خرید تور نوروزی

«خبرنگار باید اجتهاد رسانه‌ای داشته باشد»

عزت‌الله ضرغامی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم افتتاحیه دوره جدید باشگاه توانا با تأکید بر این موضوع که خبرنگار باید به اجتهاد رسانه ای برسد گفت: رسانه‌های نوظهور امروز تحولات زیادی ایجاد کرده‌اند بطوریکه یک نوجوان می‌تواند مانند یک رسانه عمل کند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس، عزت‌الله ضرغامی در مراسم تقدیر از برگزیدگان باشگاه خبری توانا و افتتاحیه دوره تخصصی خبرنگاری که در دانشکده رسانه فارس برگزار شد، گفت: امروز خوشحال هستم که کارهایی همچون راه‌اندازی باشگاه خبری توانا را مشاهده می‌کنم؛ چرا که این کارها در یک حوزه تأثیرگذار و مهم به‌صورت زیربنایی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از افراد به دنبال انجام کارهای زودگذر هستند، گفت: تربیت نیرو برای رسانه‌های جبهه انقلاب اسلامی از کارهای ارزشمند محسوب می‌شود، چنانچه ما هرجا از خبرنگاری تعریف می‌شنیدیم، متوجه می‌شدیم که او زمانی را در خبرگزاری فارس گذرانده است. این موضوع تبدیل به یک امتیاز شده که می‌گویند فلان خبرنگارها از فارس راه افتادند و رفتند جای دیگر کار ارزشمندی کردند.

عضو شورای عالی فضای مجازی، بابیان اینکه آموزش مهارت‌های حرفه‌ای و تخصصی بسیار مناسب است، تأکید کرد: فراموش نکنید که آموزش یک پروژه نیست، بلکه یک پروسه دائمی است و ما به یک معنا فارغ‌التحصیل نداریم، البته این موضوع در مورد خبرنگاری کاملاً مضاعف است و خبرنگار دائم باید مطالب مختلف را فرا بگیرد.

وی به تجربه خود در سازمان صداوسیما اشاره کرد و گفت: تجربه من می‌گوید کار خبرنگاری تماماً عشق، انگیزه و علاقه است، به‌طوری‌که خبرنگار شب با آن می‌خوابد و صبح نیز با همان بلند می‌شود. من خبرنگاری را یک شغل نمی‌دانم، بلکه صرفاً عشق و علاقه است و سختی‌هایی در کار است، اما چون عشق است خار مغیلان در راه را نیز تحمل می‌کند.

ضرغامی به خبرنگاران توصیه کرد: باتوجه به اینکه در طول یکی‌، دو سال اخیر فضای رسانه‌ای کاملاً متحول شده است، باید خبرنگاران به‌روز باشند، اکنون تحولات دائمی در فناوری خود را به محتوا و مهارت‌های هنری خبرنگاری تحمیل کرده است.

رئیس سابق سازمان صداوسیما به موضوع شهروند ـ خبرنگار اشاره کرد و گفت: زمانی ما این صحبت‌ها را می‌شنیدم و تصور می‌کردیم چگونه ممکن است شخصی هم شهروند باشد هم خبرنگار، اما امروز با پیام‌رسان‌هایی که وجود دارد، یک نوجوان به‌عنوان یک رسانه و خبرگزاری عمل می‌کند، نه تنها به‌عنوان یک رسانه؛ بعضی اوقات به دلایلی یک آدم با مجموع اخباری که ـ درست یا غلط ـ منتشر می‌کند می‌تواند جامعه را تحت تأثیر قرار دهد.

وی در مورد تهدیدات و فرصت‌های رسانه‌های اجتماعی گفت: در این مورد افرادی که بیش‌تر متعلق به اردوگاه‌های سیاسی متفاوت هستند، نظرات مختلفی دارند و برخی معتقدند که جریان سومی ظهور کرده که هیچ قاعده مشخصی برای بازی ندارد و در مورد عملکرد او نمی‌توان پیش‌بینی داشت.

ضرغامی تأکید کرد: یک جایی مانند فارس که پیشرو و تأثیرگذار است و چایگاه آن از نظر مخاطبان بالا بوده، وظیفه دارد مزیت‌های نسبی خود را احصا و به‌روز کند؛ چراکه اگر از این کار غفلت کند از رقبا عقب می‌ماند و فرصت به‌سرعت از دست می‌رود.

وی بار دیگر به تجربه خود در صداوسیما اشاره کرد و گفت: 10 سال پیش ما مزیت‌های خود را احصا کردیم و برای به‌روز بودن آن کوشیدیم، اما 5 سال بعد تعدادی از این مزیت‌ها از دست رفت، به‌مانند موضوع فیلم و سریال که 10 سال پیش مزیت ما بود، اما به‌تدریج سریال‌ها و فیلم‌های زیرنویس‌دار و دوبله جای آن را گرفتند و به جایی رسیدیم که رقیب ما نیز آن مزیت را داشت.

عضو شورای عالی فضای مجازی تأکید کرد: خوشبختانه و خدا را شکر همیشه مزیت‌هایی داریم که کافی است آنها را بشناسیم تا بتوانیم نسبت به رقبا برتری ایجاد کنیم. ما باید به‌مانند مربی عمل کنیم که بعد از شروع بازی، تاکتیک پیروزی‌بخشی را اتخاذ می‌کند. اگر شما در فارس بتوانید این کار را انجام دهید که بخشی از آن برعهده مدیریت عالی است، می‌توانید موفق شوید.

ضرغامی بخش مهم موفقیت را در انتقال دائمی موارد و موضوعات از طرف مدیران به فرماندهان میدان که همان خبرنگاران هستند، دانست و گفت:‌ تجربه من می‌گوید انتقال دائمی این موضوع می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد. تعامل باید دائماً برقرار باشد، به‌طور مثال یک سوژه در چارچوب رقابتی ببینیم چقدر اثربخش است تا انرژی و منابع ما هدر نرود.

رئیس سابق سازمان صداوسیما بابیان اینکه اعتقاد راسخی به اجتهاد رسانه‌ای دارد، گفت: برای این موضوع از من انتقادهایی شد، اما معتقدم اجتهاد تنها در فقه نیست، بلکه در رسانه و علوم دیگر مانند پزشکی وجود دارد. شما زمانی که به پزشک مراجعه می‌کنید او با بررسی علائم و نشانه‌ها اجتهاد می‌کند که شما را چگونه درمان کند.

وی ضعف عمده خبرنگاران را اهمیت ندادن به چیستی خبر دانست و گفت: کسی که مسئول خبر می‌شود، باید بداند خبر چیست تا بتواند بهترین تنظیم را داشته باشد، منظور این است که او تمام صحبت‌های یک مسئول را گوش کند و ابعاد مختلف آن صحبت‌ها را بررسی کند و سپس به تنظیم خبر بپردازد.

ضرغامی در ادامه گفت: مزیت نسبی که شما نسبت به حریف دارید، علم، تعهد و نگاه انقلابی است و باید به محاسبه دائمی مزیت‌های نسبی بپردازید، نگاه تخصصی به موضوع داشته باشید، صداقت و تعهد حرفه‌ای را فراموش نکنید و با اجتهاد رسانه‌ای پیش بروید.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا