بازی مخالفان برجام با معیشت مردم
ایرنا نوشت: روزهای اخیر، همین که صدای احیای برجام به گوش بازار رسیده، شاهد واکنش مثبت آن و کاهش نرخ سکه، طلا و دلار و ریزش قیمتها بودهایم. گویی بازار از مدتها پیش، منتظر فرصتی برای نشان دادن واکنش مثبت بوده است، اما از سوی دیگر واکنش منفی مخالفان احیای برجام نیز در این میان جالب توجه است.
از نظر دولت، مساله احیای برجام یک مساله ملی است و نباید ابزار انتخاباتی قرار بگیرد. دولتمردان معتقدند برخلاف عده ای، هیچ وقت از جیب مردم و منافع ملی برای منافع جناحی و انتخاباتی هزینه نکردهاند. این را نمیگوییم که در ارزیابی مشکلات کشور، دولت را از خطا مبرا بدانیم اما در شرایط کنونی، تلاش مذاکرهکنندگان برای رفع تحریم ها و سعی در گشودن درها به روی زندگی مردم، نمیتواند از نظرها دور بماند یا به گونهای ورارونه جلوه داده شود.
آیا می توان تحریم را که عنصر اثرگذار در مشکلات کشور است، نادیده گرفت؟، دولت تاکید میکند که در احیای برجام هیچ انگیزه ای جز رفع تحریم و بهبود وضعیت معیشت مردم ندارد.
امروز اما با توجه به شرایط کشور و نزدیک شدن به انتخابات، انگیزه های بسیاری وجود دارد تا عده ای به دنبال هر راهی برای سیاه نشان دادن فضای کشور و سنگ انداختن بر سر راه هر گشایشی باشند و برای رسیدن به مقاصد خود، مسیر تخریب دولت و ناامیدی بیشتر مردم را در پیش گرفته اند.
ابزار مخالفان
برخی کارشناسان می گویند برای مخالفان احیای برجام که دیروز همان مخالفان برجام بودند، تفاوتی ندارد که برای رسیدن به اهداف خود از چه ابزاری استفاده میکنند و رسیدن به هدف آنها چه تبعاتی برای مردم و کشور دارد.
به نظر می آید به طور روشن مسائل برای مردم توضیح داده نمیشود و عدهای هستند که می خواهند از هر فرصتی در این شرایط سوءاستفاده کنند.
طی سالهای اخیر قویترین اقتصاد جهان؛ بیبدیلترین و سنگینترین تحریمها را علیه ایران روا کرد به طوری که در همین سال گذشته، ویروس مرگبار کرونا هم مزید بر علت شد و روزهای بسیار سختی بر مردم ایران رقم زد.
ترجیح منافع جناحی بر منافع عمومی؟!
به گفته قاسم میرزایی نکو نماینده مجلس دهم؛ در این بین وقتی مردم میبینند مسوولان و جناح های سیاسی و رسانه های وابسته به این جناح ها به جای همدردی و تلاش برای حل مشکلات، به تسویه حساب سیاسی میپردازند و مشکلات آنها را ابزاری برای این امر قرار دادهاند خشمگین میشوند. بنابراین، اینکه مشکلات و گرانی ها را برخی جریانات ابزاری برای تخریب دولت قرار دادهاند نماد بارزی از ترجیح منافع جناحی بر منافع عمومی است.
علی ربیعی میگوید: دولت در راه احیای برجام هیچ انگیزه انتخاباتی جز رفع تحریم ها و مشاهده اثر مثبت آن بر زندگی مردم که می تواند پیش درآمدی برای مشارکت حداکثری در انتخابات و تحقق خواست مقام معظم رهبری باشد، ندارد.
به گفته سخنگوی دولت، کسانی که غیر از این زاویه، شائبه انگیزه انتخاباتی دولت در مذاکرات احیای برجام را به میان می کشند همان هایی هستند که سال هاست در انتظار نابودی برجام بودند.
او تاکید میکند که آنان به بهای مشقت زندگی مردم کوشیدهاند که از این نمد، کلاهی سیاسی نصیب خود کنند و حالا که مذاکرات احیای برجام آغاز شده است، قیاس به خود می گیرند و تصور می کنند که لابد دولت هم باید مثل آنها نیت سیاسی و انتخاباتی از این مذاکرات داشته باشد.
تحریم، جنایت بزرگ در تاریخ ایران
روحانی نیز امروز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفته است: تحریم یک جنایت بزرگ است که در تاریخ ایران رخ داده و روی زندگی مردم تاثیر گذاشته است اما انگار هنور برخی باور ندارند.
رییس جمهوری معتقد است: متاسفانه عده ای روی باندبازیهای سیاسی برای این که همه مشکلات را به دوش دولت بیندازند حاضر نیستند، مساله را بفهمند. حاضر نیستند بفهمند برای این که واکسن وارد کنیم حداقل یک و نیم میلیارد دلار پول میخواهیم. جابهجایی و تامین پول و خرید آنها از کشورهای مختلف آسان نیست.
او ادامه داده برای این که بتوانیم از یک واکسن از سبد کواکس که مرجع ما هست، استفاده کنیم، ۱۷۸ میلیون دلار پول میخواهد. پول داریم، اما جابه جایی آن مشکل است. این که ما میگوییم تحریم روی همه زندگی مردم تاثیر میگذارد برخی باور نمی کنند و خبر ندارند که اداره کشور چگونه است. نمیدانند که در این کشور برای این که مرغ را پرورش دهیم و گوشت آن در اختیار مردم قرار گیرد، چه مراحلی را طی می کند. عمدتا نگهداری و آب آن داخلی است اما تمام نهادههای آن مانند کنجاله و جو و ذرت و بخش بزرگی از واکسنها از خارج وارد میشود. آنها در تحریم برای ما مشکل ایجاد کردند.
انتهای پیام