خرید تور تابستان

پاسخ صریح روحانی به منتقدان عملکرد ستاد کرونا

متن کامل سخنان رئیس‌جمهور روحانی در جلسه‌ی امروز ستاد ملی مقابله با کرونا را به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری می‌خوانید:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

در آستانه ماه عبادت، ماه مبارک رمضان هستیم و امیدواریم بتوانیم از این ماه پربرکت استفاده و بهره‌برداری کنیم.

در زمینه مساله کرونا متاسفانه سه خیز و سه موج را پشت سر گذراندیم و از ماه اسفند همه تلاش‌های ما بر این بود که وارد موج چهارم نشویم اما امروز باید خدمت مردم عزیز و بزرگوار عرض کنم که متاسفانه وارد موج چهارم شدیم و در ایجاد موج چهارم عوامل متعددی دست به دست هم داده است.

اولین عامل آن ورود ویروس انگلیسی از عراق بود، این بالاترین عامل است یعنی آنچه که امروز می‌بینیم، بیمارستان‌های ما را پر کرده و خانواده‌ها را گرفتار کرده، عامل اول آن این است. یعنی اگر بخواهیم عوامل را بشماریم اولین عامل این است یعنی اگر مرز خوزستان و ایلام، ویروس انگلیسی وارد این استان‌ها و سپس وارد استان‌های مجاور و بعد وارد بقیه استان‌ها نمی‌شد حتما امروز این مشکل را نمی‌داشتیم.

مساله و عامل دوم مساله ترددها و تجمع‌های فراوان در شب عید مخصوصا در هفته قبل از عید نوروز، عمدتا خرید و فروش‌ها، بازار، کسبه، دست‌فروش‌ها و تجمعات مردم در محل کسب و کار بود.

عامل سوم خودِ مراسم عید نوروز است، ضمن اینکه این مراسم، مراسمِ بسیار خوبی از لحاظ ملی، حتی از لحاظ دینی است ، چون صله رحم ،به دیدن هم رفتن و کینه‌ها را زدودن است، اما امسال این دید و بازدیدها فراوان و متاسفانه بدون مراعات بود یعنی مردم بیشتر ماسک می‌زدند ولی وقتی وارد خانه می‌شدند، گزارش‌ها اینطور به ما می‌گوید که دیگر به خاطر خوردن چای و شیرینی و گاهی غذا این ماسک‌ها کنار می‌رفت و یک فرد مبتلا بقیه را مبتلا می‌کرد.

و عامل چهارم مساله عروسی‌های فراوانی که در ماه رجب و شعبان انجام گرفت و متاسفانه آنها هم مراعات نکردند، یک وقتی خودِ آدم باید مراعات کند، در تجمعات نرود، ترددها را در حد ضرورت انجام دهد یک وقتی هم خودش عامل می‌شود، عروسی دعوت می‌کند وقتی دعوت می‌کند بقیه با رودرواسی مجبورند شرکت کنند البته آنها هم نباید شرکت کنند اما اصلِ دعوت آن ایراد دارد. از عده زیادی دعوت می‌کنند در یک جا جمع می‌شوند، پروتکل‌ها را مراعات نمی‌کنند و بسیاری از موارد این مشکلاتی بود که ایجاد کرد.

مورد بعدی که باعث شد با این موج مواجه شدیم سفرها بدون مراعات پروتکل‌ها بود. ما از قبل اعلام کردیم که سفر به مناطق قرمز و نارنجی ممنوع است متاسفانه مراعات نشد و تازه اگر در مناطق زرد و آبی هم سفر انجام می‌گیرد می‌بایست تمام پروتکل‌ها مراعات می‌شد.

در اینجا خواهش می‌کنیم از همه آنهایی که مکلف هستند مصوبات ستاد را اجرا کنند اعم از ارگان‌ها و نهادها و بخش‌های مختلف ، همه باید با همه توان به صحنه بیایند. اگر برای مناطق قرمز و نارنجی مقرراتی مشخص کردیم، اگر آن مقررات روی کاغذ بماند و دستورالعمل اعلام شود ولی اجرا نشود خاصیت ندارد. یکی از مشکلاتی که در همین ایام عید با آن مواجه بودیم افرادی که مبتلا بودند و تست آنها مثبت بود در عین حال به دید و بازدید عید و مسافرت رفتند و این تخلف خیلی بزرگی است و ما باید با تخلف‌ها برخورد کنیم یک مغازه‌ای، بازاری اگر باز است و باید بسته شود باید برخورد کنیم از آن مهم‌تر این است که فردی که تست کرونایش مثبت هست و قرنطینه را مراعات نکند، در خانه نماند این فرد باید در بیمارستان یا خانه و هر جایی که موظف است ، بماند و نباید خارج شود، نباید در ترددها و تجمع‌ها شرکت کند و باید با اینگونه مسائل برخورد شدید شود در این زمینه‌ها گاهی وقت‌ها خوب مراعات شده و بعضی‌ جاها که گزارش‌ها این را به ما می‌گوید مراعات نشده است.

در بحث کرونا یک کلمه بیشتر نیست، اگر دستورالعمل‌ها را بالای 90 درصد مردم در جامعه مراعات کردند دیگر موج درست نمی‌شود و خطر خیلی کمی ما را تهدید می‌کند، اگر مراعات پروتکل‌ها به 50 و 60، رسید،‌ خطر در کمین است حتی اگر ویروس انگلیسی و عید هم نباشد . ما باید پروتکل‌ها را کامل مراعات کنیم. متاسفانه امروز آمار و ارقام به ما نشان داد که پروتکل‌ها به طور متوسط 56درصد مراعات می‌شود و معلوم است که 56درصد ما را مبتلا و گرفتار می‌کند و این گرفتاری و ابتلا برای همه است.

امروز کادر درمان ما خسته‌ است، این حرف کاملا درست است، جامعه ما هم خسته است، جامعه ما هم یک سال و نیم است. گفتیم فرزندش به مدرسه نرود، جوان او به دانشگاه نرود، بسیاری از کسب و کارها را تعطیل کردیم، گفتیم بسیاری از رفت و آمدها انجام نگیرد، جامعه ما هم به هر حال خسته‌ است یعنی همه خسته‌ هستند بنابراین در خستگی تصمیم‌گیری کمی سخت است، ناچار می‌شویم محتاطانه تصمیم بگیریم، اما در عین حال چاره‌ای برای ما وجود ندارد. اگر الان می‌گوییم از امروز شنبه تا 10 روز همه محدودیت‌ها به شدت اعمال شود، می‌فهمیم به شدت اعمال کردن در این خستگی جامعه کارِ سختی است اما چاره دومی نداریم و راه دومی پیش روی ما نیست باید همه پروتکل‌ها را مراعات کنیم.

ممکن است کسی بگوید شما خوب بود مرزها و فرودگاه‌ها و همه بخش‌های سفری را آنچنان محکم می‌گرفتید که ویروس انگلیسی نیاید. کسی توانست این کار را بکند؟ در همه کشورهای اروپایی که مرزها و پروازها را بستند، مصون ماندند؟ آنها همه ویروس انگلیسی دارند. اصلا این داستان یک داستانی است می‌شود تاخیر انداخت، می‌شود کم کرد اما اینکه نمی توان گفت که صددرصد مرز را طوری می‌بندیم که این ویروس وارد نشود.

علت اینکه می‌گوییم این ماجرا پاندمی است یعنی دنیا با هم باید با آن مبارزه کند این اشتباه است که برخی از کشورها همه چیز را برای خودشان می‌خواهند، می‌گویند بقیه کشورها را رها کنید، بگذارید آلوده شوند، نه واکسن به آنها می‌دهیم نه دارو، همین کاری که الان غربی‌ها انجام می‌دهند، خطای بزرگی می‌کنند. اگر 5 کشور هم از ویروس مصون شود کشورهای اطراف آنها و کشورهای دیگر از این پاندمی نجات نیافته باشند آنها هم دومرتبه مبتلا و گرفتار می‌شوند این یک داستانی است که همه دنیا باید دست به دست هم بدهیم با این مساله مقابله و مبارزه کنیم و به یک نقطه‌ای برسیم که اطمینان حاصل بشود حال این نقطه اطمینان البته یکی از راههای آن واکسن است که واکسن به اندازه کافی تولید و به اندازه کافی واکسیناسیون انجام بگیرد .

بنا شد در جلسه بعد دوستان توضیحات بیشتری بدهند. واکسن بی تردید تاثیرگذار است هم در کاهش ابتلا تاثیرگذار است، اینکه چقدر تاثیر بگذارد واکسن‌ها فرق می‌کنند هم در کاهش مرگ و میر تاثیرگذار است و در مرگ و میر تاثیرگذاری آن زیاد است. ممکن است کشوری واکسن بزند قرمز هم بشود همه هم مبتلا شوند ولی مرگ و میر آن بالا نمی‌رود مهم این است ما در واکسن باید با همه توان و قدرت واکسن خارجی را وارد کنیم تا روزی که واکسن داخلی به بازار بیاید شاید آن موقع واکسن داخلی ما کافی باشد و نیاز نداشته باشیم ولی امروز روزی است که باید برای واکسن همه توان‌مان را به کار بگیریم که مردم بتوانند از این نعمت استفاده و بهره‌برداری کنند.

نکته دیگری که می‌خواهم در موضوع مبارزه با کووید 19 تاکید کنم یکصدا بودن است. روزها و هفته‌های سختی پیش روی ماست. نباید چندجور حرف بزنیم اینکه ما برای ستاد ملی کرونا یک سخنگو انتخاب کردیم برای همین است که صدا واحد باشد والا اگر هر کسی در تلویزیون مصاحبه کند، بخواهد حرفی بزند، هر بیانی بخواهد به کار بگیرد، نمی‌شود. ما یک ستاد و جمعی هستیم وقتی تصمیم می‌گیریم این مسوولیت ما مسوولیت تضامنی است یعنی همه با هم مسوول هستیم. یک تصمیم واحد می‌گیریم و همه هم مسوول هستیم و همه باید از آن تصمیم حمایت کنیم. اگر کسی دومرتبه بگوید آنجا اینطوری، اینجا اینطوری، جز اینکه بهانه دادن دست ضدانقلاب و ضد ایران، هیچ کار دیگری نمی‌کنیم و همچنین کار درمان را هم خسته می‌کنیم.

اگر خدای ناکرده کسی به ناروا بگوید که این مصوبه بود و فلان نهاد توجه و اجرا نکرد، کادر درمان را خسته می‌کند و خستگی از تن او بیرون نمی‌رود، می‌گوید برای چه کار کنم وقتی آن نهاد با این عظمت همکاری نمی‌کند. اگر هم بر فرض هم صحت دارد باید آن نهاد وارد عمل شود و مصوبات را اجرا کند. لذا در تبلیغات و در سخن گفتن با مردم، مردم را دچار یأس و مشکل نکنیم. ما از بهمن ماه به موج چهارمی فکر می‌کردیم، هم فکر می‌کردیم، همه تلاش ما این بود به این موج مبتلا نشویم، همه حواس ما به فرودگاه‌ها بود، نمی‌دانستیم از جای دیگری سوراخ شده، فرودگاه‌ها خیلی موثر نبود، همیشه می‌گفتیم پرواز انگلیس ممنوع شود، پرواز اروپایی دقت شود، اما از مرز عراق، ایلام و خوزستان همه ویروس‌های انگلیسی از عراق وارد ایران شده است. به هر حال وارد یک مشکل شدیم، این مشکل واقعی است،‌ما باید هم واقعیت‌ها را بدانیم هم آنجایی که لازم است آنرا بگوییم اما اینکه هر کس به نوعی سخن بگوید اینها به ضرر کشور و به نفع کشور نخواهد بود و همه ما باید مراعات کنیم.

امروز هم مطمئن هستم همه ما دست به دست هم می‌دهیم، یک دوره سختی پیش روی ما هست، این 10 ، 15 روز را باید بگذرانیم، همه هم باید مراعات کنند. پیشاپیش به کادر درمان هم خسته نباشید می‌گوییم، بارِ سنگینی بر دوش آنهاست انشاءالله دست به دست هم می‌دهیم از این مشکل هم عبور می‌کنیم، در مساله واکسن هم همه توان و امکان خود به کار می‌گیریم که واکسن بیشتر وارد کشور شود، تزریق واکسن بیشتر شود، در داخل هم انشاءالله بیشتر تولید می‌شود.

امروز چند تصمیم گرفتیم که فقط اشاره می‌کنم. تصمیم اول اینکه ما امروز 10، 12هزار تخت بیمارستانی داریم که آماده است، گاهی 90درصد، گاهی 95درصد و گاهی 97درصد کارهای این تخت‌های بیمارستانی انجام گرفته، یک تجهیزاتی می‌خواهد که این تجهیزات باید از خارج وارد شود. ما برای اینکه این بیمارستان‌ها را برای کرونا آماده افتتاح و استفاده کنیم با توان داخلی امکان‌پذیر است ممکن است دو تا تجهیزات مانده که بعدا می‌آید و تکمیل می‌شود که اشکالی ندارد. بیمارستانی که تخت، پرستار و پزشک آن آماده است آنچه برای کرونا لازم است آماده است، آی‌سیوی آن هم آماده است، ونتیلاتور آن هم آماده است، دستگاه اکسیژن آن هم آماده است،. این بیمارستان‌ها را افتتاح کنیم حال گوشه‌ای هم تجهیزاتی می‌خواهد که آن هم در راه است یا باید برسد آن هم باید تلاش کنیم و انشاءالله آنها هم تا یکی دو ماه دیگر برسد. بنابراین ما همه توان خود را به کار می‌گیریم در کوتاه‌‌ترین زمان ممکن این 10، 12هزار تخت جدید وارد مدار شود.

از نظر استخدام کادر درمان هم همه کارهای لازم انجام گرفته است. در بهمن ماه مجوز صادر شده و دیگر این با وزارت بهداشت و درمان است، کارهای استخدامی را هر چه سریع‌تر انجام بدهد و این کار انشاءالله انجام بگیرد که مشکلی نباشد.

همچنین امروز بسته حمایتی ماه رمضان را تصویب کردیم انشاءالله 60 میلیون نفر از این بسته استفاده خواهند کرد. بسته معیشتی میاهانه پرداخت می‌شود یک نوبت هم در روزهای اول ماه رمضان پرداخت خواهد شد. همچنین برای تغییری در سقف بودجه در موارد ضروری کرونایی لازم بود که امروز آن را تصویب کردیم که انشاءالله به آن هم عمل می‌شود.

در زمینه افرادی که وام گرفتند با مقرراتی که اعلام می‌شود، در حدی که اعلام می‌شود که قبلا اعلام کرده بودیم، مهلتی به آنها برای پرداخت تا پایان سال 99، داده بودیم که شش ماه هم تمدید کردیم که این هم برای مردم توضیح داده می‌شود، جزو مواردی بود که امروز مصوب کردیم.

در پایان تاکید می‌کنم پروتکل و اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی اساس کار ما است، با نقض کنندگان پروتکل باید برخورد قاطع کنیم و مراکز بهداشتی باید آمادگی بیشتری برای پذیرایی در این شرایط سخت داشته باشند و واکسن بیشتر وارد کنیم و در ساخت واکسن باز هم حمایت و تاکید کنیم.

والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. بوی نفاق و تعفن از سخنانش کاملا هویداست
    روز ۷ فروردین این جناب گفته پیک کرونا تمام شده و موجب انحراف در تصمیم گیری ها شده تور های ترکیه و مسافرت های شمال را عینک جناب روحانی ندیده
    می دانم پخش نمی کنید اما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا