خرید تور نوروزی

آزمون تشخیص مصلحت

علیرضا ايمانخانی، دانش‌آموخته علم سیاست در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «آزمون تشخیص مصلحت»، درباره‌ی بررسی لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشت:

با تلاش‌های ریاست جمهوری و موافقت رهبری بار دیگر بررسی لوایح چهارگانه موسوم به اف ای تی اف در نوبت رسیدگی مجمع تشخیص مصلحت قرار گرفتند.

دو. لایحه از این چهار لایحه مصوبه نهایی مجلس و شورای نگهبان را گرفته و دو لایحه باقی مانده شامل مبارزه با پولشویی و جرایم سازمان یافته (cfr و پالرمو) با ایرادهای شورای نگهبان مواجه و با اصرار مجلس، بر مصوبه خود، طبق قانون به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد. که با راکد شدن این لوایح در مجمع، ایران به لیست سیاه اف ای تی اف رفته و چند ماهی است که اثرات منفی آن نیز قابل لمس برای آحاد جامعه گردیده است.

اعتراض شورای نگهبان و پاره ای از اعضای مجمع به این لوایح درباره شفاف سازی اقدامات و تراکنش های مالی از یک سو و شفاف شدن کمک ایران به گروه های مقاومت و باز شدن مسیر های دور زدن تحریم از سوی دیگر می باشد.

اگر فرض منقدان درباره اینکه بزرگترین مانع در تصویب این لوایح، دلالان پنهان تحریم هستد را نپذیریم، ولی نمی‌توانیم منکر تاثیر عمیق عدم تصویب این لوایح بر زندگی عادی مردم کف جامعه شویم.

برای فهم بهتر نقدهایی که به این ایرادها وجود دارد را به طور خلاصه بررسی می کنیم.

اولا . آیا قرار است که کشور تا ابد زیر بار تحریم های کمر شکن بماند که ما عضویت در این پیمان جهانی که دویست کشور جهان (به استثنای چند کشور منزوی از دنیا مانند کره شمالی)  عضو آن هستند را نپذیریم؟

دوم. مگر ما به گروه‌های تروریستی کمک میکنیم که حالا نباید تعهدی در مورد کمک به گروه های تروریستی دهیم. اگر منظور نیروهای مقاومت از جمله حزب الله و حماس است که بارها عنوان شده این کمک‌ها هیچ وقت بصورت تراکنش مالی و از طریق بانک انجام نشده و از کانال‌های دیگر صورت گرفته است، پس صرف این قضیه هم نمی‌تواند مستمسکی برای مخالفت باشد. در ضمن این گروه ها هیچ وقت از طرف شورای امنیت و یا اتحادیه اروپا گروه تروریستی منظور نگردیده و خنده‌دار آنکه هر سه کشور لبنان و سوریه و عراق عضویت این پیمان را دارا می باشند.

سوم. اگر، فرض ادامه دار بودن تحریم های آمریکا را بپذیریم چگونه می شود با عدم عضویت در این پیمان جهانی، تحریم ها را دور زد؟

امروزه بیشتر کشورهای دوست ما از جمله عراق و چین و روسیه عاجزانه از مسولان ایرانی، خواهان آن هستند که فکر اساسی کنید که ما با وجود مشکلات اف ای تی اف، در صورت دور زدن تحریم ها هم هیچ کمکی نمیتوانیم به شما کنیم.

حالا که با اذن رهبری، فرصتی مجدد جهت بررسی فوری این لوایح به مجمع داده شده، این مصلحت اندیشان نظام هستند که باید از شعار دغدغه معیشت مردم فاصله گرفته و به عمل به گرفتاری آنها فکر کنند.

قطعا نمی‌توان کشور را با شعارهای به ظاهر فریبنده خودکفایی و مقاومت اقتصادی اداره کرد. مردم جامعه از اقتصاد فلج تحریم زده خسته شدند و بیشتر مفسران اقتصادی نیز اذعان دارند که مشکل اقتصادی مردم در گرانی کالاهاست نه گران فروشی، پس شاید این مهمترین بزنگاه در انتخاب مصلحت نظام یا در حقیقت مصلحت مردم باشد.

سال پیش، مجمع نشینان، هوشمندانه با معطل کردن و خارج کردن از دستور این لوایح عملا بار مسولیت سنگین این قضیه را از سر خود دور کردند ولی امروز باید مردم را توجیه کنند که آیا مخالف این لوایح هستند یا موافق آن و به چه دلیل؟

آیا مصلحت مردم در ادامه رنج و سختی است؟ آیا کشور ایران دوست دارد به جرگه چند کشور منزوی دنیا بپیوندد؟ آیا منافع مردم خودمان مهمتر است یا منافع مردم دیگر کشورها؟

تمام اینها سوالاتی است که با مصوبه مجمع بزودی مشخص خواهد شد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. ۱_ ایا قابل قبول است مردم ۸۰ میلیونی ایران در مضیقه مالی قرار داشته باشند چون شاید با پیوستن به این لایحه نتوانیم به گروه های نیابتی و……کمک کنیم ?!!
    2_حاکمان ایران در مرحله اول مسول جان,مال,ناموس ,امنیت,تمامیت ارضی کشورهستند بعد اگر امکانی بود کمک به ……
    ۳_حاکمان ایران در مرحله اول مسول کشور هستند نه رهبر یک نهضت …… در جهان و منطقه اگر امکان و توانایی و قدرت داشتیم ……
    ۳_تعامل هوشمندانه با جهان و منطقه وسیاست تنش زدایی بهترین روش هم برای کشور است هم رسیدن به اهداف عالی خود برسید
    ………

  2. به قول دکترعلی مطهری به محض آنکه دولت روحانی رفت اصولگرایان هم این لوایح راتصویب میکنند هم باآمریکامذاکره میکنند!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا