خرید تور تابستان

واکنش‌ها به توییت مهاجرانی درباره «اصلاح‌طلبان رادیکال»

سیدعطاءالله مهاجرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت اصلاحات در صفحه‌ی توییتر خود نوشت:

«‏به نظرم اندك اندك جمع مستان مى رسند! و شاهد موج سوم اصلاح طلبان راديكال هستيم:

موج اول: مطبوعات راديكال بود كه فرمان هدايت آن در وزارت ارشاد نبود، مرحوم احمد بورقانى هم با من هماهنگ نبود، به همين دليل وقتى اختيار وزير را كه در اعطاى مجوز به ايشان داده بودم، پس گرفتم، استعفاء داد.

‏موج اول اصلاح طلبان راديكال با طرح اصلاح قانون مطبوعات در مجلس به اوج خود رسيد. من با طرح مخالف بودم مى دانستم به سرانجام نمى رسد. نرسيد.

موج دوم: تخريب عميق و گسترده آيت الله هاشمى رفسنجانى بود. گفتند هاشمى مرده سياسى ست

موج سوم: تخريب سپاه و طرح دولت نظامى است. حكايت همچنان…»

این توییت آقای مهاجرانی با واکنش‌هایی همراه شد که بخشی از آن را به انتخاب خبرنگار انصاف نیوز می‌خوانید:

نصرت‌الله تاجیک: ‏‎سلام.با احترام و آرزوی سلامتی این نظریه پردازی و ‎#برچسب_زدن_به_مطالبات_اجتماعی_و_جریانهای_سیاسی صرفنظراز ضرورت، تاریخچه و درست/غلط بودن آنها کمکی به بهبود ‎#روند_تحولات_سیاسی_اجتماعی کشور و اصلاح امور در این دوران گذار میکند؟از ‎#خودی_نخودی کردن لطمه نخوردیم که ‎#تندرو_کندرو بکنیم؟!

طباطبایی: ‏مضمون کلام آقای مهاجرانی تاحدی درست است. اما یادشان رفته اگر باتعریف خودشان هم که حساب کنیم، شخص ایشان زمانی در اصلاحطلب های رادیکال دسته بندی میشدند. بهتر بود ابتدا تکلیف را باگذشته صادقانه مشخص کنند، که گمانم نمیتوانند چون دفاع از دولت نظامی هم برای خودش نوعی رادیکالیسم جدید است

امیر سیدین: ‏بعد از استعفای احمدآقای بورقانی یه شب دفتر ما بود. بحث کشید به اختلافش با مهاجرانی و استعفا؛ گفتم شاید می‌شد استعفا نداد و مشکل را جور دیگری حل کرد. چهارتا فحش داد و گفت من آدمِ اون پشت خم شدن و این بیرون آروغ روشنفکری زدن نیستم، بمونه واسه اونا که آدمش هستن.

عبدالله گنجی: ‏‎کاش همون روز ها بیان رسمی و علنی در این باره می داشتید

صادق زنگنه: ‏آقای مهاجرانی حق دارید که بخواهید به ایران برگردید. اینجا وطن شماست. اما باور کنید این در و دیوار زدن‌ها، تنها برای‌تان سرگیجه می‌آورد. آنهایی که کم‌کم دارید به پای‌شان می‌افتید اجازه‌ی بازگشت اندی را خواهند داد، شما را نه

علی اکرمی: ‏موج چهارم رادیکالیسم حضور در انتخابات ریاست جمهوری است در حالیکه انتصاب به مدل اصلاح‌طلبی معتدلانه مد نظر آقای مهاجرانی نزدیکتر است.
موجب پنجم اصلاح‌طلبان رادیکال کسانی هستند که به آیت‌الله علم‌الهدی و پناهیان انتقاد می‌کند.
موج ششم هم رادیکالهایی هستند که فکر می‌کنند

رضا رئیسی: ‏‎منکر برخی تندروی ها نمی توان شد اما از آن مقدمه به این موخره رسیدن هم عجیب سخنی است از شما… جناب مهاجرانی!!

رضا کریمی: ‏به نظرم جریان اصلاحات نیاز دارد فارغ از علقه و علاقه‌ها، به نقد از درون بپردازد تا به حال و روز اصولگرایان مبتلا نشود. مرحوم بورقانی، در شرافت و آزادگی مثال زدنی بودند لیکن نکات آقای مهاجرانی در خصوص آسیب ها و هزینه‌های بی فایده برخی حرکتها هم قابل تأمل است.

سهام بورقانی: ‏بماند که حتی مفهوم واژه‌ها را هم قلب می‌کنید، اما بورقانی اگر قرار بود با شما هماهنگ و به شما شبیه شود که نماد شرافت نمی‌شد.

محمدمعین جوادی: ‏واقعا نمی‌دونم چرا داره این حرفا رو می‌زنه؟!!!
یه زمانی از نقاط درخشان اصلاحات بود…نکن اینکار رو با خودت مرد!!!

رضا دیلمی: ‏ایشون بهترین وزیر فرهنگ و ارشاد جمهوری‌اسلامی بوده…
الآن هم داره خدمات اون روزها رو با خسارات این روزها جبران می‌کنه!
‎#وابده

رضا صالحی: ‏اصل حرف موضوعیست قابل بحث، اما این تقسیم بندی سه‌گانه به عمد مغشوش و مغرضانه انجام شده.

وحید پوراستاد: ‏احمد بورقانی بخاطر آن چند ماه معاونت، احمد بورقانی نشد. تا آخر عمرش صادقانه در کنار روزنامه‌نگاران ماند و نامی ماندگار در تاریخ مطبوعات ایران شد، چون چند فرق اساسی داشت با برخی از مدیران سیاسی کشور: مذبذب نبود، دورو نبود، چاپلوس قدرت نبود، فساد اخلاقی و مالی هم نداشت.

هدی توحیدی: ‏اتفاقا روایت برعکسه. ‎#چپ_خط_امام با تاکید بر اینکه دال مرکزی گفتمانشان دموکراسی‌خواهی است، به ‎#اصلاح‌طلب تبدیل شدند و بعد هم پله پله از آن دال مرکزی عقب رفتند و دارند باز می‌شوند همان چپ خط امام که دعوایشان این است که سهم ما که نیروی خودی انقلاب بودیم را از قدرت بدهید

Philip Jennings: ‏متوجه نمیشم چرا بعضی دوستان که میدونم سن و سالشون به اون روزها میرسه ازین حرفها برآشفتند.
اگر اصلاحاتی بمعنی راهی که آقای خاتمی نشان میداد هستید بدونید که این‌ها عیناً نظرات آقای خاتمی بود.
ایشونم از بعضی کارها که در مطبوعات میشد ناراضی بود.
ایشونم راضی نبود به کاری که با آ.هاشمی ‏شد. ایشونم ناراحت بود از حرف‌هایی که درباره نیروهای نظامی زده شد. در هر سه مورد خواهان تعامل و گفتگو و پیدا کردن راه حل‌های مرضی‌الطرفین بود. کجا راضی بود به کارهایی که در مجلس میکردند؟ با همون تحصن آخر کار هم مخالف بود. خاتمی رو اینجوری شناخته بودید شما؟ درباره مطبوعات و آقای ‏بورقانی اصن کسی نمیدونست آقای بورقانی کجای مطبوعاته. ایشون مدت کوتاهی معاون بود و بعد بلافاصله رفت به مجلس ششم. این مهاجرانی بود که سرشو تو دیس میخواستند تمام هجمه‌ها به مهاجرانی بود. تمام اتهام‌ها مال ایشون بود. بله آقای بورقانی اون کسی بود که باید درد دل مطبوعاتیا رو گوش میکرد ‏اما نهاد قدرت با تمام بازوها و چنگال‌هاش دنبال گرفتن خرخره مهاجرانی بود. کی شنیده اونها اسمی از بورقانی برده باشند. چیزی هم میگفتند باز برای زدن مهاجرانی بود. آخرالامر هم موفق شدند.
فقط هم به انگیزه خفه‌کردن مطبوعات نبود. چهره و زبان اصلاحات در دولت اول همین آقای مهاجرانی بود که

بهروز: ‏وقتی بورقانی تند رو به زعم مهاجرانی و خاتمی معتدل هر دو به یک سرنوشت دچار میشوند یعنی پای تحلیل ایشان میلنگد.
تتدروی و کندروی بهانه است شریکی برای سفره قدرت نمیخواهند

پویا: ‏این توئیت آقای مهاجرانی اتفاق خیلی خوبیه. تا امروز هیچکدوم از گروه‌های سیاسی ایران اشکالات و تندروی‌های خودش رو قبول نکرده. خوبه اصلاح‌طلب‌ها شروع کنن اشتباهاتشون تو این چهل و اندی سال رو بررسی کنن و به مردم بگن.

پسرخاله: ‏‎ایشون تحلیل خودشو از سیر جریان اصلاح طلبی ارایه کرد. ایشون بعنوان طلایه دار اصلاح طلبی که بیشترین قرابت فکریو به خاتمی داشت و هزینه شم داد، حق نقد این جریانو داره. به نظر من تمام اتفاقاتی که در طول زمان افتاد لاجرم بخشی از جریان تاریخی اصلاحات بود اما الان راه درست کدومه نمیدونم.

امیلی: ‏این بهترین سنده برای اینکه معلوم بشه احمد بورقانی چه کار بزرگی برای مطبوعات در اون دوره کرد. آقای بورقانی با چنگ و دندون اون فضا رو ایجاد کرد، البته اون موقع این حضرت پزش رو می‌داد.

نوید: ‏شما هم لابد موج نمی‌دانم چندم “سیاست‌گردها” هستی!

م. حداد: ‏‎خیلی دوست دارم دلیل اصرارتونم روشن کنید به دفاع از دولت نظامی
دولت شبه نظامی احمدی‌نژاد رو اتفاق مثبتی میدونید تقریبا و تحقیقا همه چیز دست نظامیا بود نبود؟

صالح تسبیحی: ‏‎#احمد_بورقانی با آن رنو پنج معروفش، خط شکن و هنجار گریز بود و آقای مهاجرانی با این حرف نشان می دهد آنچه ما از آزادی موقت ‎#مطبوعات به یاد داریم محصول مساعی بورقانی بوده است و مهاجرانی و مهاجرانی ها هیچ درهیچ. ‏آیا می دانستی؟ احمد بورقانی جانش را بابت تفکراتش داد؟ رفت دادگاه، جلوی متخلف مالی و بی آبروی ملی ‎#سعید_مرتضوی ایستاد و جواب پس داد. حرفی که شایسته‌ی آن نیم آدم بود بهش زد و رفت منزل رفیقش قلبش از کار افتاد. از زندگی افتاد…

باربد گلشیری: ‏حتی خودش هم می‌گوید «ارشاد» و نه «فرهنگ و ارشاد». اهل قلم و روزنامه‌نگار اهل فرهنگ‌اند و صغیر نیستند و از اساس نباید «فرمان هدایت» قلم دست وزیر ارشاد باشد. قلم فرمان از بالا نمی‌خواهد.

محمدجواد حق‌شناس: ‏آقای دکتر پیشنهاد دارم ، نظرتان در خصوص ‎#دولت_نظامیان و قدرت گرفتن ایشان در ‎#انتخابات۱۴۰۰ را به روشنی بیان کنید.
دفاع تئوریک و صریح ‎#کارگزاران از ‎#بناپارتیسم در ‎#انتخابات آینده از چه منطقی پیروی می کند؟

ادیب وحدانی: ‏‎من اون سالها تو مطبوعات کار میکردم. آزادی ای یادم نیست، کارکرد احزاب رو داده بودند به مطبوعات که هم برای احزاب بد میشد هم برای مطبوعات فاجعه آمیز.

روشن نوروزی: ‏اینهمه سال منت «بهار مطبوعات» رو سر مردم و روزنامه‌نگارها زدند، حالا کاشف به عمل اومده همه‌اش بخاطر شرافت احمد بورقانی بوده.

علی زادمهر: ‏جالبه از دید دکتر ازادی بیان و انتقاد یعنی رادیکالیسم خداوند مرحوم‌بورقانی را رحمت کند و‌شما را به راه راست هدایت کند

میثم: ‏نسل ما که یادش هست از خارج، دستور توقیف روزنامه توس را صادر کرد؛ این نوشته‌ها برای نسل جدید خوبه که مثل قبلی‌ها فریب نخوره.

علیرضا: ‏همیشه در موردت یه پارادوکس عجیب داشتم،مهاجرانی ای که زمانش اون همه نشریه خوب بیرون اومد و مهاجرانی الان،خدا رو شکر خودت روشنگری کردی و فهمیدیم آزادی مطبوعات اوایل اصلاحات کار بورقانی بوده،ممنون بابت شفاف سازی،احترامم نسبت به مرحوم بورقانی صد برابر شد

فرزانه ابراهیم‌زاده: ‏جناب وزیر سابق دانش‌آموخته تاریخ و‌گویا استاد هستند و تاریخ زمانه خود را به شیوه کاتبان درباری جعل کردند تا حکم رای سلطانی چه باشد انتهاش می‌ذاشتن هم بد نبود به شیوه مرضیه آنها

حسین قربانی: ‏‎به نظرم مخالفت با دولت نظامی اسمش هر چی هست تندروی نیست!!!
کف مطالبات یک حکومت دموکراتیکه واقعا!

شاهد حلاج: ‏”آفتاب آمد دلیل آفتاب”
از ‎#مهاجرانی و مواضعش خوشم نمیاد و خودش دلیلی دیگه‌ای به قبلیا افزود؛در مورد کسی بد میگه که نقطه اوج رو رقم زد و اونایی که اعتباری دارن همیشه به نیکی ازش یاد میکن
احمد از ‎#مطبوعات بود و میدونست چه باید بکنه،به قولی«قدر زر،زرگر شناسد…
او ‎#روزنامه‌نگار_ماند

مهدی صارمی‌فر: ‏‎‎مزخرف نمی‌گه، اتفاقا داره درست میگه.
میگه هر آنچه آبرو به خاطر فضای نسبتا باز مطبوعاتی در اولین سال‌های بعد از دوم خرداد کسب کرده‌بود، اعتبارش فقط به مرحوم بورقانی می‌رسد و او هیچ سهمی در آن نداشته و حتی مخالف هم بوده‌است.

فعال منتقد: ‏مهم موج اول ‎#غضنفرهای_اصلاحطلب بود ، که شما با امتیاز بالا در صدر جدول قرار دارید ،و ترانسفر شدید به علت همین استعداد ،

شهرزاد: ‏سال ۷۸ که توسط مجلس ۵ام استیضاح شد، دوصفحه تمام صبح امروز دفاعیاتش بود و من با ولع خوندم و از دانشش لذت بردم. امروز اما اینطور خودش رو به در ودیوار میزنه […] روزگار چه بازیهایی داره برای آدم

داریوش: ‏معلوم شد آن همه آزادی مطبوعات و بهار مطبوعات که می‌گفتند هيچ ربطی به ايشان نداشته از اساس (جز همان «اختيار»ی که داده بود). مسؤول اصلی‌اش احمد بورقانی بوده است و بس. روان‌اش خرم و فرخنده باد!

سعید جعفری: ‏چرا عموم سیاستمداران در ایران از یک سنی به بعد رد می‌دهند؟

مرتضی کرامت: ‏برای اینکه عوامل داخلی شما بتوانند اقتدار غیر دموکراتیک را تئوریزه کنند نیاز است که عوامل خارجیتان با اسم رمز رادیکالیسم، اصلاحات و اصلاح طلبان حقیقی را تخریب کنند.

امیر تنها: ‏حالا انقدرا هم برگشتن ارزش نداره که رفقای قدیم، که بر حسب اتفاق دستشون از دنیا کوتاهه و به نیکی و نیک‌مرامی شهره هستن رو تخریب کنید، که البته این توییت شما باعث بالاتر رفتن ارزش مرحوم بورقانی عزیز شد.

محسن: ‏مهم‌ترین ایراد احمد آقای ‎#بورقانی شرافت و بخشش و بزرگیش بود که همون وقت همه اعتبار بهار مطبوعات دوره اصلاحات رو به حساب خودش نزد و نقش بزرگش رو بر همه عیان نکرد و نفعش رو شما بردی آقای مهاجرانی!

علی: ‏حیف مهاجرانی، حیف، مرد حسابی با خودت چه کردی؟ همه اخر عمر سعی میکنن به مردم بپیوندن .تو اخر عمری داری عقب گرد میکنی بخدا این دوروز اخر عمر وبرگشتن ارزش نداره این همه به جنگ شرافتت برخاستی. عطا باخودت این کارا را نکن حداقل نوستالژی ما را خراب نکن

بلبل خوش الحان: ‏سپاس از روشنگری مهاجرانی که همگان فهمیدند آن دوران طلایی و درخشان «بهار مطبوعات» برعکس تمام چیزهایی که سالها به غلط گفته شد هیچ ربطی به اون نداشته(و یا الان منافعش در اینه که بگه بهش ربطی نداشته)و بخاطر ایستادگی و شجاعت احمدبورقانی گرامی بوده است.
روحش شاد.

مرتضی ناعمه: ‏در سالگرد درگذشت احمد بورقانی، نماد شرافت و آزادیخواهی باید شکرگزار باشیم که یک بار دیگر مشخص شد “بهار مطبوعات” هنر احمد آقا بود و لاغیر؛ حالا آقای مهاجرانی آنها را رادیکال بخواند، چه اهمیتی دارد.
احمد بورقانی اگر شبیه شما بود که به این اندازه عزیز نمی‌ماند آقای مهاجرانی!

نگار مفید: ‏یعنی دوره بهار مطبوعات، یا تنها خاطره خوبی که ما از دوره وزارت ایشون داریم هم مربوط به خودشون نبوده.

پیمان نورزاده: ‏واقعاً موج سوم رو میشه زیر این توئیت مهاجرانی دید.
این حجم از عصبانیت ، که اتفاقاً هیچ ساخت و سازمانی هم نداره ترسناکه.

نوسَبَق: ‏پسر اینا به مخالفت با دولت نظامی میگن رویکرد رادیکال.
بابا پس حق دارن صبح تا شب به ما میگن تجزیه‌طلب و ترامپیست و برانداز و ورانداز و فلان.

سعا: ‏‎هرگز کسی اینگونه فجیع به کشتنِ خود برنخاست
که تو با خودت کردی عطا ☹️

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا