خرید تور نوروزی

گزارش نشست تشکیلاتی ۶۵ تشکل اسلامی دانشجویان

بیش از ۶۵ تشکل اسلامی دانشجویان اصلاح طلب از سراسر کشور به مدت ۴ روز در اردوی تشکیلاتی ضمن تبادل نظر و بحث و گفت و گو در مورد فضای دانشگاه ها و مسائل روز با بزرگان نظام دیدار کردند.

به گزارش دریافتی انصاف نیوز، دانشجویان شرکت کننده در این اردو که از روز چهارشنبه شروع شده بود، در ابتدا ضمن حضور در مرقد امام (ره) با آرمان های آن پیر سفر کرده تجدید بیعت نمودند. از دیگر برنامه های روز نخست نشست، بازدید از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و بحث آزاد دانشجویی بود.

در دومین روز این نشست که با استقبال پرشور تشکل های دانشجویی دانشگاه های دولتی سراسر کشور مواجه شده بود، دانشجویان به بررسی فضای دانشگاه ها و هم فکری در مورد اولویت های کنونی جنبش دانشجویی پرداختند.

در ادامه دانشجویان حاضر در نشست با دکتر عارف نماینده منتخب مردم تهران در دانشگاه امیرکبیر دیدار صمیمانه ای برگزار کردند.

دکتر عارف در اين ديدار بيش از هر چيز بر نقش جنبش دانشجويي در سال‌هاي اخير به ويژه در انتخابات خرداد ٩٢ و هفتم اسفند سال گذشته اشاره كرد و بر لزوم آسيب‌شناسي جنبش دانشجويي تاكيد كرد.

وي همچنين در پاسخ به چند تن از دانشجويان مبني بر ضرورت پايداري عارف براي كسب كرسي رياست مجلس دهم و عقب‌نشيني كردن او در اين رقابت گفت: نمي‌دانم در قاموس اصلاح‌طلبي عقب‌نشيني جايي دارد يا خير اما در چارچوب نظام ارزش‌هاي اسلامي آنجا كه كسي عقب‌نشيني كند اصلاح‌طلب نيست، البته تغيير آرايش و موقعيت و تصميم با توجه به شرايط در ذات گفتمان اصلاح‌طلبان وجود دارد؛ چون بناي ما اين است كه از منافع فردي عبور كنيم و كسي كه از منافع فردي خود در راستاي منافع جمعي كوتاه نيايد، اصلاح‌طلب نيست. وي ادامه داد: در اين مورد كه گفته مي‌شود عارف كانديداي مجلس نشود يا بشود بايد بگويم كه عارف كيست كه خلاف نظر جمعي و راي مردم عمل كند؟‌ پس وظيفه امروز ما حضور جدي است تا مسيري كه در ٩٢ مردم رقم زدند را ادامه دهيم.

سومین روز نشست با برگزاری کارگاه حقوق انضباطی و نشریاتی آغاز شد. خانم سرخیل کارشناس ارشد حقوق گفت: در سال های اخیر منشور حقوق دانشجو به تصویب رسیده و لازم الاجرا شده است که شامل بندهایی از قانون و مصوبات قانونی و آیین نامه های دانشگاهی است.

محمدعلی کامفیروزی، عضو کمیته مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم و بهداشت در این کارگاه گفت: حیطه تخلفات نشریاتی محدود شده است و همان فصل 6 قانون مطبوعات است. خارج از قوانین آن فصل و حیطه مشخص، هر شخص و نهادی مصوبه ای ایجاد و اجرا کند، تخلف کرده است.

دومین دیدار این نشست، دیدار با آیت الله سید حسن خمینی بود. سید حسن خمینی در دیدار نمایندگان بیش از 65 تشکل اسلامی دانشجویان اصلاح طلب سراسر کشور گفت: سخت ترین دوره اصلاح جامعه وقتی است که امر ناپسند، پسندیده شمرده شود، شجاعت به معنای رفتار خلاف انصاف نیست.

حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در دیدار شرکت کنندگان در نشست هم اندیشی تشکل های اسلامی دانشجویان اصلاح طلب سراسر کشور که در حسینیه جماران گردهم آمده بودند، با توصیه به اینکه هیچ گاه سیاست برای شما اصالت پیدا نکند، اظهار داشت: وقتی سیاست اصالت پیدا کرد انسان چشم بر حقایق می بیندد و گرفتار دردی می شود که در طول تاریخ و جغرافیای بشر افراد زیادی گرفتار آن بوده اند.

سید حسین مرعشی، از فعالانِ سیاسیِ اصلاح‌طلب و سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی، در دیدار با دانشجویان تشکل های اسلامی اصلاح طلب در کارگاه سیاسی گفت: امیدواریم این پیام را شورای نگهبان از انتخابات مجلس گرفته باشد که یک جناح را نمی توان حذف کرد. با موافقت رهبری می توانیم مساله ی حصر را رفع کنیم که امیدواریم این مجلس بتواند متقاعد کند.

کارگاه پایانی تحت عنوان کارگاه تشکیلاتی با حضور آقایان دکتر شکوری راد، ظریفیان و خانیکی برگزار شد. دکتر شکوری راد در این کارگاه گفت: اسلام 37 سال است که حاکم است و دستاوردهایی که داشته راضی کننده نیست، قرار نبود بعد از انقلاب ظلم و فساد و تعدی وجود داشته باشد. دغدغه دانشجویان ما این است که چرا موقعیت ما در جهان آنطور که باید باشد نیست، ما از روش های انقلابی دست برداشتیم و به دنبال تصحیح وضع موجود هستیم.

دکتر ظریفیان نیز در این نشست گفت: اولین جرقه جنبش دانشجویی در سال 1314 بود، که تا به حال پایاترین جنبش به حساب می آید، دکتر شریعتی به چهره معرفتی جنبش دانشجویی افزود، جنبش دانشجویی ما همیشه به دنبال مبارزه جدی با امپریالیسم بود، تحکیم وحدت بزرگترین تشکیلات بعد از انقلاب محسوب میشود، دانشگاه توده ای با دانشگاه نخبگان که به کف جامعه نزدیک است متفاوت است، دانشگاه از سیاست محوری به جامعه محوری تبدیل شده است، صحبت های دکتر سروش در سال های 74 و 75 در خصوص دانشگاه ها کلیدی است. امروز جنبش دانشجویی می‌بایست واسطه ی مردم با حاکمیت باشد،در دانشگاه ها فرد گرایی بر جمع گرایی ترجیح داده شده است،رسالت دانشگاه در دوره ی احمدی نژاد به شدت آسیب دید.

پس از این دانشجویان جلسه ای با نمایندگان وزارت علوم و بهداشت داشتند و در مورد مسایل و مشکلات فعالین دانشجویی در دانشگاه های کشور به بحث و گفت و گو پرداختند.

در پایان روز سوم نشست دانشجویان با جواد امام، مدیر عامل بنیاد باران به بحث و گفت و گو پرداختند.

مهمان دیگر روز سوم این نشست دکتر مصطفی معین، وزیر علوم دولت اصلاحات بود که به علت سفر کاری نتوانست در این برنامه حاضر شود ولی پیامی خطاب به این نشست صادر کرد که در بخشی از این پیام آمده است: شایسته است که دانشجویان عزیز با احترام به تکثر در عین حفظ وحدت و انسجام کلی، تکیه بر اخلاق در رقابت ها و پرهیز از تهمت و ترور شخصیت به عنوان یک روش تشکیلاتی اهتمام داشته باشند. همچنین با داشتن سعه صدر و تحمل در برابر بی مهری ها و یا تهمت و تنگ نظری؛ بدون فوت وقت نسبت به سازمان دهی تشکل های دانشجویی در فرصت ایجاد شده توسط دولت کنونی بپردازند. پیشنهاد میکنم که در نشست خود بازخوانی هویت دینی متناسب با شرایط امروز تشکل ها و همچنین آسیب شناسی عملکرد دفتر تحکیم وحدت به عنوان یک تک اتحادیه و ضرورت حضور تشکل ها در چند اتحادیه با مدیریتی متحد را در دستور کار خود قرار دهید.

در صبح روز چهارم نشست دانشجویان با سید محمد خاتمی دیدار کردند.

آخرین برنامه ی این نشست دیدار با آیت الله هاشمی رفسنجانی بود. آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار دبیران و اعضای شورای مرکزی بیش از ۶۵ تشکل دانشجویی سراسر کشور، با اشاره به اهداف انقلاب اسلامی، به میدان آمدن مردم را در راستای اهداف انقلاب دانست و گفت: در شرایط فعلی وضع نسبت به گذشته بهتر شده و مردم و جوانان بدون دغدغه حرف‌های خود را می‌زنند که این حالت کشور را در مسیر انتخاب احسن قرار می‌دهد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تشکّل‌های دانشجویی را آماده کردن جوانان برای مدیریت آینده کشور خواند و با بیان گوناگونی تشکّل‌ها در موضوعات مختلف، گفت: دانشگاه جای گفت‌وگوی جوانان است تا خود را برای مدیریت کشور آماده کنند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با بیان این جمله که «باید فضای گفت‌وگو در دانشگاه باز باشد»، گفت: اگر این سنت حسنه جدّی گرفته شود و دانشجویان در مناظره‌ها، حرف‌های گروه‌های متعدد را بشنوند، برای تصمیم‌گیری‌ها بهتر است.

4631

4632

4633

4634

4635

4636

4637

4638

4639

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا