خرید تور نوروزی

بی انصاف، بی دین است

مهدی یزدانیان در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «بی انصاف، بی دین است» نوشت:

پایه و اساس دین، عدل و انصاف است.

استاد محمدرضا حکیمی در نامه‌اش به فیدل کاسترو، اسلام را مساوی با عدالت در ارتباط با خالق و مخلوق می‌داند.

در آیه ۹۰ سوره نحل خداوند به عدل و احسان امر می‌کند. «ان الله یامر بالعدل و الاحسان» و مخالفت با امر الهی حرام است. نيز مى‌توان به آيات ديگرى مانند آيه هشتم سوره مائده، آیه 135 سوره نساء، آیه پانزدهم سوره شورى اشاره و‌ استدلال كرد در قرآن حدود سی مرتبه عدل و مشتقات آن استفاده شده است

مولایمان علی(ع) در نامه ۵۳ نهج البلاغه به مالک اشتر می‌فرماید: اگر انصاف را پیشه خود نسازی ستم کرده‏‌ای و کسی که به بندگان خدا ستم کند خدا دشمن اوست و کسی که خدا دشمن او باشد دلیلش را باطل می‏‌سازد (عذرش را نمی‏‌پذیرد) و چنین شخصی با خدا در جنگ است مگر آن‌که دست از ستم بردارد و توبه کند.

سندی برای »لادین لمن لا انصاف له» ندیدم. ولی از کلیت آیات و روایات صحت آن برداشت می شود. با ادبیات روایی این حدیث را توضیح می‌دهم؛ یعنی اگر تمام شبهای عمر به عبادت و روزها به روزه‌داری سپری شود ولی انصاف رعایت نشود، آن عبادت ها پشیزی ارزش ندارد.

مگر هدف عبادت دوری از فحشا و منکر نیست؟ و آیا منکری بالاتر از بی عدالتی و بی انصافی وجود دارد؟ قطع به یقین می‌توان گفت، اکثریت جامعه سیاسی، بی‌دین هستند، چون بی‌انصاف‌اند. انصاف اگر در بین کارگزاران حکومت باشد دیگر، فقر نیست، تهمت و افترا نیست، رانت نیست، تبعیض نیست، دروغ نیست و هیچ رذیلتی نیست.

ولی همه‌ی اینها هست. چون انصاف نیست و بی انصاف، بی دین است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. سلام‌‌‌…در‌قضیه‌فرزندان‌حضرت‌آدم‌قابیل‌به‌هاببل‌گفت‌من‌تو‌
    را‌خواهم‌کشت‌اماهابیل‌گفت‌من‌تورا‌نمیکشم….وادامه‌
    داستان‌‌….امااین‌داستان‌انصاف‌مختصص‌سیاستمداران
    و رهبران‌سیاسی‌نیست‌‌شامل‌همه‌انسانهامیشود‌کلهم‌راع
    وکلهم‌مسئول‌یاهابیلی‌هستیم‌یاقاببلی‌وبقول‌امثال‌دکتر
    شریعتی‌حسینی‌هستی‌یازینبی‌‌اگرهیچکدام‌پس‌یزیدی
    هستی

    1. سلام دوست گرامی. الناس علی دین ملوکهم . احزاب و کارگزاران حکومت . با تدوین سیاست ها خط و مشی جامعه را تعیین و ترسیم می کنند. دروغ و تهمت بد است و در حکومت دینی بدتر . البته فرمایش جنابعالی در زمینه مسئولیت فردی در جهت اصلاح صحیح است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا