توضیحات صدا در واکنش به برخی از رسانهها به تیتر «میراث ترور»
علی راعی مدیر مسئول هفته نامه صدا در پاسخ به واکنش برخی رسانهها دربارهی تیتر این مجله با عنوان «میراث ترور» توضیحاتی بدین شرح ارائه کرد:
۱- انتشار عکس جلد شماره ۵۱ هفتهنامه صدا با واکنشهایی در سطح برخی رسانهها مواجه شد و عدهای بار دیگر، بدون مطالعه و بررسی لازم به متهم کردن این نشریه و مدیریت و نویسندگان آن روی آوردهاند؛ بدون آنکه توضیح دهند تیتر و مطالب منعکسشده چه تعبیر منفی را متوجه آن شهید میسازد. حال آنکه تیتر “میراث ترور” همانطور که مجموعه مطالب این شماره نشان میدهد، اشاره به تبعات اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی بر مناسبات داخلی و خارجی کشور و نیز تلاش جریانهای تندرو برای بهره بردن از این مساله جهت تقویت مواضع خود بوده است.
۲- صدا همواره سعی دارد نگاه به آینده داشته باشد و نه گذشته. و به مخاطبان خود تحلیل بدهد و با سوالات جدی، نظرات تحلیلگران صاحبنظر را منعکس کند. همانطور که سال گذشته و به مناسبت سالگرد درگذشت آیتالله هاشمیرفسنجانی تاثیر و تبعات رحلت ایشان را بر فضای سیاسی و موقعیت دولت و مخالفانش بررسی کردیم؛ امسال هم تبعات ترور شهید قاسم سلیمانی را بر موقعیت سیاسی داخلی و خارجی ایران، روابط ایران و آمریکا و نیز مسایل سیاسی داخلی کشور بررسی کردهایم. مشخص است که جریانی تحت پوشش طرفداری از سردار سلیمانی مجلس یازدهم را در اختیار گرفت و در ماههای اخیر به شکلی جدی درحال تئوریزه کردن و سازماندهی نیروهای خود در جهت تشکیل یک دولت نظامی است. سوال مهم صدا از صاحبنظران آن بوده که آیا این اقدامات نسبتی با دیدگاهها و مواضع سردار سلیمانی دارد یا خیر. پاسخ تحلیلگران و فعالان سیاسی هم این بوده که سردار چهرهای ملی و فراتر از جناح خاص بوده و همانطور که در این یک سال جریانهای افراطی نتوانستند از ایشان در جهت اهداف خود استفاده کنند؛ در انتخابات آتی هم نخواهند توانست. اتفاقا در اینجا اگر جریان یا افرادی باید زیر سوال برده شوند، کسانی هستند که به بهانه سابقه نظامی یا فعالیتهای خود در دوران جنگ به دنبال کنار زدن احزاب و نیروهای سیاسی میانهرو هستند و به ادعای خود میخواهند سهمشان را از دولت بگیرند و در این جهت، هم وصیت امام درباره عدم مداخله نظامیان در سیاست را پایمال میکنند و هم سعی دارند از جایگاه و محبوبیت سردار سلیمانی هم به سود خود استفاده کنند.
۳- صدا سال گذشته و پس از شهادت سردار سلیمانی هم تحلیلها و مقالات مختلفی در تجلیل ایشان منتشر کرداز جمله ؛سردار دل ها؛فاتح قلب ها؛به قلم این حقیر که در شماره ۷۱۸ تاریخ ۲۱ دیماه ۹۸ منتشر شد و اعتقاد دارد بزرگترین ظلم به آن شهید، مصادره آن در جهت منافع یک اقلیت تندرو و تنگنظر است. درحالیکه پس از شهادت ایشان خواستار حمایت و همدلی همه نیروها و جریانات بودیم و در دوران حیات هم، آن شهید اولا، خود هیچگاه به دنبال ریاستجمهوری خود یا نظامیان دیگر نبود و ثانیا، چهرهای معتدل و دلسوز منافع ملی بود که با نیروها و شخصیتهای معتدل همچون آقایان هاشمی، روحانی، سیدحسن خمینی، خاتمی، جهانگیری، ظریف و… روابط حسنه داشت و حتی گاه در برابر حملات تندروها از آنان دفاع میکرد. (دراینباره آقای جهانگیری اخیرا در مصاحبهای نکات مهمی درباره مواضع شهید سلیمانی در ماههای آخر حیات و تلاش ایشان برای رفع شکافها و اختلافها میان آقای خاتمی و رهبری عنوان کردهاند که البته با واکنش و عصبانیت تندروهایی که خواستار ارائه تصویری تندرو و خشن از سردار سلیمانی هستند، شد. به راستی، آنها به سردار سلیمانی ظلم میکنند یا صدا که به تحلیل و بررسی تبعات ترور ایشان پرداخته است و معلوم نیست کجای این کار، توهین و تخفیف مقام شهید محسوب میشود؟).
۴- عبارت “میراث ترور” هم که نمیدانیم باعث چه سوءبرداشتی شده که چنین به صدا حمله میشود، به دو معناست:
اولا، به معنی تبعات ترور بر فضای سیاسی داخلی و خارجی ایران در یکسال اخیر و ماههای آینده
ثانیا، اشاره به جریانات تندرو که میخواهند از ترور شهید سلیمانی برای خود میراثی سیاسی ایجاد کنند.
انتهای پیام
این توجیهات به درد عمه ات هم نمی خوره. بی ادب! نحوه تصویر از این زاویه از سردار چی؟ خیال می کنید کینه شما مخفی می ماند. افساد طلبان مزدور.
ادب مرد به ز دولت اوست .لطفا داغ نکنید