خرید تور نوروزی

نقدی به سخنان سردار جوانی

حجت‌الاسلام احمد حیدری در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز با عنوان ««دیوار بلند» حاشای آقایان و «دیوار کوتاه» اشتباه مردم!» در نقد اظهارات اخیر سردار یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه نوشت:

«صحنه‌ی انتخابات، صحنه تقابل جدی و مقابله همه جانبه بین جبهه استکبار و جبهه انقلاب است، … راه علاج مشکلات کشور، یک دولت جوان انقلابی و حزب اللهی است … این مردم هستند که انتخاب می‌کنند … دولت‌های ما در گذشته یا آن ویژگی جوانی و پرکاری را نداشته‌اند و یا اینکه رویکرد انقلاب و حزب اللهی را نداشته‌اند … به نظر بنده راه حل این است که مردم در انتخاب و انتخاباتشان دقت کنند …»

اینان سخنان سرداری است که مواضعش به بیان نماینده رهبری در سپاه، «موضع مجموعه سپاه» است و مشابه این سخنان را نزدیک به 5 سال است (یک سال قبل از انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری در 1396) از سردارانی که اخیرا به عنوان «جوانان انقلابی» برای تصاحب منصب ریاست جمهوری صف کشیده‎‌اند، مکرّر می‌شنویم و در روزهای آتی از آنان و همفکران اصولگرایشان به مراتب بیشتر، خواهیم شنید!

جدا از وصیت فراموش شده امام مبنی بر عدم دخالت سپاه در انتخابات و مواضع سیاسی و جناحی که از سمّ هم برای نظام، انقلاب و حتی خود سپاه، بدتر است، در مورد سخنان بالا چند نکته قابل تأمل است:

1. در مورد موفقیت یا عدم موفقیت هر دولتی تا زمانی که در مصدر کار است، به خوبی و اتقان نمی‌توان قضاوت کرد. باید سالیانی بگذرد و حبّ و بغض‌ها و غبارهای سیاسی کنار رود تا قضاوت‌های صحیح خود بنماید. نمونه‌اش را در مورد دولت اصلاحات و دولت اصولگرای «معجزه هزاره سوم»، امروز به خوبی می‌بینیم.

در مورد دولت اصلاحات از دو جبهه مخالف و موافق تیرهای اتهام ناکارآمدی بود که نثار می‌شد. آن روز هم تریبون‌داران امروز، فریادشان بلند بود که «توهینی که به مقدسات در این دولت شد، در طول تاریخ سابقه نداشته» و …؛ موافقان هم دولت و رئیس جمهور را به تازیانه سازشکاری می‌نواختند و …؛ ولی امروز بعد از 16 سال موافق و مخالف باور دارند دوره 8 ساله اصلاحات از دوران‌های ارزشمند تاریخ جمهوری اسلامی در همه زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، علمی، فرهنگی و …، بوده است.

در مورد دولت «معجزه هزاره سوم» هم که با پشتیبانی بی‌نظیر و بی‌‎دریغ همین تریبون‌داران بر سر کارآمد و تعریف و تمجیدهای غلوآمیز آنان از آن دولت در تاریخ ثبت شده است و همه اسباب موفقیت در اختیارش نهاده شد، ولی می‌بینیم که همگی اعتراف دارند که دوره آن دولت از دوران‌های سیاه تاریخ جمهوری اسلامی است.

2. در این مقال در صدد بررسی عملکرد دولت روحانی یا انکار ضعف‌ها و ناتوانی‌های این دولت نیستیم که اصولا دولت روحانی دولت «اصلاح‌طلبان و مردم» نبوده و نیست و «تَکرار می‌کنم» هم گر چه در انتخاب او تأثیر فراوان داشت، ولی همگان می‎‌دانند آن «تَکرار می‌کنم» از سرناچاری بود. وقتی کاندیداهای مردمی اصلاحات یا محصور و ممنوع التصویرند یا با توصیه و پیام شورای نگهبان از کاندیدا شدن منع می‌شوند یا در صورت نادیده گرفتن آن توصیه، مانند مرحوم هاشمی ردّ صلاحیت می‌گردند یا اگر هم به بیان سید حسن خمینی «وقتی در مورد یک تصمیم‌گیری صلاح دیده نمی‌شود، در صورتی که آن تصمیم عملی شود، در آینده مسأله‌ای پیش نرفته و مشکل مردم حل نمی‌شود»، بنا بر این اصلاح طلبان و مردم یا باید عطای انتخابات را به لقایش می‌بخشیدند یا باید از کسی که او را «کم‌ضررتر» می‌دیدند، پشتیبانی می‌کردند و به ناچار دوم را انتخاب کردند و هنوز هم اگر در همان شرایط واقع شوند، به یقین همان انتخاب را می‌کنند.

3. حالا که به فرموده‌ی آقایان، مسئولان نظام در طول این چند دهه به‌خصوص در انتخابات‌ها و ایجاد زمینه مشارکت مردم بهترین عملکرد را داشته‌اند و «بهترین‌ها را به صحنه کاندیداتوری آورده‌اند»! و همه عیب و ایرادها از «انتخاب غلط مردم» از بین این «بهترین‌ها» است!، و حالا که به قول خودتان «راه حل این است که مردم در انتخاب و انتخاباتشان دقت کنند»، پس بیائید به واقع زمام انتخابات را به خود مردم بسپارید و اجازه دهید همه‌ی کسانی که خود را صالح برای تصدّی این پست می‌دانند، به صحنه بیایند و شما هم راهنمایی‌های خودتان را از همه تریبون‎‌هایی که به حق یا ناحق در اختیار دارید، ارائه دهید ولی در نهایت اجازه دهید خود این مردم، کسی را که برای خود صالح می‌دانند، انتخاب کنند؛ چه منتخبشان «جوان انقلابی» مدّ نظر شما باشد یا «دلداده به کدخدا» یا «رأس فتنه» یا «رأس حلقه انحرافی» یا …، بالاخره اگر باور دارید همان گونه که بنیانگذار نظام فرمود، این مردم «صاحبان کشور و انقلابند» و «میزان رأی مردم است»، این را در عمل نشان دهید. بدان امید.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. دهه هاگذشته چندین دولت امده ورفته اندهمه نوع سیاستی را اجرا کرده اند…اگر قرار برتغییر بودتغییری ایجاد میشد تاقانون وشاکله مدیریت همین است همین بوده وخواهد بود….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا