خرید تور نوروزی

سخنگوی دولت: این وضعیت کشورداری نیست

علی ربیعی، سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی چرایی تشکیل «کمیته ای در دولت و زیر نظر معاون اول رییس جمهور موسوم به کمیته رونق تولید» گفت: این کارگروه مطابق مطالبه و دستور مقام معظم رهبری تشکیل شد و تایید سران قوا را هم دارد و دو نفر از دو قوه دیگر در این کارگروه حضور دارند. این کارگروه تصمیمات بسیار خوبی اتخاذ کرده و اگر لازم باشد برای بخش خصوصی واقعی تصمیم‌گیری کند، حتما انجام می‌دهد. برای مثال ۲۰ میلیارد برای بخش مسکن همین کارگروه تصویب کرد. در مورد اخذ مجوزها و استعلام ها تصمیمات مهمی گرفته شده و این کارگروه متشکل از نمایندگان سه قوه است. آیا جای چنین دیدگاهی در این کارگروه وجود دارد؟ نهادی یک اطلاعیه می دهد که خصوصی سازی ابطال شد. حرف این است که ابطال خصوصی سازی قانون می‌خواهد و یک شورا دارد. حل اختلاف قانون دارد. شورای میان قوه‌ای دارد. همه بحث این است که بحث‌ها در این مسیر دنبال شود. انگار این خصوصی سازی‌های صورت گرفته اشتباه بوده است. یکی از کارهای مهم آقای جهانگیری تشکیل این کارگروه بوده که با حضور سه قوه دنبال می‌کنند. بیان این موارد کشور را دچار هرج و مرج می‌کند. آنچه در جلسه کمیته رونق تولید مطرح شده است این بوده که تمام افراد و دستگاه های مختلف از چند منظر درمورد خصوصی سازی صحت و عدم صحت آن اظهار نظر می‌کنند. تعدادی از نمایندگان مجلس به یکی از این محیط ها رفته و در جمع اظهار نظر کرده اند، این وضعیت کشورداری نیست. خصوصی سازی روال خاص خود را دارد،درباره  واگذاری ها با حضور نهادهای مختلف از جمله نهادهای مدنی همانند اتاق بازرگانی و… تصمیم‌گیری می شود و هر گونه ابطال هم باید بر اساس شورای حل اختلاف صورت می گیرد. اصرار دولت تنها اجرای قانون است و به هیچ عنوان در صورتی که ابطال طبق قانونی باشد، از آن جلوگیری نمی کند.

به گزارش ایسنا، علی ربیعی سخنگوی دولت در  ابتدای سخنان خود با یاداوری اینکه  آستانه هفته وحدت قرار داریم و اواخر این هفته متقارن با شروع هفته وحدت شده است، گفت: ابتکار هفته وحدت از دل یک اختلاف ساده تقویمی در خصوص میلاد نور زاده شد.

هفته وحدت باید تبدیل به فرصت صلح سازی شود

وی افزود: نفس ابتکار هفته وحدت، نمادی است که نشان می دهد این امت در کلیت محمدی خود می تواند اختلاف ها را و آشفتگی ها را تبدیل به نقطه قوت کند. انقلاب اسلامی پس از آن ممکن شد و در افق رویت پذیر جامعه اسلامی قرار گرفت که پیشگامان روشنگری دینی از علامه نایینی تا اقبال لاهوری و شهید مطهری و شریعتی و دیگر بزرگان موفق شدند یک نوع اتصال و پیوند میان هویت ملی و هویت امت بوجود آورند.

وی در ادامه با بیان اینکه نمی توان از وحدت سخن گفت و از علامه اقبال لاهوری سخن نگفت که جغرافیای وحدت را به گفتار شاعرانه خود در آورد ، افزود: اقبال از لاله زار کشمیرِ دلش، شاهراهی به شیراز و حجاز گشود و کل این حوزه تمدن اسلامی را به شکل یک واحد به هم پیوسته ، به گفتمان بدیع خود در آورد. از این منظر وحدت در سطح منطقه ای نیز اهمیت مضاعف دارد و بدان معناست که ما در مقام باشندگان این جغرافیای وسیع اسلام باید نگرانی های مشروع امنیتی یکدیگر را به رسمیت بشناسیم.

سخنگوی دولت در ادامه خاطرنشان کرد: هفته وحدت به این اعتبار، باید تبدیل به یک فرصت جهت اندیشیدن به موضوع صلح سازی در گستره همسایگانی و منطقه ای شود. ما همیشه از نفوذ تفرقه افکنانه قدرت های برون منطقه ای در منطقه سخن گفته ایم .اما باید توجه داشت که بستن راه نفوذ قدرت‌های جنگ افروز و تفرقه افکن در پیکره امت، فقط با شعار وحدت ممکن نخواهد شد. ما باید مکانیزم های حل و فصل اختلاف همسایگانی را نیز در سطح مناسبات منطقه ای ایجاد کنیم.

وی افزود: توانمندسازی سازمان همکاری در منطقه یکی از این مکانیزها می‌تواند باشد که می‌تواند موجب تقویت وحدت امت اسلامی در منطقه و جهان گردد . از سوی دیگر هفته وحدت فرصتی است تا مقوم‌های وحدت ساز داخلی خود و الزاماتی را که همگان باید برای حفظ وحدت به آن پایبند باشیم، مرور کنیم.

ربیعی در ادامه با بیان اینکه امروز در داخل کشور عزیزمان ایران،‌همان گونه که رهبری معظم نیز در دیدار با اعضای ستاد ملی کرونا مطرح کردند، نیازمند شناخت عمیق از مهمترین مسائل و اقدامات یکپارچه بین ملت و حاکمیت هستیم، اظهارکرد: همچنین بخشی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در تقارن با هفته وحدت، معنابخش مسیر پیش‌ روی قوا، انسجام ملی و پشتوانه پشت سر گذاشتن بحران‌هایی است که کشور در این مقطع با آن مواجه می باشد.

شاهد هجمه‌های ناجوانمردانه‌ زیادی به دولت بودیم

وی ادامه داد: در هفته های اخیر شاهد هجمه‌های ناجوانمردانه‌ زیادی به دولت بودیم. اگر این رویه ناصواب ادامه داشت و به جامعه تسری می یافت، قطعا آسیب‌های جبران‌ناپذیریی تحمیل می‌کرد؛ آسیب‌هایی که فکر می کنم وحدت و یکپارچگی کشور را نشانه گرفته بود و اگر با هشدار صریح رهبر انقلاب متوقف نمی‌شد، تضعیف ما را در مسائل جهانی و منطقه موجب می شد و نهایتا باعث انشقاق ملی نیز می‌گردید.

وی گفت: همان طور که رهبر انقلاب فرمودند باید بین نقد و اهانت تفکیک قائل بود. نقد بخشی از ادب جمهوریت است . اهانت و هتک حرمت نیز ناقض ادب اسلامی است و رهبری با درکی عمیق از هر این دو مولفه ، نسبت به نارسایی که در حال شکل‌گیری بود، هشدار دادند. نارسایی که اخلاق سیاسی و انسجام ملی را نشانه گرفته بود.

از مقام معظم رهبری سپاسگذارم

سخنگوی دولت همچنین اعلام کرد: از مقام معظم رهبری به خاطر روشنگری‌های مبتنی بر بینش اسلامی و منطق حکمرانی که همواره رهنمون داشته‌اند؛ سپاسگزارم. دولت نیز همچون گذشته خود را مقید و موظف به تبعیت از رهنمودهای ایشان دانسته و امیدواریم توجه به رهنمون‌های اخیر ایشان در شرایط فعلی کشور ، مورد اهتمام همه ارکان و گروه‌ها قرار بگیرد.

وی در ادامه با بیان اینکه پیشاپیش هفته وحدت را به همه هموطنان عزیزم اعم از سنی و شیعه و همه اقوام تبریک عرض می کنم ، تصریح کرد:  ان شاءالله که پیرو راستین آن اسوه اخلاق و خوبی‌ها باشیم.

ربیعی همچنین به  تصمیماتی که در ستاد ملی کرونا که با حضور مقام معظم رهبری اتخاذ شد پرداخت و با بیان اینکه این تصمیمات ما را وارد مرحله جدیدی کرده است.، گفت: تاثیر گذاری کرونا بر عرصه های سلامت، اقتصاد و جامعه و حتی امنیت هر روز ابعاد جدیدی یافته و در حال گسترش است. تصور آنکه کرونا در چند ماه به پایان خواهد رسید، امروز به یک خوش خیالی خطرناک می ماند. برخی حتی چشم انداز 3 ساله برای دستیابی و امنیتی عمومی را مطرح می کردند و برخی کرونا را ویروس ماندگار مانند آنفولانزا برای آن به کار بردند. لذا ما با خصوصیات بحرانی با طول زمان زیاد و اثر شدید و ریسک بالا و پرمخاطره روبرو هستیم.

وی افزود: جهش ویروس غیرقابل پیش بینی است. امروز اگر ما تا دیروز با دو متغیر جان – سلامت و جان – معیشت روبرو بودیم امروز ابعاد روانی و اجتماعی و امنیت اجتماعی به آن افزوده شده است. بنابراین ما نیازمند حکمرانی مبتنی بر کرونا هستیم. ما به سطح بالایی از نظم ساختاری و نظم اجتماعی و نهادینه شدن رفتارهای مبتنی بر مقابله با کرونا هستیم .

هیچ دارویی بر درمان کرونا تاثیر چندانی ندارد

وی با بیان اینکه بی توجهی و عدم همراهی با پروتکل ها و دستورالعملهای بهداشتی بنابر تحقیق صورت گرفته و همچنین تغییرات جهشی در ویروس که ضریب ابتلا را از 1.3 به 1.9 رسیده است باعث افزایش ابتلا به آن شده است ، افزود : البته در دنیا هم وضعیت مشابهی را داریم. برخی از کارشناسان ما معتقدند ویروسی که از چین تسری پیدا کرد با ویروسی که از غرب و اروپا است متفاوت تر است.

وی ادامه داد: دولت در یک مرحله فقط 60 میلیارد تومان به بحث مطالعات و تحقیقات علمی در حوزه بهداشت و درمان تخصیص داده است. خوشبختانه مقالات علمی زیادی از سوی ایرانیان در جهان منتشر شده است. ما با طرحهای تحقیقاتی سازمانی بهداشت جهانی مشارکت داریم. باز هم آخرین بررسی سازمان بهداشتی این است که هیچ یک از داروها تاثیر چندانی ندارد و راهی جز بهداشت و پیشگیری نداریم.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: ما امروز نیازمند برنامه ریزی حداقل برای یک سال آینده هستیم. مطالعات نشان می دهد عامل جمعیت در سنین بالا، دیابت، فشار خون، چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی در ایران منجر به افزایش تعداد مرگ و میر شده است. دولت اقدامات خود را برای تولیدات مورد نیاز ادامه داده است. از همین تریبون از انتظار برای تولید یک میلیون ماسک هم صحبت شد. اما امروز روزانه 21 میلیون عدد ماسک تولید می کنیم. و تجهیز و اضافه کردن تخت های بیمارستانی را هم در دست اقدام داریم توجه دولت به فضای مجازی و دولت الکترونیک در این ایام به ما کمک کرد. سرعت بخشیدن به دولت الکترونیک یکی از اقدامات زیرساختی برای مقابله با گسترش ویروس است.

کمک به زندگی اقشار آسیب دیده از کرونا در دستور کار دولت است

وی با بیان اینکه  کمک به زندگی اقشار آسیب دیده از کرونا از موضوعات مهمی است که این روزها در دستور کار دولت قرار دارد.، گفت: اما رسیدگی به افرادی که مشاغل آزاد داشتند و مشمول هیچ بیمه ای نبودند شناسایی این افراد توسط وزارت رفاه صورت گرفته و در یک مرحله هم به 3 میلیون از این افراد بسته غذایی تخصیص یافت و چگونگی کمک به آنها در دستور کار قرار دارد.

وی تاکید کرد: اما به هرحال باید زنجیره شیوع شکسته شود. مبداء شکستن زنجیره راه اصلی مقابله با شیوع است. بیماران قطعی با انضباط بیشتری مورد نظر قرار خواهند گرفت و قرنطینه برای آنها اجباری است. اطرافیان و افراد مورد تماس نیز باید مورد آزمایش قرار گیرند. تصمیماتی در زمینه تعطیلی های ناگریز برای شکستن زنجیره اتخاذ شد و همراه با کنترل مراکز دنبال خواهد شد و در صورت لزوم در مورد تداوم زمانی و گسترده کردن طبقه بندی ها تصمیم گیری جدید خواهد شد.

آمریکا آماده سپردن تعهدات جدید به برجام باشد

به گزارش ایسنا، علی ربیعی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اگر بایدن پیروز انتخابات باشد و به برجام بازگردد، رفتار ایران چگونه خواهد بود گفت: شرایط کامل ما برای انجام تعهدات در برجام روشن است. با خروج ترامپ ما از برجام خارج نشدیم. تصور می کردند ما خارج می شویم و کل جهان کنار آمریکا قرار می گیرد. اما ما ماندیم. همان زمان به اروپا مهلت دادیم به تعهداتش عمل کند. امروز هم اعلام می کنیم کاهش تعهدات ایران عکس العملی به خروج امریکا و کاهش تعهدات اروپا است.

وی خاطرنشان کرد:  بارها اعلام کردیم این اتفاق برگشت پذیر است. تقدم و تاتر بازگشت به تعهدات متناسب با همان تاخر و تقدمی است که کاهش تعهدات صورت گرفته است. برای ما فرقی ندارد چه کسی رئیس جمهور آمریکا  خواهد بود. برای ما هم فرقی ندارد کدام رئیس جمهور امریکا به برجام باز می گردد. باید آماده سپردن تعهدات دیگری برای عدم تکرار این گونه قانون شکنی ها نیز باشیم.

تریبون داران به بیانشان توجه کنند

علی  ربیعی همچنین  در پاسخ به سوالی درباره «حساب خاص رئیس جمهور » گفت: اصل ماجرا این است که ما در ابتدای امسال مبالغی را در بودجه ۹۹ ندیده بودیم، بر اساس عملکرد ۹۸ درآمدهایی حساب نشده بود و در سال ۹۹ بخشی از این پول ها آماده شده است. ما بر اساس قانون در سال ۹۹ طبق قانون اجازه گرفتیم بتوانیم ۲۰/. از پول هدفمندی را برای طرح های عمرانی هزینه کنیم. قرار شد برای طرح های ملی رو به اتمام و طرح های استراتژیک و بخشی از طرح هایی که پایان یافتنش برایمان مهم است از این محل برداشت شود؛ لذا پروژه های خاص نامیده شد. طرح هایی مثل راه آهن ، دانشگاه ها، کشاورزی و حتی کمک به ستاد کرونا از این محل انجام شده است.

وی همچنین  از نوبخت درخواست کرد که لیست هزینه کرد این بودجه را منتشر کند، افزود : نمی دانم چرا خوانش نا صحیح می شود . هر روز با حرف های جدید مواجه می شویم، مثلا سه خزانه وجود دارد؛ این حرف نا صحیح است. کسانی که این ادعا را کردند امروز ، آن روز عضو کمیسیون برنامه وبودجه بودند. یارانه ها و کمک های معیشتی از این محل است. در شرایطی که جامعه تلخ است بگویم سه خزانه داریم و بگویم به نام خاصی است؛ این ها جفای به جامعه است.

ربیعی افزود: خواهش می کنم کسانی که تریبون دارند به نوع بیانشان توجه کنند. چه لزومی دارد وقتی هنوز شفاف نکردید به مطبوعات می کشانید. انگار عصر افشا گری است. مثل اینکه فقط ستاره ها نیستند که به دنبال لایک گرفتن هستند انگار این موضوع به سطح سیاستمداران هم رسیده است.

نیازمند آرامش هستیم

وی خاطر نشان کرد: بیش از هر زمانی نیازمند این هستیم که آرامش را به جامعه بیاوریم، نباید به بهانه سیاسی حرف هایی را در سطح جامعه بیاوریم. بدون تخصیص سازمان برنامه و بودجه این پول به کسی داده نمی شود. تا کنون ۱۰ تا دانشگاه از این بودجه استفاده کرده اند.

هر تصمیمی باید با هماهنگی دولت اتخاذ شود

ربیعی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره طرح هایی که در مجلس ارائه می شود که منابعش از محل درآمد بازنشستگان و گارگران در نظر گرفته شده مثل طرح کالا برگ، گفت: وقتی طرحی بدون هماهنگی با ارکان کارشناسی دولت که مسئولیت اجرایی آن را دارند ارائه می شود با سختی در اجرا روبه‌رو خواهد شد.

وی توصیح داد:این طرحی که خبرنگار اشاره کرد نشان داد هر تصمیمی باید با هماهنگی و همراهی دولت صورت بگیرد. باید طرح ها محاسبه شده باشد. مثلا اگر یکی از این طرح ها اجرا می شد زندگی مردم تلخ تر و سخت تر در میان مدت و خوشحالی در کوتاه مدت ایجاد می کرد. اول گفتند از تبصره ۱۴ پول طرح ها برداشت شود، در حالی که ما ۴۰ هزار میلیارد تومان اوراق فروختیم که کسری تبصره ۱۴ را حل کنیم. بعد گفتند از تراکنش بانکی برداشت کنیم، همین مانده که مردم پولشان را از بانک بردارند. بعد گفتند ارز نیمایی را در گمرک تبدیل کنیم که ۱۲۰/. بر قیمت اجناس اضافه می شد. بعد گفتنداز سر جمع بودجه برداریم؛ بودجه که خودش کسری دارد. بعد گفتند از پولی که به بازنشستگی دادیم و حقوق بازنشستگان را همسان سازی کردیم برداریم، این که نمی شود. باز راه حلی دادند که ۳۰ هزار میلیارد تومان دولت اموال به نهادها بفروشد. به طور واضح می گویم دولت با این طرح مخالف است.

وی تاکید کرد: دولت می گوید هرگونه کمک به مردم با اسیب نزدن به منافع ملی و مردم در بلند مدت صورت بگیرد. ما در آستانه ارائه بودجه ۱۴۰۰ به مجلس شورا ی اسلامی هستیم . در سال ۹۹ تصمصم گرفیتم همسان سازی کنیم که انجام شد. قرار شد به دهک های پایین رسیدگی شود شد. انشاءالله طرحی جامع تر را سازمان برنامه تدوین و در قالب بودجه سال آینده ارائه می کنیم.

آمریکا می خواست مردم را ناراضی کند

سخنگوی دولت درباره راهکار دولت برای تامین منابع جهت حمایت از آسیب دیدگان کرونا گفت: کرونا همه جهان را تحت تاثیر قرار داد ؛ ما را مضاعف تحت تاثیر قرار داد. ما به منابع مالی مان دسترسی نداشتیم، آمریکا می خواست مردم را ناراضی کند و در این میان کرونا هم آمد. حدود ۶ میلیون شغل در موج اول کرونا مورد تهدید قرار گرفت. سه و نیم میلیون در مشاغل رسمی و بقیه در مشاغل غیر رسمی بود.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد :ما دو سیاست را همزمان دنبال کردیم. اول اینکه باید تثبیت شغل کنیم و دوم حمایت کنیم از آسیب دیدگان . از ۲۰ هزار میلیارد تومانی که در نظر گرفته شده بود، برای تصمیم اول ۱۴ هزار میلیارد تومان پرداخت شد. ۲۴۰ هزار نفر از افرادی که بیکارشدند تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گرفتند. ۷۵۰ هزار نفر دیگر هم ثبت نام کردند .

وی ادامه داد:در مجموع بالای یک میلیون نفر را تحت پوشش بیمه بیکاری بردیم. در سه ماه اول سال ۱۶۹ هزار نفر برای مرحله جدید  ثبت نام آمده اند که نشان می دهد بخشی از آن ها به کار بازگشتند. ۴ میلیون نفر راشناسایی کردیم که شغل هایی داشتند که بیمه بیکاری مشمولشان نمی شد. برای بخشی از آنان وام کم بهره در نظر گرفتیم. ۳ میلیون نفر هم بیکار داشتیم. برای این نگرانی ها مدام برنامه ریزی می شود.

ربیعی اظهارکرد: تاکید مقام معظم رهبری بر حمایت از شاغلان غیر رسمی بود، از روز یکشنبه کارها در این زمینه سرعت گرفت . شناسایی افراد مستحق برایمان مهم بود که کسی جا نماند. سیاست بعدی بازگشایی بنگاه های تعطیل شده است. امیدواریم این افراد شناسایی شده تحت پوشش بیمه بیکاری قرار بگیرند. با دقت تمام این موضوع را بررسی می کنیم. سیاست برگشت به کار بسیار مهم است که شغل را تعریف کنیم که شاغل به کار باز گردد در غیر این صورت از شاغل بیکار شده حمایت کنیم.

ایران دخالتی در انتخابات آمریکا ندارد

وی در پاسخ به ادعای  دخالت ایران در انتخابات آمریکا گفت: وزارت خارجه ایران قرار شد نسبت به این ادعای دروغین سفیر سوئیس به عنوان حافظ منافع امریکا را احضار کند. ما هیچ دخالتی در این انتخابات و هیچ انتخاباتی نداریم. امریکا ابتدا باید این تناقض را حل کنند که چه طور می شود ایران در انتخابات امریکا دخالت کند در حالی که روسای جمهور هر دو حزب امریکا با مردم ایران کنار نیامدند. من فکر می کنم چون دولت امریکا کودتا زیاد  کرده و در انتخابات های مختلف پول خرج کرده و دخالت می کند خود تعمینی می کند د و  هیچ ناظر بین المللی این موضوع را باور نکرد.

خارج شدن از لیست سیاه اف ای تی اف کار سختی است

ربیعی درباره ضررهایی که نپیوستن به اف ای تی اف به کشور وارد کرد نیز  گفت: ما می توانستیم و می توانیم لوایح اف ای تی اف که در مجلس رد شد را دنبال کنیم. به رغم مشکلاتی که در حوزه مالی ایجاد می شود این لوایح تصویب نشد. مثل روزی که می گفتند بلافاصله از برجام بیاید بیرون که حرف غلطی بود.

وی اضافه کرد: می گویند این لوایح را فراموش کنید. مشکل ما این است که کشورهایی که در تحریم با ما ایستادند می گویند در موضوع لیست سیاه اف ای تی اف و قواعد پولشویی نمی توانیم کنارتان باشیم. گشایش حساب برای ایرانیان و تراکنش مالیشان دارد محدود می شود. در بانک های مختلف  مشکلاتی پیش می آید. برخی مدیران بانکی ریسک همکاری با ایرانیان را افزایش و خواستار بسته شدن حساب انان شدند. همپوشانی تحریم های امریکا و لیست سیاه اف ای تی اف زندگی اقتصادی را برای ایرانیان سخت می کند. خارج شدن از این لیست سیاه کار سختی است. امیدواریم با تلاش همکارانمان در این مشکلات حل شود.

نیازی به بیمارستان صحرایی نیست

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش ایسنا در ارتباط با آخرین وضعیت تخت های بیمارستانی در خدمت مبارزه با کرونا اظهار کرد: ما دو برابر بیش تر از قبلِ دولت یازدهم تخت و سیستم پزشکی به بیمارستان ها اضافه کردیم. علاوه بر آن تخت های کهنه را هم بازساری کردیم که در دوران مبارزه با کرونا این زیر ساخت به کار ما آمد.

وی ادامه داد: البته هنوز نسبت هر تخت به هزار نفر، در کشور باید افزایش پیدا کند. اما از زمان کرونا ۲ هزار تخت ICU به ظرفیت بیمارستان اضافه کردیم . ۱۰ هزار تخت هم تا پایان امسال اضافه می شود. تا زمانی که بیمارستان های تجهیز شده وجود دارد به علت حضور کادر درمان و اجرایی مجرب تلاش می شود به بیمارستان ها تخت اضافه شود واز بیمارستان‌های صحرایی استفاده نمی شود مگر آنکه با کمبود جا برای تخت در بیمارستان‌ها رو به رو شویم. البته با مدیریت خوبی که وزارت بهداشت انجام داده فعلا مشکلی نداریم.

ابطال خصوصی سازی باید قانونی باشد

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی چرایی تشکیل «کمیته ای در دولت و زیر نظر معاون اول رییس جمهور موسوم به کمیته رونق تولید» گفت: این کارگروه مطابق مطالبه و دستور مقام معظم رهبری تشکیل شد و تایید سران قوا را هم دارد و دو نفر از دو قوه دیگر در این کارگروه حضور دارند. این کارگروه تصمیمات بسیار خوبی اتخاذ کرده و اگر لازم باشد برای بخش خصوصی واقعی تصمیم‌گیری کند، حتما انجام می‌دهد. برای مثال ۲۰ میلیارد برای بخش مسکن همین کارگروه تصویب کرد.

وی افزود: در مورد اخذ مجوزها و استعلام ها تصمیمات مهمی گرفته شده و این کارگروه متشکل از نمایندگان سه قوه است. آیا جای چنین دیدگاهی در این کارگروه وجود دارد؟ نهادی یک اطلاعیه می دهد که خصوصی سازی ابطال شد. حرف این است که ابطال خصوصی سازی قانون می‌خواهد و یک شورا دارد. حل اختلاف قانون دارد. شورای میان قوه‌ای دارد. همه بحث این است که بحث‌ها در این مسیر دنبال شود. انگار این خصوصی سازی‌های صورت گرفته اشتباه بوده است.

ربیعی گفت: یکی از کارهای مهم آقای جهانگیری تشکیل این کارگروه بوده که با حضور سه قوه دنبال می‌کنند. بیان این موارد کشور را دچار هرج و مرج می‌کند. آنچه در جلسه کمیته رونق تولید مطرح شده است این بوده که تمام افراد و دستگاه های مختلف از چند منظر درمورد خصوصی سازی صحت و عدم صحت آن اظهار نظر می‌کنند.

وی ادامه داد: تعدادی از نمایندگان مجلس به یکی از این محیط ها رفته و در جمع اظهار نظر کرده اند، این وضعیت کشورداری نیست. خصوصی سازی روال خاص خود را دارد،درباره  واگذاری ها با حضور نهادهای مختلف از جمله نهادهای مدنی همانند اتاق بازرگانی و… تصمیم‌گیری می شود و هر گونه ابطال هم باید بر اساس شورای حل اختلاف صورت می گیرد. اصرار دولت تنها اجرای قانون است و به هیچ عنوان در صورتی که ابطال طبق قانونی باشد، از آن جلوگیری نمی کند.

آخرین اخبار از ارزهای مسدود شده ایران در برخی کشورها

سخنگوی دولت در رابطه با ارزهای بلوکه شده ایران در برخی کشورها نیز خاطر نشان کرد: ما ده ها میلیارد دلار ارز در برخی کشورها داریم که بانک مرکزی و وزارت خارجه با کمیته ای مشترک تلاش خود برای بازگرداندن ارزها را انجام می دهند. تا کنون تعدادی از کشورها یا به شکل تهاتر یا اشکال دیگر ارزها را بازگرداندند. این ارزها به دو شکل هستند یا به صورت پشتوانه پولی در بانک ها هستند یا به صورت مخارج عمومی در حال استفاده هستیم. ما در مورد کره جنوبی نگرانی های خود را اعلام کردیم. اخیرا مسیر دارو را باز کردند و ما استقبال کردیم اما پاسخ ما این نبوده است‌.

سخنگوی دولت در رابطه با راه اندازی قرارگاه مرکزی ستاد کرونا خاطر نشان کرد: بعد از صحبت با مقام معظم رهبری به دنبال بازآفرینی هستیم. تنوع کار کمیته‌ها بیشتر شده است، کمیته علمی امنیت بیشتری پیدا کرده است. قواعد انضباطی بیشتری باید به کار گرفته شود و ساختار جدیدی در دل ستاد ملی برای اثربخشی دولت الکترونیک بر فاصله گذاری اجتماعی باید سامان پیدا کند.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری بحث مهمی در زمینه آموزش بیان کردند و اینکه چطور باید بخش آموزش و رسانه را تجهیز کنیم که نیاز به برنامه جدید دارد. به کارگیری نهادهای مدنی برای کمک به کنترل بیماری تمهیدات نوینی می‌خواهد. قرارگاه هم مورد تاکید مقام معظم رهبری بود که با وظیفه کنترل، نظارت، ارزیابی و پیگیری اجرا خواهد شد. ستادهای استانی به عنوان قرارگاه با چند وظیفه، پیگری، اجرا، نظارت و کنترل خواهند داشت‌. رئیس جمهور برای این قرارگاه شخصی را انتخاب خواهند کرد.

ربیعی گفت: بخشی از تصمیمات ستاد کرونا اقتصادی و اجتماعی است. ابعاد اجتماعی کرونا از کودکانی که به مدرسه نمی روند تا مسائل دیگر مانند سختگیری کنترل ها را باید بررسی کنیم.

تعطیلی طولانی مدت در هیچ کشوری به صورت سراسری انجام نگرفته است

وی در پاسخ به این پرسش اینکه چرا دولت به دنبال قرنطینه کامل خصوصا در تهران نمی‌رود، تصریح کرد: تعطیلی طولانی مدت در هیچ کشوری به صورت سراسری انجام نگرفته است. مقابله با کرونا عرصه های مختلفی دارد. اقتصاد، زندگی مردم، امنیت و… از این موارد هستند. سیاست ما این است منحنی اقتصاد، سیاست، امنیت اجتماعی در نقطه مناسبی قرار گیرند. سیاست های قرنطینه ای را به گونه ای تایید خواهیم کرد که مانند استفاده از ماسک و تست های روزانه در کنار هم نتیجه بهتری داشته باشند. احیانا در مورد مشاغل دو، سه و چهار تغییراتی ایجاد شود. این توازن با نظر وزارت بهداشت با اولویت بحث سلامت دنبال خواهد شد.

تحریم های جدید امریکا اعتراف به بی اثر بودن تحریم ها است

همچنین سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در باره تحریم‌های جدید آمریکا و سیاست فشار حداکثری این دولت بر ایران گفت: این نه تنها اعترافی آشکار به پایان تحریم‌ها بلکه اقرار به شکست سیاست فشار حداکثری در به زانو انداختن ملت ایران هم هست. ارزیابی اشتباه دولت آمریکا در بزرگنمایی توان خود برای اعمال فشار بر ایران از یک طرف و دستکم گرفتن اراده و استواری ایران برای مقاومت در برابر قلدری و زورگویی از طرف دیگر، امروز رهبران آمریکا را در مخصمه ای خودساخته گرفتار کرده است.

وی ادامه داد: اکنون زمان آن رسیده که دولت آمریکا تکبر و لجاجت را کنار بگذارد و درصدد جبران خطاهای گذشته برآید. آمریکا نمی تواند این واقعیت را تغییر دهد که حداکثر فشار ممکن به ملت ایران نتیجه ای جز جنایت علیه بشریت، قانون شکنی در مقیاسی بی‌سابقه در دوران مدرن و بی‌اعتبار کردن آمریکا در جهان نداشته و باید اطمینان داشته باشد که ادامه این مسیر نیز هیچ نتیجه بهتری نخواهد داد.

ربیعی در پایان گفت: ما مانند هر ملت برآمده از تمدنی غنی که درس های تاریخ را به خوبی آموخته است، قصدی برای زانو زدن در برابر هیچ حد و اندازه ای از زورگویی نداریم؛ امیدواریم رژیم آمریکا هم درس های خود را از تاریخ بیاموزد و در نهایت آنگونه رفتار کند که در شأن ملت آمریکاست.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا