خرید تور نوروزی

زائری: حضرت فاطمه نیامده بودند که شعبده‌بازی کنند

حجت‌الاسلام زائری، فعال فرهنگی گفت: حضرات علی(ع) و فاطمه زهرا(س) از ابتدا نیامده بودند که شعبده‌بازی کنند بلکه آمدند تا انسان بودن را آموزش دهند. عظمت، فضیلت و کرامت فاطمه زهرا(س) این است که انسان بودن را به دیگران درس می‌دهند.

به‌گزارش ایسنا حجت‌الاسلام محمدرضا زائری امروز در برنامه اینستاگرامی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با موضوع «بررسی و مطالعه فضائل و کرامات اهل بیت(ع)» اظهار کرد: هنگامی که از فضیلت و کرامت اولیای خدا صحبت می‌کنیم، فضیلت و کرامت اولیای خدا را در چه می‌دانیم؛ به طور طبیعی همه ما شنیده‌ایم هنگامی که از بزرگان سخن به میان می‌آید، از اقدامات غیرطبیعی و غیرعادی سخن گفته می‌شود که مردم به عنوان کشف و کرامت یا به عنوان معجزه از آن یاد می‌کنند.

وی اضافه کرد: لازم به ذکر است که مفهوم معجزه در بحث‌های کلامی، زمانی استفاده می‌شود که همراه با ادعای نبوت باشد؛ یعنی اگر پیامبری ادعای پیغمبری کرد و گفت از طرف خدا آمده‌ام و کار غیر طبیعی انجام داد، آن معجزه می‌شود اما وقتی رفتار طبیعی از فردی صادر می‌شود و ادعای پیامبری هم ندارد، از آن به عنوان کرامت تعبیر می‌شود. به این ترتیب در مورد امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) نمی‌توان گفت که از معجزاتی برخوردار بودند بلکه دارای کراماتی هستند.

این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه برای شناخت دین و اسلام باید به صورت مرحله‌ای پیش رفت تا به تدریج رشد کرد، افزود: فضیلت امیرالمومنین علی(ع) این نیست که معجزه کند بلکه با رفتار و معرفت خود دین و اسلام را به دیگران می‌شناساند. دین باید خود را نشان دهد و اینگونه نباشد که ادعای دین‌داری ‌کنیم اما به اندازه یک قرص خواب، آن نماز و روزه برای ما فایده نداشته باشد. بدفهمی از دین باعث می‌شود که نتیجه آن اقدام برای ما بی‌اثر شود. زمانی که بدفهمی از دین به وجود می‌آید، زمینه برای خرافات، دروغ، غیبت، بدگمانی و… شکل می‌گیرد. بنابراین باید از ابتدا درست فهمید.

وی عنوان کرد: برای اینکه به عظمت و کرامت حضرت فاطمه(س) نزدیک شویم، ابتدا باید حق را بشناسیم. احترام به والدین، از خود گذشتگی، توجه به محرومین و صبر و تحمل حق است که باید در زندگی خود به کار گیریم. مبنای حضرت علی(ع) حق است. فضیلت فاطمه زهرا(س) حق است. اسلام یک دین عقلانی، منطقی و واقعی است که کمتر از آن گفته می‌شود. حیف است انسان بر آستانه معارف و حقایق دین وارد شود اما این قدر رشد نکند که فضیلت‌ها و کرامت‌های حقیقی فاطمه(س) را نفهمد.

زائری خاطرنشان کرد: حیف است انسان به آستان مقدس حضرت فاطمه(س) برسد و بهره‌ معنوی از فضیلت‌ها و کرامت‌های انسانی که زندگی‌ها را تغییر می‌دهد، نبرد. حیف است انسان نماز بخواند، روزه بگیرد و دین‌دار باشد اما زندگی امروز او با دیروزش تفاوتی نداشته باشد و رفتارهای نامناسب از خود بروز دهد. حضرت فاطمه(س) آمدند این زندگی را بسازند و ما را در این زندگی ارتقا دهند و جلوه‌های درخشانی از انسان بودن، درست زیستن، بالا رفتن و رشد کردن در این زندگی را عرضه کنند. باید از این فرصت زندگی که خداوند به ما عطا فرموده، قدر بدانیم و از حقایق و تابش‌های ایمان و معرفت حضرت فاطمه(س) بهره‌مند شویم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا