تازهترین اظهارات حاتمیکیا درباره بیضایی، فرهادی، میرکریمی و…
ابراهیم حاتمیکیا در تازهترین گفتوگوی خود درباره جشنواره فیلمفجر، اصغر فرهادی، رضا میرکریمی، بهرام بیضایی، فیلم بادیگارد، فیلم شیار 134، مسعود دهنمکی، مدیران سینمایی و… اظهارنظر کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این گفتگو با حضور فریدون جیرانی انجام شده و شامگاه چهارشنبه 25 فروردین در قالب برنامه 35 و از طریق سایت فیلم نت منتشر شده است.
صحبتهای ابراهیم حاتمیکیا کارگردان فیلم سینمایی بادیگارد به شکل اجمالی به شرح زیر است:
نوع نگاه در بادیگارد در به رنگ ارغوان هم وجود داشت. من در همه فیلمهایم متأثر از فضای جامعه و مسائل اقتصادی و اجتماعی هستم.
قطعاً توقیف فیلم بر روی عملکرد فیلمساز تأثیر دارد و برای من نیز اینگونه بوده است.
من همیشه باید بعد از ساخت فیلم ابتدا از فیلم و خودم رفع اتهام می کردم که فیلم پروپوگاندا و دولتی نساختم و بعد مخاطب را به دیدن فیلم دعوت میکردم.
حرفهای من هیچ تفاوتی با فیلمهایم ندارد و حرفهایی که در جلسات گوناگون میزنم رابطه و نسبت مشخص و مستقیم با فیلمهایم دارد.
مخالفت و انتقادات شدید از من از زمان دفاع از فیلم شیار 143 آغاز شد زیرا من در آن زمان متوجه شدم که بعضی مدیران کسانی را به عنوان هیات انتخاب منصوب کردند که آنها فیلمی مانند شیار 143 را میخواهند عمداً رد کنند و من با وجود آنکه خودم در جشنواره فیلم داشتم و میدانستم که شاید زدن این حرفها تبعات دارد باز هم از شیار 143 دفاع کردم.
من افتخار میکنم که در کشوری زندگی میکنم که جشنواره فیلم فجری دارد که در آن تکثر زیاد است و در آن امکان و فرصت حرف زدن وجود دارد.
ذات سینما دموکراسی است و با تلویزیون تفاوت دارد.
فیلم گزارش یک جشن را با تمام وجود ساختم و میخواستم اتفاقات جامعه بعد از 88 را نشان دهم.
یونسی وزیر اطلاعات در زمان ساخت فیلم به رنگ ارغوان به شدت به من انتقاد کرد و فیلم 5 سال توقیف شد.
زمانی که سید محمد خاتمی در 2 خرداد نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد با شناختی که از وی در زمان وزارت ارشاد داشتم از او حمایت کردم.
دست بهرام بیضایی را به خاطر ساخت فیلم باشو غریبهای کوچک میبوسم و در برابر فیلمسازی کیارستمی خضوع دارم.
من نه چپ هستم و نه راست و هم چپم و هم راست. من قلبا راستم اما منش من چپ است و اینکه گروهی می گویند یا با ما و یا برما را قبول ندارم.
بارها زمان نگارش فیلمنامه بادیگارد گریه کردم و نگارش فیلمنامه این فیلم 5 سال طول کشید.
سعید روستایی (کارگردان فیلم ابد و یک روز) جای فرزند من است و اینکه امروز در سینمای ایران هم او فیلم میسازد و هم من خوشحال کننده است و من در مقام پدر حرف میزنم.
اوضاع کشور را دیده بانی کردم و در سینما آژانس شیشهای، مهاجر و ارتفاع پست را در زمان خودش ساختم. من واکنشیترین فیلمساز جمهوری اسلامی هستم اما هیچ کدام از فیلمهای من سفارشی نیست.
در زمان حیات مرتضی آوینی با وی بر سر تعریفش ازفیلم عروس و همچنین کتاب هیچکاک همیشه استاد اختلاف نظر داشتم.
سید محمد بهشتی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی به شدت من را دوست داشت و ما باهم دوست بودیم و بعد از پذیرش قطعنامه من را به همراه رسول ملاقلی پور، مجتبی راعی، محمدرضا درویش به فارابی دعوت کرد و به ما گفت جنگ تمام شده اما کار شما تمام نشده است.
زمانی که ده نمکی به سینما آمد بسیار خوشحال شدم زیرا میدانستم ذات سینما که دموکراسی است وی را تبدیل به آدم دیگری میکند.
پرویز پرستویی قرار بود در فیلم چ، گزارش یک جشن و دعوت بازی کند اما حضور در این فیلمها را نپذیرفت و خوشحالم که بازی در بادیگارد را قبول کرد و امروز وقتی او را روی سن میبینم لذت میبرم.
برج میلاد در زمان برگزاری جشنواره فیلم فجر مانند محل نبرد گلادیاتورهاست.
از داوری جشنواره فیلم فجر سال 94 دلخور و دلشکسته هستم و از حرفهای داوران غصه خوردم.
روزی میر کریمی زنگ زد گفت همه دارند درباره فیلم یه حبه قند نظر میدهند اما همهاش از جریان روشنفکری است و خوب یک بچه مسلمون مثل تو هم درباره یه حبه قند نظر بدهد مدتی گذشت و به میرکریمی گفتم چیزی که نوشتم خیلی علیه ام میشود و اگر فکر میکنی به ضرر فیلمه پخشش نکن برایش خواندم و گفت خیلی خوبه. گفتم این دعوا راه میاندازد. گفت خیلی خوبه اما بعد از مدتی خود میرکریمی انکارم کرد و کتابی چاپ شد درباره فیلم و دیدم نظر همه هست غیر از نظر من….
من و اصغر فرهادی نون و نمک خوردیم. من خانهاش نشستم. ساعتها حرف زدیم. مدتها ارتباطم با او خیلی عمیق بود که نتیجهاش ارتفاع پست شد اما سینما حوزهای است که پدر مادرم نمیشناسد.
پای من هنوز به جبهه بسته است هنوز آن لحظهای که از عملیات بدر برمیگشتم و مجروحی پایم را گرفته بود. جای دستش را حس میکنم.
وقتی کسی میگوید جنگ بی معنی من طوفان میکنم
به تازگی در سینما یک فیلمفارسی متعفن دیدم و میبینم هیچکس در این مورد حرف نزده روی یک سری اصول پا گذاشته شده است.
انتهای پیام