هرچیزی که لازم است در مورد نورپردازی منزل بدانید: همراه با نکات حرفهای
رپورتاژآگهی
طراحی یک نورپردازی مناسب میتواند دکور منزل شما را تکمیل کند. در حقیقت هرچقدر هم که دکور خوبی داشته باشید، بدون یک نورپردازی مناسب، آنچنان که باید مورد توجه قرار نمیگیرد.
البته اکنون دیگر نورپردازی صرفا به معنای روشن کردن یک محیط نیست. شما میتوانید از چراغها و ابزارهای روشنایی متداول و معمولی برای روشن کردن فضا استفاده کنید. اما خانه یا دفتر کار شما شایسته بیش از این است و باید غیر از روشنایی، انتظارات دیگری نیز از نورپردازی خود داشته باشید. به عنوان مثال با استفاده از لامپهایی که درون سقف کار گذاشته میشوند در اتاق خواب، میتوانید فضایی آرامشبخش را ایجاد کنید. یا با استفاده از دو لامپ آویز از سقف، فضای شگفتانگیزی را برای یک گفتوگوی دوستانه ایجاد کنید.
با توجه به مدلهای مختلف اقلام نورپردازی که در بازار موجود است ممکن است در انتخاب گزینه مناسب کمی سردرگم شوید. در این مقاله قصد داریم با معرفی گزینههای مختلف به شما در تصمیمگیری کمک کنیم. قبل از شروع بیایید به اصول اولیه بپردازیم.
لامپ سقفی چیست؟
به چراغی که به اشکال مختلف در سقف کار گذاشته میشود یا از آن آویزان میشود چراغ سقفی گقته میشود. این لامپها معمولا برای روشن کردن کل اتاق یا یک بخش خاص استفاده میشوند.
آیا تمام چراغهای سقفی احتیاج به سقف کاذب دارند؟
شما میتوانید از بسیاری از لوسترها، چراغ های آویز و LED در سقفهای معمولی استفاده کنید. با این حال با نصب سقف کاذب میتوانید از انواع مختلفی از لامپها، مثلا لامپهایی که در داخل سقف قرار میگیرند بهره ببرید.
آیا از چراغهای سقفی در دیوار نیز میتوان استفاده کرد؟
برخی از چراغهای سقفی را داخل دیوارها نیز میتوان استفاده کرد. با این حال برخی از لحاظ فنی و برخی نیز از لحاظ گرما و نور زیادی که تولید میکنند قابلیت نصب روی دیوار را ندارند. همچنین به خاطر داشته باشید که با نصب اشتباه چراغ در صورت خرابی گارانتی نیز شامل شما نخواهد شد.
بیشتر بدانیم: جدیدترین رنگ آمیزی نمای ساختمان در سال 2020
انواع مختلف چراغهای سقفی
۱. لوستر
لوسترها یکی از پرکاربردترین چراغهای سقفی هستند و با ظاهری شیک و با شاخههای ظریف و لامپهای متعدد میتوانند ظاهری زیبا در منزل شما ایجاد کنند.
انواع مختلفی از لوستر در بازار موجود است. برای انتخاب یک لوستر مناسب برای اتاق نشیمن باید با توجه به سبک دکور منزل خود از لوسترهای کلاسیک و یا مد روز استفاده کنید. لوسترها با توجه به تعداد لامپهایشان مصرف برقشان نیز متفاوت است. سعی کنید هنگام انتخاب لوستر به شکل، اندازه و مادهای که لوستر از آن ساخته شده دقت کنید و گزینه مناسب را انتخاب کنید.
نکته: دقت کنید که هنگام خرید لوستر اندازه سقف خود و میزانی که لوستر آویزان میشود را در نظر بگیرید که سد راه حرکت شما در منزل نباشد.
۲. چراغهای چسبیده به سقف
این چراغها یا به سقف میچسبند یا با فاصله کمی از آن نصب میشوند. چراغهای چسبیده به سقف با اینکه محیط بیشتری را روشن میکنند اما کمتر جلب توجه میکنند. این گزینه برای خانههای که سقف کوتاه دارند و همچنین برای افرادی که کودکان و یا حیوانات خانگی دارند مناسب است. به این دلیل که ممکن است کودکان و برخی حیوانات خانگی علاقه داشته باشند که با اشیاء آویزان شده بازی کنند. انواع مختلفی از این چراغها با جنسهای مختلفی مانند شیشه یا پلاستیک در بازار وجود دارند.
نکته: پیشنهاد ما این است که از چراغها در اتاقخواب، ورودیها و حمام استفاده کنید. یا در مواردی از آنها استفاده کنید که سقف شما کمتر از دو و نیم متر ارتفاع دارد.
۳. چراغهای نزدیک به سقف
این چراغها در واقع ترکیبی از دو نوع قبل است. یعنی نه زیاد آویزان شده و نه به سقف چسبیدهاند. این چراغها معمولا بین ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر از سقف فاصله میگیرند. این گونه چراغها برای شرایطی مناسب هستند که سقف شما کوتاه است و امکان استفاده از لوستر را ندارید. همچنین میخواهید با استفاده از چراغهای خاص جلب توجه کرده و سقف را مزین کنید. چراغهای آویز مقرون به صرفه هستند و میتوان از انواع لامپها در آن استفاده کرد.
نکته: برای فضاهایی که سقف آنها چیزی حدود ۲.۷۵ – ۳ متر است استفاده از این چراغها مناسب است.
۴. چراغهای آویزان
این چراغها نیز مانند لوسترها آویزان میشوند اما معمولا یک لامپ دارند. از لامپها با نور کم و یا زیاد با توجه به شرایط محیطی میتوانید در این چراغها استفاده کنید. این چراغها نیز در انواع و جنسهای مختلفی در بازار موجود هستند که با توجه به دکور خود میتوانید گزینه مناسب خود را انتخاب کنید. همچنین اگر یکی از آنها برای شما کافی نیست میتوانید از دو یا چند عدد از آنها به صورت هم سطح یا غیر هم سطح استفاده کرده و فضایی خیرهکننده ایجاد کنید.
نکته: این چراغها برای سقفهایی مناسب هستند که ارتقاع آنها بیش از ۳ متر است.
۵. چراغهای وارونه
این مورد نیز با فاصله کمی از سقف آویزان میشود و معمولا رو به سقف نوردهی میکند. این نوع چراغها برای روشن کردن ورودی منزل، راهروها و همچنین اتاق نشیمن و یا بالای اپن یا میز غذاخوری آشپزخانه بسیار مناسب هستند. یادتان باشد که چراغها نقش مهمی در طراحی داخلی آشپزخانه دارند.
نکته: این نوع چراغها معمولا نور ملایمی را از خود ساطع میکنند و به همین دلیل برای ایجاد فضای خوشامدگویی به مهمانان در ورودی و همچنین ایجاد فضایی برای گفتگو بسیار کاربردی هستند.
۶. چراغهای ردیفی
این چراغها برای نمایش یک تابلوی نقاشی یا یک شیء عتیقه بسیار مناسب و محبوب هستند. با استفاده از این لامپها میتوانید به خوبی بخشی از خانه خود را تزئین کنید. به کمک این لامپها میتوانید به خوبی لوازم هنری خود را در اتاق نشیمن به نمایش درآورید.
این چراغها معمولا بین ۳ تا ۹ لامپ دارند و برای روشن کردن یک بخش خاص از منزل استفاده میشوند.
نکته: بهتر است این چراغها را موازی با دیوار خود نصب کنید. اگر ارتفاع سقف شما ۲۷۵ سانتیمتر یا کمتر است این چراغها را در فاصله ۶۰ تا ۹۰ سانتیمتری دیوار و اگر ارتفاع سقف شما بین ۲۷۵ تا ۳۳۰ سانتیمتر است این چراغها را در فاصله ۹۰ تا ۱۲۰ سانتی دیوار، روی سقف نصب کنید.
بیشتر بخوانیم: مدل های سرامیک نمای بیرون ساختمان
۷. چراغهای درون سقفی
اینگونه چراغها داخل حفرهای در سقف کار گذاشته میشوند و به همین دلیل موقعی که روشن میشوند به صورت متمرکز نور را منتشر میکنند. در این مدلها به دلیل اینکه منبع نور دیده نمیشود، نور فضا ملایمتر خواهد شد.
نکته: خیلی ایده خوبی نیست که از این لامپها به تنهایی در اتاق خود استفاده کنید. سعی کنید از این چراغها به صورت ترکیبی و مکمل برای چراغهای دیگر استفاده کنید.
۸. چراغهای تونلی
این چراغها نیز معمولا در حفرههایی ممتد داخل سقف قرار میگیرند و هم سقف و هم دیوار مجاور را روشن میکنند. اینگونه چراغها نیز نوری ملایم را منتشر میکنند. اگر قصد دارید نوری ملایم در فضای ورودی خانه و یا نوری خیرهکننده در منزل خود داشته باشید، این نوع چراغها به کمک شما خواهند آمد.
نکته: اگر قصد دارید برای دکور سقف خود هزینه کنید و به صورت تجملی نورپردازی را انجام دهید، استفاده از این لامپها میتواند بسیار به شما کمک کرده و نوری بسیار درخشان را برای شما به ارمغان بیاورند.