خرید تور نوروزی

ضرورت بازسازی و ترمیم اعتماد مردم به حکومت

حجت‌‌الاسلام شهاب‌الدین حائری شیرازی در یادداشتی تلگرامی با عنوان «ضرورت بازسازی وترمیم اعتماد مردم به حکومت» نوشت:

یکی از سخنانی که امام راحل در بدو ورود به وطن و در میان ملیونها ایرانی در کنار مقبره شهداء گفتند “غیرمعقول بودن موروثی شدن حکومت بود.”

امروز متاسفانه در اثر عملکرد نامطلوب حاکمان، اعتماد مردم به حکومت به شدت کاهش یافته. متعاقب این کاهش اعتبار حکمرانان، موج شایعات درخصوص عملکرد و برنامه های آتی حاکمیت، بشدت گسترش یافته و در اثر همان بی اعتمادی، مورد پذیرش بسیاری ازمردم، قرار میگیرد.

حاکمان وظیفه دارند ضمن اهمیت دادن به ترمیم و بازسازی اعتماد آسیب دیده مردم، همزمان با تلاش برای رفع عوامل سست کننده اعتماد، نسبت به دور ساختن خود از موضع اتهام نیز تلاش نمایند.

عواملی نظیر بسته و بسته تر شدن دائره کسانی که امکان خدمت رسانی در مناصب انتخابی وانتصابی را می یابند، کم اهمیت شدن خواست اکثریت در تصمیم سازیها و تعیین سیاستها، ناتوانی در تامین نیازهای مردم و مقایسه ای که بصورت طبیعی بین کشور ما و همقطارانش در توسعه، نظیر کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه و کره جنوبی و… می‌شود، موجب بدگمانی و ناخشنودی و عصبانیت بیش از پیش مردم از حاکمان شده است.

در این میان تبلیغات دشمنان که متاسفانه عملکرد حکومت در فزونی عدد دشمنان و میزان دشمنی ایشان نیز موثر بوده است بر این موج بدگمانی سوار شده تا مردم را به معارضه و رو در رویی با نظام بکشانند .

از جمله این شایعات تلاش حاکمان برای به قدرت رساندن فرزندی از فرزندان رهبری پس از ایشان است.

حاکمیت بایست باتوجه به مقدمات پیش گفته، نسبت به شایعاتی این چنین، حساس برخورد نموده و صریحا ضمن رد این مسئله به شایعاتی از این دست که به مشروعیت زدایی از حکومت دینی می انجامد پایان دهد.

حکومت موروثی چنانچه امام راحل در بهشت زهرا گفتند نه مشروع است و نه معقول.

پ ن: امیرمومنان در بحث جدی گرفتن شایعات و ضرورت توضیح حکام به مردم و زدودن شایعات چنین میفرمایند:

وَ إِنْ ظَنَّتِ الرَّعِيَّةُ بِكَ حَيْفاً فَأَصْحِرْ لَهُمْ بِعُذْرِكَ وَ اعْدِلْ عَنْكَ ظُنُونَهُمْ بِإِصْحَارِكَ فَإِنَّ فِي ذَلِكَ رِيَاضَةً مِنْكَ لِنَفْسِكَ وَ رِفْقاً بِرَعِيَّتِكَ وَ إِعْذَاراً تَبْلُغُ بِهِ حَاجَتَكَ مِنْ تَقْوِيمِهِمْ عَلَی الْحَقِّ .

هر گاه رعيّت بر تو بد گمان گردد، عذر خويش را آشكارا با آنان در ميان بگذار و با اين كار از بدگمانى نجاتشان ده، كه اين كار رياضتى براى خود سازى تو  و مهربانى كردن نسبت به رعيّت است و اين بیان عذر موجب استحکام مردم در پیمودن مسیر حق که خواست توست میگردد.

امام علی(ع)

نامه 53 نهج البلاغه(عهدنامه امیرمومنان و فرماندارش مالک اشتر)

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا