خرید تور نوروزی

معاون مطبوعات احمدی‌نژاد: نماینده باید خودش چالش‌ها را درک کرده باشد

معاون مطبوعاتی دولت احمدی نژاد معتقد است: کسی باید نماینده‌ی مدیران مسئول در هیات نظارت شود که تمام چالش‌های مدیر مسئولی را با تمام وجود درک و لمس کرده باشد.

انصاف نیوز در پرونده‌‌ی ویژه‌ی خود برای انتخابات نماینده‌ی مدیران مسئول هیات نظارت بر مطبوعات کشور با «محمد جعفر محمد زاده» معاون مطبوعاتی دولت دوم محمود احمدی‌نژاد گفت‌گو کرده است. متن کامل این گفت‌وگو در پی می‌آید:

انصاف نیور: به نظر شما با وجود دستگاه‌هایی مانند دستگاه قضا، ضابطین قضایی و… که بر مطبوعات نظارت می‌کنند نقش هیات نظارت بر مطبوعات و ترکیب اعضای آن در آزادی رسانه‌ها چه میزان است؟

محمدجعفر محمدزاده: من معتقدم هرکدام از دستگاه‌ها مانند دستگاه قضا به وظایف قانونی خودشان عمل می‌کنند. البته مطلوب آن است که کارهای مرتبط با مطبوعات از طریق هیات نظارت انجام شود و ترکیب هیات نظارت هم گویای همین است، چون نماینده قوه قضائیه هم در هیات هست. به نظرم قانون گذار هم همین را مد نظر داشته است.

بایدها و نبایدهای مطبوعات براساس قانون است. قانون مطبوعات هم یک قانون بسیار با سابقه است که چند بار اصلاح شده است. یک اصل از اولین قانون اساسی کشور ما مربوط به مطبوعات است. حدود و حقوق مطبوعات به درستی در قانون تعریف شده است. کار این هیات نظارت و بقیه دستگاه های نظارتی هم این است که نقطه تعادل میان حقوق و حدود مطبوعات را پیدا کنند.

در قانون برای مطبوعات حقوقی ذکر شده که این حقوق تظمین کننده‌ی آزادی مطبوعات است. از طرفی در همین قانون هم حدودی تعریف شده که به ظاهر شاید محدودیت‌هایی برای مطبوعات ایجاد کند اما من به عنوان کسی که سال‌ها در هیات نظارت تجربه داشته‌ام معتقدم که باید نقطه تعادل بین حدود و حقوق را پیدا کرد.

نه باید تاکید بیش از حد به حقوق مطبوعات بشود که منجر به بی بند و باری شود؛ و نه بیش از حد به حدود تاکید شود که آزادی مطبوعات لطمه ببیند. کار دستگاه های نظارتی این است که نقطه تعادلی که متن و مخ قانون است را پیدا کند و در عمل پیاده کند.

در حال حاضر بیش از یازده هزار رسانه با مجوز رسمی در کشور فعالیت می‌کنند. با توجه به ازدیاد رسانه‌ها و همچنین ثابت ماندن تعداد افراد هیات نظارت. این هیات عملا می‌تواند نظارتی روی رسانه‌ها داشته باشد؟

حدود سال 88 بود که یک تبصره به ماده واحده شرح وظایف هیات نظارت اضافه شد که در آن رسانه‌های الکترونیک را نیز شامل قانون مطبوعات دانست. البته به موازات اینکه رسانه‌ها زیاد شده‌اند؛ ابزار نظارت نیز پیشرفت کرده است. شما می‌گویید یازده هزار رسانه‌ی مجوز دار در کشور فعال هستند. خیلی‌ها هستند که اصلا مجوز ندارند. ولی فضای مجازی به نظرم حتما باید تابع قانون باشد.

شیوه‌های نظارتی هم با رشد رسانه‌ها باید رشد کنند. این نکته هم باید مد نظر گرفته شود که نظارت به معنی محدودیت نیست. همانطور که گفتم نظارت به معنای پیدا کردن نقطه تعادل بین حقوق و حدود ومطبوعات است. نظارت فقط برای محدود کردن نیست، در معنی نظارت هدایت و حمایت هم نهفته است.
مطبوعات حقوقی دارند. از طرفی جامعه، حاکمیت، فضای اجتماعی، امنیت روانی و… هم حقوقی دارند. دستگاه‌های نظارتی باید با روش‌های جدید و برخط هم از مطبوعات حمایت کنند، هم آن‌ها را هدایت و برآن‌ها نظارت کنند. به صرف اینکه تعداد زیاد شده نباید از نظارت غافل شد.

با توجه به اینکه انتخابات نماینده‌ی مدیران مسئول در هیات نظارت نزدیک است. به نظر شما این نماینده چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

ما باید ببینیم تعریف ما از مدیر مسئول چیست؟ اگر تعریف درستی از مدیر مسئول به دست آوردیم آن شخص باید «نمایاننده» تام و تمام آن تعریف باید.

مدیر مسئول دغدغه امور مالی، اداری، کاغذ، چاپ، پخش، محتوا و خیلی چیزهای دیگر را دارد. مدیر مسئول کسی است که درگیر تحریریه و محتوای رسانه است. مدیر مسئول باید پاسخگوی دستگاه‌های نظارتی و هیات نظارت باشد.

بنابراین کسی که انتخاب می‌شود باید تمام چالش‌های مدیر مسئولی را با تمام وجود درک و لمس کرده باشد. چراکه وقتی در هیات نظارت بحث می‌شود برای بحث‌های کارشناسی به نماینده‌ی مدیران مسئول رجوع می‌شود و او دقیقا باید از اوضاع و مشکلات و چالش های رسانه‌ها خبر داشته باشد. با توجه به ظهور رسانه‌های الکترونیک نماینده‌ی مدیران مسئول باید در این حوزه نیز تخصص داشته باشد.

به نظر من کسی که انتخاب می‌شود باید هم با پشتیبانی سخت افزاری مطبوعات آگاه باشد، هم تحریریه و محتوای مطبوعات را بشناسد و هم با قانون مطبوعات آشنایی داشته باشد.

نماینده‌ی مدیران مسئول باید از صنف و جنس رسانه‌باشد. نه صنف اسمی و ظاهری، صنف عملی و عمیق. من شخص خودم را می‌گویم. من خودم مدیر مسئول هستم اما مدیر مسئول نشریه‌ی تخصصی که سالی دوبار منتشر می‌شود. بنابراین من خودم را واجد شرایط نمایندگی نمی دانم.

نماینده باید کسی نماینده باشد که با تمام وجود دغدغه‌ها، چالش‌ها و دردهای این حوزه را درک و نمایندگی کند تا بتواند در جمع اعضای هیات نظارت نمایاننده این صنف باشد.

برای خواندن بقیه خبرهای پرونده‌ی ویژه «انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات» این پرونده کلیک کنید

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا