خرید تور نوروزی

معرفی بازارهای قدیم تهران در توریستگاه

رپورتاژآگهی

در این مطلب چند مورد از بازارهایی که جزو مکان های دیدنی تهران نیز به حساب می آید و در سایت توریستگاه آورده شده را با هم مرور خواهیم کرد.

توریستگاه یک سایت و اپلیکیشن راهنمای سفر می باشد که در برنامه‌ ریزی سفری به‌ یادماندنی به مسافران کمک می‌ کند؛ تنها کافی است که در توریستگاه به صفحه‌ شهر مورد نظر خود وارد شوید و تمامی اطلاعات لازم مانند آب ‌و هوا، نقشه‌ شهر، مراکز دیدنی شهر، مراکز خرید، سرگرمی‌ها و فعالیت‌ها، بهترین رستوران‌های شهر، هتل‌ها و حتی توصیه ‌های مهم برای سفر به آن شهر و فاصله آن تا شهرهای مختلف را با جزییات مشاهده و بررسی کنید.

جهت مشاهده سایر دیدنی ها و تفریحات تهران و همچنین دسترسی به اطلاعات بیشتر همچون رستوران ها، هتل ها و مراکز خرید تهران آدرس www.touristgah.com مراجعه نمایید.

 

1- بازار عودلاجان

عودلاجان یا اودلاجان یکی از محله های بسیار قدیمی تهران است و به خیابان های ناصر خسرو، ری، امیر کبیر و 15 خرداد محدود می شود. در این محله با توجه به قدیمی بودن آن وجود بناهای تاریخی متعدد دور از انتظار نیست. بازارچه عودلاجان هم به نوعی در این تاریخ دست دارد و با ارائه انواع صنایع دستی به جذابیت تاریخی این محله افزوده است.

بازار عودلاجان اولین بازارچه دایمی صنایع دستی تهران است و از سال 95 بعد از 4 سال مرمت شروع به کار کرده است. طوفان رنگ و نقش های هنرمندانه باعث می شوند شما از قدم زدن در این بازار سیر نشوید. کافه ها و رستوران های سنتی این بازار یکی دیگر از جذابیت های آن هستند و همه این زیبایی ها و حال و هوای تلفیق هنر و تاریخ  و طعم، افراد زیادی را برای چند ساعت در بازار سرگرم می کنند. در بدو ورود حجره های قالی و فرش  با رنگ های چشم نواز خود به شما خوش آمد می گویند.

از جمله کالا های موجود در بازار عودلاجان محصولات قلم کاری، منبت کاری، خاتم، سوزن دوزی، قالیچه های دست باف و سایر صنایع دستی اصفهان و شیراز و کرمان و همدان و … هستند. در بازار عودلاجان لباس ها و کیف و کفش های با طراحی های زیبا و سبک سنتی نیز وجود دارند و در واقع این بازار برای هر جوینده ای با سبک تاریخی پاسخی دارد.

دیوار یادگاری ها جذاب ترین قسمت بازار است. در تمام شهر ها و کشور های بزرگ دیواری برای یادگاری های مردم وجود دارد. در اواسط بازار عودلاجان نیز دیواری پر از تکه های سفالی وجود دارد و مردم روی این تکه ها یادگاری نوشته اند.

 

2- بازار امامزاده حسن

بازار امامزاده حسن نام بازاری است که حد فاصل خیابان امین الملک و یافت آباد در منطقه 17 تهران واقع شده است. این بازار به مناسبت وجود مقدس امامزاده ای در این بازار به این نام خوانده می شود. اگر به دنبال خرید اجناس ایرانی با قیمت مناسب و تخفیف های خوب هستید، امامزاده حسن بازاری است که تمام نیازهای شما را برآورده می کند. از پوشاک، کیف و کفش و لوازم آرایشی گرفته تا ساعت، طلا و وسایل برقی در این بازار پیدا می کنید. این بازار نه تنها محبوب تهرانی هاست بلکه از نقاط مختلف ایران برای خرید به این مکان مراجعه می کنند. اطراف این بازار پاساژهایی نیز وجود دارند که امکاناتی نظیر شهربازی و رستوران و کافه در اختیار مشتریان قرار می دهند.

 

3- بازار رضا

اگر به دنبال خرید با قیمتهای مناسب و کارمندی هستید بهترین نقطه برای شما بازار رضای 15 خرداد است. یک بازار 5 طبقه با 600 واحد تجاری و وسعت 10 هزار متر مربع که در آن می توان از پوشاک، بدلیجات، کیف و کفش، روسری، لوازم آرایشی و بهداشتی و عینک را به راحتی پیدا کرد. کارگاههای تولیدی و بسته بندی زیادی نیز در این بازار فعالند و کمک شایانی به اشتغال زایی جامعه جوان در تهران می کنند. در داخل و کنار پاساژ اغذیه فروشی ها و بستنی فروشی هایی نیز وجود دارند که در صورتی که خسته شدید و نیاز به استراحت داشتید می توانید به آن ها مراجعه فرمایید. در تهران روزانه بین 3 تا 7 هزار نفر به این بازار مراجعه می کنند که بیانگر محبوبیت این بازار در بین مردم است.

دسترسی به بازار رضا

مترو: بهترین گزینه برای رفتن به بازار رضا استفاده از خط 1 مترو و پیاده شدن در ایستگاه متروی 15 خرداد است.

وسیله نقلیه شخصی: خیابان 15 خرداد بعد از خیابان ناصرخسرو قرار گرفته است ولی باید مد نظر داشته باشید که طرح زوج و فرد برای خودروها در این محدوده وجود دارد و جای پارک هم به سختی پیدا می شود.

 

4- بازار بین الحرمین

در مجاورت مسجد شاه سابق یا همان مسجد امام فعلی در بازار بزرگ تهران اول بازار سلطانی، بازار بین الحرمین واقع شده است. در این بازار انواع لوازم التحریر، سررسید، لوازم مهندسی، معماری، هنر، نقاشی و کاغذ در ابعاد مختلف را می توانید خریداری فرمایید. علاوه بر آن چاپ تبلیغات و صحافی انواع کتاب و کپی نیز در این بازار 30 درصد ارزان تر ا جاهای دیگر انجام می شود. قبلا در این بازار ناشران و صحافان زیادی فعالیت می کردند اما در حال حاضر تعداد کمی ناشر به فعالیت در این بازار مشغولند. و بیشتر مغازه ها مربوط به فروش لوازم التحریر می باشد. مهمترین اثر تاریخی این بازار سقاخانه بین الحرمین است.

دسترسی به بازار بین الحرمین

با هر وسیله ای می توانید خودتان را به خیابان پانزده خرداد برساندید. سپس اول به مسجد امام رفته و از پله های نوروزخان پایین بروید. 200 متر بعد چهارراه بین الحرمین، ابتدای بازار بین الحرمین است.

 

5- بازار تهران

بازار تهران واقع در محدوده خیابان های 15 خرداد، ناصر خسرو، مصطفی خمینی و خیابان مولوی  بازار سنتی بزرگی به وسعت 105 هکتار متشکل از مجموعه ای از بازارهای دیگر است که به طور تخصصی به فروش محصولاتی از یک نوع می پردازند. این بازار به دستور شاه طهماسب صفوی از خشت گل و آجر ساخته شد. چهار طرف این بازار به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته و به هسته مرکزی بازار اضافه شد. بعدها به دستور ناصرالدین شاه قاجار این بازار مسقف گردید تا مشتریان از آفتاب سوزان تهران در فصول گرم سال در امان باشند. سقف بازار نیز توسط یک معمار فرانسوی طراحی شد. تاریخ ساخت این بنا بین سالهای 907 و 1135 هجری خورشیدی بوده است. اگر اهل تهران نیستید و قصد خرید جهیزیه، طلا یا حتی پوشاک و لوازم آرایش برای مغازه خود را دارید در اطراف بازار تهران تعداد زیادی هتل یک ستاره تا 4 ستاره وجود دارد که می توانید در نزدیکی بازار اقامت گزینید.

بازارهای مختلف:

  • بازار فرش فروش ها
  • بازار حاجب الدوله
  • بازار بین الحرمین
  • بازار زرگرها
  • سرای امیرکبیر
  • پاساژ ملی
  • پاساژ رضا
  • کوچه مروی
  • سرای ملی و راسته جعفری
  • پاساژ مشیر خلوت
  • بازار فراش باشی
  • بازار چهارسوق

دسترسی

از هر یک از خیابان های مولوی، ناصرخسرو، خیام و مصطفی خمینی می توانید به بازار برسید منتها باز در محدوده طرح ترافیک قرار دارد. به این خاطر مترو بهترین گزینه برای این کار است. یکی از نقاط ضعف بازار این است که تابلوهای مناسب برای راهنمایی گردشگران و مشتریان در بازار وجود ندارد و اگر بازار را بلد نباشید، راهروهای تو در توی بازار می تواند شما را یک صبح تا عصر سرگردان نماید.

دسترسی با مترو: در ایستگاه متروی خیام یا پانزده خرداد می توانید پیاده شوید و خودتان را به بازار بزرگ تهران برسانید.

 

6- بازارچه شاپور (بازار قوام الدوله)

بازار قوام الدوله یا بازار شاپور که امروزه نام آن را به بازار طرخانی تغییرداده اند از سه راه شاپور شروع می شود و تا محله سنگلچ امتداد می یابد. این بازارچه از آن بازارچه هایی است که بیشتر مشابه اش را می توان در فیلم ها و سریال ها پیدا کرد. تنها بازارهای هم بافت آن بازارچه های سنتی بازار قدیم تهران هستند که مانند این بازارچه گذرهای تنگ و سقاخانه و مسجد دارند. بازارچه ای که مغازه های مختلف از بقالی و نانوایی گرفته تا کفش فروشی های رنگارنگ و خیاطی و میوه فروشی در آن به چشم می خورد.  گذرگاههای تنگ و باریک سنگفرش شده بازارچه شاپور محل عبور تاکسی ها و موتورسوارها از هر سو در میان انبوه مردمی است که یا در حال ترددند یا در حال خرید مایحتاج روزمره خود می باشند. در زمان شاه طهماسب صفوی بازاری در محل فعلی این بازار در دروازه قزوین ساخته شده بود که در عصر ناصری برای اصلاح اسلوب شهر خراب شد و مجددا سنگ بنای این بازار را برای دوباره قوام الدوله از متمولین و بزرگان یکی از خاندان های معروف شیراز در سال 1246 هجری قمری در همان دوره ناصرالدین شاه بنا نهاد. به همین خاطر به آن بازارچه قوام الدوله می گویند. اما در دوره رضا شاه به بازارچه شاپور تغییر اسم داده شد. این بازار به همراه بازار معیر که در انتهای همین بازارچه قرار دارد به بازارچه های دوقلو شهرت دارند که میدان شاهپور یا وحدت اسلامی را به خیابان خیام وصل می کنند. معماری بازار مربوط به عهد قاجاریه است و معمار این بنا هنر خود را با استفاده از آجرهای تراش دار در نماها و انواع آجرکاری طاق ها و تکرار قوس های هماهنگ به نمایش گذارده است. این بازار جدیدا مرمت شده و سر در آن در خیابان وحدت اسلامی قراردارد.

 

7- بازارچه صفویه

بازار صفویه با الهام از معماری «بازارچه بلند» اصفهان در بین سالهای 1347 تا 1350 تقریبا همزمان با پارک ملت ساخته شده است. در این بازار زیبا که شاهکار معماری محسوب می شود می توانید کیف و کفش، انواع پوشاک مردانه و زنانه، عطر، عینک، لوازم آرایشی و بهداشتی و صنایع دستی شهرهای مختلف را خریداری فرمایید. اگر به هنر علاقمندید و قصد خرید هم ندارید بازدید از این پاساژ و تماشای کاشی کاری ها و گچ بری ها به همراه آینه کاری سقف، خالی از لطف نیست. از امکانات  پاساژ صفویه می توان به پارکینگ و رستوران اشاره کرد.

دسترسی به مرکز خرید صفویه

وسیله نقلیه شخصی: بازارچه صفویه در خیابان ولی عصر روبه روی درب اصلی پارک ملت قرارگرفته است.

مترو: با استفاده از قطار متروی خط 1 می توانید در ایستگاه شهید صدر پیاده شوید و تا بازار دو دقیقه ای را پیاده روی فرمایید.

 

8- تیمچه حاجب الدوله

تیمچه حاجب الدوله در بازار بزرگ تهران واقع در بازار کفاش ها، به دست میرزا علی خان حاجب الدوله در زمان ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد. وارد حیاط تیمچه که می شوی اولین چیزی که خود نمایی می کند، حجره های اطراف تیمچه است که در بالای آن ارسی هایی با شیشه هایی رنگی وجود دارد. بالای بعضی از ارسی ها سفید شده و مقرنس کاری شده اند و جلویشان ایوان کوچکی است و بعضی از آن ها تنها با یک لبه ده سانتی فاصله از سر در حجره پایینی قرار دارند. در کنج شمالی بالای یکی از ارسی های دو قلو ساعتی آویخته شده است که توجه مشتریان را به سمت بالا و ارسی ها جلب می کند. کافی است سر را به سمت آسمان ببرید تا سقف های ساخته شده به شیوه یزدی بندی و مقرنس کاری شده  که به دست معماران چیره دست ساخته شده اند، شما را به حیرت وا دارند. سقف هایی که با سلیقه زیاد کاشی کاری شده اند و طرح روی آنها با ظرافت هر چه تمام تر طراحی و اجرا شده است. بی شک بازار حاجب الدوله با قدمت 150 ساله اش هنوز زیبا ترین تیمچه تهران است. که کسبه در آن مشغول فروش ظروف تزیینی، ظروف مسی و صنایع دستی می باشند.

 

9- بازار تاریخی ری

از درب شمالی حرم مطهر شاه عبدالعظیم حسنی وارد بازار تاریخی ری می شویم که به آن بازار تاریک نیز می گویند. بازار تاریک از خشت، گچ و گل ساخته شده و بنای آن مربوط به عهد صفوی می باشد.  امیرکبیر نیز در دوره ناصری دستور مرمت آن را داده است. این بازار با لامپ های زرد روشن می شود و حال و هوایی عجیب به خود می گیرد. بازار ری از دو راسته تشکیل شده و در محل تلاقی دو راسته یک چهارسوق درست شده است حتما می پرسید چهارسوق چیست؟ چهارراهی که وسط دو بازارچه وجود دارد را چهار سوق می گویند. در بازار تاریخی ری بوی ادویه جات در همه جا در فضا پیچیده است، در لا به لای ادویه فروشی ها مغازه های عطرفروشی و انگشتر فروشی نیز به چشم می خورد. مغازه هایی هم که مهر و تسبیح، سجاده، کفن، احرام و چادر نماز می فروشند کم نیستند. لباس فروشی ها و کیف و کفش فروشی ها کمی از حال و هوای سنتی بازار می کاهند. زعفران هم در کنار مهر و تسبیح سوغاتی هایی هستند که زوار بعد از زیارت حرم برای نزدیکانشان می خرند. به هر حال اینجا روزی در مسیر جاده ابریشم بوده و بازرگانان داروها و ادویه جاتشان را از اقصی نقاط ایران به اینجا می آوردند. حتما در شهری که زکریای رازی نفس می کشیده داروهای گیاهی بیشتر از همه جا مورد توجه قرار می گرفته است. از طرفی ماشین دودی اولین بار وارد ری شد و پشت قباله هر نوعروس با کلاسی یک بار سفر با ماشین دودی به شاه عبدالعظیم بوده است. پس همین دو دلیل کافی است که در دوران صفویان و قاجاریه تصمیم به ساخت و توسعه چنین بازاری که هم جنبه تجاری هم جنبه توریستی دارد بگیرند. قشنگ ترین قسمت این بازار این است که همه مردم از هر طبقه و کلاسی که باشند قادرند در این بازار مایحتاج خود را تامین کنند. اینجا واقعا قیمت ها منصفانه اند.

 

10- بازار کفاش های تهران

بازار کفاش های تهران در خیابان پانزده خرداد در وسط بازار تهران واقع شده است. در این بازار علاوه بر کیف و کفش کالاهای دیگری مثل انواع صنایع دستی، پارچه های ترمه و قلمکاری شده و ظروف آشپزخانه نیز به فروش می رسد. بازار کفاش ها در بازار تهران از موقعیت ویژه ای برخوردار است چرا که از یک سو به سبزه میدان راه دارد و از سوی دیگر به تیمچه های حاجب الدوله و تیمچه مهدیه ختم می شود. همچنین مردم برای رفتن به زیارت امامزاده زید نیز باید از این بازار گذر کنند که به دلیل همین موقعیت جغرافیاییش که درون بازار قرار گرفته، روزانه ده ها هزار نفر از این بازار بازدید می کنند.

دسترسی 

به دلیل قرار گیری بازار کفاش ها در خیابان پانزده خرداد و محدودیت های ترافیکی و شلوغی بازار بهترین گزینه برای رفتن به بازار کفاش ها ااستفاده از مترو است.

مترو: با استفاده از خط یک مترو در ایستگاه 15 خرداد از قطار پیاده شوید. بعد از چند دقیقه پیاده روی کوتاه به سمت سبزه میدان به بازار کفاش ها می رسید.

تاکسی: با استفاده از تاکسی های میدان آزادی- چهارراه گلوبندک هم می توانید در پانزده خرداد یا سبزه میدان پیاده شوید که هر دو به بازار کفاش ها خیلی نزدیکند.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا