینه طرح آب غدیر هم کارهای خوبی انجام شده و اعتباراتی تزریق شده است. در جنوب خوزستان بیشتر مشکلات آب در زمینه کیفیت است اما در قسمتهای شمال و شرق استان بیشتر مشکل کمیت داریم که تلاش میشود مشکلات تا حد امکان کاهش یابد.
وی گفت: در زمینه آلایندگی هوا علاوه بر آلایندگیهای صنعتی و فلرهای نفتی، معضل حساسیتهای تنفسی پس از نخستین بارشهای پاییزی ناشی از گردهافشانی درختان کنوکارپوس هم در هشت سال اخیر به مشکلات خوزستان افزوده شده و شرایط را نامناسب کرده است. در زمینه فلرهای نفتی اقدامات خوبی انجام شده و پروژههایی اجرایی شده یا در حال اجرا است و یا تا دو ماه آینده اجرا میشوند.
شریعتی تصریح کرد: قراردادی به مبلغ ۳.۲ میلیارد دلار منعقد شده و با اجرای آن حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد فلرهای نفتی در سطح استان جمعآوری و تبدیل به خوراک برای پتروشیمیها میشود.
وی عنوان کرد: در زمینه هرس درختان کنوکارپوس نیز شهرداری اهواز خوشبختانه امسال نسبت به سال گذشته عملکرد بهتری داشته و تا امروز ۷۰ درصد کار انجام شده است و ادامه کار هم باید به سرعت انجام شود تا قبل از بارشها، درختان کنوکارپوس به صورت کامل هرس شوند. از این اقدام در سالهای اخیر نتیجه گرفتهایم و جای تردید و شک علمی در آن نیست و هرس این درختان در این بازه زمانی، در شورای سلامت استان خوزستان به تصویب رسیده است.
انتهای پیام