خرید تور تابستان

موضع دولت درباره‌ی اختلاف نمکی و ملک‌زاده

علی ربیعی، سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اختلاف میان وزیر بهداشت و معاون تحقیقات و فناوری این وزارتخانه، گفت: این اختلاف را یک امر طبیعی و کارشناسی می‌دانم هر چند بهتر بود که در عرصه عمومی این مسائل بیان نمی‌شد. وزارت بهداشت، یک وزارتخانه علمی است و در اوج پاندمی کرونا اختلاف سیاستی و مدیریتی پیش می‌آید اما نباید آن را سیاسی کرد. ناشناخته بودن ویروس کرونا برای جامعه پزشکی در همه دنیا محل اختلافات علمی و مدیریتی شده است، نه آقای نمکی و نه آقای ملک زاده هیچ کدام دغدغه سیاسی ندارند و از جناح‌ها می‌خواهیم به این مسئله از منظر سیاسی دامن نزنند. این یک اختلاف نظر علمی و کارشناسی بوده است. توصیه دولت این است که حوزه سلامت، ملی تلقی شود و به صحنه نزاع سیاسی بدل نشود. مسئله کرونا یک امر ملی است و جان مردم عرصه کار سیاسی نیست. مدیریت نظام سلامت از سوی آقای نمکی هم همواره مورد حمایت رییس‌جمهوری و همه اعضای دولت است.

کاندیداهای احتمالی ۱۴۰۰ - علی ربیعی

به گزارش ایسنا علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، با تبریک روز ولادت امام حسن عسگری (ع) از این امام به عنوان امامی که زندگی او می تواند الگوی بسیار خوبی برای همه مومنان و جوانان باشد، نام برد و گفت: تقوا، علم و شجاعت آن امام را همگان باور داشتند. صبر و استقامت در برابر سختی ها، انجام کار تشکیلاتی و پیگیری مداوم مشکلات مردم و حل آنها از مهمترین خصلت های رفتاری آن حضرت بود.

در این دولت از درامد ارزی ۱۱۰ میلیارد دلاری خبری نبود

وی در ادامه با بیان اینکه در جلسات هیات دولت بحث بودجه صبح و عصر در دستور کار جلسه دولت قرار دارد، اظهارکرد: در این دولت نه تنها از حدود ۱۱۰ میلیارد دلار درآمد ارزی سالهای گذشته خبری نبود بلکه از سال ۱۳۹۷ با وجود فشارهای اقتصادی و تحریم های آمریکا و کاهش درآمدهای ارزی در این دولت و حتی انتقال پول اندک صادرات نیز بسیار محدود و با مشکل انجام می شود. با این حال از سال ۹۷ تا ۹۹ توانسته ایم بودجه را به نحوی سامان دهیم که دچار عدم تعادل نشویم.

کاهش وابستگی به نفت مهمترین هدف بودجه ۱۴۰۰

وی افزود : تاکنون ما ۱۲ تبصره همراه با اهداف بودجه را به تصویب رساندیم. از جمله مهمترین اهداف بودجه ۱۴۰۰ کاستن از بودجه جاری به نفت، درون زا شدن درآمدهای اداره کشور، تقویت بخش غیردولتی در اقتصاد، توجه خاص به مقابله با فقر مطلق، دنبال کردن حمایتهای معیشتی، گسترش اشغال های خرد، کوچک و متوسط، دنبال کردن طرح تامین مسکن ارزان قیمت، مولد کردن دارایی های دولت و توجه به بهره وری، توجه به محیط زیست، گسترش صادرات غیرنفتی، توجه به فناوری های نو و شرکتهای دانش بنیان، و نیز توسعه برنامه ای جهت حفظ سلامت مردم، ایجاد عدالت های منطقه ای واتمام پروژه های نیمه تمام است.

سخنگوی دولت در ادامه در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ مهمترین مصوباتی که تاکنون مطرح شده است را به این شرح اعلام کرد:

۱- اختصاص ۱۵ هزار میلیارد ریال از منابع شرکت دولتی تابعه وزارت نفت برای اتمام طرح(پروژه)‌های نیمه‌تمام گازرسانی به روستاها

۲-افزایش سهم سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور از محل عوارض ماده (۶۵) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) از ۲۰ درصد به ۴۰ درصد و اختصاص کل حدود ۵۰ درصد برای برای تأمین و استانداردسازی سامانه گرمایشی یکصدهزار کلاس درس مدارس .

۳- استمرار جریان فروش سهام و دارایی‌های دولتی مطابق روشهای قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی و همچنین صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس

۴_تعیین سقف تسهیلات تأمین مالی خارجی (فاینانس) معادل ۳۰ میلیارد دلار که یک میلیارد دلار آن صرفا برای تجهیز آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاهها، دانشگاههای علوم پزشکی، مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و فناوری، مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای دولتی و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است.

۵- امکان استفاده سرمایه‌گذاران بخشهای خصوصی، تعاونی و نهادهای عمومی غیردولتی از تسهیلات بانکی برای طرحهای توسعه‌ای بالادستی نفت و پیشگیری از خانم فروشی گاز، صنایع تکمیلی و تبدیلی کشاورزی، برای توسعه حمل و نقل درون و برون‌شهری

۶- امکان انتشار اوراق مالی اسلامی برای شهرداری ها برای طرح های قطار شهری و حمل ونقل شهری

۷- استمرار جریان عملیات بازار باز به منظور اجرای سیاست پولی و مدیریت نرخهای سود و مهار (کنترل) بلندمدت نقدینگی، مهار (کنترل) تورم

۸- اجازه برای تامین اعتبار عملیات طرح های بازآفرینی شهری و احیای بافت های فرسوده و تاریخی و همچنین طرح اقدام ملی تامین مسکن از محل منابع داخلی شرکت های تابعه وزارت راه و شهرسازی

۹- مکلف شدن وزارت راه و شهرسازی برای تامین زمین رایگان مورد نیاز برای احداث مدرسه، پاسگاه و مراکز بهداشتی در طرح های مسکن مورد تصویب و در اختیار قراردادن آن به دستگاه های دولتی ذی ربط

۱۰- اقساطی شدن هزینه های خرید و نصب کنتورهای حجمی و هوشمند برای چاه های آب مجاز کشاورزی

۱۱- الزام شهرداری ها و دهیاری ها برای ساماندهی و بهسازی محیط اسکان حاشیه شهرها و تامین زیر ساخت خدمات عمومی در این مناطق

۱۲- الزام به اصلاح شبکه آب روستایی و طرح های فاضلاب روستایی

۱۳- الزام سازمان صدا و سیما به پرداخت ۳۰ درصد از درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی برای کمک به فدراسیون های ورزشی

۱۴- افزایش ۱۵ درصدی عوارض گمرکی و سود بازرگانی واردات لوازم آرایشی و اختصاص منابع آن برای کمک به هزینه های بیماریهای خاص و خدمات درمانی مثل کاشت حلزون، خرید عضو مصنوعی، بیماران اوتیسم و نقص ایمنی

۱۵- معافیت زائران اربعین از عوارض خروج از کشور

آخرین ها از افزایش بی منطق قیمت مرغ

ربیعی همچنین عنوان کرد  :در کنار مباحث بودجه مساله علت گرانی بی منطق مرغ هم در جلسه مطرح شد. بنابر گزارش وزیر  جهاد کشاورزی این قیمت با برنامه ریزی صورت گرفته به قیمت مصوب خواهد رسید. در این جلسه عنوان شد که برای تنظیم بازار عمده فروشی ها وزارت جهاد کشاورزی ورود پیدا کرده است و در روز یکشنبه ۳۲۰ تن مرغ (۱۶۰ تن مرغ گرم به قیمت ۱۸۵۰۰ تومان و ۱۶۰ تن مرغ منجمد به قیمت ۱۵۰۰۰ هزار تومان) وارد بازار کرده است تا قیمت را پایین بیاورد. توزیع را در میادین میوه و تره بار انجام می دهد که مستقیما به دست مردم برسد و اضافه بارها به فروشگاههای زنجیره ای و … داده می شود.

وی خاطرنشان کرد: قیمت در میدان بهمن به عنوان شاخص روز یکشنبه ۳۴ هزار تومان بوده است. دوشنبه: حداقل ۶۵۰ تن مرغ (۳۰۰ تن مرغ گرم به قیمت ۱۸۵۰۰ و ۳۵۰ تن مرغ منجمد با قیمت ۱۵۰۰۰ توماان) وارد بازار کرده است. قیمت در میدان بهمن ساعت ۱۳ روز دوشنبه، به ۲۸۰۰۰ رسید. در سطح خرده فروش ها هنوز بعضی از فروشگاهها مرغ روزهای گذشته را دارند و مقاومت می کنند.

سخنگوی دولت افزود: از سه شنبه این توزیع افرایش پیدا خواهد کرد و قیمت ها پایین خواهد آمد. قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار، ۲۰۴۰۰ تومان می باشد. تعزیزات ورود جدی پیدا کرده و با تشدید بیشتری وارد خواهد شد. توزیع هم از جنوب شهر، میادین خزانه، نواب، پیروزی و …. شروع شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه این روزها با کاهش تامین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی متاسفانه شاهد گرانی های ناخواسته و تحمیلی شده ایم، گفت: این نگرانی مشترک دولت با مردم است. تک تک این کالاها تحت نظر بوده و وزارت خانه های ذیربط موظف به برنامه ریزی برای تامین بازار و کنترل قیمت شده اند.

نزدیک ۱۶۰۰ مورد ممنوعیت سفر اعمال شده است

ربیعی همچنین با بیان اینکه در این هفته تصمیمات مهمی در مرحله جدیدی از شیوع بیماری کرونا گرفته شد، خاطرنشان کرد: اثربخشی این طرح منوط به همکاری همه جانبه و مداوم همه مردم است. ما به این امر وافق بودیم که این تصمیم مشکلاتی برای زندگی و معشیت بخشی از مشاغل ایجاد خواهد کرد ولی در این دو گانه بنابر سیاست همشگیی اولویت دار بودن و محور بودن سلامت این تصمیم اتخاد شد.

وی افزود: برای کاستن از فشار بر آسیب دیدگان معیشتی ناشی از کرونا حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان مساعدت در قالب پرداخت به گروه هدف صورت خواهد گرفت. برای یک خانوار ۴ نفره ماهیانه ۴۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است. و برای افرادی که داوطلب دریافت پیشاپیش بخشی از این حمایت معیشتی هستند وام یک میلیون تومانی بدون هیج بهره ای پرداخت خواهد شد و مابه التفاوت نرخ بهره را دولت با تخصیص ۱۴۰۰ میلیا رد تومان جبران خواهد کرد. من به نمایندگی از دولت از همه مردمی که با رعایت پروتکل ها دولت و کادر سلامت را حمایت کردند، سپاسگزاری می کنم.

وی ادامه داد: شواهد و آمارهای روزهای اول و دوم نشان می دهد که در تهران حدود ۲۸۰ هزار مسافر در مترو و اتوبوس ها کاهش داشته ایم. به رغم این مراعات بیشتر بین مردم باید لحاظ شود. همجنین در کل کشور در روز اول این طرح متوسط تردد ساعتی وسایل نقلیه نسبت به مشابه هفته قبل ۳۸.۳ درصد کاهش داشته است. و استفاده از خوردهای شخصی نیز ۳۲ درصد کاهش را نشان می دهد. از نیروی انتظامی و پرسنل زحمت کش آن نیز در اجرای این طرح تشکر می کنم.

وی گفت: مطمئنا در اجرای این طرح برای مردم هم مشکلاتی پیش خواهد آمد. هر طرحی با هر پیش بینی نیازمند اصلاح، ترمیم و تکمیل است. همکاران ما در قرارگاه عملیاتی به طور مداوم شیوه اجرا و نواقص را بررسی و اصلاح خواهند نمود. مطابق وعده ای که داده شده بود تست روزانه کرونا از ۴۰ هزار به ۶۰ هزار رسیده و در هفته آینده نیز به ۱۲۰ هزار خواهیم رسید. رعایت پروتکل ها و تست و قرنطینه مبتلایان مهمترین راهکار مبارزه با کروناست. از افراد مبتلا می خواهیم که وظیفه اجتماعی خود را مبنی بر قرنطینه انجام بدهند.

وی در ادامه با اعلام اینکه بررسی ها نشان می دهد ۲۰ درصد این افراد پروتکل ها را رعایت نکرده و در قرنطینه نماندند، افزود: اعمال محدودیتهای هوشمند با استفاده از دولت الکترونیکی هم آغاز شده است. اتصال همه خطوط هوایی و ریلی و همچنین اتوبوسهای بین شهری و تاکسی های اینترنتی به دولت الکترونیکی به اتمام رسیده است. همه این خطوط حمل و نقل عمومی، در زمان حمل مسافر وظیفه دارند مسافرین خود را از وزارت بهداشت استعلام کند و اگر فرد مبتلا به کرونا باشد، از جابجایی وی به خاطر حفظ سلامت دیگران جلوگیری می شود.

وی همچنین اعلام کرد که در ظرف چند روز گذشته نزدیک ۱۶۰۰ مورد ممنوعیت سفر اعمال شده که آمار قابل توجهی است.

وی اضافه کرد :تلاش وزارت ارتباطات و سایر وزارتخانه ها بر این است تا با توسعه این سیستم امنیت بهداشتی در سیستم حمل و نقل عمومی حاکم شود و این اقدام مهمی است. جا دارد از وزارت راه و شهرسازی و وزارت بهداشت و شرکتهای اینترنتی و به ویژه وزارت ارتباطات برای این اقدام مهم تشکر کنم.

ربیعی در ادامه به همزمانی این ایام با هفته بسیج پرداخت و گفت: فردا روز بسیج هست. واژه بسیج پر از مفهوم و پر از رمز و رازهای تاریخ معاصر ماست. بسیج یادآور ملتی است که با اتکا به خدا و دستان خالی با از خودگذشتگی، و در کنار هم بودن در مقابل همه قدرتهای جهان ایستادند. بسیج نیاز جامعه ما در همه دوران است. بسیج را با همه این مفاهیم نه برای یک دوره تاریخی و نه برای موزه ای شدن خاطرات بلکه برای همه تاریخ سرزمین ایران زمینمان نیازمندیم.

وی اضافه کرد: ما امروز به بسیج بالاتر از سازمان و نهاد بلکه به عنوان یک ساختار عظیم اجتماعی و یک فرهنگ نهادینه عمومی برای عبور از شرایط سخت و ساختن آینده ای برای نسل های بعدی نیازمندیم. ما نیازمند بسیجی همگانی هستیم. جامعه زخم خورده از تحریم را با وحدت، همدلی، فداکاری، دگرخواهی و ندیدن نفع شخصی در عبور از این شرایط تاریخی التیام بخشیم به عنوان سخنگوی دولت این هفته را به همه بسیجیان سالهای جنگ، بسیجیان امروز و دیروز تبریک می گویم.

سخنگوی دولت همچنین تصریح کرد: دولت معتقد است بسیج در تمام عرصه ها در کنار دولت برای حل مشکلات و موضوعاتی که نیازمند مشارکت عظیم اجتماعی است، قرار بگیرد. فقرزدایی، حمایت های اجتماعی و در این روزها مبارزه با کرونا فرصت های این تعامل است. همچنین فارغ از نتیجه انتخابات آمریکا، آنچه مردم را خوشحال کرده است شکست سیاست فشار حداکثری و طراح و حامیان این سیاست است امروز تحریم های غیرقانونی علیه ملت ما در شکننده ترین و ناکارآمدترین وضعیت خود در سه سال اخیر قرار گرفته است و مردم و بازارها به روشنی ای پیام را دریافت کرده اند.

صدای خرد شدن دیوار تحریم در سراسر دنیا هم به خوبی شنیده شده است

وی گفت :صدای خرد شدن دیوار تحریم و سیاست فشار حداکثری در سراسر دنیا هم به خوبی شنیده شده است. علت فروریختن دیوار تحریم، مقاومت و ایستادگی مردم ما در برابر قلدری و همینطور بخاطر منطق ضعیف، غیرانسانی و زورگویانه آن برای جامعه بین المللی بود نه جابه جایی دولت ها در آمریکا. ما عمیقاً باور داریم که حتی اگر ترامپ پیروز انتخابات آمریکا می شد، سیاست تحریم نتیجه ای از جز شکست نداشت.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد :امروز دولت مانند سال های گذشته، با توان و با تمام تجارت و توان خود پیگیر تضمین منافع مردم خواهد بود. لازم است در اینجا توضیح بدهم که تلاش دولت در ماه ها و سال های گذشته، چهار مرحله داشت: اول، دور زدن تحریم ها برای تقویت خط مقدم مبارزه با کرونا و حمایت از اقتصاد ملی، دوم، بی اعتبار کردن فلسفه وجودی فشار حداکثری از راه اعتبار بخشیدن به تاب آوری ملی و تاثیرناپذیر کردن اراده دولت در تأمین معیشت و تضمین سلامت مردم. سوم، تضعیف رژیم تحریم های یکجانبه با کمک دیپلماسی چندجانبه. چهارم، برگشت ناپذیر کردن یا حداقل پرهزینه کردن اعمال تحریم ها در آینده.

وی یادآور شد: ما دو مرحله را پشت سر گذاشته ایم و در آستانه مرحله سوم یعنی تلاش برای تضعیف تحریم ها با کمک دیپلماسی چندجانبه قرار داریم. این مرحله حساسی در تاریخ ایران است که مستلزم هم صدایی، هم سویی و انسجام ملی و حمایت از وزارت امور خارجه به عنوان سکاندار سیاست خارجی است.

کم‌کردن اتکا بودجه کشور به نفت یک آرزوی تاریخی و دیرینه ایرانیان است

سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که فروش نفت چه سهمی در بودجه سال آینده دارد و دولت چقدر امیدوار به احیای درآمدهای نفتی است، اظهار کرد: امسال بودجه بعد از سخنان رهبری مبنی بر اصلاح ساختار بودجه نکات مهمی را دربر دارد. دولت تجربه سه‌ساله شدیدترین تحریم‌ها را دارد. بنابراین بودجه ۱۴۰۰ مبتنی بر تجارب سال‌های تحریمی است و اتکا به درآمد نفت در بودجه جاری بیش از سال گذشته نخواهد بود. این یک اصلاح ساختار اساسی است. هر گونه افزیش درآمد از حاصل فروش نفت صرفا صرف توسعه زیرساخت‌ها و حمایت‌های اجتماعی خواهد شد.

وی افزود: کم‌کردن اتکا بودجه کشور به نفت یک آرزوی تاریخی و دیرینه ایرانیان است که دولت با تجربه مقاومت در برابر تحریم آن را برآورد کرده است و تصمیم داریم که در سال ۱۴۰۰ حتی کمتر از سال ۱۳۹۹ از درآمد نفت برای بودجه امور جاری استفاده شود.

ربیعی با بیان اینکه ما سهم مالیات‌ها را بدون واردشدن فشار به مالیات‌دهندگان ثابت، افزایش داده‌ایم، تصریح کرد: دولت از فرار مالیاتی جلوگیری کرد و منابع جدیدی در بخش مالیات اضافه و نقش مالیات شفاف شده است. همچنین بنا به گفته رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور در هفت‌ماهه سال ۱۳۹۹، ۱۰۰ درصد درآمدهای پیش‌بینی‌شده مالیاتی تحقق یافته است.

سخنگوی دولت تاکید کرد: علاوه بر مالیات، مولدکردن دارایی های دولت یکی از راهکارهای مهم جایگزینی نفت بوده است که با کاهش هزینه‌های غیرضروری صورت گرفته است.

پیش بینی تمایل شرکت های خارجی برای سرمایه گذاری در ایران

ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا نشانه‌ای از علاقمندی شرکت‌های خارجی برای بازگشت به بازار ایران پس از انتخاب جو بایدن در آمریکا دیده می‌شود، گفت: ایران برای سرمایه‌گذاری دارای ظرفیت‌های مهمی برای شرکت‌های خارجی است. بازار ۶۰۰ میلیونی همسایگان، وجود ۶۷ نوع ماده معدنی در ایران که چنین نوع تنوع در دنیا بی‌نظیر است، داشتن مقام دومین کشور به لحاظ تعدد همسایگان، موقعیت خاص اجتماعی که ما را دارای نیروی انسانی متخصص و منابع انرژی ارزان ساخته است، همگی بی‌شک زمینه‌های جذابی برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در ایران است.

وی افزود: قطعا با کاهش فشار حداکثری و رفع تحریم‌های ظالمانه و حضورنداشتن دونالد ترامپ در مقام ریاست جمهوری آمریکا ورود شرکت‌های خارجی و تمایل آن‌ها به سرمایه‌گذاری در ایران را بیشتر خواهد ساخت.

سخنگوی دولت با بیان اینکه اخیرا تماس‌ها برای گشایش دفترها و حضور شرکت‌های خارجی در ایران افزایش یافته است، تصریح کرد: برخی از این شرکت‌ها بازگشایی دفترهایشان را بررسی می‌کنند که البته برخی از آن‌ها قبلا نیز در ایران حضور داشتند و هیچگاه دفترهای خود را کاملا تعطیل نکردند اما قطعا این شرکت‌ها با توجه به حضور مجددشان در کشور امکان بیشتری برای فعالیت پیدا خواهند کرد.

جزءیاتی از بسته حمایتی جدید دولت

ربیعی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره ارائه جزئیات بیشتر از بسته حمایتی جدید دولت گفت: با توجه به شدت گرفتن کرونا و اتخاذ تصمیم تعطیلی فراگیر، دولت بسته‌های حمایتی خود از اقشار کم‌درآمد جامعه و صاحبان مشاغل را تدوین و اجرا می‌کند. خانوارهای مشمول دریافت یارانه کمک معیشتی که دارای منبع درآمدی ثابت ماهانه نباشند تا سقف حدود ۳۰ میلیون نفر کمک بلاعوض، به ازای هر عضو خانواده مبلغ ۱۰۰ هزار تومان را از آذرماه تا پایان سال برخوردار می‌شوند.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود واریز این مبالغ از پایان آذرماه آغاز شود. همچنین ۱۱ میلیون خانوار از تسهیلات وام یک میلیون تومانی بهره‌مند می‌شوند. دولت تلاش می‌کند با انجام کار کارشناسی از هفته آینده پرداخت وام را نیز آغاز کند.

سخنگوی دولت یادآور شد: همچنین با شناسایی مشاغلی که بیشترین آسیب را در این مدت دیده‌اند، مقرر شد تسهیلاتی برای آنان در نظر گرفته شود از جمله اینکه مهلت پرداخت قبوض گاز مصرفی که زمان پرداخت آن‌ها در دوره زمانی اول آذر ۹۹ تا اول بهمن ماه ۹۹ است، به مدت دو ماه امهال شود.

ربیعی افزود: در مصوبه‌ای دیگر دولت مقرر کرد که بازپرداخت اقساط تسهیلات دریافتی اعم از قرض‌الحسنه و سایر تسهیلات به افـرادی که موعد پـرداخت وام‌شان در آذرماه سال ۹۹ است، منوط به آنکه وفق ضوابط مصوب شورای پول و اعتبار بدهی آنها به شبکه بانکی کشور تا تاریخ یکم اسفند سال ۱۳۹۸ در طبقه جاری قرار داشته باشد، به پایان دوره بازپرداخت اقساط این تسهیلات منتقل شود.

وی تأکید کرد: در مورد تسهیلات با بازپرداخت دفعی که این بازپرداخت در آذرماه سال ۹۹ باشد نیز موعد پرداخت به یک ماه بعد از آن منتقل می‌شود. موارد مشمول این مصوبه از احتساب و اخذ هر گونه جریمه و کارمزد اضافی مستثنی هستند.

سخنگوی دولت همچنین تصریح کرد: برای صاحبان مشاغلی که از تعطیلی‌ها متضرر می‌شوند مقرر کردیم تا مهلت زمانی اعتراض به اوراق مالیاتی که آخرین مهلت آن از تاریخ یکم آذرماه ۱۳۹۹ تا یکم بهمن ماه ۱۳۹۹ است را به مدت یک‌ونیم ماه تمدید کند. همچنین احکام اجرای ماده ۲۳۸ قانون مالیات‌های مستقیم و ماده ۲۹ قانون ارزش افزوده برای مدت مذکور، به مدت یک و نیم‌ماه تمدید می‌شود.

ربیعی ادامه داد: مصوب شد جرایم پرداخت‌نشده بدهی مالیات و عوارض قانون موسوم به تجمیع عوارض به شرط آنکه اصل مالیات و عوارض تا پایان سال ۱۳۹۹پرداخت شود، بخشیده می‌شود. همچنین دولت مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده در دوره سوم و چهارم سال ۱۳۹۹ و سررسید پرداخت مالیات آن برای کلیه مودیان مالیاتی به مدت یک‌ماه تمدید کرد. در مصوبه‌ای دیگر صدور یا تجدید پروانه کسب یا کار اشخاص حقیقی موضوع ماده ۱۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم تا پایان سال ۱۳۹۹ نیاز به اخذ گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی نخواهد داشت.

وی اظهار کرد: اقدامات اجرایی وصول مالیات تا دهم دی‌ماه ۱۳۹۹ برای اشخاص حقیقی متوقف می‌شود. دولت مصوب کرد که آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی موضوع ماده ۱۱۰ قانون مالیات‌های مستقیم که در بازه زمانی یکم آذرماه ۱۳۹۹ تا یکم بهمن ماه ۱۳۹۹ باشد، تا تاریخ ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۹تمدید شود.

سخنگوی دولت با اشاره به دیگر مصوبه هیئت وزیران در این زمینه، گفت: همچنین مصوب شد که مهلت پرداخت عوارض کسب و پیشه شهرداری‌ها تا ۹۹/۱۱/۱ امهال شود. در مصوبه‌ای دیگر کلیه مجوزهای صادره توسط دستگاه‌ها و نهادهای متولی صدور مجوز در کشور برای کلیه فعالیت‌ها و کسب‌وکارها و مشاغل تا تاریخ ۹۹/۱۱/۱ تمدید می‌شود.

ربیعی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه موضع دولت درباره برای حل بحران قره‌باغ چیست، گفت: ما به موجب رابطه دوستانه‌ای که با هر دو کشور همسایه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان داریم، به رایزنی‌های معمول با همه طرف‌ها ادامه خواهیم داد تا اطمینان پیدا کنیم که اولاً صلح بدست آمده از سوی طرف‌های درگیر بطور کامل رعایت خواهد شد و ثانیاً، این صلح پیش‌درآمدی برای حل و فصل دائم و پایدار اختلافات در قره‌باغ باشد و مسیر آینده را برای تامین منافع دو کشور و توسعه دسته‌جمعی و عادلانه در فضایی صلح‌آمیز فراهم خواهد کند.

وی افزود: ما می‌دانیم که زندگی و روان مردم در منطقه قره‌باغ از حوادث خشونت‌بار روزهای گذشته آسیب دیده و امیدواریم که همه کشورهای منطقه به موازات تلاش‌های دیپلماتیک برای تثبیت صلح با همه توان خود برای ترمیم این زخم‌ها و تسکین آلام مردم آسیب‌دیده از جنگ هم کمک کنند.

دولت اهمالی درباره سلامت و معیشت مردم ندارد

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره موضع دولت درباره قانون الزام پرداخت یارانه کالاهای اساسی، تصریح کرد: دولت هیچ اهمالی در خصوص سلامت و معیشت مردم ندارد. گاهی اظهاراتی می‌شنویم گویی برخی خود را منجی می‌دانند. دولت همواره به دنبال راهکارهایی برای افزایش قدرت خرید مردم و حمایت اجتماعی از آنان بوده است. ربیعی یادآور شد: در مدیریت اقتصادی کشور باید کوتاه‌بینی و یکجانبه‌نگری وجود نداشته باشد؛ دولت مکلف به دوراندیشی و اقدام موثر است. در مقطعی شاهد بودیم عده‌ای با رفتارهای خاص به نام کمک به مردم، چند برابر از جیب مردم کم کردند و در درازمدت مردم آسیب دیدند.

وی با بیان اینکه نمی‌شود عده‌ای بیرون گود نشسته باشند و طرح‌هایی بیاورند یا حرف‌هایی بزنند که اجرای آن، مشکلات عدیده‌ای پدید آورد، تاکید کرد: کسی در مورد حمایت معیشتی از مردم تردید نداشته و ندارد و این طرح‌ها نظریه جدیدی هم نیست، از زمان دولت دفاع مقدس همواره اینگونه موارد مطرح بوده است و در دولت تدبیر و امید هم طرح تحول سلامت، افزایش حقوق مددکاران، پیشی‌دادن مزد بر تورم تا سال ۹۷، همسان‌سازی حقوق، گسترش بیمه‌های اجتماعی و مسائلی از این قبیل پیگیری و اجرا شده است و طرح حمایت معیشتی حرف جدیدی ندارد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه شبیه‌سازی آنچه در ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه شد با طرح مجلس، از بنیان اشتباه است، اظهار کرد: این برنامه در تعطیلات اول کرونا هم اجرا شد و در هر تعطیلات بلندمت احتمالی دیگری اجرا خواهد شد. مصوبه ستاد ملی کرونا معطوف به افرادی است که حقوق‌بگیر نیستند و درآمد ثابت ندارند. از طرفی این یک یارانه جدید نیست بلکه کمکی برای جبران کاهش درآمد مشاغل ناشی از تعطیلات است.

ربیعی با بیان اینکه این مصوبه برای چهار ماه طراحی‌شده و پیش‌بینی بار مالی آن حدود ۸ هزار میلیارد تومان است، ادامه داد: از طرفی هر طرحی که به تصویب برسد قابل احترام است، اما درخصوص طرح مجلس نکاتی قابل بیان است؛ اول اینکه بنابر نظر کارشناسان سازمان برنامه و بودجه فقط برای سال ۹۹ یعنی همین امسال حدود پنجاه هزار میلیارد تومان بارمالی دارد. وی تاکید کرد: دوم اینکه محل تامین بودجه این طرح، فروش اموال دولت در بورس دیده شده است. سوم اینکه آنچه نظر مجلس است یک یارانه دائمی است که امسال از فروش اموال دولتی منابع آن تامین شد اما بودجه سال بعد و سال‌های بعد از کدام محل تامین می‌شود؟ تعادل چند بودجه را به هم خواهد زد؟ هزینه این طرح را مردم در کجا باید پرداخت کنند؟

سخنگوی دولت با اشاره به سایر نکات قابل‌طرح درباره مصوبه مجلس، اظهار کرد: نکته چهارم اینکه یارانه باید هر ماه سر موعد مقرر پرداخت شود ولی در این طرح نحوه تامین آن به اما و اگرهای زیادی وابسته است. حال اگر منابع تامین نشد و این یارانه پرداخت نشد چه کسی پاسخگو است؟ و نکته پنجم اینکه براساس مصوبه مجلس، سهام مشخص‌شده برای تامین بودجه این طرح باید در بورس به فروش برسد، اما اساسا در بورس ظرفیت نقد کردن این رقم در ۳ ماه وجود دارد؟ و آیا کارشناسان بورس این را تایید می‌کنند؟ از طرفی بورس در شرایط خاص قرار دارد، عرضه آبشاری سهام آن هم به گونه‌ای که در این مصوبه منظور شده به پایداری بورس آسیب می‌رساند و امکان تحقق هم ندارد. ر

بیعی گفت: چنانچه دولت به وزارت اقتصاد مجوز عرضه دارا سوم را داده است ولی به تعبیر وزیر اقتصاد، به لحاظ رعایت شرایط بازار و برای حمایت از ذینفعان بورس موفق به عرضه نشده است. با احتیاط باید نسبت به بورس رفتار شود. این اشکالات باید برطرف شود. هر قانونی باید ضمانت اجرایی هم داشته باشد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره واکنش دولت به سخنان وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر موفق‌بودن فشار حداکثری به ایران و قرارداشتن همه گزینه‌ها روی میز، گفت: بدترین وزیر امور خارجه تاریخ آمریکا به خوبی می‌داند که فشار حداکثری بر ایران جز شکست و سرافکندگی برای او و آمریکا نتیجه‌ای نداشته است. اما آنان تا امروز بخاطر تکبر و کوته‌نظری حاضر به پذیرش این شکست نبوده‌اند. البته اگر هدف از فشار حداکثری و تحریم‌های بی‌سابقه، به سختی انداختن معیشت مردم ما و اختلال در دسترسی آنان به دارو و غذا بوده و می‌خواستند ایرانیان سراسر جهان را از طریق قطع ارتباط‌شان با شبکه مالی بین‌المللی به درد سر بیاندازد و اگر می‌خواستند مردم ما را به این نتیجه برسانند که رهبرانی سنگدل و بدون عاطفه انسانی رهبری آمریکا را به دست داشتند، باید بگوییم که در این راه موفق بوده‌اند.

سخنگوی دولت تاکید کرد: لازم به یادآوری به این دولت ورشکسته آمریکا نیست که دیگر هیچ گزینه‌ای روی میزشان باقی نمانده و به آخر راه رسیده‌اند. واقعیت آن است که تاریخ مصرف این سیاست‌های شکست‌خورده و طراحان آن به پایان رسیده و ما توجهی به این لفاظی‌های

ماجرای اختلافات مسوولان وزارت بهداشت

ربیعی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اختلاف میان وزیر بهداشت و معاون تحقیقات و فناوری این وزارتخانه، گفت: این اختلاف را یک امر طبیعی و کارشناسی می‌دانم هر چند بهتر بود که در عرصه عمومی این مسائل بیان نمی‌شد. وزارت بهداشت، یک وزارتخانه علمی است و در اوج پاندمی کرونا اختلاف سیاستی و مدیریتی پیش می‌آید اما نباید آن را سیاسی کرد.

وی با بیان اینکه ناشناخته بودن ویروس کرونا برای جامعه پزشکی در همه دنیا محل اختلافات علمی و مدیریتی شده است، تصریح کرد: نه آقای نمکی و نه آقای ملک زاده هیچ کدام دغدغه سیاسی ندارند و از جناح‌ها می‌خواهیم به این مسئله از منظر سیاسی دامن نزنند. این یک اختلاف نظر علمی و کارشناسی بوده است.

ربیعی در پایان تاکید کرد: توصیه دولت این است که حوزه سلامت، ملی تلقی شود و به صحنه نزاع سیاسی بدل نشود. مسئله کرونا یک امر ملی است و جان مردم عرصه کار سیاسی نیست. مدیریت نظام سلامت از سوی آقای نمکی هم همواره مورد حمایت رییس‌جمهوری و همه اعضای دولت است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا