خرید تور نوروزی

هفت اختراع عجیب تسلا که هرگز ساخته نشد!

ایسنا نوشت: در این گزارش به معرفی هفت اختراع عجیب و غریب از “نیکولا تسلا” از دستگاه موج جزر و مدی مصنوعی گرفته تا یک دوربین که از افکار افراد عکس می‌گیرد، می‌پردازیم که تاکنون پا به دنیای واقعیت نگذاشته‌اند.

“نیکولا تسلا” یکی از بزرگترین مخترعان تاریخ است که با کارهایش زندگی نسل‌های بعد از خود را در جهان برای همیشه تغییر داد. وی صاحب بیش از ۲۷۰ حق اختراع ثبت شده در ۲۷ کشور دنیا از جمله ۱۱۲ اختراع در ایالات متحده است که به حق، جایگاه خود را در تاریخ تثبیت کرده است. با این حال، همه اختراعات تسلا به تولید نرسیده‌اند. اکنون ما به سراغ هفت مورد از عجیب‌ترین اختراعات تسلا رفته‌ایم که هرگز ساخته نشده‌اند.

۱. انتقال دهنده بی‌سیم انرژی

نیکولا تسلا به عنوان کسی که کاملاً با برق مرتبط بود، تعجب آور نیست که بسیاری از اختراعاتش در زمینه تولید و انتقال برق باشد. آنچه بسیاری از مردم نمی‌دانند این است که تسلا سعی کرد برجی بسازد که برق را از طریق هوا منتقل کند. وی حتی از “جی.پی مورگان” سرمایه‌دار آمریکایی برای تأمین مالی این برج موسوم به “برج واردن‌کلیف”(Wardenclyffe Tower) در ساحل شمالی “لانگ آیلند” کمک گرفت و امیدوار بود بتواند آن را برای انتقال برق به شهر نیویورک سازگار کند.

مورگان از زیر هزینه این طرح انتقال برق شانه خالی کرد و از تأمین بودجه بقیه پروژه خودداری کرد و تسلا مجبور شد آن را رها کند و سرانجام این برج را یک دهه بعد در سال ۱۹۱۷ از بین برد.

۲. کشتی‌های هوایی مافوق صوت با پشتیبانی از برج‌های برق بی‌سیم زمینی

وقتی همین چند سال پیش فناوری شارژ بی‌سیم معرفی شد، یک فناوری انقلابی به نظر می‌رسید. این در حالی است که اگر نیکولا تسلا امروز زنده بود ما را بابت این خوشحالی ملامت می‌کرد، چرا که وی در سال ۱۹۱۹ ایده یک کشتی هوایی مافوق صوت را در سر می‌پروراند که کاملاً از طریق انتقال بی‌سیم برق از برج های زمینی تأمین نیرو شود و بتواند در ارتفاع ۱۲ کیلومتری از سطح زمین و با سرعت ۱۶۰۰ کیلومتر در ساعت پرواز کند. وی می‌خواست با ساخت این کشتی هوایی سفر از نیویورک به لندن را به کمتر از چهار ساعت برساند.

۳. نیروهای دریایی قابل کنترل از راه دور

در حالی که تسلا بیشتر به خاطر کار با برق مشهور است، این تنها حوزه‌ای نیست که او در آن کار می‌کرد. یکی دیگر از زمینه‌های اصلی کار تسلا، فناوری‌های نظامی بود. وی مانند “آلفرد نوبل” معتقد بود که بهترین راه برای جلوگیری از جنگ این است که درگیری در آن کاملاً بیهوده باشد و یا برای شرکت کنندگان در آن آنقدر فاجعه بار باشد که هیچ کس آنقدر دیوانگی به خرج ندهد که یک جنگ را شروع کند یا در آن درگیر شود.

تسلا با توجه به این موضوع، قایق کوچکی را اختراع کرد که می‌توانست با سیگنال‌های رادیویی و به صورت کاملا کنترل از راه دور شروع به حرکت کند و متوقف و هدایت شود. وی امیدوار بود که با چنین فناوری‌هایی انسان‌ها را از معادله جنگ حذف کند.

۴. دوربین ذهن

یکی از عجیب‌ترین ایده‌های تسلا این بود که بتوان از افکار اشخاص عکس گرفت. او در سال ۱۹۳۳ به خبرنگاران گفت: در سال ۱۸۹۳ در حالی که به تحقیقات خاصی مشغول بودم، متقاعد شدم که یک تصویر مشخص در اندیشه آدمی باید یک تصویر متناظر در شبکیه چشم ایجاد کند که ممکن است بتوان آن را با یک دستگاه مناسب خواند و از افکار خود عکس بگیریم. اگر این درست باشد که هر فکر یک تصویر را در شبکیه منعکس می‌کند، می‌توان از آن عکس گرفت و سپس از روش‌های معمول موجود برای ظاهر کردن آن استفاده کرد.

وی افزود: اگر این کار با موفقیت انجام شود، اشیای تصور شده توسط یک شخص در هنگام شکل‌گیری به وضوح روی یک صفحه نمایش منعکس می‌شوند و از این طریق می‌توان فکر هر فردی را خواند. بنابراین ذهن ما واقعاً مانند کتاب‌های باز خواهد بود.

بدیهی است که هنوز مشخص نیست که فرآیندهای تفکر در ذهن انسان چگونه کار می‌کنند، اما در مورد مکانیسم بیولوژیکی اندیشه و شعور انسان اطلاعات زیادی وجود دارد که نمی‌توان به طور قطع گفت که تسلا در اشتباه بوده است.

۵. ماشین زلزله

تسلا در سال ۱۸۹۳ حق اختراع یک لرزش‌ساز مکانیکی را ثبت کرد که با بخار کار می‌کرد و می‌توانست از ارتعاشات آن برای تولید برق استفاده کند. همانطور که بعدها تسلا به خبرنگاران گفت، در حالی که این دستگاه را برای انجام یک آزمایش کالیبره می‌کرد، این دستگاه آزمایشگاه وی را در شهر نیویورک چنان لرزاند که تقریبا در حال تخریب همه ساختمان بود.

وی گفت: ناگهان تمام ماشین آلات سنگین موجود در آزمایشگاه به اطراف به پرواز درآمدند. من یک چکش به دست گرفتم و این دستگاه را شکستم. اگر چند دقیقه دیگر به فعالیت خود ادامه می‌داد، ساختمان روی سرمان خراب شده بود. همه بیرون ساختمان در خیابان جمع شده بودند و سپس پلیس و آمبولانس‌ها رسیدند. به دستیارانم گفتم چیزی نگویند. ما به پلیس گفتیم حتما زمین‌لرزه بوده است. این تنها چیزی است که آنها در مورد این حادثه می‌دانند.

این دستگاه مرموز، الهام بخش تسلا برای ساخت یک لرزش‌ساز تله ژئودینامیکی شد که در واقع یک ماشین زلزله بود و می‌توانست به دانشمندان برای کشف خصوصیات زمین شناسی زمین و به مهندسان و محققان برای یافتن ذخایر سنگ‌های معدنی و فلزات در زیر زمین کمک کند.

تسلا هرگز موفق به ساخت ماشین زلزله خود نشد، اما دانشمندان و مهندسان امروزی از همان اصل استفاده می‌کنند تا دقیقاً همان کاری را انجام دهند که تسلا آن را در تصور خود داشت.

۶. امواج جزر و مدی مصنوعی

تسلا در طول زندگی خود ساخت سلاح‌هایی آنچنان مخرب را در ذهن داشت که اگر ساخته شده و مورد استفاده قرار می‌گرفتند، از نظر قدرت ویرانگری با بمب اتم قابلیت رقابت داشتند.

یکی از این سلاح‌ها موج جزر و مدی مصنوعی بود که به اعتقاد تسلا آخرین دفاع در برابر ناوگان دریایی دشمن بود. امید تسلا این بود که بزرگترین سلاح دریایی را بسازد تا کشورها دیگر اقدام به ساخت ناوگان جنگی نکنند و شرکت در هر جنگی برایشان بی‌فایده باشد.

تسلا برای انجام این کار ساخت دستگاهی موسوم به “تله‌اوتوماتونز”(telautomatons) را تصور کرد که می‌تواند چندین تن ماده منفجره را در نزدیکی نیروی دریایی دشمن منفجر کند. تسلا محاسبه کرد که حباب گاز حاصل از این انفجار، امواج جزر و مدی با ارتفاع بیش از ۳۰ متر تولید می‌کند که برای از بین بردن بزرگترین ارتش‌هایی دریایی نیز کافی است.

۷. پرتوی مرگ

هفتمین اختراع عجیب نیکولا تسلا دستگاهی به نام “پرتوی مرگ” یا همانطور که تسلا آن را صدا می‌کرد، “پرتوی صلح” است.

تسلا معتقد بود که با سرعت بخشیدن به ایزوتوپ‌های جیوه تا ۴۸ برابر سرعت صوت، پرتویی تولید می‌شود که انرژی کافی را برای از بین بردن تمامی ارتش‌ها از فاصله دور تولید می‌کند و فقط انحنای سطح زمین بود که می‌توانست آن را محدود کند.

تسلا ظاهراً در سال‌های قبل از مرگش سعی در فروش این ایده به چندین دولت از جمله ایالات متحده داشت، اما اتحاد جماهیر شوروی تنها کشوری بود که آزمایش آن را انجام داد و هرگز نتیجه‌ای را که تسلا انتظار داشت، به بار نیاورد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. خانمم حدیث بااحترام،قضاوت شمابرای تسلا ازکمبوداطلاعاتتون درمورد نیکواتسلاست ،بایدبدونیود که همین برقی که من و شما و بقیه تو خونه هامون استفاده میکنیم و دعاشو به روح ادیسون میفرستیم ازاختراعات اوله تسلاست و ادیسون فقط برق دی سی رو اختراع کرده وبیشترین اختلاف این دو دانشمندهم به خاطراین بوده که کدوم برق رو برای مصارف خانگی انتخاب کنن وبایدبدونی که ببشترازهفتادسال درامریکا ازبرق دی سی که ازاختراعات ادیسون بوده به خاطرروابطی که ادیسون با بزرگان سنای امریکا داشته مورد قبول واقع شده واستفاده میشده که بعد به دلیل اطلاف انرژی زیاد درانتقال و ناکارامدی برای مصارف خانگی مجبورشدن تغیرعقیده بدن وازبرق اختراعی تسلا که برق ای سی بوده درسطح گسترده جهانی استفاده کنند.باعرض معذرت بااینکه زیاده گویی کردم بایدبگم اگ بخای یه بعدازنظریات واختراعات مفیدتسلاروبرسی جامع کنیدبایدحوصله خوندن یه کتاب چندصد صفحه ای رو داشته باشی.بازهم عذرخواهم

    19
  2. توصیه میکنم مجموعه مصاحبه با موجود فرازمینی E.B.E ماتیلدا رو در یوتیوب حتما ببینید. در قسمتی از صحبت های موجود فرازمینی اشاره میکنه به اینکه تعدادی از فرازمینی ها در غالب ظاهر انسانی به زمین اومده و به پیشرفت تکنولوژی بشریت کمک کرده اند که از جمله اونها تسلا می باشد. کوروش کبیر هم از جمله اونهاست.
    تسلا اگر در زمان حال هم زندگی می کرد افکار و ایده های او بسیار بسیار فراتر از زمان ما نیز می باشد.

    7
    7

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا