خرید تور نوروزی

استغفار از مفاسد اقتصادی یا بدحجابی؟

«پاسخ به سوالی که خود مولد هزاران سوال و شبهه ی دیگر شده در یک مورد این پرسش را ایجاد کرده است که آیا استغفار از «بدحجابی» در فرصت هایی مانند ماه رجب و یا شب های قدر مقدم بر استغفار از «مفاسد اقتصادی» است!»

به گزارش انصاف نیوز، سایتی به نام «سلام‌خبر» در نقدی بر سخنان اخیر آیت الله علم الهدی نوشت:

«هر چند ماه رجب فرصتی برای استغفار و طلب هدایت از تمامی گناهان است، اما اظهارات اخیر منتسب به یک عالم دینی در صورت اثبات، شبهات و سوالات متعددی را ایجاد کرده است که در یک مورد با توجه به اینکه گفته شده بدحجابی، گناهی است اجتماعی اما مفاسد اقتصادی، گناه فردی است در برخورد و اصلاح ضروری است که بدحجابی را در اولویت قرار داده و اگر فرصتی باقی ماند به مفاسد اقتصادی پرداخته شود وگرنه به دلیل فردی بودنش آنچنان اهمیتی برای برخورد و دغدغه مندی ندارد.»

پاسخ «سید احمد علم الهدی» امام جمعه مشهد مقدس و نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی، به سوالی که اخیرا ذهن بسیاری از مردم خصوصا کاربران شبکه های اجتماعی و صفحات مجازی را به خود مشغول کرده مبنی بر اینکه که بدحجابی بدتر است یا اختلاس بسیار جنجالی و تأمل برانگیز شده است.
البته نه از بابت اینکه وی این پاسخ را داده بلکه از بابت اینکه خود مطلب تأمل براگیز است روز گذشته رسانه ها نوشتند که آیت‌الله سید احمد علم الهدی در صفحه اینستاگرام خود به این سئوال پاسخ داده است

آیت الله سید احمد علم‌الهدی در ادامه سلسله جلسات تفسیر قرآن هفتگی خود در مهدیه مشهد در مورد علت تأکیدات همیشگی خود روی آسیب های مسأله بدحجابی، گفت: انسانی که مالِ مردم را می خورد یا حرف حرامی می زند یا نگاه حرامی می کند، مرتکب گناهانی شده است که فقط خود او را منحرف می کند، در حالی که بدحجابی گناهی است که انسان را ابزار می کند تا شیطان دیگران را منحرف سازد.
آن زن و دختری که خدا و قرآن و معاد را هم قبول دارد اما حجاب را از دست داده و آرایش کرده و با موی پریشان مقابل مرد نامحرم ظاهر شده، علاوه بر این که خودش گناه کرده، ابزاری برای وادار کردن حداقل ۱۰۰ نفر دیگر(!) به کار حرام می شود، از این رو این گناه از بدترین گناهان است.

چندی قبل نیز نقل قولی ناقص از یکی از علمای معظم منتشر شد که بی حجابی را بدتر از رباخواری عنوان کرده بودند و این موضوع واکنش بسیاری را در میان اهل علم و توده مردم داشت. یکی از این واکنش ها مربوط به حجت الاسلام و المسلمین زائری بود که در اینستاگرام خود نوشت: در خبرها جملاتي از قول يكي از مراجع تقليد خواندم كه باورم نشد، احتمال دادم شيطنت رسانه اي باشد نسبت به شخصيت محترمي كه دوستشان مي دارم و مدتي شاگرد درس خارج اصولشان بوده ام و براي همين جستجو كردم ولي ديدم متأسفانه گويا صحت دارد (و البته هنوز اميدوارم كه معلوم شود خبر نادرست بوده است ). خبر اين است: “این مرجع تقلید گفت: اکنون پرداختن به مسأله حجاب مهم‌تر از پرداختن به رباخواری است … و اعمال بدحجابان از رباخواران بدتر است” … وعلى الاسلام السلام … حالا من نگران اعتقاد و دين خودم هستم كه آيا آنچه طي سال ها در محضر اساتيد از قرآن و حديث آموخته ام كه ربا را محاربه علني و صريح با خدا و يك ريال ربا را از هفتاد بار زنا با مادر خود در كنار كعبه زشت تر و بدتر دانسته است و… درست بوده يا نه ، شايد هم واقعا اين استاد بزرگوار كه متخصص علم كلام و فقه هم هستند بهتر مي دانند و آگاهند و رباخواري آنقدرها هم مهم نيست!
راستش تا حالا فكر مي كرديم طبق كلام اميرالمؤمنين و صديقه طاهره سلام الله عليهما : ” و ترك السرقة إيجابا للعفة ” مشكلاتي مانند بي حجابي و جراير و مفاسد اخلاقي ناشي از فساد مالي و سرقت بيت المال و رباخواري است، و حالا به ما مي گويند رباخواري خيلي مهم نيست!

زائری در ادامه خطاب به علما و بزرگان قم بیان کرد: اگر چنين است به ما بگوييد تا تكليف خود را بفهميم و اگر چنين نيست جلوي اين زاويه خطرناك و بدعت عجيب را در طرح اولويت ها بگيريد، اين همه عالم و مرجع تقليد چرا ساكت هستند و حرف نمي زنند؟ آيا از خطورت موضوع مطلع نيستند؟ آيا روايات دال بر قبح ربا را نديده اند؟ آيا رواياتي شديدتر از اينها در مورد بدحجابي هست كه ديگران نديده اند و بي خبرند؟ آيا رابطه علي و معلولي ميان مفاسد و فحشاهايي چون بي حيايي و بي عفتي را با مال حرام و گسترش ربا و رشوه درك نمي كنند؟ آيا وضعيت خطرناك بي ديني و لامذهبي مردم را مشاهده نمي كنند؟
آقايان، بزرگواران، علما، مراجع، غيرتمندان به دين و مذهب، من دست و پاي شما را مي بوسم و نوكريتان را مي كنم، شما كه عالم و آگاه و باسواد و مطلع هستيد آيا نشنيده ايد كه ” إذا ظهرت البدع في امتي فعلى العالم أن يظهر علمه وإلا فعليه لعنة الله و الملائكة أجمعين” ؟ (وقتی که بدعت ها ظهور و بروز پیدا می کنند، تکلیف علما است که وضع موجود را تصحیح کنند وگرنه خداوند و همه ملائک و انسان ها اورا مورد لعنت قرار می دهند.)

هر چند که خوشبختانه اظهار نظر مربوطه توسط دفتر آن مرجع عالیقدر تکذیب شد اما اظهارات جدید جناب علم الهدی به اشکال مختلف توسط ایشان مطرح شده است. این که اختلاس و مال مردم خوردن تنها اثر فردی دارد و به یک نفر مربوط می شود مشخص نیست با چه میزانی بیان شده و بر مبنای کدام متون فقهی بدحجابی بدتر از آنها عنوان شده است.

ای کاش جناب علم الهدی اشاره ای هم به این منابع می کردند تا عموم مردم و اهل علم روشن شوند. اما در کنار این موضوع توصیه می کنیم که آقای علم الهدی درباره اثرات مخرب اختلاس در جامعه که موجبات بدبینی مردم به نظام اسلامی را فراهم می کند و اثرات مال حرام خوری در زندگی افراد و در گسترش آسیب های گوناگون در جامعه تحقیق مبسوطی انجام دهند یا از تحقیقات انجام شده بهره ببرند؛ شاید در اظهار نظرهای بعدی ایشان تغییری حاصل شد.

همچنین در این ماه بزرگ که اشتهار به استجابت دعا در همه اعصار نیز داشته است، از خداوند غفور و مهربان می خواهیم که اگر دغدغه های دینی ما متعلق شده اند به امور معلولی مانند بی حجابی و بی بند و باری های اخلاقی که بنا بر مستندات دینی بر اثر شیوع مفاسد اقتصادی رخ می دهد، ما را مورد هدایت و روشنگری قرار دهد چرا که ممکن است دیگران را به شک در آلودگی خودمان انداخته و به زعم عموم، خدای ناکرده به دنبال پوشش و نقابی برای کم اهمیت جلوه دادن مفاسد اقتصادیمان هستیم و یا با تشویش و انحراف اذهان عمومی از یک اصل درجه یک به یک اصل درجه دو به دنبال آن هستیم که فضا را برای انجام اقدامات مفسدانه ای فراهم کنیم و سرآخر هم در صورت آگاهی دیگران از عملکردمان بگوییم ما اختلاس، دزدی، رباخواری و … انجام داده ایم اما خدا رو شکر بدحجابی که نکرده ایم تا 100 نفر را به گناه بیندازیم گناهمان، مربوط به خودمان است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا