خرید تور تابستان

تناقض ایرانی، انتخابات آمریکایی | علت چیست

امیرحسین ناظری کنزق، انصاف نیوز: اظهار نظرهای مسئولین ایرانی درباره‌ی انتخابات آمریکا از هفته‌ها قبل از این انتخابات شروع شد و تا مدتی پس از انتخابات نیز ادامه داشت. اظهارنظرهایی که گاهی با یکدیگر و حتی گاهی با صحبت‌های گذشته‌ی خود مسئولین نیز متناقض بود.

انصاف نیوز با جست‌وجویی در خبرگزاری‌های رسمی و شبکه‌های مجازی برخی از این اظهارنظرها را انتخاب و بازنشر کرده است.

نظرات متفاوتی درباره‌ی این تناقض‌گویی‌ها وجود دارد. برخی استدلال می‌کنند تناقض‌گویی نه‌تنها مضر نیست بلکه مفید هم هست. آنها معتقدند در مواردی سیاستمداران باید حرف‌هایی را برای استفاده خارجی بزنند.

«محسن ماندگاری» کارشناس امور رسانه و سردبیر سابق روزنامه جام‌جم در این باره معتقد است که کشور در سیاست خارجی دو سیاست متفاوت دارد. «سیاست اعلامی» و «سیاست اعمالی» که لزوماً با هم یکسان نیستند.

ماندگاری به انصاف نیوز گفت: به طور رسمی اعلام می‌شود بایدن با ترامپ فرقی ندارد. ولی در عمل می‌بینیم که علی‌رغم تمام فشارهای ترامپ ما حاضر به مذاکره با او نمی‌شویم. ولی با دموکرات‌ها (اوباما) مذاکره کردیم و چه‌بسا با بایدن هم مذاکره کنیم.

«فریدون مجلسی»، دیپلمات پیشین اما با این نظر مخالف است. او این نوع سیاست‌ها را «زرنگی سیاسی» خواند و گفت: حالا دوران زرنگی‌های سیاسی سپری شده و این اتفاقات در دنیا رخ نمی‌دهد. در دنیا این را به‌حساب خام بودن یا پنهان‌کاری می‌گذارند. دنیا الان دنیای شفافیت است و بقیه کشورها می‌خواهند بدانند آن کشور قرار است چه کاری انجام دهد.

وی افزود: در قالب حاکمیت خوب دیگر مسئله نشان‌دادن امری برای داخل یا خارج و بعد عمل‌کردن برخلاف آن جایی ندارد. این کارها برای قرون گذشته است ما در زمانی زندگی می‌کنیم که مردم به اطلاعات اصیل دراسرع‌وقت توسط تلفن همراهشان دسترسی دارند.

در مورد دلیل این نوع اظهارنظرها هم نظرات متفاوتی وجود دارد. مجلسی معتقد است ریشه‌ی این اظهار نظرها در گذشته است. او گفت: الان ۴۲ سال است که انقلاب پیروز شده اما بعضی جناح‌ها فراموش کردند که در این مدت حاکم بودند، چرا که زندگی اپوزیسیون را در داخل و خارج کشور آزموده‌اند و به آن عادت کرده‌اند. اینها هنوز عادت نکرده‌اند که یک نظام مستقر و حاکم بر یک کشور باید رعایت یکسری اصول علمی شده‌ی حکومت و حاکمیت را رعایت کند تا بتواند حاکمیت خوب را اجرا کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل صحبت‌های خود را اینطور ادامه داد: بخشی از این تناقض‌گویی‌ها ناشی از ترس است. ترس از اینکه مبادا بخواهند ما را مستعمره خود کنند، منابع ما را به تاراج ببرند، نظام حکومتی ما را واژگون و کسی از خودشان را جایگزین کنند و… . این ترس‌ها و نگرانی‌ها در شأن یک نظام مستقر بااین‌همه منابع نیست.

مجلسی این تناقض‌گویی‌ها را نوعی «تکنیک از کارافتاده» خواند و افزود: اینها افکاری است که از گذشته در ذهن برخی افراد به‌عنوان راه‌ورسم سیاسی باقی‌مانده است اما الان دنیا دنیای شفافیت است و ما باید روشمان را تغییر دهیم اگر چنانچه به هر دلیلی نمی‌خواهیم باید اعلام کنیم و اگر می‌خواهیم هم باید اعلام کنیم.

ماندگاری هم استفاده از این تکنیک و ناکارآمدی آن را تأیید کرد ولی او معتقد است این «دعواهای زرگری» همیشه هم زرگری نیست و اختلافات در داخل واقعاً عمیق است.

او گفت: گاهی نیروهای داخلی تصور می‌کنند که اگر ما از این‌طرف صداهای مخالف را بالا ببریم می‌توانیم بهتر چانه‌زنی کنیم. به نظر می‌رسد بعضی جریان‌ها به‌صورت برنامه‌ریزی‌شده ساز مخالف می‌زنند تا دست مذاکره‌کنندگان پر باشد. به نظر من این اهرم دیگر کارایی ندارد و اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها می‌دانند که سیاست خارجی به‌صورت متمرکز تصمیم‌گیری می‌شود و این جنگ زرگری را جدی نمی‌گیرند. البته همیشه هم جنگ زرگری نیست. چون واقعاً نگاه‌ها در ایران بسیار متفاوت است و هر دو جناح به شدت روی مواضع خود پافشاری می‌کنند.

تناقض‌گویی در زندگی روزمره معمولاً باعث بی‌اعتمادی می‌شود؛ بنابراین، می‌شود این سؤال را پرسید که این صحبت‌های چندگانه از طرف مسئولین کشور چه میزان بی‌اعتمادی مردم داخل و همچنین جوامع بین‌المللی می‌شود.

ماندگاری به این سؤال پاسخ داد: لزوماً این تناقض‌ها باعث بی‌اعتمادی مردم نمی‌شود. البته که من شخصاً به این نوع موضع‌گیری‌ها انتقاد دارم؛ ولی مسئله این است که ما آن‌قدر تناقض‌های بزرگ‌تری در سیاست‌های مسئولین می‌بینیم که اینها اصلاً حساب نمی‌شود!

وی افزود: نمی‌دانم که روی چهره‌ی بین‌المللی ما تأثیر دارد یا خیر چون این مسئله داخلی تلقی می‌شود. می‌شود گفت حداقل برای اقتدار ما چهره‌ی خوبی ندارد.

مجلسی به این سؤال اینطور پاسخ داد: به کلیات رفتار ایران در مجامع بین‌المللی توجه می‌شود آنها می‌بینند مسیری که ایران طی می‌کند یک مسیر یکنواخت و یک‌دست آشتی‌ناپذیر است. آنها انتظار دارند این کشور بزرگ که فعلاً از امکاناتش به‌درستی استفاده نمی‌کند به عرصه جهانی برگردد تا هم سودش به دنیا برسد و هم از دنیا سود ببرد متأسفانه این شعارهای داغ باعث می‌شود که بعضی‌ها این شعار را به‌جای شعور هم بگیرند که این دو بسیار متفاوت است.

این دیپلمات ادامه داد: در خارج از کشور ما را به‌عنوان یک کشور مسئله‌دار و دارای ارتباطات کم‌ارزش تلقی می‌کنند که به ما می‌گوید این‌ها به فکر خودشان هستند و وقتی این اتفاق می‌افتد و ما در بازی قرار نداریم آنها هم به ما توجهی نمی‌کنند و حالا ما باید به دنبال به‌دست‌آوردن موقعیتی باشیم.

وی افزود: ما نباید با داشتن این منابع طبیعی گسترده دنیا را بترسانیم. وقتی دنیا از ما بترسد به سراغمان نمی‌آید. دنیا باید بداند ما با این امکانات مثل گرسنه‌ها نیستیم که خطری برای دیگران ایجاد کنیم. ما باید به‌جای کز کردن در گوشه انزوا با دنیا تعامل کنیم.

یکی دیگر از مسائل مورد بحث در مجامع صحبت مقامات غیرمسئول درباره‌ی سیاست خارجی است. برخی معتقدند این صحبت‌ها برای کشور هزینه‌هایی دارد و نباید هرکسی هرنظری را درباره‌ی سیاست خارجی اعلام کنند. برخی دیگر نیز محدود کردن انتقادات را مخالف آزادی بیان می‌دانند.

مجلسی در این باره گفت: نهادهای مختلف باید وظایف خود را بدانند. اگر چنانچه از آن عدول و تجاوز کردند باید پاسخگو باشند. باید متوجه باشند که گاهی مسبب و مباشر یک خسارتی هستند که این به‌نوعی یک جرم حقوقی است. باید مجرمان را مجازات کنیم. حتماً که نباید محکوم‌ به ‌اعدام یا زندان‌های طولانی‌مدت شوند، بلکه باید پول و هزینه خسارتی که زده‌اند را بپردازند.

وی افزود: برخی مسئولین ما وقتی می‌بینند که هر چیزی که می‌گویند هیچ هزینه‌ای ندارد آن‌وقت شروع می‌کنند برای خودشیرینی، عوام‌فریبی و جلب نظر مردم هر حرفی را می‌زنند.

محسن ماندگاری ولی این رفتار را عادی می‌داند و معتقد است چنین صحبت‌هایی در کشورهای مختلف زده می‌شد. حتی در آمریکا هم مخالف جریان رسمی حرف‌هایی زده می‌شود. ولی باید بین مسئولین رسمی و غیررسمی تفکیک قائل شد.

ماندگاری گفت: باید بین مقامات رسمی و بعضی از مسئولان غیررسمی [مانند امام جمعه‌ها] تفکیک قائل بود. این جای بحث دارد. کمااینکه گاهی برخی از اظهارنظرهای همین امامان جمعه در مجامع بین‌المللی برای ما مشکل‌ساز شده و دولت ما استدلالش این بود که اینها از مقامات دولتی نیستند.

وی افزود: موضع‌گیری نمایندگان مجلس یا امامان جمعه تأثیر منفی ندارد. کمااینکه در خود آمریکا هم این اتفاق می‌افتد که نمایندگان و… مخالف مواضع دولت حرف‌هایی را بزنند. لزومی ندارد که حتماً همه مواضع رسمی را تکرار کنند و همه یک‌جور حرف بزنند.

یکی از نکاتی که بسیار موردتوجه بود صحبت شخص مسئول سیاست خارجی ایران یعنی «محمدجواد ظریف» است. او پیش از انتخابات گفت: «برای ما بین ترامپ و بایدن تفاوتی نیست.» ولی بعد از انتخابات آمریکا گفت: «حتماً بایدن بهتر از ترامپ است.» این تناقض مورد انتقاد زیادی قرار گرفت.

ماندگاری در این باره توضیح داد: قبل از انتخابات عادی است که ما مثل همه‌ی کشورها از هیچ کاندیدی حمایت نکنیم. وقتی یکی از نامزدها انتخاب شد ما باید روابطمان یا حتی اگر رابطه‌ای نداریم مواضعمان را بر مبنای رئیس‌جمهور جدید بچینیم. این روال کل دنیا است.

وی افزود: حتی کشورهایی که موضعشان به‌نوعی علنی است هم شئوناتی را رعایت می‌کنند. برای نمونه عربستان و اسرائیل به روی کار آمدن بایدن چندان تمایلی نداشتند اما الان برای او پیام تبریک می‌فرستند و روابط را بر اساس او تنظیم می‌کنند.

مجلسی ولی این حرف ظریف را توجیه کرد و گفت: بعضی چیزها تناقض نیست اگر گفته شود بایدن با ترامپ فرقی نمی‌کند واقعاً از بعضی جهات فرقی نمی‌کند. این بستگی به ما دارد. چه بایدن باشد و چه ترامپ در هر مذاکره بین‌المللی موضوعشان با ما یکسان خواهد بود چرا که آنها هم به دنبال منافع کشور خودشان هستند. برای نمونه آمریکا در منطقه خودش را قیم اسرائیل می‌داند زمانی که شما می‌گویید الا و بالله برنامه ما نابودی اسرائیل است هرکدام از رئیس‌جمهورهای آمریکا در مقابل شما موضع‌گیری می‌کنند.

وی افزود: ولی ازآنجایی‌که ترامپ یک آدم غیرمتعارف و دمدمی‌مزاج است اعمالش هم به‌جای اینکه مبتنی بر عقل و شعور تیمی و بررسی‌های علمی باشد بر اساس تصمیم خودش است و مانند یک سلطان شرقی عمل می‌کند که اوامرش باید در هر موردی اجرا شود پس انسان خطرناکی است و با بایدن متفاوت است.

برخی معتقدند این تناقض‌گویی‌ها در بسیاری از موارد برای استفاده‌ی داخلی است. یعنی جناح‌ها برای کسب مقبولیت داخلی از سیاست خارجی هزینه می‌کنند. حتی گاهی از کلید واژه‌ی «نظر رهبری» برای کوبیدن سیاست‌های جناح مخالف استفاده می‌کنند.

مجلسی این پدیده را اینطور تشریح کرد: اینکه یک گروهی بگویند این حرف‌ها خلاف نظر رهبری است این استفاده ابزاری از رهبری می‌شود. اگر اتفاق نظری بین دو گروه داخلی وجود داشته باشد این است که باید اوامر رهبری اجرا شود. واقعیت این است که هر گروه در این کار آزادی عمل‌هایی هم دارند.

وی افزود: اتفاقی که الان رخ می‌دهد این است که دولت با اکثریت مطلق آرا روی کار آمده، یک اقلیتی می‌گوید تو باید روش‌های من را اجرا کنی. این اقلیت دیگر امکاناتی از نظر قدرت‌های اجرایی و مالی نیز در اختیار دارد که می‌تواند کارهایی را انجام دهد.

ماندگاری در این باره معتقد است: متأسفانه هر دو جناح از ابزار سیاست خارجی برای بهره‌بردن در سیاست داخلی استفاده می‌کنند. الان بحث دوگانه‌ی مذاکره یا مقاومت یک کارکرد داخلی پیدا کرده است. گفته می‌شود دولت می‌خواهد پیروزی دموکرات‌ها را در داخل مؤثر نشان دهد. نمی‌شود این را تأیید یا تکذیب کرد ولی این رفتار از طرف مقابل هم دیده می‌شود.

این کارشناس رسانه‌ای افزود: قانون اساسی تصریح کرده است که سیاست خارجی توسط رهبری تبیین می‌شود. تجارب چهل‌ساله‌ی گذشته هم‌نشان داده که (چه در دوره‌ای که مقاومت کردیم، یا برای اولین‌بار با آمریکا مذاکره کردیم) با نظر رهبری بوده است. بدون تأیید ایشان اصلاً امکان توافق وجود نداشته است. باید پذیرفت که هرچه در سیاست خارجی انجام می‌شود با نظر رهبری است.

او در انتها تصریح کرد: نظرات رهبری را از دیدگاه دیگری هم می‌توان تحلیل کرد. رهبری به نظر مردم توجه زیادی دارند. برای نمونه زمانی که مردم به شعارهای استکبار ستیزانه‌ی احمدی‌نژاد رأی دادند، یا زمانی که مردم به شعارهای دولت روحانی برای مذاکره رأی دادند رهبری هم همراهی کردند. ولی همچنان باید توجه داشت که در هر دو دوره اگر رهبری با اتفاقی مخالف بودند، آن اتفاق انجام نمی‌شد. اگر برجام امضا شده، قطعاً با نظر رهبری بوده و دولت را نمی‌شود سرزنش کرد؛ بنابراین استفاده از کلمه‌ی «نظر رهبری» برای سرکوب طرف مقابل سو استفاده است. رهبری اگر با چیزی مخالف باشند قطعاً اعلام می‌کنند کمااینکه تاکنون اعلام کرده‌اند.

مجلسی در انتها گفت: احساس من این است که بسیاری از نهادهای اصلی در ایران خواهان راه‌حل نهایی یعنی ازبین‌بردن اسرائیل هستند. این امر مستلزم درگیری و جنگ آسیب‌رسان و مهمی است. از نظر شخصی ازبین‌رفتن دیگران هرچقدر هم که طرف مقابل رنگ تجاوز و… داشته باشد آن‌قدر اهمیت ندارد که آسیب و زیانی به خود ما برسد.

شما در ادامه اظهار نظرهای مسئولین را می‌خوانید.

این اظهارنظرها در چهار بخش منتشر می‌شود. نقل‌قول‌ها از دولتی‌ها آبی ، مجلس قرمز و سایرین سبز رنگ خواهد بود.

حسام الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور

9 مهر

آشنا در توییتر نوشت: دنیا نظاره‌گر فرآیند انتخاباتی در آمریکا است.

آمریکا در کار خود فرومانده است؛ اقتصاد و سیاست داخلی محور رقابت‌ها و سیاست خارجی در حاشیه است. 

اجازه ندهیم غلبه گفتمان ایران هراسی موجب شود که میزان دشمنی با ایران محور رقابت در حوزه سیاست خارجی شود.

30 مهر

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: تهران مرتبا در زمینه نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفته است که یک نامزد را بر نامزد دیگر ترجیح نمی دهد و این یک موضوع داخلی (آمریکا) است.

3 آبان

علیرضا میریوسفی سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک در گفت‌وگو با هفته‌نامه آمریکایی نیوزویک درباره اظهارات بایدن درباره ادعای دخالت ایران در انتخابات آمریکا بار دیگر به بی‌طرفی ایران در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اشاره کرد و گفت: «ما در خصوص موضوعات انتخاباتی اظهار نظر نمی‌کنیم و علاقه‌ای به ورود به مناظره‌ها نداریم. ما مکرراً اعلام کرده‌ایم که ایران در انتخابات کشورهای دیگر هیچ مداخله‌ای نمی‌کند».

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان
عباسعلی کدخدایی

کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در توییتر نوشت: انتخابات آمریکا نیز موضوعی است داخلی که ایران علاقه و لزومی به دخالت در آن نمی بیند و البته ترامپ هم باید بداند دوران دخالت در امور داخلی کشورها به پایان رسیده است!

7 آبان

مجتبی توانگر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: در فضای جهانی، سرنوشت مهار بیماری کرونا و انتخابات آمریکا متغیر مهمی است که می‌تواند قیمت فلزات از جمله فولاد را تحت تاثیر قرار دهد.

9 آبان

ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با همشهری آنلاین: ما تقریبا گزینه مطلوبی بین ترامپ و بایدن نداریم. اما به هر حال ترامپ هم اقداماتی علیه ایران انجام داده که ما نمی‌توانیم فراموش کنیم، کسی که دستور ترور حاج قاسم سلیمانی را می‌دهد یا کسی که سنگین‌ترین تحریم‌ها را علیه ایران حتی در مورد غذا و دارو اعمال کرده حتما مطلوب نظر ما نیست.

10 آبان

به گزارش خبرآنلاین کوهکن عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری: روی کار آمدن ترامپ یا بایدن برای جریان اصیل اصلاح طلب و جریان اصیل اصولگرایی هیچ فرقی نمی کند.

11 آبان

حسین شریعتمداری
حسین شریعتمداری مدیر مسوول روزنامه‌ی کیهان

به گزارش مهر حسین شریعتمداری راه انداختن جنگ ترامپ پیروز انتخابات است یا بایدن تنها راهی برای منحرف کردن ذهن جهان از مسائل اساسی روز است، ضمن اینکه تجربه سال‌ها انتخابات آمریکا نشان داده است که هر کس پیروز میدان باشد سیاست اصلی‌ای کشور در دنیا و در قبال کشور ما فرقی نخواهد داشت.

12 آبان

محمدجواد ظریف در مصاحبه با شبکه خبری سی‌بی‌اس و پیش از برگزاری انتخابات آمریکا اذعان داشت هر نتیجه‌ای در انتخابات ایالات متحده رقم بخورد، ایران تحت هیچ شرایطی حاضر به مذاکره مجدد درباره برجام نخواهد بود.

 

14 آبان

غلامرضا مصباحی‌مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در یادداشتی در روزنامه جهان صنعت نوشت: در روزهایی که بحث و گمانه‌زنی در خصوص تاثیرگذاری هر یک از نامزدهای انتخابات آمریکا بر اقتصاد ایران شدت گرفته، این نکته قابل ذکر است که حضور بایدن یا ترامپ تاثیر چندانی بر اقتصاد ایران نخواهد داشت. از یک سو دولت ترامپ تمام تلاشش را برای تخریب ایران تا امروز به کار گرفته و ادامه کار وی در صورت پیروز شدنش در انتخابات ریاست‌جمهوری شرایط را بدتر از این نخواهد کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، روحانی در جلسه هیئت دولت گفت: تصمیمات اقتصادی ما از چند هفته پیش بدون توجه به انتخابات آمریکا اتخاذ شده است. مبنا بر اساس تولیدات داخلی است. برای ما مهم نیست در آمریکا چه کسی انتخاب می شود،برای ما فرد و حزب مهم نیست، بلکه شیوه ای که لحاظ می شود مهم است.

15 آبان

مصطفی پورمحمدی

به گزارش ایسنا دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز، پورمحمدی، در نشست هم‌اندیشی جامعه روحانیت مبارز با احزاب و تشکل‌های انقلابی گفت: از این‌که دشمنان ما با تحقیر صحنه را ترک می‌کنند خوشحالیم و این را از امدادهای الهی می‌دانیم اما تاکید می‌کنیم که مسئله ما و ریشه مشکلات ما درونی است و سیاست‌های بعضاً داخلی و مشکلات مدیریتی در کشور موجب بسیاری از کمبودها و چالش‌های اقتصادی و اجتماعی شده است

مجتبی رضاخواه نماینده ی مجلس در حساب کاربری‌اش در توییتر نوشت: «شیعیان میشیگان که چند ماه گذشته به کشتن قاسم سلیمانی اعتراض کرده بودند، علیه دونالد ترامپ بسیج شدند و شکست او در این ایالت و انتخابات آمریکا را کلید زدند.»

16 آبان

به گزارش فارس آیت الله علم الهدی، امام جمعه مشهد گفت: دموکرات و جمهوریخواه دو روی یک سکه هستند، دموکرات‌ها از جمهوریخواه‌ها نامرد تر، نابکارتر و جانور تر و جمهوریخواهان از دموکرات‌ها ناپاک‌تر و این‌ها هر دو یک جریان هستند.

به گزارش مهر آیت الله رسول فلاحتی امام جمعه رشت گفت: در سال‌های اخیر شاهد شکست‌های پی در پی آمریکا در غرب آسیا بودیم، این کشور با آن همه ادعای پیشرفت در کنترل کرونا نیز ناتوان بوده است همه این مسائل نشان دهنده افول و انحطاط در آمریکا است.

به گزارش خبرآنلاین آیت‌الله مصطفی محامی در خطبه‌های نماز جمعه امروز زاهدان، گفت: هر کس در انتخابات آمریکا، رئیس جمهور شود از جبهه دشمن و به دنبال دشمنی است و نباید نگاه‌مان به آنها باشد.

به گزارش خبر آنلاین آیت الله حبیب الله شعبانی، نماینده ولی فقیه در همدان: تجربه ما نشان داده است که نه دموکرات‌ها به وعده عمل می‌کنند و نه جمهوری خواه‌ها پیمان می‌شناسند؛ هر کدام که به قدرت برسند خیری به ما نمی‌رسانند.

به گزارش مهر حجت الاسلام محمد جواد باقری در خطبه‌های نماز جمعه این هفته بخش اسالم گفت: ماهیت واقعی لیبرال دموکراسی در انتخابات اخیر آمریکا آشکار شد. نادیده گرفتن آرای مردمی و ملاک قرار دادن آرای الکترال که می‌تواند متفاوت با آرای اکثریت مردم باشد بر خلاف شعارهای پر زرق و برق لیبرال دموکراسی است. کسانی که سال‌ها با توطئه تقلب در انتخابات و ایجاد آشوب، سعی در ایجاد انقلاب‌های رنگی و مخملی و کودتا در کشورهای مختلف داشتند اکنون گرفتار آن شده و آشوب و اغتشاش سراسر آمریکا را فرا گرفته است: آرای مردم آمریکا در برابر آرای الکترال نادیده گرفته می‌شود و احترام به آرای مردمی در این کشور به طور جد زیر سوال است

به گزارش همشهری آنلاین سید عبدالهادی رکنی حسینی – امام جمعه گناوه گفت: این سوال وجود دارد اگر بایدن از حزب دموکرات رئیس جمهور شود چه مواجهه ای با ایران خواهد داشت. احتمال دارد چند هفته ای شوک و بار روانی مثبت بر بازار ایجاد شود منتهی معلوم نیست این شوک مقطعی است یا همیشگی و پایدار

به گزارش ایرنا علی اکبر راوند – امام جمعه دیشموک گفت: لابی های صهیونیستی پشت رئیس جمهورهای آمریکا چه جمهوری خواه و چه دموکرات نهفته است و برای ظلم و برتری جویی نسبت به دنیا تلاش می‌کنند

به گزارش ایرنا سید محمدعلی قاضی دزفولی – امام جمعه دزفول گفت: برخی افراد ساده لوح تصور می‌کنند اگر بایدن رئیس جمهور شود شرایط بهتر می شود در حالی که این شخص هنگام شهادت سردار سلیمانی بیانیه داد

به گزارش مهر سالک نماینده ی سابق و عضو جامعه روحانیت مبارز گفت : اوباما، ترامپ و بایدن فرقی ندارند. در صورت انتخاب هر فردی در آمریکا، مسئولین کشور بویژه وزارت امورخارجه باید توجه داشته باشند که نتیجه انتخابات آمریکا را مصادره به مطلوب نکنند. اگر بایدن بخواهد به برجام و مذاکرات برگردد، دیگر دولت آقای روحانی فرصتی ندارد که بخواهد مذاکرات را به نتیجه‌ای برساند. 

محمدجواد ظریف
محمدجواد ظریف

17 آبان

«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه کشورمان در مصاحبه با شبکه ونزوئلایی «تله‌سور» گفت:  مشخص است که بین بایدن و ترامپ تفاوت وجود دارد / آمریکا حق ترک برجام را نداشت / برجام بخشی از قطعنامه شورای امنیت است؛ اگر آمریکا می‌خواست از الزامات آن قطعنامه خلاص شود، باید سازمان ملل را ترک می‌کرد و نه فقط این توافق را / همکاری دفاعی ایران و ونزئلا کاملاً قانونی است / این که ونزوئلا به چه تجهیزات نظامی نیاز دارد و ما چه چیزی برای عرضه داریم، قطعاً مورد مذاکره قرار خواهد گرفت.

کیهان انتظار برای مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا برای صدها میلیون انسان روی زمین مانند آن است که بخواهید بدانید قرار است از سوی مار گزیده شوید یا عقرب!

محسن هاشمی شکست ترامپ را در تلویزیون به مردم ایران و خانواده شهید حاج قاسم سلیمانی تبریک گفت که در پخش زنده شبکه پنج باعث دستپاچگی مجری شد. 

به گزارش تسنیم عراقچی گفت: نتایج انتخابات آمریکا تاثیری بر سیاست‌های اصولی ایران نخواهد گذاشت. سیاست سلطه‌طلبانه و قلدرمآبانه آمریکا با تغییر رئیس جمهور در آن کشور تغییر نخواهد کرد ولی با تغییر افراد ممکن است شیوه ها و رویکردهای جدیدی بر سیاست آمریکا حاکم شود. طبیعی است که در صورت بروز شرایط جدید جمهوری اسلامی نیز شیوه ها و راه حل های مناسب و منطبق با آن شرایط را برای تامین منافع خود و برای مقابله با هرگونه فشار یا تهدید احتمالی جدید اتخاذ خواهد کرد.

 

جهانگیری
اسحاق جهانگیری

18 آبان

اسحاق جهانگیری توئیت کرد:‏سرانجام با اعلام نتیجه ‎انتخابات آمریکا، دوران ترامپ و تیم ماجراجو و جنگ طلب او به پایان رسید. نقض معاهده‌های بین‌المللی از محیط زیست تا تحریم‌های اقتصادی و ضد انسانی علیه ملت ایران و حمایت از تروریسم و نژادپرستی، شاکله سیاست‌های ترامپ بود.

ملت ایران که با مقاومت در مقابل سیاست فشار حداکثری ترامپ ایستاد، رنج‌های ناشی از اخلال گسترده در معیشت خود، عدم دسترسی بیماران به دارو و ترور سردار ‎سلیمانی عزیز را فراموش نخواهد کرد.

امیدوارم شاهد تغییر سیاست‌های مخرب آمریکا و بازگشت به قانون و تعهدات بین المللی و احترام به ملت‌ها باشیم.»

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در توییتی با هشتگ #افول_آمریکا و با اشاره به آیاتی از سورۀ نازعات که سرکشی و سرنوشت فرعون در آن بیان شده است نسبت به نتیجه انتخابات آمریکا واکنش نشان داد.

ظریف در توییتر نوشت: مردم آمریکا نظر خود را اعلام کردند. و اکنون دنیا نظاره گر است که آیا رهبران جدید، روش مخرب، ضدقانون و قلدرمابانه رژیم در حال رفتن را کنار خواهند گذاشت و چندجانبه گرایی، همکاری و احترام به قانون را برخواهند گزید و یا خیر. این اقدام و عمل است که  بیش از همه چیز مهم است. سابقه ایران [روشن است]: عزتمداری، منافع ملی و دیپلماسی مسئولانه

محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در پیامی توییتری نوشت: فارغ از هر وضعیتی که در آینده روابط ایران و آمریکا پیش خواهد آمد، نمی توان از رفتن ترامپ خشنود نبود.

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان پس از شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در توئیتی نوشت: پایان ترامپ شگفتی نیست، حکم مقدر تاریخ است. بیشتر مردم آمریکا بر کارنامه سراسر ناکامی تفکری که قلدری و زورگویی را حلال مشکلات می‌دانست، مهر مردودی زدند. آیا دولت منتخب این درک را دارد که زیر قاب عکس او در کاخ سفید به جای عبارت چهل و پنجمین رئیس جمهور بنویسد: «عبرت آیندگان.»

دختر سردار سلیمانی در توئیتر نوشت: باخت ترامپ قمارباز امری نیست که خوشحالی خود از آن را پنهان کنیم.

به گزارش ایرنا سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه ایالات متحده آمریکا در موضعی نیست که برای کسی شرط بگذارد، گفت: روزی که دولتی در ایالات متحده بخواهد به برجام برگردد میزی وجود خواهد داشت که باید پاسخگوی نقض عهدها باشد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز نسبت به انتخابات آمریکا در توئیتر اینچنین واکنش نشان داد: «پس از انتخابات ۲۰۲۰، ایالت متحده دو قطبی‌تر از گذشته خواهد شد و شاهد شکاف‌های اجتماعی بیشتری در جامعه آمریکا خواهیم بود؛ همچنین این انتخابات، حیثیت مدعیان دموکراسی را بیش از پیش بر باد داد»

عباس مقتدایی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در صفحه شخصی خود نوشت: «موضوع انتخابات آمریکا یک مسئله داخلی و مربوط به خودشان است، اما جایگاه جمهوری اسلامی ایران در انتخابات آن‌ها بسیار بزرگ است و می‌دانند که نباید ایران را دست کم بگیرند.»

 مهرداد ویس کرمی درباره انتخابات آمریکا در توئیتر اینگونه واکنش نشان داد: «در انتخابات آمریکا، برای ما تفاوت نمی‌کند که کسی از گله فیل رأی بیاورد یا از گله الاغ! طبق تجربه تاریخی و تعالیم اسلامی، سواری دادن به هر دو حماقت است! پس به قرآن عمل می‌کنیم که فرمود: قاتلوا ائمة الکفر»

حسن شجاعی نماینده ابهر در مجلس نیز در صفحه شخصی خود اینگونه می‌نویسد: «آمریکای بایدن به اندازه آمریکای ترامپ دشمن ایران است با تفاوت در روش. کسی که زندگی و حتی نان شبش را به دشمن خودش گره بزند، چه نام دارد؟»

ابراهیم رضایی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز به جریان تحریف اشاره کرد و در توئیتر نوشت: «از پیروزی انقلاب تا تابستان۹۵، جمعاً ۲۹ قانون و مقررات تحریمی از طرف آمریکا علیه ایران وضع شده، که ۲۲تای آن از طرف دموکرات‌ها و ۷تحریم از طرف جمهوریخواهان بوده است. دولت اوباما به معاونت بایدن با ۱۳مورد رکورددار تحریم هاست. مردم فریب جریان تحریف که هدفش بزک کردن آمریکاست را نمی‌خورند.».

19 آبان

محسن رضایی
محسن رضایی میرقائد

محسن رضایی در کانال تلگرام شخصی خود نوشت: خوش بینی دولت‌های گذشته نسبت به امریکا و اروپا، بارها به ملت ایران آسیب زده است.  سریال ٤۰ ساله سیاست تحریم و برداشتن تحریم از سوی دولت‌های امریکا و خوش‌خیالی برخی از دولتمردان ایران طی ٤۰ سال گذشته فرصت‌های اقتصاد ملی ما را از بین برده است. دولتی در امریکا آمده ایران را تحریم کرده و دولت دیگری می آید و آن را در کاغذ بر می دارد.

20 آبان

به گزارش ایسنا علی ربیعی، سخنگوی دولت گفت: در آستانه خروج از جنگ اقتصادی هستیم، موضع ما درخصوص رهبران آمریکا روشن است؛ همان‌طور که بارها تاکید کرده‌ایم ما به سیاست‌ها کار داریم نه سیاستمداران.

21 آبان

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، رئیس‌جمهور با بیان اینکه نتایج انتخابات آمریکا نشان داد که نه تنها جهان بلکه مردم آمریکا نیز از سیاست‌های نادرست دولت کنونی کشورشان به ستوه آمده‌اند، تصریح کرد: اکنون نوبت منتخبان و رهبران جدید در ایالات‌متحده آمریکاست که پیام ملت خود را به خوبی درک کنند و این اراده به تغییر را در سیاست خارجی خود و رابطه با دیگر کشورها و ملت‌ها عملی سازند

22 آبان

به گزارش ایرنا عراقچی معاون سیاسی وزیر امورخارجه گفت: ما نه از ماندن ترامپ وحشت زده می‌شویم نه از آمدن بایدن ذوق زده. ما براساس منافع خودمان تصمیم می‌گیریم و رفتار می‌کنیم.

23 آبان

احمد خاتمی
سید احمد خاتمی

به گزارش خبرگزاری دانشجو سیداحمد خاتمی، امام جمعه‌ی موقت تهران گفت : ترامپ و بایدن در انجام جنایت یکسان هستند، سیاست ایران در این باره نفی مذاکره و مرگ بر آمریکاست زیرا ترامپ و بایدن در انجام جنایت یکسان هستند ضمن اینکه کلید حل مشکلات اقتصادی در داخل، مدیریت جهادی و قطع امید از بیگانگان است.

به گزارش تسنیم امام جمعه رشت مسئله کاهش قیمت ارز، دلار و طلا در کشورمان را مورد اشاره قرار داد و گفت: کاهش اخیر نرخ دلار، ارز و طلا در ایران فقط مربوط به ایران نیست بلکه در سراسر دنیا اتفاق افتاده اما عده‌ای در داخل کشور که از هر آب گل‌آلودی ماهی می‌گیرند، این کاهش نرخ دلار، ارز و برخی اجناس را به روی کار آمدن بایدن در آمریکا ارتباط می‌دهند.

وی افزود: کسانی‌که کاهش نرخ ارز و دلار را به روی کار آمدن بایدن و رئیس جمهور جدید آمریکا نسبت می‌دهند مرعوب آمریکا هستند و بدانند که تاریخ مصرف این حرف‌ها و اظهار نظرات گذشته است و این حرف‌ها به‌نوعی عوام‌فریبی است. برنامه ریز همه این اتفاقات صهیونیست‌ها هستند و اهداف پشت پرده خود را با هزینه های بسیار بالا دنبال می کنند بنابراین ما باید در ارتباط با مسئله انتخابات آمریکا بسیار عاقلانه فکر کنیم و سوابق را سنجیده و بررسی کنیم.

25 آبان

محمدباقر قالیباف
محمدباقر قالیباف

به گزارش ایسنا قالیباف در نطق پیش از دستور گفت:

زندگی و معیشت مردم را نباید به کاخ سفید گره زد/ آدرس غلط ندهیم، رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتخابات اخیر آمریکا گفت: بایدن فشار حداکثری ترامپ را به فشار هوشمند علیه مردم ایران تبدیل می کند.

26 آبان

رحیم سرهنگی/ مدیرکل دفتر توسعه کارآفرینی و بهره‌وری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اقتصاد آنلاین نوشت: سرانجام کابوس چهار ساله جهان در حال پایان است و ترامپ باید از کاخ سفید خداحافظی کند. البته مقامات رسمی مختلف ما خود را بی‌تفاوت نشان دادند اما دنبال کردن لحظه به لحظه انتخابات آمریکا توسط جامعه، از جمله مدیران کسب‌وکارها و دانشگاهیان، تا مردم کوچه و خیابان، از میزان جست‌وجوی ایرانیان در گوگل گرفته تا واکنش بازار هایی نظیر بازار ارز، بیانگر آن است که چندان به این انتخابات بی‌تفاوت نبوده‌ایم و رفتن ترامپ و آمدن بایدن، مهم است.

27 آبان

ايسنا : تعدادی از نمایندگان مجلس در نامه ای به رییس جمهور با ادعای اینکه میلیون ها تن کالای اساسی مورد نیاز مردم همزمان با انتخابات ریاست جمهور آمریکا از گمرک ترخیص شده، خواستار شفاف سازی در این زمینه شدند.

28 آبان

به گزارش ایسنا رئیس مجلس گفت: برای تغییر رویکرد آمریکا باید نگاهمان در جهت تقویت داخل باشد، امروز این ظرفیت در کشور وجود دارد و قطعاً بدون تولید قدرت و پیشرفت در حوزه اقتصادی به عنوان اولویت اول، این تغییر امکانپذیر نیست.

30 آبان

ایرنا : سخنگوی وزارت امور خارجه خبر نیویورک تایمز درباره تماس سید عباس عراقچی با تیم جو بایدن در مورد بازگشت به برجام را تکذیب کرد.

1 آذر

 حمید ابوطالبی مشاور سابق رئیس جمهور در توییتر: آیا بازگشت به برجام بدون مذاکره خطایی استراتژیک نیست؟ 

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا