در بزرگداشت زاد روز «اشو زرتشت»
حجتالاسلام احمد حیدری در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «در بزرگداشت زاد روز «اشو زرتشت»» نوشت:
اديان آسماني از يک ريشهاند. خداي يگانه براي هدايت انسان و رساندن او به سعادت دنیا و آخرت، پيامبران را فرستاده و ذات انسانها يگانه است به همين جهت يک برنامه «اصولي و حساب شده» براي همه انسانها در همه زمانها و مکانها قرار داده است. برنامه اصولی همه اديان بر سه محور است:
- بينشها نسبت به خدا، جهان و انسان. اين که جهان محتاج است و بايد از «بينيازي» نشات بگيرد و بر او تکيه کند. «بينياز مطلقی» به وجود آورنده جهان و جهانیان است که بر زمان و مکان سیطره دارد. همه جا و همه وقت، حاضر و ناظر است؛ جهان را براي غايت «بينهايت و ابديت» آفریده و دنیا، مزرعه جهان ابدی است و انبیا راه رسیدن سعادتمندانه از دنیا به آخرت را نشان میدهند.
- اخلاقيات، خُلق و خوهای خوب، پسنديده و انساني که تخلّق به آنها شايسته است و خوهاي ناپسند و غير انساني که تخلّق بدانها او را از انسانيت ساقط کرده، در رديف حيوانات و پستتر از آنها ميسازد. اخلاق عدلپروري، ظلمستيزي، احسان، بخشندگي، چشمپوشي، گذشت، راستگويي، عفت و پاکدامني را ادیان پسنديده و دروغ، ظلم، خودبزرگبيني، فخرفروشي و… را نمیپسندند.
- احکام و دستورالعملهاي تنظيم زندگي که در گذر زمان تغيير پذير ميباشد. پس أمّهات، اصول و ذات اديان، يگانه است و تغييرات جزيي به وحدت ادیان ضربه نميزند و پیروان ادیان تا زمانی که پیامبر و دین بعد را نشناختهاند، اگر به باورها، اخلاقیات و احکام دینشان پایبند باشند، نزد خدا مأجورند.
برادران و خواهران زرتشتی همچون دیگر معتقدان به دیانتهای آسمانی، تا زمانی که نبوت آخرین و خاتم برایشان ثابت نشده، در پایبندی به دیانت خود از لحاظ اعتقاد، اخلاق و احکام مأجورند و در همین راستا قرآن میفرماید: «إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَالَّذِينَ هادُوا وَالنَّصارى وَالصَّابِئِينَ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَعَمِلَ صالِحًا فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَلا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلا هُمْ يَحْزَنُونَ(بقره/62) در حقيقت كسانى كه [به اسلام] ايمان آورده و كسانى كه يهودى شدهاند و ترسايان و صابئان[و دیگر متدینان به ادیان آسمانی از جمله زرتشتیان] هر كس[از آنان] به خدا و روز بازپسين ايمان داشت و كار شايسته كرد، پس اجرشان را پيش پروردگارشان خواهند داشت و نه بيمى بر آنان است و نه اندوهناك خواهند شد».
بنا بر روايات پیامبر و امامان، دين زرتشتي آسماني است و با بقيه اديان آسماني (یهود، مسیحیت و اسلام) خويشاوندي و قرابت نزديک دارد. اگر حضرت زرتشت به محضر پيامبر اسلام مشرّف ميشد، پيامبر اسلام او را گرامي ميداشت، بر صدر مينشاند و نبوّت او را تاييد ميکرد؛ او هم نبوّت پيامبر اسلام را تاييد ميکرد و به او به عنوان پيامبري که آخرین و برترین پیامبران است، ايمان ميآورد و تابع، پيرو و ياور او ميشد و به همه پيروانش اعلام ميکرد اين آخرين پيامبر خدايمان است که بايد همگي به او ايمان آوريم و او را ياري کنيم. برادران و خواهران زرتشتی همچون پیروان دیگر ادیان آسمانی به یقین باور دارند که:
1- پيامبران همه از جانب يک خدا آمدهاند و پيامبران بعد، تکميل کننده دين پيامبران قبل هستند. وقتي پيامبر بعد که بشارت آمدنش را پيامبر قبل داده، آمد؛ پیروان پیامبر قبل با وجود باور به نبوت و صداقت پيامبر قبلي، بايد به پيامبر جديد ايمان آورند و تابع او شوند و تکذيب پيامبر جديد، تکذيب بشارت پيامبرشان و دروغگو شمردن او در این بشارت و دست شستن از ايمان به اوست.
2- آنچه به عنوان ميراث وحياني از «اشو زرتشت» مانده، (همچون میراث پیامبران دیگر غیر از پیامبر اسلام) انتساب قطعي به او ندارد. آنچه امروز به عنوان اوستا وجود دارد و ميراث وحياني «اشو زرتشت» است، به وسيله دانشمندان باستانشناس مورد تحقيق واقع شده و ثابت گردیده که همه يا اغلب آن بعد از ایشان نوشته شده است. البته با این وجود، دیانت زرتشتی موجود بسیار قريب و شبيه به اسلام است.
برادران و خواهران زرتشتی باور دارند پیامبرشان آخرین پیامبر خدا نبوده و قطعا آن حضرت به آخرین پیامبر بشارت داده و به ایمان آوردن به او، فراخوانده است؛ از این رو برادران و خواهران عزیز زرتشتی در صورت داشتن توان، باید در باره «پیامبر خاتم» یعنی پیامبر اسلام به تحقیق بپردازند و اگر نبوت ایشان برایشان ثابت شد، مناسب است ضمن تصدیق حضرت «اشو زرتشت» و در اجابت دستور او، به پیامبر اسلام ایمان بیاورند. امید که خداوند همه ما را در پیروی از پیامبران صادق و ثابت قدم قرار دهد.
انتهای پیام