سه نکته از سخنان اخیر جوادی آملی
به گزارش انصاف نیوز، «رشید داودی»، طلبه ی حوزه ی علمیه ی قم در یادداشتی اینستاگرامی با عنوان «مردم ستون دین هستند» نوشت:
سه نکته ی ناب از سخنان حکیمانه و پر مغز آیتالله العظمی جوادی آملی در دیدار با دکتر عارف:
۱. اين چنين نيست كه مردم تنها در صحنه ی راي دادن سهمي داشته باشند بلكه آنها ستون دين هستند و مردم در صحنه اخير (انتخابات اسفند 94) خوش درخشيدند و بايد مراقب باشيم كه مردم هميشه در صحنه باشند.
۲. در فرهنگ قرآنی غیرت را سه عنصر معرفت، هویت و غیر زدایی تشکیل می دهند؛ غیرزدایی به این معنا است که اجازه ندهیم بیگانه به حریم ما نفوذ کند و خودمان هم در کار دیگران تجسس نکنیم. بیگانه را در حریم خود راه دادن و وارد حریم غیر شدن با غیرت سازگار نیست.
۳. اگر رهبر جامعه، علی بن ابیطالب هم باشد وقتی مردم در کنار او نباشند شکست قطعی است. بنابراین اینچنین نیست که کشور با معجزه اداره شود، بلکه نیازمند رهبری خوب است. اگر مسوولین و مردم کنار هم نباشند و اتحاد میان خود را حفظ نکنند شکست قطعی است …
پی نوشت:
۱. بدا به حال جامعهای که فرهیختگان حکیمی چون آیتالله جوادی را در خود دارد، اما تریبون هایش در اختیار نالایقان است؛
۲. فراموش نمی کنم آخرین خطابه های جمعه ی آیتالله جوادی را که به ذکر وظایف امام جمعه پرداخت و گفت که این وظایف «یکی رهبری و هدایت مردم در سیر من الخلق إلی الحق و دیگری رساندن پیامهای خداوند در سیر من الحق إلی الخلق باشد و اگر در این دو زمینه کوتاهی کند باید از مردم عذرخواهی کند… در نماز جمعه مردم همه ساکتند و این امام جمعه است که رهبری مردم را در ارتباط با مردم به عهده گرفته و باید تمام سعیش را انجام دهد. اگر نتواند ارتباط خوبی برقرار کند اینجاست که وظیفه ی ما عذرخواهی است».
۳. برخی از شخصیت ها با تصدی منصب ها، شان و جایگاه پیدا می کنند، ولی عدهای از فرهیختگان هستند که با قبول منصب، به آن ارزش و اعتبار می بخشند؛
بر هر خردمند منصفی روشن است شخصیت های گرانقدری چون آیتالله العظمی جوادی آملی و آیتالله هاشمی از زمره ی کسانی هستند که با حضور در منصب امامت جمعه، به این جایگاه، ارزش و اعتبار می بخشیدند و با کناره گیری خود، نقصی فاحش و ثلمه ای جبران ناپذیر وارد ساختند؛ بی گمان مسببین قدرنشناس این اتفاق، حقی بزرگ از حقوق الناس را پایمال کردند و دیر یا زود باید پاسخگو باشند؛
۴. آیتالله جوادی نماد علم و حکمت و مجسمه ی ادب و اخلاق و متانت است … قدرش را نشناختند چون زرشناس نبودند؛
۵. اعیاد شعبانیه را خدمت دوستان عزیز تبریک عرض می کنم.
انتهای پیام