استاد دانشگاه: آمریکا با تحریم فولاد مبارکه دنبال ضربه به کل صنایع است
/ سرویس بازار /
بهمن آرمان، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است: هدف آمریکا از تحریم مهندس حمید رضا عظیمیان، مدیرعامل فولاد مبارکه، تحریم یک فرد نیست بلکه تحریم صنایع مرتبط به این شرکت، مانند صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، نفت و گاز و کل سیستم اقتصادی کشور است.
بهمن آرمان، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، تحریم ایشان توسط ایالات متحده را ادامه فضاسازیهای ضدتوسعهای در ایران دانست و گفت: متاسفانه فضاسازیهای ضدتوسعهای در ایران ریشه عمیق داشته و جریان های سیاسی داخلی و خارجی روی آن حساس هستند.
وی معتقد است: موضوعات مطرح شده در خصوص انحرافات مالی فولاد مبارکه مخصوص این شرکت نبوده و بسیاری از شرکت ها نیز درگیر این موضوع هستند و نباید این امر را یک تسویه حساب جناحی و یا گروه خاص دانست. ممکن است هر بنگاه اقتصادی دچار فساد مالی شود. اما چرائی اینکه جریان های خاص سیاسی در داخل و خارج از کشور نسبت به این موضوع حساس شده و واکنش نشان میدهند، قابل تامل است. مشابه این موضوع را میتوان در پرونده واگذاری هفت تپه و یا پارس آباد مغان جست و جو کرد. اخبار این دو پرونده توسط رسانه های داخلی و خارجی بدون توجه به واقعیت موضوع، بزرگ نمایی شده و منتشر می شد.
وی با بیان اینکه شرکت فولاد مبارکه بزرگترین سرمایهگذاری صنعتی تاریخ ایران است، عنوان کرد: ارزش تولیدات این مجموعه بیش از 4 میلیارد دلار بوده و حدود 45 درصد کل تولید فولاد کشور را در اختیار دارد. طبیعتا” افرادی هستند که به دنبال رانت و سواستفاده از این گردش مالی بسیار بزرگ باشند.
این کارشناس مسائل اقتصادی با رد ادعای یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر کم شدن 2 میلیون تن از تولیدات فولاد مبارکه، گفت: فولاد مبارکه پس از اجرای طرحهای توسعهای، تولید خود را در سال 99 به بیش از 3 برابر ظرفیت اسمی رسانده است. این امر نشان میدهد عنوان چنین اتهاماتی از سوی برخی از نمایندگان مجلس یک فضاسازی سیاسی است.
وی تحریم مهندس عظیمیان، مدیر عامل فولاد مبارکه از سوی آمریکا را برای منزوی کردن این شرکت دانست.
آرمان معتقد است: با از زیر خاکستر در آوردن طرح توسعهای نورد گرم 2، شدت حملات به فولاد مبارکه افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: فولاد مبارکه با اجرای طرح های توسعه خود ، میتواند محصولاتی را تولید کند که به غیر از چین، ژاپن و کره جنوبی هیچ کشور دیگری توان ساخت آن را در آسیا ندارد و ایران به بازاری دست پیدا خواهد کرد که تا شرق آسیا رقیبی نخواهد داشت. به دنبال اجرای این طرح ها ، شدت حملات بر شرکت فولاد مبارکه تشدید و انواع اتهاماتی و اظهار نظرها عنوان شده است.
وی با اشاره به بازار محصولات فولاد مبارکه در صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، نفت و گاز گفت: به ازای ایجاد یک شغل در فولاد مبارکه 100 شغل دیگر در کشور فعال میشود. بنابراین دشمن قصد دارد با ضربه زدن به 20 هزار کارگر شاغل بطور مستقیم در این مجموعه، شغل 350 هزار نفر در صنایع دیگر را تحت شعاع قرار دهد.
این کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است: هدف آمریکا از تحریم مهندس عظیمیان، تحریم یک فرد نیست، بلکه تحریم صنایع مرتبط به فولا مبارکه مانند صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، نفت و گاز یعنی سیستم اقتصادی کشور است.