رئیس انجمن زرتشتیان تهران خود را ایرانی میدانیم، نه اقلیت
رئیس انجمن زرتشتیان تهران با بیان اینکه «خود را یک ایرانی میدانم نه اقلیت» گفت: زرتشتیان در انجام آیینها و امور احوال شخصیه بر اساس دین خود آزادند.
به گزارش ایرنا از ستاد حقوق بشر، افشین نمیرانیان که در رشته فیزیک درس خوانده و عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران نیز هست، اظهارداشت: زرتشتیان به عنوان شهروندان ایران همواره در این کشور زیستهاند و در هر جای دنیا که زندگی کنند، ایران میهن زرتشتیان است. ما هیچگاه خود را جدا از هموطنان دیگر و به ویژه ایرانیان مسلمان ندانستهایم. ما زرتشتیان در کنار عموزادههای خود که مسلمان هستند، با احترام متقابل به عقاید یکدیگر زندگی میکنیم و هیچگاه خود را جدا از سایر ایرانیان ندانستهایم و نخواهیم دانست.
وی ادامه داد: نه توقعی برای خاص و جداگانه دیده شدن داریم و نه تمایلی به این موضوع داریم چون خود را ایرانی میدانیم. شاید اساسا بزرگترین مشکل ما داشتن حس تبعیض است که از خود تبعیض متفاوت است و شاید مهمترین خواسته ما زرتشتیان این است که از سوی دیگران شاهد رفتاری نباشیم که این حس تبعیض در میان ما تقویت شود.
نمیرانیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «پس از پیروزی انقلاب اسلامی وضعیت پیروان ادیان الهی به ویژه هموطنان زرتشتی را چگونه تحلیل میکنید، چند نمونه از خدمات رفاهی و اجتماعی که به عنوان دستاورد در جهت رفاه حال شهروندان زرتشتی صورت گرفته چه مواردی است» گفت: بدون تردید بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است. در این قانون دین زرتشتی به رسمیت شناخته شده است و زرتشتیان دارای یک نماینده مستقل در مجلس شورای اسلامی شدهاند و همچنین در اصلی دیگر، در انجام آیینها و امور احوال شخصیه بر اساس دین خود آزادی داده شده است.
رئیس انجمن زرتشتیان تهران خاطرنشان کرد: در بیش از چهار دهه گذشته، ثمرات این اصول در زندگی اجتماعی زرتشتیان ایران جاری و ساری بوده و از مزایای آن بهره بردهایم که بیتردید برای ما بسیار خوشایند و با ارزش است. در چند دههی گذشته زرتشتیان همواره در برگزاری جشنها، آیینها، گردهماییها و امور دینی خود آزاد بوده و در نیایشگاهها و زیارتگاههای خود آزادانه به عبادت پرداختهاند.
نیمرانیان اظهارداشت: احکام قضایی مرتبط با احوال شخصیه همچون طلاق و تقسیم ارث و حضانت فرزندان و امثالهم نیز بر اساس احوال شخصیه زرتشتیان صادر شده است و حتی شوراهای حل اختلاف ویژه زرتشتیان برای رسیدگی به این امور در یزد و تهران توسط قوه قضائیه کشور تشکیل شده است.
وی درپاسخ به سوالی درباره اینکه «دشمنان ملت ایران گاه در خصوص شهروندان اقلیتهای دینی در ایران سیاهنمایی میکنند، پاسخ شما به این ادعاها چیست؟» گفت: تاکید میکنم که ایرانیان به عنوان یک خانواده بزرگ، همیشه در غم و شادی هم شریک بودهاند و در زمان جنگ همراه هم جان فدای ایران کردهاند و در زمان صلح در کنار هم زیستهاند. از این رو تردیدی ندارم در بستر گفت و گو و اعتماد متقابل، میتوانیم به مفاهمه برای رفع مشکلات خود برسیم و از این نظر نیازمند بیگانگان نخواهیم بود.
انتهای پیام
امیدوارم ایران همواره سرزمین زرتشیان بماند. حتا خود واژه ایران نیز که در زمان ساسانیان برای این کشور بکار می رفت( البته با عنوان ایرانشهر ) باری مذهبی دارد و به معنای سرزمین زرتشتیان است. در طرف روبه رو انیران را داریم که منظور سرزمین غیرزرتشتیان است. اینگونه است که هرچند آشورستان از لحاظ سیاسی و جغرافیایی متعلق به ایران بود ولی جزء انیران شمرده می شد..البته روشن است که آنها در عمل آزادی ندارند چرا که بارها من خودم خواهان شرکت در مراسم جشن سده بودم که به دلیل ترس آتشکده و موبد آن از برخورد قضایی این کار انجام نشد.