کسب و کارهای پُرسود 95 اعلام شد
مهمترین خبرهای هفته جاری به خبر ایجاد 120 هزار شغل در مناطق روستایی و گردشگری، معرفی شغلهای درآمدزا در سال 95 و اختلاف آمار بیکاری در مراجع رسمی و غیررسمی اختصاص داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این هفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از هدفگذاری ایجاد 120 هزار شغل در 20 رشته شغلی با دو اولویت گسترش”ICT” در مناطق روستایی و گردشگری خبر داد.
علی ربیعی گفت: اولویت دولت در سال 1395 حفظ وضع اشتغال موجود و ایجاد اشتغال جدید برای متقاضیان است.
وی با اشاره به تاکید رییس جمهوری مبنی بر جهتگیری بودجههای عمرانی به سمت اشتغال، خاطرنشان کرد: در صددیم با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بخش دیگری از جهتگیری اشتغال را به سمت مشاغل خرد و متوسط سوق بدهیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از زنجیرهای کردن توریسم سلامت به توریسم مذهبی، زیارتی، طبیعت گردی و باستان گردی خبر داد و مشارکت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ایجاد “IT” در روستاها را، موجب جذب توریسم در روستاها دانست.
اعلام مشاغل و کسب و کارهای پردرآمد در سال 95 از خبرهای دیگر این هفته بود.
مسلم خانی – کارشناس عالی بازار کار – رضایتمندی افراد از شغلی که برعهده دارند را ناشی از هماهنگی شغل با علایق و استعدادها، قابلیتها و توانمندیها و مهارتها و تخصصها دانست.
وی گفت: در ایران نیروهای کار حرفهای که هر سه ویژگی را به طور همزمان داشته باشند حدود 17 درصد هستند و از 100 نفر نیروی کار 17 نفر کسانی هستند که شغلشان با علاقه و استعداد، توانمندیها و قابلیتهایشان سازگاری دارد.
این کارشناس کارآفرینی با اشاره به فاصله بین شغل و علاقه و انگیزه، تصریح کرد: موضوع استعدادسنجی در انتخاب رشته تحصیلی و رشته شغلی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی تجارت بینالملل، کسب و کارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات، سلامت و بهداشت و درمان، توریسم و گردشگری، تولید لوازمالتحریر و اسباببازی، کسب و کارهای مشاورهمحور، کسب و کارهای سالمندی و کسب و کارهای خرد و خانگی را از جمله مشاغل ثروت آفرین و مناسب برای کارجویان در سال 95 برشمرد.
در هفتهای که گذشت رییس فراکسیون اشتغال مجلس با انتقاد از اختلاف آمار بیکاری مرکز آمار ایران و آمارهای غیررسمی، گفت: مرکز آمار واقعیتهای آماری درباره نرخ بیکاری را اعلام نمیکند.
به گفته غلامرضا کاتب، آمارهای مرکز آمار واقعی نیست و ملاک اندازهگیری ساعات کاری برای شاغلان نادرست است.
وی گفت: طبق تعریف مرکز آمار تمام افراد 10 ساله و بیشتر که در طول هفته حداقل یک ساعت کار کردهاند شاغل محسوب میشوند اما واقعیت این است که در شرایط فعلی اقتصادی هیچکس نمیتواند با فعالیت یک ساعت در هفته امرار معاش کند.
کاتب در عین حال از برنامهریزی برای توسعه اشتغال در سال جدید خبر داد و با اشاره به بررسی لایحه بودجه در مجلس، گفت: در صدد هستیم تا مبلغ مناسبی را برای اشتغال در سال 95 اختصاص بدهیم.
اعلام وجود 3 میلیون و 500 هزار بیکار در کشور از جمله خبرهایی بود که این هفته انتشار یافت.
آنطور که محمد امین سازگارنژاد – رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور – گفته، دغدغه اصلی این سازمان نرخ بالای بیکاری و جلوگیری از ریزش نیروهای کار است و در شرایط کنونی باید به حفظ شاغلان در بازار کار و پایداری مشاغل متمرکز شد.
وی با اشاره به اهمیت حفظ نیروی کار، تصریح کرد: در حال حاضر سه میلیون و 500 هزار نفر بیکار در کشور داریم که اگر به شایستگی مدیریت نشوند ریزش نیروی کار را به دنبال خواهند داشت.
معاون وزیر کار تاکید کرد: باید جایگاه مهارت را در سه شاخه تامین نیاز کشور، شاغلین بازار کار و افراد جویای کار برنامهریزی کرده، آموزش دهیم تا بتوانیم در تمامی ابعاد، فرآیند اشتغال و کار را توسعه بخشیم.
انتهای پیام